![]() |
Citiraj:
a sa hardtopom winwin za zimu i jesen. Na cabriu samo treba gledat mehanizam krova jel ide podizanje i spustanje bez zapinjanja i cudnih zvukova struganja i sl.,to je najskuplji dio price. Ima vise mjesta u cabriu nego u compactu (iza). 320Cd je skup jer je iznimno dobar motor,a i rijedak pa drzi cijenu solidno. Za dvoje su oba odlican izbor,iza je tak i tak onda nebitna kolicina prostora :) |
Citiraj:
Više mi se sviđa cabrio prije facelifta. Nakon facelifta mi je onak, feminiziran :) |
Citiraj:
Ostale tehnikalije ne znam, nije se baš pisalo o tome previše, a u praksi, ovo gore s motorom, mjenjačem i kočnicama je najvažnije :) |
Ma jebo ti turbake i benzince, ipak ću se ja držat traktora i dCi-ja :D
|
Citiraj:
|
A i na benzinjari rikne svašta nešta ilitiga ne kupuje se 2.0T da se voza 70 km/h :D
|
Citiraj:
|
Ložiš me ko sobaricu, još ću otić sutra u Osijek i kupit otg turbaka :D
|
Citiraj:
Meni se razletila pumpa na dci-u 2006.g. i tad je to u ovlaštenom servisu bila cifra oko 20k kn. Srećom još u garanciji :-) Injektori se mogu promijeniti i samo pojedinačno ako se koji zaštopa, pumpa se može reparirati ili kupiti takva za osjetno manju lovu. Na dci ne rikavaju baš samo tako dize ako je pumpa zdrava. Problem loše pumpe su riješili na novijim verzijama, tamo negdje poslije 2004.g. bi sve trebale biti ok. A i pumpa ne rikne odjednom, počne se ljuštiti malo po malo, kod promjene filtera samo izliješ dizel u čašu i ubaciš magnet, ako se nalovi nešto, pumpa je pri kraju. Samo redovno mijenjati filter goriva i kvalitetno ulje radi turbine i po gasu. @dizel Pa nećeš valjda benzinca voziti s takvim nickom? :) |
Citiraj:
Nije taj dci toliko los motor,koliko je nafta kod nas katastrofalna,a dci je osjetljiv na to zbog ogromnih tlakova pri ubrizgavanju,a smeca u gorivu kolko hoces na zalost... |
Citiraj:
|
Gdje kupiti hardtop za bmw z3?
|
Zacaklil bi ti se i novcanik kad bi par puta stisnul gas..
Na ebayu ili odi u Italiju na auto-otpad, raspitaj se prije dal ima a ima svega.. |
Citiraj:
|
Ovo trosi 12l u normalnoj voznji po gradu. To je auto od tonu i pol sa ne bas najboljom aerodinamikom i nemre to malo trosit da se na trepavice postavi. Da malo trosi vec bi ga prodal 25 puta.
|
Citiraj:
Al na otvorenoj cesti moze ziher past debelo ispod deset, ipak tu turbina i moment cine svoje ;) |
http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...-oglas-8891888
jopis, ovaj je na tvom teritoriju...šta kažeš na ovo? |
Dizel, jesi gledao Xsaru Picasso 2.0 HDi Exclusive?
http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-...-oglas-7935443 Imamo stariji model (2001.). Ako te zanima, mogu od starog izvuć i cijene dijelova i ostalog održavanja. Problema dosad nikakvih osim standardne boljke PSA grupacije, pumpe goriva. Motor je 90 ks standardno na tih 2000 ccm, pa ima puno rezerve. Potrošnja je 5.5-6 litara (računa se nakon svakog točenja i pišu se prođeni kilometri na svaki račun.) (ECU je detaljno reprogramiran) Stražnja 3 sjedala su iste veličine i svaki se vadi van pa imaš ravan pod i prostor gdje troje ljudi može spavati čak ugodno. Exclusive ima brdo opreme. Ako ništa drugo, idi se provozaj u njoj. |
Citiraj:
Edit - Sad tek vidjeh dolje da pise losija turbina,hm,na 157000 km,tesko. Reparacija turbine je bar 500€, pa sad vidi koliko se uklapa u cijenu... @Ivan - ne volim te box aute inace,al scenic je maneken kolko mi je xsara picasso ruzna :D Znam da je to stvar ukusa,al eto,iznosim misljenje :) Ali da ne bude sve crno,kolko je ruzna,toliko je 2.0hdi bolji od 1.9dci po pitanju trajnosti i opcenito kvarljivosti. E,da,pa ima ak se ne varam picasso i u 110 ks izvedbi,ako se naravno zainteresira za isti. |
Da, ne kuzim kak je uspio spalit turbinu za tako malo km. Picasso zena nece, kaze da joj je gabor od auta :)
|
Ni mojima se nije sviđao, ali je bio najpraktičniji, najudobniji i imao najveći gepek. Meni se još uvijek ne sviđa izvana, ali iznutra je čudo.
Starom je bio odvratan, ali danas ga ne da za ništa. |
Citiraj:
Megane II 1.6 16V potrošnja u zg 11,5 litara. Umjerena brzina. ni spor ni prebrz. Otvorena cesta 8 litara. Opet ni najsporiji ni najbrži. Dovoljno je samo reć da nema šestu brzinu i da možeš zaboravit na razgovor u autu na autoputu pri brzinama većim od 130 kmh. Da ne govorim da je megane mrtva krava na cesti s tim motorom. Zamisli kakav ce bit scenic. :D Nije da te nagovaram, ali sjedaj na bus i piči po tog 2.0T!!! |
Citiraj:
Inače, imaš još jednu razinu podizanja zadnjih vrata ako ti je prva preniska |
Citiraj:
Kak se to podesi? Visok sam 181 i redovno mlatim po vratima! :lol2: |
Samo gurneš vrata još jednom prema gore nakon što prvi put dođeš do kraja.
Pitanje, gdje jeftino nabaviti kućište ključa? Popucala guma od tipke za daljinsko zaključavanje pa sam naručio s ebaya zamjensko kućište, ali ne odgovara. Isti su navodno za Xsaru, Berlinga i Picassa. |
@dizel
Ako uzmeš tog dizela, reparacija turbine u Dardi je od 1.300 do 2.700 kn. Zvao neki dan jer me to čeka. |
Citiraj:
Gaziš na hladno, gasiš naglo na vruće, mijenjaš ulje kak im piše u knjigama, znači svakih 30 kkm i ode turbina začas. U firmi di radim smo imali jednu lagunu 2.2 dci, 3 motora je promijenila u garantnom roku :) Citiraj:
|
Citiraj:
Sjedi se visoko, pa su ti prekidači na dohvat ruke u svako vrijeme. Prednji prozori su iznad mjenjača, a stražnji prozori i preklapanje retrovizora su na konzoli ispod ventilacije s lijeve strane http://www.arpem.com/coches/coches/c...icasso-int.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52. |