PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

spawn 22.04.2022. 11:32

Svi kinezi danas imaju odron SW. Huawei ajmoreci danas odstupa. Od Xiaomija nadalje i to je ustvari jedini razlog za ne kupnju istih. Sve ostalo im zna biti daleko bolje od npr Samsunga, od punjenja, do baterije i čak i samog ekrana. Mi8 je u svoje vrijeme imao ljepsi ekran od bilo kojeg drugog ekvivalentnog telefona iako su svi bili amoled, punjenje brzo, zvuk odličan itd itd.

locks 22.04.2022. 11:47

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3596368)
Svi kinezi danas imaju odron SW. Huawei ajmoreci danas odstupa. Od Xiaomija nadalje i to je ustvari jedini razlog za ne kupnju istih. Sve ostalo im zna biti daleko bolje od npr Samsunga, od punjenja, do baterije i čak i samog ekrana. Mi8 je u svoje vrijeme imao ljepsi ekran od bilo kojeg drugog ekvivalentnog telefona iako su svi bili amoled, punjenje brzo, zvuk odličan itd itd.

Jesi koristio Color OS, Origin OS (Funtouch OS) ili recimo od ZTE njihov Redmagic OS?

nepalac 22.04.2022. 12:11

Meni je OxygenOS od oneplusa najbolji OS ikada, nikada ni jednog buga, sve mi je uvijek radilo savrseno, na nekoliko modela.
Nisam sad unazad 2-3 godine na oneplusu pa ne znam kakav im je na ovim novijim modelima, znam da su nesto i prelazili na color os, po meni je to greska i ocito usteda resursa.

Uglavnom, mogu i kinezi napravit dobar softver kad zele, ali dok ljudi kupuju ko blesavi nece se ovi malo vise potrudit.

Revolver3844 22.04.2022. 13:37

Uspio sam povezati one Panasonic slušalice.
Trebalo je na slusalicama drzati gumb za paljenje da se upali opcija za uparivanje i dok na Samsung to nije trebalo kod Xiaomi je.
Ipak nije bug, nego eto... hah
Al opet, kak ovdje ide automatski a tu moraš izmisljat toplu vodu da spojis.

tiki66 22.04.2022. 13:40

Ponekad treba RTFM.

Spajao sam hrpu bluetooth uređaja na Xioami mobitele, nikad nikakvih problema.

Revolver3844 22.04.2022. 13:47

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3596419)
Ponekad treba RTFM.

Spajao sam hrpu bluetooth uređaja na Xioami mobitele, nikad nikakvih problema.

Istina.
Ja nisam, pa eto, nisam ni znao za to da treba na taj način.
To jest svaki uređaj do sad koji jesam spajao automatski se pronađe na listi dostupnih uređaja, a sad to nije bio slučaj.
Uglavnom, proradilo.
Ispričavam se Xiaomiju na grdim riječima oko Bluetooth povezivanja hahah

Pošto volim sve provjeriti tak sad skuzim da kad su slušalice spojene na mob brzina prek wifi je očajna i ping je ogroman, a dok su odspojene wifi brzina na max.
Predobro, idem kemijat do čega je sad to. :)))

Zvone2772 22.04.2022. 13:54

Citiraj:

Autor Prki (Post 3595192)
Da li sam ja glup ili ovaj X3 pro nema speed dial????

Koji Dialer app imaš? Odnevno sam na 11T Pro i sad ti novi modeli dolaze s Googleovom Phone aplikacijom. (i njihovom message aplikacijom).

No, kako god bilo i taj Googleov i MIUIev koji sam imao na 9T, imaju favorite, ne znam dal Poco telefoni imaju neki svoj dialer, ali kako god, možeš ga sigurno zamijeniti s oriđiđi Googleovim.

Tajl3r 22.04.2022. 14:01

Citiraj:

Autor Revolver3844 (Post 3596422)
Istina.
To jest svaki uređaj do sad koji jesam spajao automatski se pronađe na listi dostupnih uređaja, a sad to nije bio slučaj.
Uglavnom, proradilo.
Ispričavam se Xiaomiju na grdim riječima oko Bluetooth povezivanja hahah

Pošto volim sve provjeriti tak sad skuzim da kad su slušalice spojene na mob brzina prek wifi je očajna i ping je ogroman, a dok su odspojene wifi brzina na max.
Predobro, idem kemijat do čega je sad to. :)))

ne razumin moras pisat veliki slovima sa puno usklicnika

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

spawn 22.04.2022. 16:37

Citiraj:

Autor locks (Post 3596374)
Jesi koristio Color OS, Origin OS (Funtouch OS) ili recimo od ZTE njihov Redmagic OS?

Svi su bajni dok ne dođeš do milijun problema koje ti nisi imao ali zato je bezbroj ostalih ljudi imalo. Danas nema više 100% stabilnog kineskog OSa osim Huaweija. Pričamo o global swu. Bilo nekad uz mozda pokoji nebitan glupi bug koji nije puno utjecao na rad , danas nema. Pa makar ti inao 10 komada doma, samo si kap u moru korisnika. Izuzmi korisnike u Kini jer njihovim korisnicima ne vjerujem. Njima je ave super bajno, reviewovi su ekstra top mrak, kupiš mob, i nakon mjesec dana plačeš i mob ide u oglas. Ne kažem da su ostali superiorniji, ali naspram kineza jesu. Hw im je odličan osim ponekih kamera, ali sw osim brzine nije baš.
Da se razumijemo, ako vas ne briga za takve bugove, naravno da su ti mobovi odlični, da ne mislite da pričam da ne valja nijedan, ali sw ima svoje mane, i manje i veće, nekima smeta, nekima ne smeta.

Back to Xiaomi:

Jel ima neko Xiaomi MI 11T ? Šogor ima problem s fokusiranjem kamere. Radi ali čekaš par sekundi kao se malo pogubi. Reset i fleshanje firmwarea ne riješava problem.

Nikox 22.04.2022. 19:00

Bruno_Rv Misliš na Xiaomi 11T?

locks 22.04.2022. 19:10

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3596484)
Svi su bajni dok ne dođeš do milijun problema koje ti nisi imao ali zato je bezbroj ostalih ljudi imalo. Danas nema više 100% stabilnog kineskog OSa osim Huaweija. Pričamo o global swu. Bilo nekad uz mozda pokoji nebitan glupi bug koji nije puno utjecao na rad , danas nema. Pa makar ti inao 10 komada doma, samo si kap u moru korisnika. Izuzmi korisnike u Kini jer njihovim korisnicima ne vjerujem. Njima je ave super bajno, reviewovi su ekstra top mrak, kupiš mob, i nakon mjesec dana plačeš i mob ide u oglas. Ne kažem da su ostali superiorniji, ali naspram kineza jesu. Hw im je odličan osim ponekih kamera, ali sw osim brzine nije baš.
Da se razumijemo, ako vas ne briga za takve bugove, naravno da su ti mobovi odlični, da ne mislite da pričam da ne valja nijedan, ali sw ima svoje mane, i manje i veće, nekima smeta, nekima ne smeta.

Ti po svome kao po običaju. Nisi koristio, ali sve znaš. Nek ti bude...:kafa:

Matta 22.04.2022. 19:48

Koristim OP 8 Pro i dosad nisam imao ama baš nijedan problem. Toliko me dobro sluša da mi je dosadio. :D

@Bruno_Rv: "Šampioni"* Android alijanse, Pixel mobiteli, imaju toliko problema i toliko kasne sa nadogradnjama da se čovjek zapita jesu li oni kinezi ili ne.

* Šampioni, ne po performansama ili featurima, nego zato što su mobovi od osnivača Android OS-a.

spawn 22.04.2022. 19:56

Citiraj:

Autor Nikox (Post 3596515)
Bruno_Rv Misliš na Xiaomi 11T?

Jeste. Ja navikao na MI, Xiaomi je maknuo to odnedavno :)

Citiraj:

Autor locks (Post 3596519)
Ti po svome kao po običaju. Nisi koristio, ali sve znaš. Nek ti bude...:kafa:

Pa ne bih pričao bezveze kolega ,svaki dan mi dolaze ljudi s tim mobitelima. Danas je bio (aktualno, nemaju veze s oneplusom, ili oppo i slicno samo sam naveo kao primjer jer moram objašnjavat sve što pišem) Umidigi s5 pro kod mene i motorola g100. Nemaju 20 dana, i jedan i drugi problem s notifikacijama (viber, mess i wa), zvuk podesis, i za 5 dana opet ga moras podesavat jer ne prepoznaje vise pjesmu. Imas 4g, pa nemas, pa imas pa nemas. OP sam imao davno radio je super, zadnjih par modela ima probleme. Nemam nijednog u posjedu osobno vec jedno vrijeme, zato i pikiran OP9 ali ako imaju bugove kao prijasnji modeli ,nista od toga. Čekamo strojnicu ,mozda ga uzme pa napise malo vise dojmova.. Xiaomi ima probleme. Pa ne pricamo bezveze kolega, svaki dan se zali netko sto na poslu sto bas na ovom forumu. Ako nemas te probleme, bravo, i nadam se da ih neces nikad imati ali ljudi imaju probleme.

blava 22.04.2022. 22:08

Mi 11 Lite 5G NE generalno nemam na uređaj nikakvih zamjerki,ultra brz i responzivan,8GB guta sve pred sobom upareno sa SD 778G ,ali dojma sam da je to više stvar softvera tj.MIUI-ja npr.sljedeca situacija : igram PUBG i zove me netko i pojavi se dialer aplikacija i povuces dole za javljanje te onda krene laggati da vrti animaciju poziva u 5-6 frejmova dok se ne javiš i onda se normalizira,ima li netko ideju kako to riješiti ?

Možda aftermarket dialer neki iako mi je ovaj bazični super po svemu.

Drugo,ulaženje u app kamere i isto lagganje par sekundi.

MIUI nize samo iteracije bez rješavanja tih nekih par glupih bugova iako vidim stalno se netko zali u grupi na glupe bugove zbog kojih korisnici biraju druge proizvođače...

Poslano sa mog Mi 11 Lite koristeći Tapatalk

Roy 23.04.2022. 05:53

Citiraj:

Autor Revolver3844 (Post 3596422)
Istina.

IMO netko je prije tebe upario te slušalice, to što si odradio je bilo resetiranje.

James Dean 24.04.2022. 00:27

Citiraj:

Autor Zvone2772 (Post 3596425)
Koji Dialer app imaš? Odnevno sam na 11T Pro i sad ti novi modeli dolaze s Googleovom Phone aplikacijom. (i njihovom message aplikacijom).

No, kako god bilo i taj Googleov i MIUIev koji sam imao na 9T, imaju favorite, ne znam dal Poco telefoni imaju neki svoj dialer, ali kako god, možeš ga sigurno zamijeniti s oriđiđi Googleovim.

Xiaomi telefoni sa google dialerom dolaze od modela Mi9T PRO.
Možeš zamijenit sa googleovim dialerom ali ne možeš obratno. Jedino sa nekim iz google playa.

aski 24.04.2022. 08:32

Stavio sam MIUI 13.0.1 na Poco F2 Pro.
Nema problema nikakvih za sad.

MIUI optimization je skriven nakon updatea => developer options => reset to default values i onda 5 puta tapnuti i to je to.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Revolver3844 24.04.2022. 09:57

Citiraj:

Autor aski (Post 3596748)
Stavio sam MIUI 13.0.1 na Poco F2 Pro.
Nema problema nikakvih za sad.

MIUI optimization je skriven nakon updatea => developer options => reset to default values i onda 5 puta tapnuti i to je to.

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Zašto gasiti MIUI optimizaciju?
Vise stete nego koristi.

aski 24.04.2022. 13:10

Nisam ni rekao da treba gasiti, samo da je skrivena nakon instalacije MIUI 13 te kako se dođe do iste 😊 To je ako nekome zapne, a ne zna kako doći do te opcije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alfredo nr.3 25.04.2022. 00:07

Kako da prebacim podatke s Redmi note 7 na PC? Spojim ga s usb kabelom, uključim usb debbuging, instaliram adb driver i ništa se ne događa. U device manageru mobitel je prepoznan, ali u exploreru nema nikakve ikone. U pitanju je win10.

alengrosevic 25.04.2022. 00:29

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3596890)
Kako da prebacim podatke s Redmi note 7 na PC? Spojim ga s usb kabelom, uključim usb debbuging, instaliram adb driver i ništa se ne događa. U device manageru mobitel je prepoznan, ali u exploreru nema nikakve ikone. U pitanju je win10.

Na mobu, klikni na ikonu USB i odaberi prijenos podataka. Vjerojatno je sad samo punjenje po defaultu

Alfredo nr.3 25.04.2022. 03:11

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 3596891)
Na mobu, klikni na ikonu USB i odaberi prijenos podataka. Vjerojatno je sad samo punjenje po defaultu

Stvar je u tome da kada satavim na prijenos podataka ne desi se ništa. Ne pojavi se ikona u windows exploreru.

udarnik60 25.04.2022. 05:55

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3596892)
Stvar je u tome da kada satavim na prijenos podataka ne desi se ništa. Ne pojavi se ikona u windows exploreru.

Probaj

https://mipcsuite.com/

Ne piše da podržava Note 7, ali kada sam razbio svoj uspio sam s time i ovime (https://github.com/Genymobile/scrcpy) izvući sve podatke.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Alfredo nr.3 25.04.2022. 07:27

Citiraj:

Autor udarnik60 (Post 3596896)
Probaj

https://mipcsuite.com/

Ne piše da podržava Note 7, ali kada sam razbio svoj uspio sam s time i ovime (https://github.com/Genymobile/scrcpy) izvući sve podatke.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Probao sam s jednim i drugim i ne radi. scrcpy-win64-v1.23 baca error can't connect to the server, a na Xiaomi_PC_Suite_3.2.1.3111 stoji na connecting.
Spojio sam mob s usb kabelom, pokušao mjenjati opcije, ali ništa.
Baš me ovo čudi jer Redmi note 8 i 9 pro su se bez problema spajali na komp, a redmi note 7 neće.

Ivo_Strojnica 25.04.2022. 10:15

promini kabel i isključi USB Debugging.

Prezime 25.04.2022. 10:58

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3596890)
Kako da prebacim podatke s Redmi note 7 na PC? Spojim ga s usb kabelom, uključim usb debbuging, instaliram adb driver i ništa se ne događa.

Kakav kabel spajas, jel onaj samo za punjenje ili full USB data kabel?
USB debaging ti netreba pa kako ti je receno, iskljuci ga; treba ti samo file transfer.

killuminati 25.04.2022. 12:11

Citiraj:

Autor Alfredo nr.3 (Post 3596900)
Probao sam s jednim i drugim i ne radi. scrcpy-win64-v1.23 baca error can't connect to the server, a na Xiaomi_PC_Suite_3.2.1.3111 stoji na connecting.

Spojio sam mob s usb kabelom, pokušao mjenjati opcije, ali ništa.

Baš me ovo čudi jer Redmi note 8 i 9 pro su se bez problema spajali na komp, a redmi note 7 neće.

Prebaci preko FTP-a, trebao bi biti nativno u file manageru.

Na kompu u file Exploreru ukucaš ftp adresu i toeto.

Alfredo nr.3 25.04.2022. 21:01

Citiraj:

Autor killuminati (Post 3596960)
Prebaci preko FTP-a, trebao bi biti nativno u file manageru.

Na kompu u file Exploreru ukucaš ftp adresu i toeto.

Hvala, ovo funkcionira samo što je jako sporo.

tomek@vz 01.05.2022. 10:31

Ola ekipa. Imam malo cudan problem sa zeninim Note 9. Sve funkcionira normalno osim sto prilikom video poziva (Viber/Signal) audio je - koma - jedva ju cujem. Viber reinstaliran - nije pomoglo. Jel imao tko slican problem?

nub 03.05.2022. 09:49

Ima li načina da se podesi da phone app prepozna čćžšđž pri pretraživanju kontakata? Imena koja imaju ta slova u imenu mi opće ne izbacuje pri pretraživanju s dialerom, jedino ih mogu naći ako pretražujem kroz search polje pri vrhu ekrana...

Xiaomi 11t u igri.

Tean 03.05.2022. 19:11

Da li Note 9 S moze napraviti video call? U phone ikoni, video call opcija ispod imena je greyed-out.

p3c3k 06.05.2022. 00:26

Jel ima ko iskustva sa Mi 11 Ultra i straznjim ekranom i notifikacijama.

Uredno pokazuje vrijeme datum i postotak baterije, ali ne i onu crvenu tocku za obavijesti aplikacija.
U postavkama i previewu kako bi ekran trebal izgledati postoji ali u stvarnosti nema

d0X 10.05.2022. 13:32

FYI, od nedavno su napokon dostupna dva odlična službena A12 custom ROM-a za Mi 11: Pixel Experience i Evolution X.

Meni je osobno Evo X malo draži, koristio sam ga na Mi 9 i 11. Baterija komično duže traje u odnosu na MEMEUI 13.

Roy 10.05.2022. 21:24

Citiraj:

Autor d0X (Post 3599715)
FYI, od nedavno su napokon dostupna dva odlična službena A12 custom ROM-a za Mi 11: Pixel Experience i Evolution X.

Meni je osobno Evo X malo draži, koristio sam ga na Mi 9 i 11. Baterija komično duže traje u odnosu na MEMEUI 13.

Pitanje, rade li aplikacije za banke na tim romovima?

d0X 10.05.2022. 22:34

Citiraj:

Autor Roy (Post 3599776)
Pitanje, rade li aplikacije za banke na tim romovima?

Trebalo bi raditi sve bez problema jer po defaultu prolaze CTS/SafetyNet verifikaciju. Meni i sa rootom sve radi uz Magisk i Zygisk DenyList.

Zaggy111 14.05.2022. 19:33

Zna li netko hoće li Xiaomi 12x biti dostupan preko naših operatera? Običan 12 i 12 Pro su već dostupni.

Tajl3r 15.05.2022. 00:03

Citiraj:

Autor d0X (Post 3599784)
Trebalo bi raditi sve bez problema jer po defaultu prolaze CTS/SafetyNet verifikaciju. Meni i sa rootom sve radi uz Magisk i Zygisk DenyList.

a atmos jel radi?

d0X 15.05.2022. 00:17

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3600606)
a atmos jel radi?

Ne znam, sry.

syss 15.05.2022. 04:05

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3600606)
a atmos jel radi?

Jel to pričamo o Atmosu na mobu :D

ALiEN17 30.05.2022. 11:15

na mom redmi note 7 mi odnedavno iskače obavijest svako malo da ponestaje unutarnje memorije, ne rama, nego baš unutarnja pohrana... pa otvori neki program, "obriše 1,5 GB smeća kao fol" i onda bude jedan dan sve OK, sutradan već ponovno sve ispočetka, kako da to najlakše sredim? pa neću vraćati mobitel zbog toga na tvorničke postavke, niti mi se ne da brisati nešto i gubiti vrijeme na pregledavanje šta bi mi moglo trebati, a šta ne... kako u jednom šutu riješiti ovaj problem?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09.