PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mommistake 25.09.2023. 16:03

Samo Sportline. <3 :D

Ja nakon svoje, ne mislim ništa drugo, samo Kodiaq evenutalno, ali u sportline izvedbi.

Ono što znam, nova 2024. u nekoj nakrcatoj izvedbi će biti barem 70k EUR nova.

Citiraj:

Autor strgani (Post 3699839)
Za škodin high end, mrvu sam razočaran. Opreme mislim da čak i više ima kod mene u Hyundai genesisu 2016. godište. Osim petih vrata.

Ovo nije high end, ovo je obična samo s LK kožom, tako da, ovisno o opremi koju uzimaš.

Sportline je druga priča.

Hamm 25.09.2023. 16:08

Može super ali scout. :)

strgani 25.09.2023. 16:13

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3699849)

Ovo nije high end, ovo je obična samo s LK kožom, tako da, ovisno o opremi koju uzimaš.

Ne vidim neku razliku?

Visage 25.09.2023. 16:19

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3699838)
Ovo je navodno interijer nove Superb. Izvana neće biti toliko radikalno drukčija.
https://cdn.fleetnews.co.uk/web-clea...board_w555.jpg

Pomislio da gledam Mazdu bez rucnog

zkljaja 25.09.2023. 16:44

Citiraj:

Autor strgani (Post 3699839)
Za škodin high end, mrvu sam razočaran. Opreme mislim da čak i više ima kod mene u Hyundai genesisu 2016. godište. Osim petih vrata.

I korejci i Japanci, a često i Francuzi su ranih 90ih na ovim prostorima obično imali više opreme od Golfova 2-3, Passata B4...nekako su morali osvojit dio kolača :fiju:

Pupo 25.09.2023. 18:32

Citiraj:

Nije ovo obicna s lk kozom. Bilo bi super da je obicna ovak nakrcana.

GreenLife 25.09.2023. 19:03

Superb u Sportline izvedbi i bijeloj boji s crnim detaljima izgleda top (stvar ukusa, jel :D ).
Osobno mi se ta smeđa koža nikad nije sviđala.
Frend ima u BMW 5-ici Touring istu takvu kožu. Sve super sve 5, ali boja - nope.

buljaka 25.09.2023. 19:28

Citiraj:

Ja nakon svoje, ne mislim ništa drugo, samo Kodiaq evenutalno, ali u sportline izvedbi.

Ono što znam, nova 2024. u nekoj nakrcatoj izvedbi će biti barem 70k EUR nova.

Auuuuuu.

Voziš superba i ovakve nebule pišeš...

Antikriste😂

L&k je top model,premium i uvijek ima neke detalje koje sport Line nema niti u doplati , sportLine je kao sto ime kaže više sportska verzija i meni ljepša ali ne smijemo bogohuliti 😂

1v@n 25.09.2023. 19:39

Ako se ne varam L&K nikad u HR nije ni bio na cjeniku jer za te novce ljudi neće ni pogledati Škodu nego uzimaju VW ili Audi.

Isto je i s Fordom. Kod nas je Ghia bila max paket, dok je Vignale zapravo top ponude. Cijena za koju Ford nećeš ni pogledati :D

Hamm 25.09.2023. 19:42

Kod nas sam samo vidio scout što je meni osobno puno privlačnije od L&K/sportlinea. Ali...skupo i dalje. :)

buljaka 25.09.2023. 19:44

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3699902)
Ako se ne varam L&K nikad u HR nije ni bio na cjeniku jer za te novce ljudi neće ni pogledati Škodu nego uzimaju VW ili Audi.

Isto je i s Fordom. Kod nas je Ghia bila max paket, dok je Vignale zapravo top ponude. Cijena za koju Ford nećeš ni pogledati :D

Bio je 2018 kad sam kupovao Octaviu i 2020 superba... a ima i sada.

Ne znam za prije

medo 25.09.2023. 19:54

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3699810)
Koliko god volim tehnologiju, toliko mi se lagano i gade sva ta shranja koja trpaju u nova auta.
Tolika količina ekrana, preko RGB rasvjete do uklanjanja fizičkih tipki, pa do OTA updatea.
Ubuduće će se više auto vozit kod električara nego kod mehaničara :fiju:

I meni. Pogotovo je iritantno kad sjedneš prvi puta u takav službeni auto koji nikada prije nisi vidio ni vozio. Hrpetina informacija s premalim fontom i preblještavim ekranima koje svatko sebi customizira kako mu dođe pa se ti snađi u svemu tome i kopaj po podmenijima infotainmenta gdje se npr. pojačava ventilacija :hitthewal:

Prije je bilo puno bolje. Više manje je bilo sve na istom mjestu i jasno vidljivo. I više sam gledao na cestu a manje na instrument tablu i kokpit. Moderni auti već sada provode više vremena na diagnostici i kod električara nego na mehanici. Nova Octavia npr.
Citiraj:

Autor Inovator (Post 3699773)
Na nijednom vozilu se OTA nece pokrenuti automatski, korisnik mora barem dvaput potvrditi.
Tesla ima foru da pusha update vozila u salonima, znaci koja su stacionarna te tada ide bez aktivnosti korisnika.

Nije uvijek bilo tako :D
Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3699902)

L&K je (skoro) uvijek bio na cjeniku osim možda u koroni ili kada su bile smjene generacija modela. Nisu se baš dobro prodavale iz svima jasnih razloga :D

1v@n 25.09.2023. 20:17

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3699904)
Bio je 2018 kad sam kupovao Octaviu i 2020 superba... a ima i sada.

Ne znam za prije

Ma di
https://www.skoda.hr/cjenici-i-katal...jenici/octavia

Style, Sportline i RS s tim da je Style goli model za Balkan, u DE ga nema. Ali ni gore nema L&K

Pupo 25.09.2023. 20:26

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3699909)
Ma di

Style, Sportline i RS s tim da je Style goli model za Balkan, u DE ga nema. Ali ni gore nema L&K

Ima ima, skini porsche cjenik iz 2018 s porezne, vidjet ces da imaju i l&k modeli.

Mommistake 25.09.2023. 20:32

Citiraj:

Ma di

Nema octavia LK više koliko ja znam kod nas.

Ima superb.

https://www.skoda.hr/superb/superb-lk#

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3699898)
Auuuuuu.

Voziš superba i ovakve nebule pišeš...

Antikriste��

L&k je top model,premium i uvijek ima neke detalje koje sport Line nema niti u doplati , sportLine je kao sto ime kaže više sportska verzija i meni ljepša ali ne smijemo bogohuliti ��

Ja sam isti dan sjedio i u jednoj i u drugoj, meni LK nije bila premium, ali uzmi u obzir da mrzim kožu kao takvu.

A ovo od opreme, ne znam što može imati da sportline nema (osim nešto vezano uz samu kožu na sjedalima ili vratima).

Ali ok, možda sam u krivu. Meni je ostavila dojam obične samo s kožom iskreno.

Sam zvuk zatvaranja vrata je bio drugačiji na sportline-u i na LK-u. A nije da sam preko noći auto kupio, mjesecima sam vagao.

1v@n 25.09.2023. 20:33

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3699904)
a ima i sada.

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3699912)
Ima ima, skini porsche cjenik iz 2018 s porezne, vidjet ces da imaju i l&k modeli.

Nebitno, nema trenutno ipak. Dođe i ode očito. Valjda kad se napuni šleper auta s felerom za Balkan :D

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3699913)
Nema octavia LK više koliko ja znam.

Ima superb.

Otvorim i gledam "istaknute značajke"

Pretinac za naočale
Držač za kartice na A stupu
Držači sigurnosnih prsluka
Držači za 1.5l boce u vratima
:lol2:

Bome, standardna oprema svakog Citroena s početka 2000-ih, a vjerojatno i ranije

Visage 25.09.2023. 20:54

Prije sat vremena, mozda malo manje, Ilica, tik iza ugla Vodovodne, Passat ako sam dobro vidio, razvalio je sedam ili vise metalni stupica koji su distanca izmedu nogostupa i tramvaja. A onda, 20-tak metara, skrenuo na lijevo i zabio se u zgradu. Promet tramvajski prema Centru zaustavljen.

Dobar frontalni dio je smrskan. Ne znam kako je mogao toliko izgubiti kontrole, da je toliko stvari srusio prije zabijanja. Ne znam hoce li redakcije koga poslati, ili je opet netko iz sabora, pa ce biti muk.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3699903)
Kod nas sam samo vidio scout što je meni osobno puno privlačnije od L&K/sportlinea. Ali...skupo i dalje. :)

Moras se jos vise okrenuti Zelenom razmisljanju, pa ti uskoro uopce nece trebati ni gepek ni kofer :

No, s više novih načina za smanjenje ugljičnog otiska nego ikad prije – a neka se odredišta poigravaju potpunom zabranom određenih vrsta prtljage – trpanje „života“ u kovčeg moglo bi uskoro postati stvar prošlosti. Uostalom, manja pakiranja stvaraju manje emisija ugljika, te na taj način smanjujemo trag putovanja i više štitimo prirodu.

Buducnost Prtljage

...

buljaka 25.09.2023. 20:55

Citiraj:

Ma di

Ma krivo sam se izrazio, kad sam kupovao Octaviu bila je super l&k u ponudi. Nisam mislio na Octaviu.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3699913)
Nema octavia LK više koliko ja znam kod nas.

Ima superb.

Ja sam isti dan sjedio i u jednoj i u drugoj, meni LK nije bila premium, ali uzmi u obzir da mrzim kožu kao takvu.

A ovo od opreme, ne znam što može imati da sportline nema (osim nešto vezano uz samu kožu na sjedalima ili vratima).

Ali ok, možda sam u krivu. Meni je ostavila dojam obične samo s kožom iskreno.

Sam zvuk zatvaranja vrata je bio drugačiji na sportline-u i na LK-u. A nije da sam preko noći auto kupio, mjesecima sam vagao.

L&k ima
izbor 4 moda vožnje(Eco, Normal, Sport i Individual),
ventilirana sjedala sa grijanjem i hlađenjem,
kromirane umetke koji mi i nisu nešto ali ajde,
dvobojna unutrašnjost ,
boss opcija(podešava sjedalo suvozača sa zadnje klupe),
fatique alert

Da se razumijemo i meni se koža ne svidja i sportLine mi izgleda 3x bolje

medo 25.09.2023. 21:19

Citiraj:

Autor Visage (Post 3699919)
Buducnost Prtljage[/URL]

...

Uskoro nećeš smjeti imati kuhinju doma jer je to neučinkovit način pripremanja hrane. Ni vešmašinu kamoli sušilicu. Biće ko u studentskom domu.

Inovator 25.09.2023. 21:25

L&K im je top oprema, ipak su to osnivaci Skode. I nudi se za Superb, Kodiaq...Neces naci za Fabiu. Ali, naravno, L&K opet nema sve, pa se recimo Superb moze s nekim stvarima koje su kod konkurencije ukljucene popeti i 10k EUR iznad u odnosu na L&K. Osobno smatram da trenutne cijene za opremljeniju Superb od 50+k EUR nisu normalne. Pogotovo sto to nije auto bez mana.

Visage 25.09.2023. 22:47

Stavili su :

U zagrebačkoj Ilici autom sletio s ceste, pokosio stupiće i lakše ozlijedio jednog pješaka - 24S

Nesreća u zagrebačkoj Ilici: Vozač sletio s ceste i pokosio stupiće, ozlijeđen jedan pješak

zgmmax 25.09.2023. 22:54

Da je samo bio BMW .....

coconut 25.09.2023. 23:23

Koliko brzo je morao voziti ako je pokosio 7 stupića...

sinisa1989 26.09.2023. 00:06

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3699948)
Da je samo bio BMW .....

Medijska podjela: automobili i bmw/audi/mercedes. Budimo realni, da su napisali VW-om pokosio stupiće, nitko ne bi kliknuo. Ovako još postoji tračak nade da je možda neki od svete trojke :D
Btw. čudi me što ovo nije odjeknulo. Felge mi izgledaju kao Style 405.

lowrider 26.09.2023. 06:52

Kod ovih koji polijeću po mokrom, vjerojatno bi bilo zanimljivo vidjeti stanje/marku guma

medo 26.09.2023. 07:30

To je ono kada ESP u jednom trenutku postane nemoćan u sumanutom gasiranju na lošoj podlozi pa auto u jednom trenutku naglo izgubi kontrolu i ima ga posvuda.

Mi koji smo odrasli na Yugichima, Stojkama, Favoritkinjama i sl. jako dobro znamo kakva podloga je tramvajska pruga pogotovo kad je mokra ;)

Chandler 26.09.2023. 09:00

Vjerojatno je već negdje bilo........

Ima netko ? Kakvi su dojmovi ? Jel može to upaliti auto ?
https://www.lidl.hr/p/2-u-1-prijenos...ent_Sales_Week

Fora mi je jel ga mogu koristiti i kao powerbank a ako zatreba može poslužiti kao jump starter.

strgani 26.09.2023. 09:26

Citiraj:

Autor Chandler (Post 3700009)
Vjerojatno je već negdje bilo........

Ima netko ? Kakvi su dojmovi ? Jel može to upaliti auto ?
https://www.lidl.hr/p/2-u-1-prijenos...ent_Sales_Week

Fora mi je jel ga mogu koristiti i kao powerbank a ako zatreba može poslužiti kao jump starter.

Ja naručio s aliexpressa za 15e, čekam da stigne pa javim funkcionira li, jednom mi je mehaničar upalio s takvim sranjem auto ko da je stavio novi napunjen akomulator umjesto mog praznog do nule. Nešto mi ždere struju lagano i onda nakon 2 tj nepaljenja auta je prazan prazan. I kad ga spojim na drugi auto upaljen, ne pali dok se malo ne oporavi akomulator minutu-dvije. A s ovim čudom je odmah upalio. Baš sam oduševljen bio, zato sam si naručio.

medo 26.09.2023. 09:28

Ne znam konkretno za taj iz Lidla ali te stvarčice stvarno lakoćom zaverglaju i dizle po zimi. Vidio sam na svoje oči kako zavergla tri auta zaredom u razmacima par minuta. Ne možeš vjerovat. Ima par caka:
  • Mora obavezno biti napunjen na >50% preporučeno ~100%
    (ovo ovisi o proizvođaču)
  • Ne verglati dulje od 2-3 sekunde da se ne pregrije baterija
  • Preporuka je pričekati i do pola sata do sljedećeg verglanja iz istog razloga
Osobno imam ovog Baseusa ali mi osobno nije ugodno voziti se s kineskom Li-Ion baterijom u bunkeru na visokim i niskim temperaturama koja s vremenom degradira pogotovo ako je napunjena na 100%

Stoga sam prije pola godine uzeo superkondenzatorski jump starter koji me spasio prije točno mjesec dana kada je 5.5 godina starom Exideu probila ćelija dva dana prije godišnjeg :D Njega mogu mirne glave imati 24/7 u bunkeru od auta.

Silthrax 26.09.2023. 09:38

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3699921)
Ma krivo sam se izrazio, kad sam kupovao Octaviu bila je super l&k u ponudi. Nisam mislio na Octaviu.

L&k ima
izbor 4 moda vožnje(Eco, Normal, Sport i Individual),
ventilirana sjedala sa grijanjem i hlađenjem,
kromirane umetke koji mi i nisu nešto ali ajde,
dvobojna unutrašnjost ,
boss opcija(podešava sjedalo suvozača sa zadnje klupe),
fatique alert

Da se razumijemo i meni se koža ne svidja i sportLine mi izgleda 3x bolje

Fatigue alert ima moj superb a nije L&K (i zacudujuce stvarno dobro funkcionira), sto se tice Sportline vs L&K jedino je razlika prije facelifta sto Sportline nije imao ventilirana sjedala a L&K je i poslije facelifta i Sportline ima ventilirana opciju ventiliranih.

I L&K dolazi sa vise opreme koja je kod Sportline nadoplata. To je to koliko ja znam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16.