PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

syss 21.08.2013. 19:34

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2446654)
Sto ne valja sa trcz?

po nemalo priča šta sam čuo o njima ne bi tamo nogom kročio... od prepravljanja talijanskih dostavnjaka u civilke do fejk km na satovima.

MAGARAC 21.08.2013. 19:40

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2446387)
A eto svima je "skup" i motor im je "potrošač"

Da je to megane a ne scenic ja bi ga od njega kupio davnih dana! Lovio sam takve po oglasnicima i vidio doslovno samo jednog da bi na kraju lik odustao od prodaje!

Malo prije sam gledal novog Meganea u salonu i auto je jako privlacan. Nije zadnji krik mode ali unutrasnjost, sicevi, presvlake, tekstil po vratima itd je jako fino slozeno. Zadnja klupa je isto jako udobna i konforna, naslon za ruke sa drzacima i ventilacija straga. Diesel sa 110ks, GT Style plus BiXenon i bolja klima, metalic 145 tisuca. Problem je kaj je isporuka tek krajem 11 mj. ili pocetkom 12tog..

Captur i Clio karavan su mi genijalni auti ali se vidi da je to niza klasa od Meganea.

borny 21.08.2013. 19:43

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2446654)
Sto ne valja sa trcz?

A što valja? Prije koju godinu sam tamo gledao auto. Strašno što oni prodaju.
Sve redom auti sa leasinga iz većih firmi gdje te aute voze svi živi, a održava nitko.
Zapeo sam za jednu Corsu D i već je kapario. Stavili neke tablice gore i odvezli je do PSC-a u Sesvetama. U motoru emulzija ulja i vode i još neke stvari. Uglavnom, nema cjenkanja makar falio cijeli blatobran...

MuroF 21.08.2013. 19:56

ma da,takve fore,a auti im izgledaju hebenica i sve više manje srednja i viša klasa..

syss 21.08.2013. 20:00

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2446666)
Malo prije sam gledal novog Meganea u salonu i auto je jako privlacan. Nije zadnji krik mode ali unutrasnjost, sicevi, presvlake, tekstil po vratima itd je jako fino slozeno. Zadnja klupa je isto jako udobna i konforna, naslon za ruke sa drzacima i ventilacija straga. Diesel sa 110ks, GT Style plus BiXenon i bolja klima, metalic 145 tisuca. Problem je kaj je isporuka tek krajem 11 mj. ili pocetkom 12tog..

Captur i Clio karavan su mi genijalni auti ali se vidi da je to niza klasa od Meganea.

baš počeo čitati i reko ako nisi vidio gtline nisi vidio ništa... po meni karavan gt sa onom plavom bojom i sivim dodacima (retrovizori, lajsne i tak to) - pun pogodak.

za tih 145k možeš dobit novu ćelavu 1.6 oktaviju :D

edit: kada je frendica prije koju godinu išla kupovati auto i zapela za te autosalone rabljenih i uzela mehaničara sa sobom mislim da su prošli jedno 4 kuće i jednostavno nije bilo auta za kupiti da je imalo normalan ono malo uložiti pa je dobar, a velim trcz je posebna priča.

Pupo 21.08.2013. 20:01

Ono kad nemaš para, a hoćeš "terenca" i još da je "bmw"

Pohrani.com Pohrani.com

Na šta ljudi padnu

syss 21.08.2013. 20:03

ja ti generalno vlasnike bmw-a dijelim na dvije skupine, pogotovo petce i tako veće... samo pogledam jel se trenutno vozi na ljetnim i koliko je duboka šara ili na zimskim.

jedni su stvarni vlasnici bemveja, a druge posjeduje taj isti bmw... naravno u debelu korist ovih drugih ;)

1v@n 21.08.2013. 20:18

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2446677)

Pohrani.com Pohrani.com

Na šta ljudi padnu

Parenje X5 i Land Cruisera
Shuanghuan Sceo

BMW je izgubio tužbu na tom slučaju :lol2:

Pupo 21.08.2013. 20:21

Čitao sam negdje da Kina, odnosno regulatorska tijela kod njih uopće nemaju sluha za EU/USA proizvođače :D Da je njima u interesu da kinezi rade, a sve ostalo je manje bitno. Naravno, ovo vrijedi za njihovo tržište, za izvoz ipak neke druge regulative postoje, no ako su dobili spor, jbg bmw :D

Al opet, žalim ljude koji to kupe

Rade0n 21.08.2013. 20:30

Ne znam zašto bi to bila sramota, možda čovjek/žena koji voze taj auto nemaju pojma kako bmw terenac izgleda niti ih briga, kupili ovo zato što im sviđa i jeftin je.

Eno u drugom topicu koji je natukao 50 str. svi masovno kupujete kineske smartphone, po meni je i to sramota, ali ako nekoga veseli...

Pupo 21.08.2013. 21:01

Nisam nigdje napisao da je sramota, al da ih žalim, žalim. Isto ko i one koji kupe kopije ajfona il samija.

Jedno je sangyong onaj, a drugo ova kopija.

BojanZD 21.08.2013. 21:08

Citiraj:

Autor syss (Post 2446678)
ja ti generalno vlasnike bmw-a dijelim na dvije skupine, pogotovo petce i tako veće... samo pogledam jel se trenutno vozi na ljetnim i koliko je duboka šara ili na zimskim.

jedni su stvarni vlasnici bemveja, a druge posjeduje taj isti bmw... naravno u debelu korist ovih drugih ;)

Svaka čast, ovo je opis koji treba uvest kao kategoriju.
Kad vidim BMW 750i, star 20 godina, pola dijelova fali, plin ugrađen, gume ćelave, nije vidio original dijelova zadnjih 15 godina..:chears:
To je to..ahaha..:goood:

syss 21.08.2013. 21:16

ne nužno... eno meni baja ispred kuće svako malo 545 linija prije aktualne, kotači preuuvučeni nutra zbog nekih ping-pong felgi koji garant ne dolaze sa 545, isti su premali skupa sa gumama pa to zgleda nakaradno, bušeni diskovi, spušten i zimske čelestonke sve 4.

like a boss.

isto neki dan pred firmom x5, gore one ljetne šlapetine valjda 5k kn košta komad kolike su, a zavoj da prođe na slinavoj cesti brzinom kojom ja prođem sa glupim klijom na svježim michelin pe2 brijem da bi samo bilo cvil-cvil i u zid... ak ima 2mm šare sam puno rekao.

D1viry 21.08.2013. 21:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2446677)

http://www.pohrani.com/t/1e/eC/3LJML...0821194552.jpg http://www.pohrani.com/t/2w/Ej/4trMJ...821-wa0001.jpg

Na šta ljudi padnu

A nitko ne komentira vrhunsko parkiranje? Kao da parkira avion pa ide po crti, ali i to je pormašio/la.

Evo još 2 friška primjera majstora/ica parkiranja. Pa tim ljudima ne treba dati da voze bicikl, ma šta bicikl, kolica u Konzumu. Ova druga se barem maknula sa ceste (provjerio, žena je).

Pohrani.com

Pohrani.com

Blue_Fatal1ty 21.08.2013. 22:25

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2446620)
Ma radim max 15.000km godišnje, al većina vozanja su mi drkanja po gradu škola-vrtić-posao-kuća. A mislim da bi me benzinac tu sahranio, pogotovo ovaj 2.0T.

To je poprilično mala kilometraža. Ja radim 35k km godišnje i imam benzinca.
prosječna potrošnja mi je 6,7 litara. Trebam nešta pouzdano šta će me služit svaki dan. Dizel star 5 ili više godina to baš i nije...

tebi bi razlika između ovog 2.0T i 1.5 dCi bila 2-4 litre. Ajmo uzet 3 litre na 100 da je razlika.
Godišnja razlika između 1.5 dCi i 2.0T bi bila 5000 kn u gorivu i recimo 1000 kn veća rega.

prednost 2.0T: tiši, agilniji, pouzdaniji, jeftinije održavanje. (servisi koštaju jednako za tog ko i za mog 1.2 TCe), vrlo pouzdan prodavač i saznanje da u auto nema niti kune ulaganja. Zagrijavanje motora zimi. Turbina puše vrlo niski tlak (0,5 bara) i ima vrlo malo opterečenje.

Mana 2.0T: skuplja rega, veća potrošnja.

Prednost dCi: potrošnja, rega.

Mana dCi: bučniji, veća potrošnja ako se radi u 5 brzinskom modelu, skuplji servisi, skuplji dijelovi motora, zimi se zagrije tek nakon cca 5 km. Nepouzdan prodavač, moguća velika ulaganja. Teži, prije dere gume, prije podere ovjes. Turbina radi na duplo većem pritisku (1 bar) od 2.0T.

Neznam dali sam šta izostavio.

Što se tiće turbo motora. Turbina ne mora riknut nikad! Sve je naćin vožnje! Ako se auto ne pazi turbina će riknut. Ako se pazi, naravno neće. Paženje znači redovna izmjena ulja na 15k km, točenje kvalitetnog ulja, nikad ne ganjat na hladno i nikad ne gasit odmah vruć auto nego ostavit da radim 1-2 min i tek onda gasit. ako se ti uvijeti zadovolje turbina može odvrtit bez ikakvog problema preko 300k km.

MAGARAC 22.08.2013. 00:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2446674)
baš počeo čitati i reko ako nisi vidio gtline nisi vidio ništa... po meni karavan gt sa onom plavom bojom i sivim dodacima (retrovizori, lajsne i tak to) - pun pogodak.

za tih 145k možeš dobit novu ćelavu 1.6 oktaviju :D

edit: kada je frendica prije koju godinu išla kupovati auto i zapela za te autosalone rabljenih i uzela mehaničara sa sobom mislim da su prošli jedno 4 kuće i jednostavno nije bilo auta za kupiti da je imalo normalan ono malo uložiti pa je dobar, a velim trcz je posebna priča.

Nije GT Lyne na koji mislis, nego je GT Style. Vanjski izgled im je isti. Vidam ih po cesti i ima kod mene bas jedan plavi karavan, line. Fora izgleda. Mislim da taj Style ima normalni ovjes, kaj meni pase. Pun mi .. tvrdih auti..

http://www.renault.me/download/cjeno...e_GT-Style.pdf

Nema vise GT Lyne u ponudi.

Grijanje i mene malo muci kod 1.5dci motora. Opcenito je to slabije kod slicnih motora. Prevelka iskoristivost.

FRipper 22.08.2013. 09:06

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6940

Auto pošto nisam doma, je kod električara i mehaničara...spojen je na komp, komp javlja mehanički kvar pumpa goriva...ali auto vec 5 dana supera radi ko za inat nece krepati i divljati...te se točno doslovce na kompu nemre vidjeti što mu je...jer pumpa goriva je nova,koju sam promijenio prije cc 4mj,pa očito erorr na kompu nije poništen...

relej je pregledan, sve ok, nema popucanih lemova :S

lud auto da poludis, rekao sam ovima da ga ostave jos par dana i da se vozaju, da kada krepa onda spoje na komp i vide što kaže...

jer nemam ni ja niti oni blage što bi moglo biti...da nije možda komp na autu? :/

Toorop 22.08.2013. 10:09

Tako ti je na Opelu Zafiri od moje stare.. Znači onda ga vozi i auto ti samo počne one lampice od motora da ne radi počnu svijetlit i auto se gasi, ili gubi na gasu, k'o da ga neko gasi pali gasi pali, i onda svijetla ne rade pa se pale.. Odvede na servis i oni kažu da sve valja da komp ne pokazuje ništa.. Ona uzme auto i krene vozit kad opet isto sranje! Ostavi ga kod servisera na par dana isto tako da ga voze auto ništa, nikakvi problemi.. današnja tehnologija -.-

Promijeni procesor i dodaj ram-a pa ćeš vidit kako auto leti :roller: :roller:

lowrider 22.08.2013. 11:57

Dijagnostika NE MOŽE pokazati mehanički kvar pumpe goriva, mislim da čak neće prikazati grešku kad će pumpa vući previše ampera kad se počne pregrijavati ili nešto slično. ALi dijagnostika će pokazati premali tlak goriva na railu ili će čak izbaciti grešku siromašna smjesa-a to može biti i do začepljenih/prljavih injektora ili filtera goriva ako ga auto ima, čak će i izbacivati grešku sonde

syss 22.08.2013. 12:47

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2446803)
Nije GT Lyne na koji mislis, nego je GT Style. Vanjski izgled im je isti. Vidam ih po cesti i ima kod mene bas jedan plavi karavan, line. Fora izgleda. Mislim da taj Style ima normalni ovjes, kaj meni pase. Pun mi .. tvrdih auti..

http://www.renault.me/download/cjeno...e_GT-Style.pdf

Nema vise GT Lyne u ponudi.

Grijanje i mene malo muci kod 1.5dci motora. Opcenito je to slabije kod slicnih motora. Prevelka iskoristivost.

pa dobro ista je stvar kaj ne?

grade oni te sport gradacije da mogu izdat clio gordini :D

p.s. gt line ne gt lyne ;)

Dizel 24.08.2013. 12:05

Jučer išao pogledat u Viroviticu jedan Scenic 1.9dCi sa 118KS. Auto ide kao nenormalan, 133km/h dok kažeš keks u petoj, a nisam ni skužio da je tolko navuko, nenormalno ide dobro i drži cestu. Šestu nisam mogo ni isprobat na jebenoj Podravskoj magistrali.

Ali: 2004 godište, boja Gorenje frižider bijela, farovi totalno mutni i žuti(to znači da je bio vani, a ne u garaži, right?), iskvrcan poprilično svuda, na mjenjaču se ne vide brojke iako piše da ima 191.000km, sjedala jako lijepo očuvana, a kvake, volan i mjenjač vizualno totalno istrošeni. Nema ni onaj poklopac motora, kaže da mu ga "majstor u servisu" ukrao. Nema rezervni ključ/karticu. Ne kontam.

MAGARAC 24.08.2013. 12:15

Ja sam svog zakapario jutros, Meganea. Konacmo je gotova i ta prica.

Dottore 24.08.2013. 12:35

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2447924)
Ja sam svog zakapario jutros, Meganea. Konacmo je gotova i ta prica.

Koji? Pričaj.

JuiceBox 24.08.2013. 12:47

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2447921)
Jučer išao pogledat u Viroviticu jedan Scenic 1.9dCi sa 118KS. Auto ide kao nenormalan, 133km/h dok kažeš keks u petoj, a nisam ni skužio da je tolko navuko, nenormalno ide dobro i drži cestu. Šestu nisam mogo ni isprobat na jebenoj Podravskoj magistrali.

Ali: 2004 godište, boja Gorenje frižider bijela, farovi totalno mutni i žuti(to znači da je bio vani, a ne u garaži, right?), iskvrcan poprilično svuda, na mjenjaču se ne vide brojke iako piše da ima 191.000km, sjedala jako lijepo očuvana, a kvake, volan i mjenjač vizualno totalno istrošeni. Nema ni onaj poklopac motora, kaže da mu ga "majstor u servisu" ukrao. Nema rezervni ključ/karticu. Ne kontam.

Kontam ja, odyebi to i trazi dalje :chears::kafa:

MAGARAC 24.08.2013. 12:47

Megane, 110ks diesel. GT Style, bixenon, metalic tamno smedi (boju nisam biro ja i jos je stignam promijenit do pon) i jos par sitnica dodatno, 144k.

Tak bi trebal izgledat
http://www.pohrani.com/f/33/gd/1AAUX...1m3b2ted17.jpg

Halos 24.08.2013. 12:51

Za te pare ja bi si uzeo ovo .
:D
Ako već mora biti Renault, onda ovo.

MAGARAC 24.08.2013. 12:52

Pa se drdnaj svaki dan 100km + u tome..

To bum si uzel kad se malo uozbiljim.

Blue_Fatal1ty 24.08.2013. 12:55

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2447921)

za farove je to normalno tog godišta. Standardni fičr. Bio auto u garaži il ne.

da se ne vide brojke na mjenjaču opet normalno jer nisu ugravirani nego samo pofarbani. (to se izliže već ispod 100k km)

Ako su sjedala tako očuvana na toj kilometraži il je imao navlake ili su nova sjedala.

@magarac: regaj se na http://www.renault-klub.hr/forum pa predstavi kolica kad dođu!

Dizel 24.08.2013. 12:59

Pa jebemu krv, moj Clio II 1.2 iz 2002. deset puta bolje izgleda i izvana i iznutra, a nisam ga nikak održavao, prao itd. Niakvi servisi, 120.000km, samo pali, tenkiraj i vozi.

Blue_Fatal1ty 24.08.2013. 13:09

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2447951)
Pa jebemu krv, moj Clio II 1.2 iz 2002. deset puta bolje izgleda i izvana i iznutra, a nisam ga nikak održavao, prao itd. Niakvi servisi, 120.000km, samo pali, tenkiraj i vozi.

a gledaj postoje ljudi koji na auto gledajukao na neku kartonsku kutiju.
Da ti kažem šta sam ja sve vidio i doživio nebi mi vjerovao!

Npr. DIREKTORICA vozi službeni auto i u njemu doslovno vozi vreće krumpira. auto doslovno BLATAN iznutra. Nije ga usisala preko godinu dana.
Strašno kako se neki ljudi odnose prema automobilima!

a opet druga strana priče. Ja svog clia čistim lickam brišem 4 sata prošli vikend da bi na kraju zagrebao felgu na rizol (naravno friško pofarbanu). Došlo mi je da se pojedem u tom trenutnu!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52.