PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

partwish 25.12.2019. 13:49

Kad kupuješ mobitel, uvijek radiš kompromis. Što manje novaca daješ za mobitel, to je za očekivati više kompromisa. Po meni većina Xiaomi uređaja (u zadnje vrijeme) vrijedi tih novaca, zapravo mislim da se super prođe.

Nixis 25.12.2019. 14:13

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3366147)
Što je glupost samo takva jer pričaš o mobitelu koji je izašao prije par mjeseci.
Znači, namjerno ga bugiraju i tjeraju te da kupiš što točno kad je ovo najnoviji model?
Ajd da pričaš o modelu starom 2-3 godine pa bi to i imalo smisla.

Mobitel ti može biti ili defektan ili jednostavno updejt ima bugove i nije još sve ispolirano, ali to se može utvrditi ako se baš svi korisnici žale na iste probleme, što ne znam baš da je slučaj.

Svakako sumnjam da se eto slučajno poklopio battery drain sa freezanjem uređaja nakon updatea, to je softverski izazvan problem.

Inače media playback je očajan na ovom defaultnom browseru, koristim Chrome 99% vremena, ali nekad zaglavim na defaultnom.

Netko je spomenuo da se kao nemamo prava žaliti s obzirom na cijenu, no za istu cijenu dobijem Samsung A70 koji je praktički identičan mobitel sa sitnim razlikama.

Realan sam, nisam fanboy kao vecina tu na forumu koja hvali svog konja. Ako mi se desavaju ovakve stvari bas me briga jel se mobitel zove Apple, Xiaomi, Samsung ili neko treći. Kao kupac i korisnik koji je dao novac za proizvod imam isto pravo popljuvat proizvod kao i vi koji ga hvalite.

Sto se freezanja i baterije tiče, mislim da je svima jasno da će me otkantati na servisu ako ga odnesem jer je teško ustvrditi takav kvar.

domy_os 25.12.2019. 15:22

Citiraj:

Autor Elven (Post 3366304)
Mi 9T ili i obican Mi 9? Ja kupujem novi mob, i razmisljam izmedju ta dva.

Imao do sad Redmi 4 Pro, Mi A1 i sad Mi 8, svi uredno rade dan danas i ja sam zadovoljan. Ali ako su nove serije zbugirane, mozda cu razmisliti...

U rukama sam imao Mi 9 otkad se pojavio početkom godine i ništa više, Mi 9T Pro je ista platforma i skoro isti ROM pa bi i problemi mogli biti isti. Vezao sam se na ostale kolege koje isto muku muče s tom serijom.

I ja sam koristio Xiaomi od Mi 2S modela 2013. kad skoro nitko nije ni čuo za tu firmu i svi su imali nekih gluposti, ali za cijenu koju sam dao se nisam previše bunio. :)

Superior 25.12.2019. 16:02

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3366331)
Svakako sumnjam da se eto slučajno poklopio battery drain sa freezanjem uređaja nakon updatea, to je softverski izazvan problem.

Inače media playback je očajan na ovom defaultnom browseru, koristim Chrome 99% vremena, ali nekad zaglavim na defaultnom.

Netko je spomenuo da se kao nemamo prava žaliti s obzirom na cijenu, no za istu cijenu dobijem Samsung A70 koji je praktički identičan mobitel sa sitnim razlikama.

Realan sam, nisam fanboy kao vecina tu na forumu koja hvali svog konja. Ako mi se desavaju ovakve stvari bas me briga jel se mobitel zove Apple, Xiaomi, Samsung ili neko treći. Kao kupac i korisnik koji je dao novac za proizvod imam isto pravo popljuvat proizvod kao i vi koji ga hvalite.

Sto se freezanja i baterije tiče, mislim da je svima jasno da će me otkantati na servisu ako ga odnesem jer je teško ustvrditi takav kvar.

Pa baš nije isto Qualcomm SDM675 Snapdragon 675 ili 855.

Ag008 25.12.2019. 16:16

Koja je glavna razlika između Redmi Note 7 i 8?

sokre10 25.12.2019. 17:12

Citiraj:

Autor partwish (Post 3366327)
Kad kupuješ mobitel, uvijek radiš kompromis. Što manje novaca daješ za mobitel, to je za očekivati više kompromisa. Po meni većina Xiaomi uređaja (u zadnje vrijeme) vrijedi tih novaca, zapravo mislim da se super prođe.

Ja sam napravio kompromis.
Kad sam vratio mi9t pro, za isti novac sam uzeo honor 20 pro 8/256, nebo i zemlja. Jedino u čemu je xiaomi bolji je amoled ekran ( o tome bi se dalo raspravljati) i fingerprint u ekranu (to je također stvar preferencije) , ostalo sve je honor daleko bolji.

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

aski 25.12.2019. 18:26

Xiaomi mobiteli

Svaka roba ima svog kupca... :)

Meni je pocophone brutalica od kad sam stavio gcam na njega. Fali mi stabilizacija u videu i ide mi na zivce sto po defaultu ako zelis hideati notch, mozes samo namjestiti okrugli, a na Pieu je mogao biti ravan.

- odlicna baterija
- snapdragon 855
- slike odlicne za segment - s gcamom bolje od XR-a. Po danu tu negdje, po noci Kinez ubije XR
- MIUI s poco launcherom leti i gestures su mi fenomenalni

Kako netko rece, ako hoces bas sve top, iPhone i Samsung za x2-3 vise para 😊

Sent from my iPhone using Tapatalk

SympForTheDevil 25.12.2019. 18:41

Poco sa SD855? :)

acer 25.12.2019. 18:57

Ja sam dosada imao tri Xioamija, i sa sva tri sam bio vise nego zadovoljan.
Ovaj sto sad koristim A2 sa stock androidom radi perfektno, verzija je 6/128gb.
Na ostala dva je bio MIUI ali isto nisam imao nekih problema.

Mislim da je omjer ulozeno/dobiveno vise nego dobar.

aski 25.12.2019. 19:00

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3366398)
Poco sa SD855? :)

To je novi F2. Testiram ga 😊

Omaklo se na tipkalu, 845 ofc 😀

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

snorky_vk 25.12.2019. 19:46

Imal kakih naznaka kad ce mi9 pro u europu??

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

okarm 25.12.2019. 21:06

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3366312)
Pošto si stručan za IT, mislim da si trebao biti upoznat s određenim softverskim nedostacima tog modela kad si kupovao jer se pisalo naveliko o istima.
Poco je jednostavno nudio najbolji hardver za najmanje pare, i to mu je bila glavna prodajna točka.

Dobra stvar kod Xiaomija je što stalno nešto updejtaju, mijenjaju i ubacuju pa se ponekad treba strpiti dok sve proradi na global romu.
Fala bogu pa postoji i ogromna podrška od strane korisnika pa se hrpa stvari riješi eu romom puno ranije nego službeno.

P.S. Ponekad je bolje kupiti godinu dana star flagship nego trčati za najnovijim, taman se sve ispegla.

jbga, mob sam dobio kao poklon, tako da mi je bed rijesiti ga se poput rn7 i a1 kojeg sam kupio i prodao.
i prodjem ja preko njegovih musica i nedostataka, al me zivcira kad se saomi preporucuje naveliko kao definitivni best buy, a realno, u softverskom dijelu su dosta losi.
i ne kuzim kako se tu ne mogu posloziti i ispeglat te probleme. zalosno da danas jedna motorola/lenovo mogu bolje posloziti softver od saomija.

Mladenxy 25.12.2019. 21:18

Ne vidim nikakve softverske probleme u odnosu na galaxy 8 i 9 koje imaju ukućani ili galaxy 6 koji sam imao prethodno.

Elven 25.12.2019. 21:41

Citiraj:

Autor okarm (Post 3366418)
jbga, mob sam dobio kao poklon, tako da mi je bed rijesiti ga se poput rn7 i a1 kojeg sam kupio i prodao.
i prodjem ja preko njegovih musica i nedostataka, al me zivcira kad se saomi preporucuje naveliko kao definitivni best buy, a realno, u softverskom dijelu su dosta losi.
i ne kuzim kako se tu ne mogu posloziti i ispeglat te probleme. zalosno da danas jedna motorola/lenovo mogu bolje posloziti softver od saomija.

Motorola na kojoj nikako ugasit alarm u 2:00am koji se vido u notifications (snooze i dismiss ne rade), a ne vidi se pod clock alarmima ..
.da, bas si naso bezgresne za usporedbu

Svi imaju svoja sranja, ko i auti. Nitko nike bezgresan, ali ako ce netko preporucivati Kiju radje nego VW-a, i obda netko krene kako Kia ima losiji infotainment, low res ekran i sl....

A super je kad ekipa kupi P30 Pro ili S10, i onda nalete na musice, pa sute... Jer su dali toliko para za mob da im je bed priznat da ima pokoju manu

OuttaControl 25.12.2019. 22:04

Citiraj:

Autor Elven (Post 3366422)
Svi imaju svoja sranja, ko i auti. Nitko nike bezgresan, ali ako ce netko preporucivati Kiju radje nego VW-a, i obda netko krene kako Kia ima losiji infotainment, low res ekran i sl....

A super je kad ekipa kupi P30 Pro ili S10, i onda nalete na musice, pa sute... Jer su dali toliko para za mob da im je bed priznat da ima pokoju manu

https://www.kia.hr/stinger :D

Jap jap i meni to ide na k. a svi znamo da ima :roller:

partwish 25.12.2019. 23:23

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3366375)
Ja sam napravio kompromis.
Kad sam vratio mi9t pro, za isti novac sam uzeo honor 20 pro 8/256, nebo i zemlja. Jedino u čemu je xiaomi bolji je amoled ekran ( o tome bi se dalo raspravljati) i fingerprint u ekranu (to je također stvar preferencije) , ostalo sve je honor daleko bolji.

Xiaomi ima nešto malo brži punjač, nešto veću bateriju, SD CPU. Da se razumijemo, ne pametujem ja tebi, ti si si odabrao telefon koji ti bolje odgovara i super.

sokre10 26.12.2019. 09:32

Citiraj:

Autor partwish (Post 3366441)
Xiaomi ima nešto malo brži punjač, nešto veću bateriju, SD CPU. Da se razumijemo, ne pametujem ja tebi, ti si si odabrao telefon koji ti bolje odgovara i super.

Dapače, zdrava rasprava je ok.
Samo da napomenem, out of the box se sa xiaomiem dobiva 18w punjač, sa honorom 22.5. Baterija je istog kapaciteta, a po gsm areni honor ima bolji endurance rating.
Svatko bira kaj mu odgovara, za mene je u ovom trenutku to honor.
U budućnosti možda opet xiaomi. 😊

RS_BuRnOuT 30.12.2019. 10:13

Pozdrav,

imam Xiaomi Mi 5.
Prije par dana se ugasio i ne mogu ga upaliti.

Kad spojim punjac, prikaze da je baterija gotovo prazna i nakon par sekundi skoci na tipa 82-3%

Krene se upaliti, prikaze se logo i reboot.

Bez punjaca se nece ni upaliti.

Sa punjacem mogu uci u Recovery Mod (Volume Up i Power Button) (to je originalni recovery mod
Sa punjacem mogu uci u FastBoot (Volum Down i Power Button).

Baterija me zezala zadnji tjedan- dva.

Da li bi bilo do baterije da se ne moze upaliti na normalan nacin?

Imam vecinu stvari backupiranog osim taj dan dok se iznenada ugasio.

Da li je moguce upaliti mob bez wipeanja?

Kroz par dana bi mi trebala stici nova baterija.

Psycho 30.12.2019. 11:59

ja imam Mi Mix 3 i jedan od najboljih telefona koji sam imao ikada. nisam bio ovako zadovoljan od kad sam imao SMG Note 2.

jedino mi zao sto izgleda da ce napustiti full faced ekran i nastaviti dalje sa rupicama za kamere sto mi je totalno beskorisno jer selfije ne radim :D

p.s. imam global verziju kupljenu preko Amazona, nikad problema u softwareu i ako se pojavi problem ubrzanog trosenja baterije najcesce je kriva najnovije instalirana aplikacija

exer1212 01.01.2020. 17:20

Imam problem..

koristim redmi note 8, do sad sam imao redmi note 3, 4,5 i nikad nisam imao ovaj problem

znaci miui 11 je, i ide mi na QRAC svaki put kad upalim kameru recimo na messingeru, instagramu, whatsappu itd, u notific, mi izbaci recimo instagram is using camera in bacground,, i tako za svaku aplikaciju..

ne znam sta uraditi, na security sam ugasio sve, i opet izbacuje

iritira meeeeeee

vacs 01.01.2020. 17:26

ne mozes drzati prst na obavijesti i onda odabrati da prestane obavijescivati?

exer1212 01.01.2020. 20:03

mogu, vidis nisam ni znao za to, nikad nisam ni pokusavao :D

OuttaControl 02.01.2020. 16:36

Ako je kamera bitna jel bitna razlika između Mi Note 10 i Mi Note 10 Pro, online nema bas referenci, to sa 7p i 8p lecom?

TomG 02.01.2020. 16:41

Uzeti 9se ili note 8 pro?, 8 mi je doduse malo prevelik, ima li jos nesto u tom rangu od 300 eura mogu malo i potegnuti.

coconut 03.01.2020. 06:05

Specke Mi 10/Pro
https://www.themrpc.com/xiaomi-mi-10...gb-ram-tipped/

Elven 03.01.2020. 09:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 3368306)

Sad mi je drago da nisam uzeo Mi9 ni Mi Note 10. Samo ga treba docekat...

zalman1 03.01.2020. 09:26

Upravo suprotno, sad je najbolje vrijeme za kupovinu Mi 9.
Niska cijena (koja će još pasti) i ispeglan softver.
Svaki xiaomi u startu uvijek ima neke bugove i gluposti i treba im vremena da sve poslože.

aski 03.01.2020. 18:43

Super zvuci ovaj Mi10. I cijena cca 4500 kn kad se pojavi kod nas.

Odose i oni u nebesa polako...

Sent from my iPhone using Tapatalk

locks 03.01.2020. 21:30

Goldway ima akciju za Note 8T 4/64-179$ s kodom GWRN8T646 i dobijete Mi Band 4 gratis.

https://www.aliexpress.com/item/4000307294888.html

A opet gledam kod nas je 1350kn...

https://www.centar-tehnike.hr/xiaomi...m_medium=click

Xenon 04.01.2020. 03:19

Konacno pustena 10tka

https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_9t_...news-40850.php

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.