PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

murina 19.09.2023. 20:06

Automobili

Vozim ga u zadnje vrijeme, dao bi se koristiti kao daily. Za Vitaru imam 1 upit mjesečno jeli na prodaju.
Za obiteljsko vozilo je odluka pala na Countrymana, najvjerojatnije hibrida, da ga možemo uštekati u kuću i biti pomodni, jbg :D

edit: Giulietta je 1.6 dizelača sa mislim 105 konja, služila nas je jako dobro. Uz redoviti servis jednom godišnje, u nekih 6-7 godina vlasništva smo promijenili 2 akumulatora, popravljani su spojevi kabela za prtljažnik i promijenjen je neki k u motoru, kojem je otišla brtva, pa je curila rashladna tekućina. Limarijski dosta izubijan, interijer malo izubijan. Vrijeme je za veliki servis i treba promijeniti nosač motora. Dobili 4600€ za nju. 2011 godište, oko 180K km

drugi edit:
Ovo izgleda kao da je jedan u krivom mjerilu napravljen

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...017bd41882.jpg

De5tr0yer 20.09.2023. 10:22

Supersizing. :D

n30n 20.09.2023. 10:54

Kakve su preporuke za AGM akumulatore 2.0 TDI passat B8? Bosch i Varta blue za 170 eura ili se protegnuti još 20-ak eura za Exide i Yuasa?

domy1 20.09.2023. 12:28

Ja uzeo Exide za manje para, vrijeme će pokazati. Osobno Bosch i Varta sigurno nebi razmatrao, skupo "smeće". Yuasu nisam razmatrao jer je bila osjetno skuplja, a samo 6 mjeseci više garancije. Ne postoji niti jedan AGM s 36 mjeseci.

Zeryx 20.09.2023. 16:07

Citiraj:

Autor murina (Post 3698517)
drugi edit:
Ovo izgleda kao da je jedan u krivom mjerilu napravljen

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...017bd41882.jpg

E ja se nadam da će i moj vozni park tako uskoro izgledati.
Jednu već imam

Poslano sa mog SM-G986B koristeći Tapatalk

lowrider 20.09.2023. 16:09

Čuvaj spidericu, to je jako rijetka verzija.
Pa makar da ima 1.0 fire motor pod haubom

Zeryx 20.09.2023. 16:15

Ja imam gtv. Tj 2x gtv 🤣

1v@n 20.09.2023. 16:53

Kad smo kod GTV, ne sjećam se kad sam zadnje vidio 3.0 V6 i 3.2 V6 zajedno (a da su negdje došle uspješno) :D
https://i.postimg.cc/mP11nPpB/531852...221414fa-o.jpg

lowrider 20.09.2023. 16:59

Citiraj:

Autor Zeryx (Post 3698691)
Ja imam gtv. Tj 2x gtv 🤣

To već vuče na neku dijagnozu:roller:
Gtv uz Fiata Coupe i Lanciu Kappu Coupe, bude vrijedilo sve više

murina 20.09.2023. 20:43

Citiraj:

Autor Zeryx (Post 3698689)
E ja se nadam da će i moj vozni park tako uskoro izgledati.
Jednu već imam

:goood:

Stelvio je bratov, Veloce benzinac. Ako koga zanima, prodaje BMW 4 GC :D

Sjećam se kad sam prvi put u živo vidio 916 GTV, nekad krajem 90ih u Zagrebu, ljubav na prvi pogled. Mislio sam da nikad neću biti u prilici imati ga, da bi ga na kraju kupio po cijeni 15 godina starog kompakta :fiju:

Ivo_Strojnica 20.09.2023. 21:10

Evo jedna tesla Model S ispred mene vozi "dinamicno", ZG XXXX JJ. :D

pci_e3x 21.09.2023. 09:52

https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...-u-ev-15376138

Citiraj:

‘Konverzija traje tek nekoliko sati‘: Izmišljen epohalni sustav koji benzinca, ili dizelaša pretvara u EV
Paket može transformirati automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem u električni hibrid na jednostavan, brz i ekonomičan način

spiderhr 21.09.2023. 09:57

Odvojila se plastika na mjenjaču. Kaj da to samo malo kapnem super brzog ljepila ili?

https://www.haustor.eu/slike/2023-09...3092175708.jpg

Garro 21.09.2023. 10:00

Citiraj:

Autor n30n (Post 3698619)
Kakve su preporuke za AGM akumulatore 2.0 TDI passat B8? Bosch i Varta blue za 170 eura ili se protegnuti još 20-ak eura za Exide i Yuasa?

Varta AGM (istinbog Silver) je OEM ugradnja u BMW F10, ako ti išta znači.

mamikulcic 21.09.2023. 10:04

Ja sam u E90 imao Exide (bmw logo) i opet kupio Exide...

coconut 21.09.2023. 12:22

UK pushes back ban on new ICE cars

Visage 21.09.2023. 13:17

Necemo u politiku, ali pazi $Zelene ekipe, kako bi nam pomogli u prometu:

Nekoliko odabranih:

Jedan je vijećnik u online edukaciji rekao da Jarunski most ne mora biti otvoren za automobile, da može biti javno prijevozni i pješački.

Jedno povlašteno mjesto po domaćinstvu”, kao što je to u Amsterdamu, jer kaže da na taj način smanjuju raskoš u kojoj žive ti stanovnici.

Donosimo snimku šokantnog sastanaka na kojoj se zagovara prometni kolaps u Zagrebu

....

Tomtam 21.09.2023. 14:14

Citiraj:

Autor n30n (Post 3698619)

Ja sam u e90 318D stavio vartu silver dynamic prije 2 god. Bio je oko 200Eura (95Ah). Pic pic sve 5. Prije toga je bio exide.

Ivo_Strojnica 21.09.2023. 15:02

Citiraj:

Autor Visage (Post 3698850)
Necemo u politiku, ali pazi $Zelene ekipe, kako bi nam pomogli u prometu:

Nekoliko odabranih:

Jedan je vijećnik u online edukaciji rekao da Jarunski most ne mora biti otvoren za automobile, da može biti javno prijevozni i pješački.

Jedno povlašteno mjesto po domaćinstvu”, kao što je to u Amsterdamu, jer kaže da na taj način smanjuju raskoš u kojoj žive ti stanovnici.

Donosimo snimku šokantnog sastanaka na kojoj se zagovara prometni kolaps u Zagrebu

Čitajući ovaj članak di čovjek kaže da proširenje traka i ostalih aktivnosti po pitanju prometnica neće riješiti gužve su istina.

Treba riješiti javni prijevoz do te mjere da postane jako pristupačan i pouzdan.
Proširi ceste, samo će više ljudi sjesti u auto i bit će veći kolaps tamo di nije proširenje napravljeno.
ima cijela studija o tome, moram je pronaći i tu pasteati, pa da se i to pročita.

Zagrebu je veći problem sa nesinkronizacijom semafora i načinom vožnje koji potiče stvaranje gužve i harmonike, tzv. dinamični vozači koji sebe jako cijene, kako su si slalom napravili između tih zločestih sporih auta :chears:

Kad se to riješi, onda će se riješiti i potreba za imanjem dva ili više auta po obitelji.

zanimljiv jednostavan video o gužvama.
Ali sigurno tu nema nijednog vozača koji se nabija na guzicu i prestrojava stalno u gužvi :D

Incre_Dible 21.09.2023. 15:06

Imao Exide koji je izdahnuo nedavno i zamijenio ga sa Yuasom. Sa ugradnjom i vraćenjem staroga ispalo me 200€. Akumulator ima i start/stop.

Hamm 21.09.2023. 16:48

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3698733)
Evo jedna tesla Model S ispred mene vozi "dinamicno", ZG XXXX JJ. :D

Pa nema veze to je green i eko. :D Ta struja koju on spali je nastala od tratinčica i dobre volje. :D Remote koksare. :D

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3698875)
Ali sigurno tu nema nijednog vozača koji se nabija na guzicu i prestrojava stalno u gužvi :D

Potpis na sve kaj si napisao ali evo..nisam taj. :D

Meni ti je najveći gušt kad uhvatim zeleno kod Antunovića i sve tamo do Selske gdje se obično skidam sve prođem na zeleno.

Jednom sam od doma u Samoboru prošao na SVA zelena sve do semafora na Gundulićeva-Varšavska. Taj sam tip vozača. Tempirano da bi sve bilo smooth.

Ali da ima idiota prepun grad. Neki dan mi se neki debil u audiju vozi slalom nabija gas kočnica ma užas i kaj je najgore vidim da mu je dijete napred pored njega curica sjedi. Koliki kreten moraš biti da se tak voziš s klinkom pored sebe...

xlr 21.09.2023. 17:08

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3698890)
Neki dan mi se neki debil u audiju vozi slalom nabija gas kočnica ma užas i kaj je najgore vidim da mu je dijete napred pored njega curica sjedi. Koliki kreten moraš biti da se tak voziš s klinkom pored sebe...

Nedavno bas isao natociti soka od dinosaura u ovu svoju lokomotivu, pored mene doleti Golf 4 uz nezaobilazan oblak, izleti tip iz auta i krene tankati uz upaljen auto. Nisam se ni okrenuo, tip zavrsio. 10 eura je natocio. Na zadnjem sjedalu klinka sa skolskom torbom. Sjeda nazad, rastegnuo prvu brzinu kroz benzinsku uz crni oblak, jasno.

Ma lako sto mu je dijete pozadi, nego mene zanima dokle stigne tim stilom voznje i 10 eura. Vjerojatno samo do sljedece benzinske :D

lowrider 21.09.2023. 18:17

Ak je SDI, to jedva da išta troši, a oblak dima je radi kratke prve i druge brzine ccc...

Cuky 21.09.2023. 18:25

Sdi trosi vise ulja neg goriva 🤣

hooligan.no1 21.09.2023. 18:31

Citiraj:

Autor murina
Sjećam se kad sam prvi put u živo vidio 916 GTV, nekad krajem 90ih u Zagrebu, ljubav na prvi pogled.

Što je je, GTV (916 ili Spider) je prekrasan auto.
Ali... Malo pretežak za istinsku sportsku vožnju i ono najgore ergonomija sjedenja je katostrofa (siceve platnene ili kožne neću komentirati).

dadoremix 21.09.2023. 18:32

znači žurio je u dučan po ulje .. vjerovatno pred kraj radnog vremena

maXonja 21.09.2023. 19:16

Kad jednom probaš GTV916 više nema nazad :D

https://thumbs4.imagebam.com/60/5d/26/MEP2XYG_t.jpg

Tamna je GTV 3.0 V6 24V, a svijetla je Spiderica 2.0 TS

hooligan.no1 21.09.2023. 21:01

E vidiš i to "nazad" je mana - nema zadnji pogon.

Ali ono minimalistički najbitnije bitno...

https://i.postimg.cc/kgTMc9h6/startgtv.jpg

.....i fala bogu rikverc još fercera :D

calypso 21.09.2023. 21:55

Citiraj:

Autor Visage (Post 3698850)

....

Te Mozemovce i ostalu slicnu bagru treba pod hitno maknuti sa vlasti... Ovaj put su imali srecu sto je Bandic umro taman prije izbora, a nisu imali dovoljno jakog protukandidata... Ali sljedeci put cu, casna rijec, izac na izbore i glasat i za HDZ ako treba, samo da ih se makne... Ta ekipa ima spagicu koja drzi usi u glavi, mozga nema...

Sto je najludje, na FERu sam bio na godini sa ovim Alfirevicem... Sjecam se da je stalno biciklom dolazio na fax (i ja sam isto, super je to kad si student), al taj lik nije nadrastao taj bicikl i gleda na svijet iz svoje perspektive notornog biciklista... :hitthewal:

Ove budalastine sto oni izvode, to je nevjerojatna kolicina gluposti... Bave se problemima kojih nema... Guzve u Zagrebu? Jesu, ujutro kada svi idu na posao i popodne kada se svi vracaju sa posla... Iz prve ruke mogu konstatirati da nakon 18h u centru uopce nema prometa, jer eto, zivim u strogom centru grada... Dakle, nema tu nikakvog opterecenja... Trenutno na zelenom valu mogu na prste jedne ruke izbrojat broj auta koji su prosli u sat vremena...

Zagreb nema ni pribliznih problema sa prometom kakve imaju multimilijunski gradovi vani, tako da ovi stvarno izmisljaju toplu vodu i bave se problemima kojih realno uopce nema...

Uostalom, sto im nije palo na pamet napraviti poslovnu zonu negdje izvan grada, iseliti sve urede izvan centra grada u tu zonu pa ljudi nece niti morati putovati na posao autom? To je na tragu njihovih genijalnih ideja... :D

A sto se sadasnjih problema u prometu tice, nek si sloze adaptivnu regulaciju prometa, nije tesko... Kamera na svakom velikom raskrizju, mjerenje opterecenja traka, navodjenje vozaca prema slabije opterecenim prometnicama... Uostalom, nek si iskoriste taj famozni AI za nesto pametno... A i EU ce to vrlo rado financirati, vjerojatno puno radije nego one bradonjine gluposti...

strgani 21.09.2023. 22:21

Citiraj:

Autor calypso (Post 3698946)
Zagreb nema ni pribliznih problema sa prometom kakve imaju multimilijunski gradovi vani, tako da ovi stvarno izmisljaju toplu vodu i bave se problemima kojih realno uopce nema...

Ne bih se složio s tobom oko gužvi..Normalna stvar je da je promet smanjen dok nije rush hour, ali daj prođi ikad Zagrebačkom cestom od Ilice do Zagrebačke avenije, ikad, osim između 11 i 6 ujutro jer ljudi tad spavaju, vidjet ćeš da problema ima itekakvih.

Da je fokus određenih vlasti na krivim stvarima, znamo odavno, ali onda ih treba uputiti na prave probleme, a ne reć da problema nema :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:26.