PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

TheRipper 15.10.2015. 11:29

Citiraj:

Autor frulex (Post 2840626)
Meizu M2 Mini, cca 1000 kn.

A gdje da nađem taj mob? Sve što sam uspio naći su kineski shopovi tipa aliexpress ili na ebayu a na svima stoji da ne isporučuju u Hrvatsku?

RF923 15.10.2015. 13:35

Imaš ga ovdje.
Kod nas nema mini model, ali imaš M2 koji se može kupiti u WowShopu. 200kn iznad ranga, ali dvogodišnje hr jamstvo i plaćanje na rate.

TheRipper 15.10.2015. 21:33

Citiraj:

Autor RF923 (Post 2840716)
Imaš ga ovdje.
Kod nas nema mini model, ali imaš M2 koji se može kupiti u WowShopu. 200kn iznad ranga, ali dvogodišnje hr jamstvo i plaćanje na rate.

Pa usporedio sam opise u ta dva dućana i meni se čini da je to jedan te isti mobitel.
Ne sviđa mi se što mu je baterija integrirana što znači kad rikne, mijenjaj cijeli mob. Ali hvala na prijedlogu,

Brko 15.10.2015. 21:56

Nije istina. Na svim mobitelima koji nemaju zamjenjivu bateriju se da baterija zamjeniti ;)
Ne brini za to ;)

generic 15.10.2015. 22:00

I da, isti je to model ;)

RF923 15.10.2015. 22:24

Točno, isti su, moja greška, mislio sam da je razlika u procesoru, ali su isti. Onda je potrebno malo više inf. o specifikacijama, a ne samo android do 1200, od ekrana,baterije,rama,kamere,narudžbe iz Hrv ili Kine...i/kad ako rikne ne mijenja se cijeli mobitel, nije jednostavno kao kod izmjenjivih, ali nije ni neka znanost, potreban je odvijač i malo strpljenja.

brisani 16.10.2015. 10:17

Gledao sam video na YouTube, meizu se lako rastavlja.

Dakok 16.10.2015. 13:51

Citiraj:

Autor TheRipper (Post 2840669)
A gdje da nađem taj mob? Sve što sam uspio naći su kineski shopovi tipa aliexpress ili na ebayu a na svima stoji da ne isporučuju u Hrvatsku?

Isporučuju, ide DHL-om iz Londona, stiže za 7 dana i ovo je ukupna cijena, bez ikakvih dodatnih troškova :)

http://i.imgur.com/oJnAnHS.png

TheRipper 16.10.2015. 14:26

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2841122)
Isporučuju, ide DHL-om iz Londona, stiže za 7 dana i ovo je ukupna cijena, bez ikakvih dodatnih troškova :)

Znači moglo bi se reći da bi onih dodatnih 400 hrka na wowshopu platio za dvogodišnju garanciju...

Inače, na tom shopu sam ženi bio kupio mob DooGee y100x Nova i nisam se oduševio ni kvalitetom izrade, a bogami ni prijemom signala. Na mjestu gdje mi radi žena signal je prilično slab i nikako je nisam mogao dobiti (njen stari Huawey Y330 na istom mjestu radi bez problema). A kad bi je dobio jedva bi je čuo i morala je glasno pričati da bi išta čuo. Pa sam ga nakon dana korištenja vratio u wow i dečki su mi bez pardona refundirali paru, zato im svaka čast.

E sad, morat ću odlučiti isplati li se riskirati i naručiti mob za 1000 kuna ili platiti dodatnih 400 kuna za dvije godine garancije

kosjenko2 16.10.2015. 14:31

Narucio sa merimobilesa 3 mobitela preko euroline dostave..
1) Odugovlačili su sa slanjem i sveukupno je trajalo preko mjesec dana iako su obećavali na chatu da će biti maksimalno 15-20 dana..
2) Poslali su 2 od 3 mobitela tako da sada ide natezanje oko povrata novca.

Izbjegnite ovaj dućan i naručite sa aliexpressa ili npr. minideala..

sasha2511 16.10.2015. 14:38

Citiraj:

Autor kosjenko2 (Post 2841136)
Narucio sa merimobilesa 3 mobitela preko euroline dostave..
1) Odugovlačili su sa slanjem i sveukupno je trajalo preko mjesec dana iako su obećavali na chatu da će biti maksimalno 15-20 dana..
2) Poslali su 2 od 3 mobitela tako da sada ide natezanje oko povrata novca.

Izbjegnite ovaj dućan i naručite sa aliexpressa ili npr. minideala..

Ja nisam imao nikad problema sa Merimobiles.. Imam 5 ili 6 narudzbi tamo..

VMik 16.10.2015. 16:54

Evo, LeTV Le 1 /x600 je stigao još jučer ujutro, nakon dan i nešto korištenja, mogu reć da sam apsolutno oduševljen.

Njegovu najveću manu sam ispravio s 10 minuta posla, stavljanje TWRP recovery-a i instaliranje BB72 ROM-a koji je baziran na stock ROMu. Nema bloatware-a kineskog, ima google apps/services i root.

Nisam našao ni jedan dobar guide na engleskom, al' sam prateći neki talijanski guide lako sredio sve.

hash 16.10.2015. 18:31

Možeš okinuti koju fotku s njim? Jednu na dnevnom svjetlu, jednu po noći?

VMik 16.10.2015. 20:26

Citiraj:

Autor hash (Post 2841202)
Možeš okinuti koju fotku s njim? Jednu na dnevnom svjetlu, jednu po noći?

Evo bit' će ujutro par slikica.
Radio sam direktnu usporedbu s iphone 6 plus.
Rezolucija/oštrina apsolutna ista, jedino je iphone imao malo zasićenije boje.

picajzlaaa 16.10.2015. 20:29

I kak ti se čini da radi optička stabilizacija? I jel snima 4K vide-e? Thx

btw, mob ti je stigao za 4 dana?? O_O

Mrcina 16.10.2015. 20:44

Uzeo bih Redmi Note 2 i vidim da minideal ima FDD model za 176€ a aliexpress TD model za 154€. Ako netko ima bolji prijedlog, slušam

Vidim i da piše da TD rade na našim mrežama, zanima me jel sigurnije dati 20€ minidealu za FDD ili da kupim jeftiniji na aliexpressu?
Pretpostavljam da su oba shopa jednako dobrog rejtinga?

hash 16.10.2015. 20:50

Citiraj:

Autor VMik (Post 2841234)
Evo bit' će ujutro par slikica.
Radio sam direktnu usporedbu s iphone 6 plus.
Rezolucija/oštrina apsolutna ista, jedino je iphone imao malo zasićenije boje.

Ako imaš fotke s oba mobitela u istom trenutku, i još ako to imaš i za dan i za noć to bi stvarno bilo vrhunski.

VMik 16.10.2015. 22:48

Citiraj:

Autor hash (Post 2841238)
Ako imaš fotke s oba mobitela u istom trenutku, i još ako to imaš i za dan i za noć to bi stvarno bilo vrhunski.

Nažalost nemam, jutros sam s frendom uspoređivao baš, a svoju sam i obrisao.

L31 17.10.2015. 17:17

U koju kategoriju spada UMI? Odron ili?

locks 17.10.2015. 18:31

LeTv X600 nema OIS.senzor je Sony IMX214...

VMik 17.10.2015. 18:56

Citiraj:

Autor locks (Post 2841505)
LeTv X600 nema OIS.senzor je Sony IMX214...

6 Plus ima IMX220, znam.

OIS piše svagdje da ima al' se meni čini da ipak nema, al' ne bih ni znao kako je točnoto kad nisam koristio uređaj koji ima OIS.

VMik 17.10.2015. 19:11

Citiraj:

Autor picajzlaaa (Post 2841235)
I kak ti se čini da radi optička stabilizacija? I jel snima 4K vide-e? Thx

btw, mob ti je stigao za 4 dana?? O_O

E sori nekako mi promaknuo tvoj komentar.

Da, naručivao sam ga s HonorBuy-a iz njihovog EU skladišta, Ponedeljak navečer naručeno, u četvrtak ujutro došlo DHL-om, jako fino zapakirano, kutija mobitela u bubble-wrapu, sve to u kutiji većoj i okolo papira zgužvnog.

Snima 4K, jedva primjetno nekad kao da droppa jedan frame, vjerujem da je to software problem, no ništa strašno, nisam ni probao snimati na stock ROMu, praktički sam odmah stavio na njega BB72 ROM.
OIS, a ono, svagdje piše da ima, al' čini mi se da nema, usporedbe radi sam sad snimio video sa starim LG D505 i LeTV X600, naravno, daleko bolja kvaliteta, al' nije ništa glađe :/

Kod slikanja u dnevnim uvjetima je za petama iphone 6s-u, no to je na bazi jedne slike, ne uzimajte me za riječ, al' vjerujem da u mračnijim uvjetima i pri snimanju je ipak iphone dosta bolji.
Da mi je kamera važnija, išao bih na MX4 ili PRO koji imaju IMX 220 senzor.

Mogao bih napisati neku recenziju na "Recenzije, iskustva, ocjene mobitela forumaša" temi.

Album sam poslao locks-u u PM, al' evo ga i ovdje IMGUR ALBUM

Edit: Koristi li tko od vas http://www.kimovil.com/en/?

Jakesevic 17.10.2015. 19:17

Pozdravljam,

ostao sam bez moba i naletio sam na Xiaomi note 2, svidja mi se itd ( za nekih 180 dolara sa aliexpresa sa dhl dostavom). jedino mi je mozda malo previse 5.5 inca, pa ako mozete preporucit isto nesto tako dobro i za tu lovu ali do tipa max 5 inca kao galaxi 5 i da li je tolika razlika između 5 i 5.5 u stvarnom svijetu.

E da, i ako netko zna di ima za uzet adapter sa micro sim u normalnu karticu ili ako netko ima za prodat (iz Zg bi bilo idealno), da prezivim dok ne dodje novi mob, i da, ovo mi je zesce hitno!

TheRipper 17.10.2015. 20:54

Molim za savjet u vezi ove trgovine i ovog uređaja: http://www.minideal.net/meizu-m2-not...hd-screen.html

Izračunao sam, kad bi kupio ovaj uređaj i platio carinu i porez na njega, izašao bi me 300 kuna jeftinije nego u wow-u (u kojem ga trenutno i nema).
Btw, ima li kakav vodič negdje za kineske mobitele? Ono, wtf je flyme, miumimimiu ili kako već?

Mrcina 17.10.2015. 22:41

Flyme i MIUI su inačice firmwarea uređaja temeljene na Androidu. Oba imaju jako puno korisnika i dobru podršku.
Za nezahtjevnog korisnika, razlike su u izgledu sučelja

na aliexpress trgovini nađi trgovca koji će ti ponuditi dostavu dhl službom. to ćeš vidjeti tako da klikneš na malu strelicu na kraju linije teksta o dostavi kad klikneš na neki predmet u trgovini. ne platiš davanja kad ti dhl dostavlja, a dostava će biti 10-30$

ja sam neki dan ovog naručio

a ako želiš sa minideala, gledaj svaki dan na ponudu u EU warehouse. Onda ti brzo dođe iz grčke i nemaš davanja

Dakok 18.10.2015. 00:58

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2841513)
Pozdravljam,

ostao sam bez moba i naletio sam na Xiaomi note 2, svidja mi se itd ( za nekih 180 dolara sa aliexpresa sa dhl dostavom). jedino mi je mozda malo previse 5.5 inca, pa ako mozete preporucit isto nesto tako dobro i za tu lovu ali do tipa max 5 inca kao galaxi 5 i da li je tolika razlika između 5 i 5.5 u stvarnom svijetu.

E da, i ako netko zna di ima za uzet adapter sa micro sim u normalnu karticu ili ako netko ima za prodat (iz Zg bi bilo idealno), da prezivim dok ne dodje novi mob, i da, ovo mi je zesce hitno!

Pogledaj koliko je na Giztop trgovini :)

Jakesevic 18.10.2015. 11:10

Mislis na ovaj

http://www.giztop.com/xiaomi-redmi-note2.html

Ako je ta cijena, a koliko vidim free shipping i nema taksi, to je OK.
I kakva je ta trgovina giztop i ono najvaznije, za koliko mi stigne mob u Hrvatsku?
P.S. hoce li taj FDD raditi na našim mrežama, tj. na našoj bonbon 4g?

RF923 18.10.2015. 11:28

Ja sam im baš par dana prije slao mail jer sam zainteresiran za Mi4C i odgovaraju stvarno brzo. Evo odgovora šta se tiče pdva, shippinga i garancije.
"We ship phone via special shipping company, we send the phone to EU firstly, and we deal with the customs, and then ship it via EU shipping company.
Most orders usually arrive in 10-15 days. We provide one year warranty. You need return the defective phone for replacement or fixing."

Mrcina 18.10.2015. 11:41

Plati paypalom kad god ima opcija i siguran si. Piše 8-15 days to your doors
FDD radi sa našim 4g

Tomtam 18.10.2015. 12:01

Baš fina ponuda, Redmi note 2 mi ulazi u odabir, pogotovo s tom cijenom.. E sad, ima li netko iskustva s dućanom (Giztop) da je baš kupovao tamo? Da je stiglo sigurno itd...

@Jakesevic: Sad kad krenemo zbunjivat ljude s istim avatarom, u istom podforumu :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:40.