![]() |
Citiraj:
Ovo se čekalo... |
GPU na SD 8Gen2 je koliko sam skužio toliko jak da bootlenecka CPU :D
|
Citiraj:
|
Bok ekipa, trebao bih savjet.
Ženi je uskoro rođendan i razmišljam da joj uzmem mobitel. Nije zahtjevan korisnik ali voli igrat one match 3 igrice. Trenutno ima Galaxy A50. Gledao sam A53 5G. Je li to ok upgrade? Ima li alternativa drugih brandova u tom cjenovnom rangu? Samo da nije Huawei (zbog google usluga). Hvala |
Ako je navikla na Samsung, neka ostane na Samsungu. Ja sam se jednom pametario i nagovorio bolju polovicu na nešto drugo pa nije dobro završilo. 😂
|
Citiraj:
|
Uzeti xiaomi 12 za cca 530e ili ne u mi storeu? Ili ići na s22 za 100e više u smartlabu? Imal alternative za te pare?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
S21 FE (SD verzija) na Amazonu za 450 EUR
|
Sry, nisam naglasio da plaćam karticom na par rata .
Taj 21fe ima eu garanciju ili moram slati amazonu natrag ako se slučajno odlučim za taj... Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne nađem 21fe na amazonu za 450e... Gdje biram sellere? Nisam bas na Ti sa amazonom.
Dal ovom xiaomi 12 fali nešto ili i dalje ima puno iritantnih bugova ? Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
To su bili rabljeni, dostava je bila moguca samo na mailbox:
https://www.amazon.de/dp/B0B4T2BBHR Ima ih jos 2 na stanju Edit: original post da ne bi bilo gluhih telefona i preuzetih zasluga: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3655113 |
Citiraj:
|
Zabavno?
Nuzno, barba. :) |
Tražim jeftini mob za stariju osobu. Nebitne kamere, rezolucije ekrana, hertzi i ostale novotarije, samo da je relativno brz i ne brejka se.
Što jeftiniji, to bolji. |
Imaš njuškalu zapakirane Motorole G51 za 1000kn....
|
Citiraj:
Ne pratim mobitele pa ono...neman pojma. Standardni user bez igrica, bitna mi je ok kamera s OISom i da ništa ne šteka kod upotrebe hrpa mailova,socijale i raznih apkova. Jel u tom rangu ima uzet šta bolje novo/polovno? S mailboxom bi izasao 275 eur/ 2070kn do mene. |
Citiraj:
|
uzeo sam pred mjesec dana motorolu edge 30 fusion i odličan mob, oduševljava me čisti android, mob leti. Fusion ima jači soc nego taj kojeg si linkao, al softver je isti, za normal use case mislim da će radit odlično. Samo od kamere ne očekuj čuda, tu motorola šteka za samsungom, pixelom i ostalima, iako se može gcam gore stavit pa to malo bolje izgleda
|
ja sam imao Motorolu Moto G41, koju sam vratio unutar 14 dana.
jer je kamera katastrofa kao što je gore već navedeno iako ima OIS. drugo, kod spajanja mobitela sa usb kabelom na komp, i kod prijenosa podataka. svaki put mobitel zblokira kada prenese jedan file. i onda moraš otkopčati kabel, i opet ukopčati da proradi... uglavnom po meni poluproizvod. |
Onda si iste novce trebao uzeti Galaxy A13, pa bi onda vidio šta je poluproizvod...
|
Što se tiče Motorole, ne znam za hardwarea ali launcher im je poluproizvod.
|
koji dio? meni sve radi ok, sta ti fali? namjerno se islo na vanila android experience (to im je i najveci plus po meni), i dodali su neke svoje fore koje su cak i upotrebljive. Tipa geste za flashligt, screenshote, double tap odiza za bilo šta, navigacija putem gesti koja radi odlično itd. Nema bloata ni raznih kvazi aplikacija koje rade gore nego defautlne od googlea, kao recimo kod samsunga...
|
Launcher je katastrofa kao da je neki android u beti. Npr. da bi namjestio homescreen moraš kopat po postavkama koje su užasno loše posložene a o ukupnom izgledu da ni ne govorim. Tak loše nisam vidio ni na nekim no-name, low budget telefonima. Zbog toga neću kupit motorolu da je ne znam kak dobra.
|
Super si ti to elaborira nema šta :D Ja što sam malo vidio motorolu super mi je, i ma one fore zatreses mobitel otvori ti kameru i slično.
Inace ja imam kupljen Nova Launcher pro... jer mi je onaj na realmeu bio užasan, ubiti najviše me smetlao što mi nije dao isključiti google discover da bude lijevo od home ekrana. |
A šta imam elaborirat, lancher mi je katastrofa isto kao tebi od Realmea koji meni svjetlosnim godinama ispred motorole.
btw. ja sam isključio google discover na Realmeu |
Jel se motorola i dalje opire najosnovnijim funkcijama kao što su always on display, tap to wake i sl.?
Kad vidim da mobitel sa amoledom nema AOD odma križam... ove neke beskorisne geste su mi bezveze, neću sigurno tresti telefon, lupati ga iza i sl :D |
Pa ne moraš, ko te tjera. Kome smeta Moto launcher, instalira Novu i riješen problem.
Meni je to paljenje bljeskalice na Motoroli baš fora, pogotovo kad pijan ne mogu pogodit bravu od kuće 😁 |
Ne tjera me nitko, ali očito se priča o tome šta ne valja pa samo pitam jel su dodali to što meni treba jer znam da nisu imali.
Ne moraš baš skakati na svaki post... Nešto i preskočiš jel |
ko voli neka izvoli ali nema najosnovnijih gesta za podešavanje home screena koji svaki mob danas ima. To je samo jedan od primjera.
|
za postavljanje homescreen doslovno stisnes bilo di na homescreen i imaš opciju home settings. 2 klika i tamo si...
AOD nema, ima nešto šta zovu peek display, u suštini ekran je ugašen al kad digneš/pomakneš/takneš mob se upali ekran i pokaže notifikacije i sat Geste definitivno nisu beskorisne, rade odlicno i dodali su taman koje su najkorištenije, a mogu se i customizirat neke. Za razliku od onih koje sam imao na samsungu ove čak i koristim. google assistant > bixby kojeg sam držao ugašenim nakon prvih par mjeseci Kamera je ok, više neznam šta ljudi gledaju na tim kamerama kad kažu da su neke katastrofa neke odlične. Na kraju na blind testu pixel 6a ispadne najbolji sa svojom 12mp kamerom :D Ispadam fanboy, al nisam (možda postajem), mob radi odlično, brzo i responzivno, baterija mi traje 2 dana i ostane mi za pol trećeg, niš mi ne fali po pitanju samsung stvari u odnosu na a40 koji sam prije imao, čak dapače, više mi paše ovaj naked android look, i mislim da će mob s vremenom manje patit performansama bez bezkorisnog bloata. Ovo sve govorim za edge 30 fusion na a12 zasad, a13 bi trebao kroz mjesec dana po najavama (tu kiksaju, updejti kasne za ostalim proizvođačima, i kraće ih nude) |
Heloo ekipa ,
Trebao bi jednu malu pomoć od vas . Naime htio bi kupiti preklopni mobitel koji u sebi ima dobru kameru i SOS tipku za brze pozive. Telefon će koristiti starija osoba koja ima i slušni aparat pa nije na odmet da je kompatibilan sa njim. Molim vas prijedloge koju firmu i model da gledam . On trenutno koristi alacatel , ala nokia 3310 model. Ako ima uz dobar fotoaparat , SOS tipku , dobru bateriju još koji dodatak neće se ljutiti. Ja sam gledao https://www.ronis.hr/mobitel-maxcom-...17639/product/ Slušam vaše prijedloge.. |
|
Pozdrav, molim pomoć/preporuku za kupnju novog mobitela. Trenutno koristim Huawei P30 Pro, u 4. mjesecu će biti 4 godine
Razmišljam o Samsung galaxy s23 ultra ili Iphone 14 pro ili pro max. Što mislite, koji od ta dva, ili neki treći/četvrti? Huawei za sada još radi ok, pa mi nije hitno kupiti novi uređaj odmah Hvala unaprijed 😊 |
Jel ti dosadno ili ti treba?
Sta trazis od mobitela? |
Citiraj:
Huawei se još drži, ali ne znam koliko dugo će još biti ok, a za idući mobitel koji kupim planiram da isto izdrži 4-5 godina, ne vjerujem da da ću prije mijenjati |
za sve ove stvari koje si navela, P30 Pro ti je još uvijek brutalan mobitel, te iskreno, na tvom mjestu ga ne bih minja.
Ako te muči baterija, nju zamijeniti i guraj dalje. Ako baš želiš novo i divlje, onda je opet pitanje što te više privlači kod ta dva modela. Nema se tu šta pričati, oba uređaja su zvijeri samo takve i koji god da odabereš, nećeš dobiti loš uređaj. U tom slučaju, pogledati nekoliko reviewa i odlučiti se koji ti više odgovara. Moja preporuka je uvijek pogledati recenziju Androida od iPhone fanboya, te pogledati recenziju iPhonea od android fanboya. :) |
Citiraj:
Imate možda preporuku za Android i IPhone fanboya, da vidim što kažu? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37. |