PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

scarzz 02.02.2020. 01:11

I ja sam bio skeptican prema 720p ekranu ali sam ga otisao pogledat uzivo i dosta je dobar za 720p a i posto je bio za oca i kostao 160E na akciji bez razmisljanja sam ga uzeo.

domy_os 02.02.2020. 01:20

Citiraj:

Autor hash (Post 3376730)
@brko
Sve stoji, tko ima priliku nek ode pogledati. Meni je S10E bio neupotrebljiv ali jasno mi je da sam ja manje od 1% populacije.
Mi A3 specifikacije mi se cine jos gore pa samo preporucujem oprez prije kupnje. Pogotovo za starije osobe.

@Xenon
Nismo se razumjeli, ja sam isto skeptican prema ekranu (nisam ga imao prilike koristiti) pa predlazem da otfuras staroga u ducan i nek proba procitati nesto teksta prije kupnje.

Previše si razmažen. Prije 20 godina smo koristili mobitele s rezolucijom 100 x 30 i bili sretni, a danas ako nemaš 4k na ekranu od 6", odmah je neupotrebljivo. Ajde, molim te... Budimo realni, 250 dpi je sasvim dovoljno, pa ne gledamo u mobitel kroz mikroskop nego s udaljenosti od barem 30 cm do 60 cm gdje su sve te razlike jedva vidljive. Izađi malo van i provjetri mozak.

Xenon 02.02.2020. 01:44

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3376732)
Previše si razmažen. Prije 20 godina smo koristili mobitele s rezolucijom 100 x 30 i bili sretni, a danas ako nemaš 4k na ekranu od 6", odmah je neupotrebljivo. Ajde, molim te... Budimo realni, 250 dpi je sasvim dovoljno, pa ne gledamo u mobitel kroz mikroskop nego s udaljenosti od barem 30 cm do 60 cm gdje su sve te razlike jedva vidljive. Izađi malo van i provjetri mozak.

Da ti bus mi reko. Znaci ak sam se prije vozio na zapreznim kolima moram i danas pored modernih i sve dostupnijih vozila? Tako i u svemu moram bit zadovoljan kaj danas ne zivim u kamenom dobu? Najbolje da u 2020. kupim telefon sa karakteristikama koje su bile aktualne prije 5 god ili mozda jos ranije. To kaj ti trebas naocale i kaj si ti zadovoljan dovoljnim ne znaci da sam i ja kao ni ostali. Daj izadji iz tih ogranicenih i zalupanih okova.

domy_os 02.02.2020. 02:09

Pa sad, da su novi auti bolji od starih, i jesu i nisu, ovisi što gledaš. Previše si pod utjecajem marketinga, da se pokaže čiji je veći, ali da se visoka rezolucija na mobitelu može nekako iskoristiti, ne može. Ona je najmanje bitna stavka u toj klasi mobitela (ne kažem da je nebitna). Veći je problem svjetlina ekrana pa se na suncu teže vidi. Prije 5 i više godina sličnu rezoluciju su imali high-end mobiteli, a A3 je neki mid-end. Ti i ja nećemo kupiti takav mobitel za sebe, ali izjaviti da je S10e sa 438 ppi neupotrebljiv je apsurd nad apsurdima. On je prije neupotrebljiv zbog omjera stranica, ali zbog ppi nikako. Sad imam 500 ppi ekran na svom mobitelu. Treba li mi? Ne, i nisam ga kupio zbog ekrana, to mi je bila sporedna stvar.

Xenon 02.02.2020. 13:03

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3376735)
Pa sad, da su novi auti bolji od starih, i jesu i nisu, ovisi što gledaš. Previše si pod utjecajem marketinga, da se pokaže čiji je veći, ali da se visoka rezolucija na mobitelu može nekako iskoristiti, ne može. Ona je najmanje bitna stavka u toj klasi mobitela (ne kažem da je nebitna). Veći je problem svjetlina ekrana pa se na suncu teže vidi. Prije 5 i više godina sličnu rezoluciju su imali high-end mobiteli, a A3 je neki mid-end. Ti i ja nećemo kupiti takav mobitel za sebe, ali izjaviti da je S10e sa 438 ppi neupotrebljiv je apsurd nad apsurdima. On je prije neupotrebljiv zbog omjera stranica, ali zbog ppi nikako. Sad imam 500 ppi ekran na svom mobitelu. Treba li mi? Ne, i nisam ga kupio zbog ekrana, to mi je bila sporedna stvar.

Ja pod utjecajem marketinga? Pa ja sam se na tome davnih dana školovao. Neke razlike ne mogu biti marketing kao odnos 720 vs. 1080. Prevelika je razlika da bi to upakirao marketing. Marketing ti jedino tu može prodat tako nešto ispod prosjeka pod normalno i dobro.

E vidiš tebi je sporedna meni nije. I sve je meni jasno da je na papiru jedno u praksi drugo. Ali ako imam mogućnost birat bolje za iste novce onda uzimam bolje kao i svaki razuman čovjek. Ima i iphone ispod prosječnu/standarnu rezoluciju za 7000 kn pa kaj sad? Jel apsurd je ... al netko više voli brand nego sam uređaj ... to je njegov izbor. Tako i u svemu. Ja nisam tu da se prilagođavam i odobravam mane-prednosti nečijeg proizvoda već da biram između ponuđenih.

hash 02.02.2020. 14:43

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3376732)

Kaj tebe jebe?

Ja taj mobitel (S10E) stvarno nisam mogao koristiti jer mi se stvarao zamor ociju. Post je dobronamjerni savjet i napisao sam da vjerojatno 99% ljudi nece imati problem s time.

Ne pisem napamet, smiri dozivljaj.

coconut 03.02.2020. 14:52

Mi 10 će biti predstavljen 13.02.
https://sparrowsnews.com/2020/02/03/...-availability/

Dottore 03.02.2020. 21:32

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3376652)
@hash

Zato imate Bijelića tj Mi Store u Areni. Pregledate mobitel uživo i naručite ga po manjoj cijeni negdje drugdje ;)

Ispravak, zaboravi na Mi Store u Areni, sve su burned. :roller::roller::roller:
Veselo, mašala.

Išel sam nabaviti powerbank.
Stop.

Brko 04.02.2020. 07:49

Pokušavam dekriptirati što si rekao već 10 minuta i ne uspjevam.

Koje su burned? Dućan je izgorio u požaru? Dućan je veselo izgorio u požaru? Dućan je izgorio u veselom požaru? Ekrani imaju burn-in?

Išao si nabaviti powerbank i zaustavio si se?

coconut 04.02.2020. 08:21

Koliko ja razumijem, svi ekrani imaju burn-in.

Brko 04.02.2020. 10:03

Svaka čast ako si to skužio. Ja nisam skužio ništa.

A ako ekrani i imaju burn-in, svejedno se lako vidi je li ti ekran paše i mogu se isprobati funkcije uređaja.

coconut 04.02.2020. 10:19

Tako sam ja razumio. Je li na to mislio pisac, to ne znam reći. :D

Evo još malo o Poco X2.
https://www.gsmarena.com/poco_x2_ful...news-41354.php

Dottore 04.02.2020. 11:49

Xiaomi mobiteli

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3377203)
Svaka čast ako si to skužio. Ja nisam skužio ništa.

A ako ekrani i imaju burn-in, svejedno se lako vidi je li ti ekran paše i mogu se isprobati funkcije uređaja.

Dobar jutar.

Ako si skužio na poznatog međimurca onda svaka čast u odnosu moje imitacije.
Svi modeli imaju izgorene ekrane odnosno duhove. Dovoljno je popiti rakiju da ne bi ni skužio dupla slova.

Отправлено через iPhone

SympForTheDevil 04.02.2020. 12:23

Citiraj:

Autor coconut (Post 3377209)
Tako sam ja razumio. Je li na to mislio pisac, to ne znam reći. :D

Evo još malo o Poco X2.
https://www.gsmarena.com/poco_x2_ful...news-41354.php

Rebranded Redmi K30...ko da dosad nije bilo dovoljno pomutnje oko modela kod njih :D

Brko 04.02.2020. 12:28

Valjda pokušavaju vidjeti u koliko reciklaža mogu uvaljati isti mobitel.
Vjerojatno zapošljavaju bivši ATI/AMD marketinški kadar.

locks 04.02.2020. 17:23

Očekuješ nešto od Poca, a dobiješ prepakirano govno s drugim launcherom...😁

Pomo 04.02.2020. 20:51

Android 10 stable sletio na Poco ako nekog zanima.

Xenon 04.02.2020. 21:20

Uzeo Redmi Note 8 odličan telefon za te pare ... ali su totalno usrali sa googlovim dialerom i SMS app ... katastrofa, pogotovo SMS

elance 04.02.2020. 21:42

Citiraj:

Autor Xenon (Post 3377379)
katastrofa, pogotovo SMS

Što točno ne valja?
I sam sam primjetio da sve više android telefona dolazi s googlovom sms aplikacijom, kad gledam youtube recenzije dosta ih ima tu njihovu ikonu.

Valjda su developeri postali lijeni pa im je lakše uzeti sve od google.

Xenon 05.02.2020. 00:53

Citiraj:

Autor elance (Post 3377383)
Što točno ne valja?
I sam sam primjetio da sve više android telefona dolazi s googlovom sms aplikacijom, kad gledam youtube recenzije dosta ih ima tu njihovu ikonu.

Valjda su developeri postali lijeni pa im je lakše uzeti sve od google.

Pa za razliku od originalne xiaomiove je koma i ne uklapa se u miu.

Nije stvar deva vec googlea i njegove pravne regulative. Xiaomi ce sad za rusiju, eu i globalni rom isporucivat miu11 sa g sms i contact.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_will...news-40859.php

domy_os 05.02.2020. 02:03

Slažem se, te Googleove aplikacije su užas, i spore i nepregledne. Ne znam u kojem smjeru to sve ide, Google sve više i više steže remen. Kao da mobiteli već danas ne liče kao jaje jajetu, nego treba još i ono osnovno ograničiti.

myroman 05.02.2020. 07:57

Gledam nešto Redni Note 8 i Redmi Note 8 Pro.
I nigdje ne nalazim Redmi Note 8 sa 6 GB RAMa.
Naime, ciljam da zamijenim svoj Redmi Note 5 Pro za nešto novije ali da ostanem na Snapdragon procesoru.
Da li uopće postoji kombinacija Redmi Note 8 sa 6 GB RAMa? GSMArena kaže da postoji.

zupy 05.02.2020. 09:36

Vjerovatno je to verzija za kinu - vidi se po ovom global rom

https://www.aliexpress.com/item/4000...348a34fe4MMwYQ

Exy 05.02.2020. 09:40

Postoji, ali ne kod nas. Kod nas ima samo Pro verzija sa 6GB rama. Možeš naručiti iz vana verziju običnog Note 8 sa 6GB rama ali to je global rom, ne global version. Što znači da je riječ o preflashanom mobitelu koji je originalno bio namijenjen kineskom tržištu, a to ne bih preporučio uzimati.

Ne znam kako koristiš mob, ali sumnjam d će 4GB biti premalo za neku normalnu upotrebu anytime soon

geronimo_2 05.02.2020. 09:42

jel postoji neki jednostavni nacin na a2 za zablokirat buduce updejtove jer ne zelim promjene vise zaista, pogotov ne u obliku android 10 gdje ce mi opet vjerovatno sve promjeniti. alergican sam na to.
a i nemam vremena vise visit stalno na xda i proucavat root-anje i sl. nemam ni volje ni vremena za to.
fala.

kasko 05.02.2020. 10:48

Citiraj:

Autor myroman (Post 3377439)
Gledam nešto Redni Note 8 i Redmi Note 8 Pro.

I nigdje ne nalazim Redmi Note 8 sa 6 GB RAMa.

Naime, ciljam da zamijenim svoj Redmi Note 5 Pro za nešto novije ali da ostanem na Snapdragon procesoru.

Da li uopće postoji kombinacija Redmi Note 8 sa 6 GB RAMa? GSMArena kaže da postoji.

Pozdrav, bio sam u identicnoj dilemi i odlucio sam se za 8 pro 6/64.

Reci sto mislis da ne bi bilo dobro u svezi mediatek-a i pitaj sto te jos zanima.

Kratki osvrt na 8pro: sve super osim sto nema amoled ekran, a sve vise mislim da je i to jedna od "meh nije me briga vise" featurea jer je i ovaj ekran odlican, stovise vise mi se svida nego amoled na samy a50.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

kiki_vg 05.02.2020. 10:52

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3377467)
jel postoji neki jednostavni nacin na a2 za zablokirat buduce updejtove jer ne zelim promjene vise zaista, pogotov ne u obliku android 10 gdje ce mi opet vjerovatno sve promjeniti. alergican sam na to.
a i nemam vremena vise visit stalno na xda i proucavat root-anje i sl. nemam ni volje ni vremena za to.
fala.

Zar nije, uključiš developer options (about phone i na bulid number tapnes nekoliko put zaredom) i ondje isključiš automatsko ažuriranje.

geronimo_2 05.02.2020. 11:07

ma vraga. iskljuceno je to, ali opet on forsa svako toliko.
ja bi htio da je off i to je to, da ne strijepim oce li i kad.
znam da kod roota i ostalog se disable-a, ali ne zelim se time bavit.

kasko 05.02.2020. 17:47

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3377490)
ma vraga. iskljuceno je to, ali opet on forsa svako toliko.
ja bi htio da je off i to je to, da ne strijepim oce li i kad.
znam da kod roota i ostalog se disable-a, ali ne zelim se time bavit.

Postoji aplikacija koja omogucuje da disableas/uninstaliras stock aplikacije.
Izvoli:
Code:

https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools/releases/download/6.9/XiaomiADBFastbootTools-6.9-Windows.zip
Potrebno je imati instalirano javu min verziju 11. Odavdje
Code:

https://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
Popis sto mozes onemogućiti, ukljucujuci i updater:
Code:

Analytics
Android accessibility suite
app vault
browser
calendar
compass
Catchlog