![]() |
Citiraj:
|
Evo sa jednog drugog foruma prenosim. Umro sam od smijeha gledajuci ovo.
Samiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir, ju mast listn tu mi, Samiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir A suvozac je vjrojatno na ovom rally-u ostao bez zivaca :D http://youtu.be/dKrNaa829K8 |
Citiraj:
|
Hahaha, vozac ko da mu se zuri negdje, a neda mu se bit u autu.
|
ZagrePcanci, kako perete aute?
Do sada sam odlazio i za 15ak kn rjesavao to u samoposluznoj praoni kod Miramarske, pa cak iako mi je to blizu ureda, tlaka mi je svaki puta gnjaviti se s dva auta i nemam komociju kakvu volim. Ne bi ja lijen, izvadio miniwash, oprao fino aute - kad nakon 3 minute susenja na suncu, auti prljaviji nego sto su bili!? Fino vidljivi sloj kamenca napravio je od sajbi dar-mar, tako da sam bio vise nego ljut i raspizdjen jer sam morao raditi dupli posao. Frajer u Miramarskoj navodno koristi demineraliziranu vodu, sad, obzirom koliko ima praona, nekako nisam siguran da ima spremnik pa da ga puni svaki dan - ima li kakva varijanta da se to odradjuje on the fly, jer od ovakvog pranja nemam bas nikakve koristi... |
Krpa? :D
|
ne bit lijen, obrisat auto poslije pranja i nece ostat nista ;) susenje na suncu uvijek ostavlja fleke od kapljica di god prao ;)
|
Nije istina :) Eo ja u vukovaru(b.naselje), praonica kraj konzuma, 15 kuna pranje 5kn ispiranje i na najjacem suncu voda samo sklizne i sa lima i sa prozora, apsolutno ni jedne fleke :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Zato sam i pitao, obzirom da eksplicitno u Miramarskoj pise da je voda demineralizirana, moze li se nesto u tom pogledu napraviti i u kucnoj radinosti... |
uvijek perem auto doma, prvo šlaufom isperem prasinu i ostalo, a onda kanta vode i spuzva. operem krov, obrisem. operem 2 bosna stakla pa obrisem i tak redom. na taj nacin se ne osusi i ne ostanu tragovi ili fleke.
|
Citiraj:
Ljudi od toga napravili nauku. Kako sam hobi auto slagao sam, isto tako nikome nije dozvoljeno da ga pere osim mene. Samim miniwashom samo ispireš grubu nečistoću, ostalo ipak traži malo više truda. 2 kante, u jednoj autošampon i voda u drugoj samo voda, perem isključivo rukavicama za pranje, ne spužvom jer zadržava nečistoću u sebi i time slijedećim nanošenjem na lim stvara ogrebotine, riseve i ostale parazite koji ne smiju biti na laku. Prvo ispereš rukavicu u vodi pa zatim uroniš u pjenu, nikad ne diraš dno kantesa rukavicom. Opereš krov, pa haube, pa vrata do lajsni, pa branike, pa vrata ispod lajsni, pa tek onda kotače. Ja imam dvije rukavice, svaka za svoje područje. Nakon ispiranja - brisanje - isključivo canebo krpe, 1 za krov i haubu, jedna za vrata do lajsni, jedna za branike i vrata ispod lajsni, i jedna isključivo za felge. Početkom sezone auto poliram (ne sa pastama iz trgovačkih centara niti rukama i potkušuljama nego mašina + 3 m paste), nakon toga voskanje. Premda zvuči previše, ali friško poliran auto se teže i sporije zaprlja i itekako je olakšano pranje. Nije bezveze razvijena cijela industrija oko toga. Ono što je najvažnije, nitko ne može oprati tvoj auto kao ti sam, i kad ti prijeđe u naviku, za 2 sata si gotov s dva auta iznutra i izvana. Što ćešće posvetiš vremena, to manje trebaš za jedan zahvat. Ili si jednostavno odaberi praonicu gdje to rade ručno, i peri samo kod njih. |
je isproba tko onaj nano premaz? (za stakla)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a što ti to točno nije jasno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovaj je u krpicama bio. Daj link na te sprejeve.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dok kod drugog auta stoje ukopane sa 90 kmh. Razlog neznam. Kvaliteta šajbe možda i njezina starost. |
nije toliko zbog kiše koliko neka prljavština,kukci,drekeci i tak to :D znači djelomično se isplati..
|
YouTube kanal "Drive" ima odličan serijal o tome - /Drive Clean
Imam osjećaj da je Juan bio tamo. :D |
Citiraj:
for real :D |
Citiraj:
Sljedeci put sam stavljam i to RainX. I po kupaonici na vrata od tus kabine cu nanjet. Dosta mi je ciscenja ZG kamenca. :D /DRIVE CLEAN je odličan. |
mijenjali šajbu,i sad gledam,donji uglovi,nekak mi je sve to slabo,na jednom mjestu guma ona nije uz rub stakla (1cm),na jednom čak vidim malo sam rub stakla,ne znam,to je ok ili trebam reklamirat kad krene u auto voda na sve strane,ili ipak neće.. :hitthewal:
|
Citiraj:
tu sam kupio, ali sad ne vidim da imaju u ponudi... ta 2 spreja su bila 100 kn, a mazao sam vec 3 puta i jos nije niti na pola, tak da traje... |
Padobranac malo.. što sam danas vidio legendaran wv transporter!! vozim se i naleti mi spuštem kolko god je moglo, prednji dio i vrata u kamuflažu obojano ostalo sve hrđa i felge hrđave i onda izgrebano, valjda ključevima RUST IN PEACE i na zadnjem braniku mu full sitno piše 57konja sa stilom! kako sam mu se ismijao ali je bio legendaran :D
|
Preso sam pol Hrvatske u t4 sa 60ks i nebi vise nikad za volan tog auta. Jedan rodak je imal t3, bus i furo je gasterbajtere u Svabiju i zivio jako fino od tog posla. Ovi novi su skupi ko kuga, moze se iskonfigurirat do bolesne cifre.
|
Citiraj:
Takozvani rat style, ako nesto na autu nije hrđavo/prljavo/maskirno onda su to mint kromirani branici i polirane felge :D Citiraj:
|
I za vidjet nesto najruznije ikada... :kafa:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:42. |