![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno da mi stoji na def. jer ne radim ništa pametno da mi treba 4GHz+ ... Full load 32°C / 2.66GHz @ 1.08V... idemo dalje :D |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Evo, sad sam stavio na 1,344, i prekinuo mi Orthos tek nakon 2h i 50min, samo, sada me zanima, da to lakse i brze rijesim, jer mi se neda opet par stai cekati to cudo (ja bih igrao:D), jel netko zna citati error report Orthosa, tj jel se moze iz njega skuziti sto je zakazalo, proc ili memorija?
Evo, ovo mi je "rekao": 2:FATAL ERROR: Final result was C28B9053, expected: A7311A6D. 2:Hardware failure detected, consult stress.txt file. 2:Torture Test ran 2 hours, 50 minutes 26 seconds - 1 errors, 0 warnings. 2:Execution halted. 1:Torture Test ran 2 hours, 50 minutes 26 seconds - 0 errors, 0 warnings. 1:Execution halted. Pa ako netko zna, tako da ne moram opet testirati smao proc, pa onda vidjeti hoce li on proci, pa onda ono, tako dalje...JEl se tu vidi jel na Blendu pala memorija ili proc? Ako treba, stavim sve što je isipisao, iako je to malo dugo, ali evo na kraju ovo piše |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, da, znam gdje se nalazi prority, ali nisma znao što je to:). I čekaj, što onda sada znači d ameni nijedan test nije valjan bio jer je priority bio default (1)?
|
je...bio je valjan :)
|
naime imam problem...
max frekv. na mojoj mbo s e7200 je 3,41, nekad boota pa dode u winse pa se odmah zmrzne, nekad uopce ne dode u winse i slicno... primjetio sam cudnu stvar... stavio sam proc na 2 ghz i kaze temperature 40 stupnjeva za 1. jezgru , 41 za drugu i tako kaze u svakom programu... sad sam bootao na 3,3 ghz i kad probah orthos odmah padne i pojave se neke retardirane vrijednosti u postocima.. a temperature kao iste.. http://www.imagesforme.com/show.php/330451_dd.JPG neznam u cemu je problem ? na cooleru je malo paste, na procu gotovo da je nema kad ju je nullum skinuo, hh... i sad neznam , dal je stvar u pasti, pa ono nekad boota kad su temperature normalne a kad prijede onaj limit od 100 C reboota ? neznam, pomagajte.. jer na kojoj god frekvi bio proc, programi kazu za temperature iste vrijednosti 40 C/ 41 C |
zalockan ti je senzor, probaj rukom cooler ;) najbolja metoda :D
|
Mozda je ploca kriva? Na koje vrijednosti ti je stavljena memorija? I koji su naponi u igri?
|
igore prsti su mi smrznuti..
rain man naponi sve na defoltu... memorija cak na 600Mhz ( kingmax pc6400 800MHz) ploca neda vise... 5-5-5-15 |
moraš mu dati malo napona na CPU ako hoćeš veću frekfenciju ;)
ako ti se prsti lede, ne brini ako si siguran da si dobro stavio cooler na CPU :) |
ma kak bi mu dao vec napona kad ploca nema te opcije :smoke:
cooler sam dobro stavio 100% |
Ili je turbo los CPU, sta je mislim manja sansa ili te ploca muci. Imas zadnji BIOS? Podrzava 45nm? Probaj napraviti clear CMOS pa ponovo upisat vrijednosti za clock.
EDIT: Moze biti da i trazi vise napona. Moj E8400 nije htio ni na 3.4 bez diranja napona. Turbo lose. :( |
Citiraj:
imam zadnji bios podrzava 45nm ccmos napravio... ne pomaze... napravio ga vise puta... ne vjerujem da trazi vise napona kad je nedavno na stocku isao dosta vise... na drugoj mbo naravno.. |
Ili je ploca ili je kombinacija proca i ploce. Probaj proc na drugoj ploci ili ako si siguran da ide vise onda mozes svu krivnju svalit na plocu.
|
gle, e8400 prije 3 dana je isao normalno na ploci... nisam postizao visoke frekve ali je bio vise al puuuno vise stabilniji i nikakvih problema... te frekve su za njega bile macji kasalj... ali svejedno...
i da, samo nek mi neko potvrdu, garancija kod proca se ne uvazava ako nema ambalaze, jel ? |
Citiraj:
A zašto si išao s konja na magarca? I taj e7200 je lošiji oc-er ali ako mu se da više napona i on mora radit ok ali zašto si uzeo tu ploču ako si mislio oc-at? Ako ne možeš dizat napon a proc ga treba onda ne vidim način kako da postigneš stabilan oc. |
ma pustimo sa strane sad plocu... ja znam koje su njene mogucnosti tj,. nemogucnosti
ali sam mislio da ce prije udarit u wall nego doci do nestabilnog OC-a uzrokovanog nedostatkom napona.. eh da a s konja na magarca sam isao jer sam jos uz magare dobio 400kn |
Citiraj:
A to sto oni to stavljaju u jamstveni je u sukobu s zakonom, a zakon je jaci. |
kaj znaci LOT number?
nemrem nigdje naci, našael sam si e8500 e0 steping i zanima me kaj zanci 127 pod lot number EDIT: nevermind, idem u šoping... edit2: :)) Intel moves component production material through the factories in lots. For component products, Intel assigns a unique fabrication plant (Fab) lot number. When assembly receives the released lots, an assembly lot traveler is assigned to track the lot through the assembly operations. At selected locations throughout the assembly/test and finish processes, each unit is identified through the 2-D mark, establishing unit level traceability with critical data associated with these individual units. |
majne e8500
cilj mi je bio doc ispod 10sec super pija :))
http://pce.hostili.com/images/clockobdp_thumb.jpg a sad ga prime-am na 4085 na 1,272v kako kaze cpu-z pozdrav |
Stvarno je brz na ispod 3000MHz. :D Probaj dokle ide stabilno na recimo 1.35 pa do 1.40v.
|
hehe, ma na 9,5 je multi :))
budem probao kasnije kad cu imat vremena.. |
O kojem se batchu radi?
|
Citiraj:
|
Batchu Žile, o kojem se batchu radi :D
I šta je reć pa si ti živ? Gdje si do sad :stoopid: |
Da,u pravu si,kakav grande lapsus :D
A tu sam negdje okolo uvijek,bio sam na tibetu malo :fiju:,počeo sam se previše živcirat :D Ti imaš q820 jel tako? |
batch je 1828, jer se sjecam da je 2008 godina 28 tjedan..
|
Ti si odlijepio.
Batch iliti FPO# ...pogledaj što ljudi pišu...kakve veze ima u kojem tjednu je rođen... I daj izvrti taj Super Pi kak spada i postaj validaciju sa svojim nickom, jer ovo ništa. |
ja potvrđujem ovaj rezultat jer sam bil pored domine dok je to izbacilo :D
prvo je bilo 10.125 pa 10.110 pa 10.036(tu negde, nisam 100% sigiran) i onda ovaj gore rezultat E da smo se setili pogledati kaj piše na procu sad bi ti domina i napisal batch (ak se on tam nalazi) jer smo mu smontirali thermalrighta 120 |
Piše uredno na kutiji ;)
Nitko nije rekao da rez nije njegov ili slično. Samo je rečeno da posta rez kak spada... Dakle, da SS izgleda ovako, i da ima urednu validaciju...barem to nije problem napraviti... |
aha, a jbg, zadnji put sam intela imo u vrijeem nortvuda..
batch je: q828a127 i evo novog super pija, idem jos probat na 500 butat, dalje mi se neće, preveč soka je to http://pce.hostili.com/images/clock0dzu_thumb.jpg http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=501117 el ovako oke? :)) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:31. |