![]() |
Svi kinezi danas imaju odron SW. Huawei ajmoreci danas odstupa. Od Xiaomija nadalje i to je ustvari jedini razlog za ne kupnju istih. Sve ostalo im zna biti daleko bolje od npr Samsunga, od punjenja, do baterije i čak i samog ekrana. Mi8 je u svoje vrijeme imao ljepsi ekran od bilo kojeg drugog ekvivalentnog telefona iako su svi bili amoled, punjenje brzo, zvuk odličan itd itd.
|
Citiraj:
|
Meni je OxygenOS od oneplusa najbolji OS ikada, nikada ni jednog buga, sve mi je uvijek radilo savrseno, na nekoliko modela.
Nisam sad unazad 2-3 godine na oneplusu pa ne znam kakav im je na ovim novijim modelima, znam da su nesto i prelazili na color os, po meni je to greska i ocito usteda resursa. Uglavnom, mogu i kinezi napravit dobar softver kad zele, ali dok ljudi kupuju ko blesavi nece se ovi malo vise potrudit. |
Uspio sam povezati one Panasonic slušalice.
Trebalo je na slusalicama drzati gumb za paljenje da se upali opcija za uparivanje i dok na Samsung to nije trebalo kod Xiaomi je. Ipak nije bug, nego eto... hah Al opet, kak ovdje ide automatski a tu moraš izmisljat toplu vodu da spojis. |
Ponekad treba RTFM.
Spajao sam hrpu bluetooth uređaja na Xioami mobitele, nikad nikakvih problema. |
Citiraj:
Istina. Ja nisam, pa eto, nisam ni znao za to da treba na taj način. To jest svaki uređaj do sad koji jesam spajao automatski se pronađe na listi dostupnih uređaja, a sad to nije bio slučaj. Uglavnom, proradilo. Ispričavam se Xiaomiju na grdim riječima oko Bluetooth povezivanja hahah Pošto volim sve provjeriti tak sad skuzim da kad su slušalice spojene na mob brzina prek wifi je očajna i ping je ogroman, a dok su odspojene wifi brzina na max. Predobro, idem kemijat do čega je sad to. :))) |
Citiraj:
No, kako god bilo i taj Googleov i MIUIev koji sam imao na 9T, imaju favorite, ne znam dal Poco telefoni imaju neki svoj dialer, ali kako god, možeš ga sigurno zamijeniti s oriđiđi Googleovim. |
Citiraj:
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Citiraj:
Da se razumijemo, ako vas ne briga za takve bugove, naravno da su ti mobovi odlični, da ne mislite da pričam da ne valja nijedan, ali sw ima svoje mane, i manje i veće, nekima smeta, nekima ne smeta. Back to Xiaomi: Jel ima neko Xiaomi MI 11T ? Šogor ima problem s fokusiranjem kamere. Radi ali čekaš par sekundi kao se malo pogubi. Reset i fleshanje firmwarea ne riješava problem. |
Bruno_Rv Misliš na Xiaomi 11T?
|
Citiraj:
|
Koristim OP 8 Pro i dosad nisam imao ama baš nijedan problem. Toliko me dobro sluša da mi je dosadio. :D
@Bruno_Rv: "Šampioni"* Android alijanse, Pixel mobiteli, imaju toliko problema i toliko kasne sa nadogradnjama da se čovjek zapita jesu li oni kinezi ili ne. * Šampioni, ne po performansama ili featurima, nego zato što su mobovi od osnivača Android OS-a. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Mi 11 Lite 5G NE generalno nemam na uređaj nikakvih zamjerki,ultra brz i responzivan,8GB guta sve pred sobom upareno sa SD 778G ,ali dojma sam da je to više stvar softvera tj.MIUI-ja npr.sljedeca situacija : igram PUBG i zove me netko i pojavi se dialer aplikacija i povuces dole za javljanje te onda krene laggati da vrti animaciju poziva u 5-6 frejmova dok se ne javiš i onda se normalizira,ima li netko ideju kako to riješiti ?
Možda aftermarket dialer neki iako mi je ovaj bazični super po svemu. Drugo,ulaženje u app kamere i isto lagganje par sekundi. MIUI nize samo iteracije bez rješavanja tih nekih par glupih bugova iako vidim stalno se netko zali u grupi na glupe bugove zbog kojih korisnici biraju druge proizvođače... Poslano sa mog Mi 11 Lite koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Možeš zamijenit sa googleovim dialerom ali ne možeš obratno. Jedino sa nekim iz google playa. |
Stavio sam MIUI 13.0.1 na Poco F2 Pro.
Nema problema nikakvih za sad. MIUI optimization je skriven nakon updatea => developer options => reset to default values i onda 5 puta tapnuti i to je to. Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
Zašto gasiti MIUI optimizaciju? Vise stete nego koristi. |
Nisam ni rekao da treba gasiti, samo da je skrivena nakon instalacije MIUI 13 te kako se dođe do iste 😊 To je ako nekome zapne, a ne zna kako doći do te opcije.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Kako da prebacim podatke s Redmi note 7 na PC? Spojim ga s usb kabelom, uključim usb debbuging, instaliram adb driver i ništa se ne događa. U device manageru mobitel je prepoznan, ali u exploreru nema nikakve ikone. U pitanju je win10.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://mipcsuite.com/ Ne piše da podržava Note 7, ali kada sam razbio svoj uspio sam s time i ovime (https://github.com/Genymobile/scrcpy) izvući sve podatke. Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
Citiraj:
Spojio sam mob s usb kabelom, pokušao mjenjati opcije, ali ništa. Baš me ovo čudi jer Redmi note 8 i 9 pro su se bez problema spajali na komp, a redmi note 7 neće. |
promini kabel i isključi USB Debugging.
|
Citiraj:
USB debaging ti netreba pa kako ti je receno, iskljuci ga; treba ti samo file transfer. |
Citiraj:
Na kompu u file Exploreru ukucaš ftp adresu i toeto. |
Citiraj:
Hvala, ovo funkcionira samo što je jako sporo. |
Ola ekipa. Imam malo cudan problem sa zeninim Note 9. Sve funkcionira normalno osim sto prilikom video poziva (Viber/Signal) audio je - koma - jedva ju cujem. Viber reinstaliran - nije pomoglo. Jel imao tko slican problem?
|
Ima li načina da se podesi da phone app prepozna čćžšđž pri pretraživanju kontakata? Imena koja imaju ta slova u imenu mi opće ne izbacuje pri pretraživanju s dialerom, jedino ih mogu naći ako pretražujem kroz search polje pri vrhu ekrana...
Xiaomi 11t u igri. |
Da li Note 9 S moze napraviti video call? U phone ikoni, video call opcija ispod imena je greyed-out.
|
Jel ima ko iskustva sa Mi 11 Ultra i straznjim ekranom i notifikacijama.
Uredno pokazuje vrijeme datum i postotak baterije, ali ne i onu crvenu tocku za obavijesti aplikacija. U postavkama i previewu kako bi ekran trebal izgledati postoji ali u stvarnosti nema |
FYI, od nedavno su napokon dostupna dva odlična službena A12 custom ROM-a za Mi 11: Pixel Experience i Evolution X.
Meni je osobno Evo X malo draži, koristio sam ga na Mi 9 i 11. Baterija komično duže traje u odnosu na MEMEUI 13. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna li netko hoće li Xiaomi 12x biti dostupan preko naših operatera? Običan 12 i 12 Pro su već dostupni.
|
Citiraj:
Sent from my M2012K11AC using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
na mom redmi note 7 mi odnedavno iskače obavijest svako malo da ponestaje unutarnje memorije, ne rama, nego baš unutarnja pohrana... pa otvori neki program, "obriše 1,5 GB smeća kao fol" i onda bude jedan dan sve OK, sutradan već ponovno sve ispočetka, kako da to najlakše sredim? pa neću vraćati mobitel zbog toga na tvorničke postavke, niti mi se ne da brisati nešto i gubiti vrijeme na pregledavanje šta bi mi moglo trebati, a šta ne... kako u jednom šutu riješiti ovaj problem?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09. |