PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288743)

spiderhr 02.11.2024. 11:29

Imam mačku jel ima problema s dlakom ili?

2 die 4 02.11.2024. 13:38

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3771702)
Zašto minjas S5?

S5Max ide roditeljima.

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3771706)
rekla mu žena: ili ovi usisavač ili muž...

Što se tehnologije tiče, pa čak i usisavača, tu samo ja imam interesa :D
Ali gospođa se nije bunila ;)

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3771719)
Imam mačku jel ima problema s dlakom ili?

Ja imam 3 :D
Ako pitaš za S5MAX, nema on problema sa dlakama, ali kako ima onaj stariji tip četke, dlake se petljaju oko nje i moraš malo češće čistiti. Dok ovaj Q5PRO dolazi sa novim četkama i to dvije i na njega se navodno uopće ne petljaju dlake, a to je još jedan od razloga zašto mijenjam S5Max.:chears:

Bubba 02.11.2024. 14:42

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3771560)
Opet ja s ovim pitanjem.. ali koji će vam to qrac?

Za ~5€ mogu maknuti OS sa SD/eMMC storiđa sa ovih (lab/dev) uredjaja, a taj storiđ je em manji em vjerojatno red velicine sporiji od navedenih nVME diskova, tako da mi je to brilijantno besmislen trosak koji me svejedno veseli.

xlr 02.11.2024. 14:58

Vezano za ove Yubikey kljuceve, kako sam ih i sam dugo cekao da pojeftine, odlucio sam se ipak otici na Token2 kljuceve koji su sada sa release3 dosli na maltene istu funkcionalnost kao Yubikey za trecinu cijene (dodan je openPGP). Kako meni PGP ne treba, a jeftiniji Yubikey Security key je zbilja okrljasten, isao sam jeftinijim putem na T2F2 key sa vise featurea (iako koristim samo FIDO funkcionalnost)

https://www.token2.eu/shop/product/t...release3-typec

spiderhr 02.11.2024. 15:08

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3771735)
S5Max ide roditeljima.

Ako pitaš za S5MAX, nema on problema sa dlakama, ali kako ima onaj stariji tip četke, dlake se petljaju oko nje i moraš malo češće čistiti. Dok ovaj Q5PRO dolazi sa novim četkama i to dvije i na njega se navodno uopće ne petljaju dlake, a to je još jedan od razloga zašto mijenjam S5Max.:chears:

Ma za ženu ja to onako. Nit ne znam jesi oženjen ili nisi (do sada). Malo šale ne škodi :fiju:

OK. Budem razmislio pa možda ub'o jednoga pa nek čisti.

Cuky 02.11.2024. 15:52

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3771743)
Za ~5€ mogu maknuti OS sa SD/eMMC storiđa sa ovih (lab/dev) uredjaja, a taj storiđ je em manji em vjerojatno red velicine sporiji od navedenih nVME diskova, tako da mi je to brilijantno besmislen trosak koji me svejedno veseli.

@bubba - za sta koristis te male pizdarijice (soceve)? 🙂 za koju primjenu (koja industrija)?

2 die 4 02.11.2024. 17:46

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3771748)
Ma za ženu ja to onako. Nit ne znam jesi oženjen ili nisi (do sada). Malo šale ne škodi :fiju:

Pa zato i jesam odgovorio sa :D na kraju. Sve pet, zeka pek, nisam ti ja od ovih novih generacija koje ne poznaju sarkazam, zajebanciju i šale na svoj račun primiti ;):chears:

RedSky 02.11.2024. 20:59

Ima li negdje povoljnih HDDova velikih kapaciteta, +4TB?

medo 02.11.2024. 23:17

Citiraj:

Autor xlr (Post 3771747)
Vezano za ove Yubikey kljuceve, kako sam ih i sam dugo cekao da pojeftine, odlucio sam se ipak otici na Token2 kljuceve koji su sada sa release3 dosli na maltene istu funkcionalnost kao Yubikey za trecinu cijene (dodan je openPGP). Kako meni PGP ne treba, a jeftiniji Yubikey Security key je zbilja okrljasten, isao sam jeftinijim putem na T2F2 key sa vise featurea (iako koristim samo FIDO funkcionalnost)

Nisam ni znao za Token2. Thx :chears:

Shuky 03.11.2024. 12:00

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 3771735)
S5Max ide roditeljima.

mogu li se cetke transplatirati sa novog na stari model?

Shuky 03.11.2024. 12:01

Citiraj:

Autor RedSky (Post 3771809)
Ima li negdje povoljnih HDDova velikih kapaciteta, +4TB?

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09WZ787PT?th=1

mkey 03.11.2024. 12:49

Citiraj:

Autor xlr (Post 3771747)

Ovo jamačno nije pravo mjesto za ovakvu raspravu, ali mene generalno zanima može li se tim ključem općenito zamijeniti druge 2FA metode? Npr. meni iritantan 2FA preko MS autentifikatora kakav momentalno koristi ekipa u firmi gdje je (izgleda) prepušteno MSu da odlučuje koliko često moram unositi kodove da bih pristupio svakom pojedinačnom aspektu njihovog digitalnog svijeta, od kojih koristim nužan minimum: teams i outlook web aplikaciju. Nekoliko puta mjesečno moram potvrđivati autentifikaciju za svaki ponasobo dok me se sam webmail odlogirava svakih 10-15 minuta. Skroz nepotrebno ali eto, čovjeka veseli.

xlr 03.11.2024. 13:47

Tu smo pricali o kljucevima pa baci oko na zadnjih par stranica:
https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=216268

Mislim da se ne bi usrecio, ne vidim da podrzavaju passkey kao neku zamjenu za TOTP:
https://2fa.directory/hr/?q=microsoft

mkey 03.11.2024. 13:55

Hvala na informacijama. Reklo bi se da si u pravu, vjerojatno je glavni razlog što MS jednostavno voli iritirati ljude.

Alister 03.11.2024. 20:59

@mkey: Moje pitanje je da li Vam je to složeno kako spada, jer ja to isto imam u firmi i samo me je prvi puta tražio autentifikaciju, ili ako sam promjenio password. Ako imate domenu i linkano sve s Azure-om, Office-om 365 sve radi kako treba i kako je MS zamislio :)

mkey 03.11.2024. 21:19

Alister, to nije moj rejon i ne razumijem se previše u MS ekosferu. Lako moguće da to nije podešeno kako treba. Kada sam par puta pitao nešto vezano za to, odgovor je bio nešto kao "MS to regulira" a moguće da niti svi korisnici nemaju identičnu situaciju. MS vjerojatno zna da ih maksimalno ignoriram pa me onda trolaju :D

U jednom trenutku su u firmi odlučili ići all in na MS, dok se situacija s autentifikatorom postepeno komplicirala. Prvo je bilo dovoljno samo potvrditi notifikaciju a onda su počeli tražiti i kod (navodno je došlo do nekog sigurnosnog propusta pa onda ajmo opleti po svima).

Momentalno je situacija takva da teams (desktop aplikacija) traži svoju autentifikaciju svakih 10-14 dana i isto tako web aplikacije traže odvojenu autentifikaciju (ne svaka pojedinačno već logiranje na web aplikacije općenito). Treća grupa je VPN, koji je isto nekako povezan u MS ekosferu tako da i on traži unošenje koda svakih 10-15 dana.

Nije to sve skupa ne znam koliko zahtjevno, nego svako toliko ne dolazi push poruka, pa me to nervira pošto se moram natezat s tim ručnim glupostima povrh hrpetine drugih ručnih gluposti koje moram raditi. A ovo mi se čini skroz nepotrebno.

medo 03.11.2024. 22:28

Nije zahtjevno ni staviti svoje rasprave u pravi topic :kafa:

Mario92 03.11.2024. 23:52

To je nekaj gadno miskonfigurirano

Matta 04.11.2024. 08:08

Citiraj:

Autor vmesh (Post 3771951)
Onako, ok ponuda :lol2:

Televizor QLED 75incha TCL 75C655 Pro 149,00€

Otvorio 1 minutu nakon tvog posta. Manje od 5 komada dostupno. Dok sam ukucavao podatke preko mobitela i došao na plaćanje - nedostupan.

grizli1 04.11.2024. 08:14

Meni je prošlo za jednoga

vmesh 04.11.2024. 08:15

"Narucio" sebi, poslao frendovima. Jedan je uspio naruciti, drugi bas maloprije javio da ne moze ni staviti u kosaricu. Svejedno nista od toga, ali reko haj ,nista me ne kosta.. Eh da je to u Mall-u xD

Brc 04.11.2024. 08:24

preko moba ne prolazi, na kompu prolazi

strikoo 04.11.2024. 08:25

Citiraj:

Zbog mogućih pogrešaka u sustavu ili više sile, Chipoteka zadržava pravo ne isporučiti naručeni proizvod ukoliko je došlo do pogreške u navođenju cijene ili nije u mogućnosti izvršiti isporuku robe zbog iscrpljenih zaliha. U navedenim slučajevima će Chipoteka obavijestit kupca o nastaloj situaciji te izvršiti povrat novca čim prije moguće, a najkasnije u roku od 15 dana od obavijesti kupcu.

android-split 04.11.2024. 08:28

Ja upravo ulovio, platio. A sta ce bit dalje....

Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk

the.elles.d 04.11.2024. 08:30

Biti će prijava inspektoratu :)

rak21 04.11.2024. 08:34

Citiraj:

Autor Matta (Post 3771953)
Otvorio 1 minutu nakon tvog posta. Manje od 5 komada dostupno. Dok sam ukucavao podatke preko mobitela i došao na plaćanje - nedostupan.

Baš me zanima hoće li ovo nekome proći..

android-split 04.11.2024. 08:42

Opet ih ima pise manje od 5. Nestane u sekund. Neko ceka da se pojavi

Mirkopoter 04.11.2024. 08:43

Slučajno mi 2 stavilo u košaricu i prošlo. Ako bude isporuke javim se da jedan proslijedim nekome.

android-split 04.11.2024. 08:46

Link više ne radi. Bice su skužili da je zajeb
(Stranica koju ste tražili nije pronađena!)

quazar912 04.11.2024. 08:47

sad stranica ne postoji...:lol2:

napeto čekam rasplet :banned:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:29.