![]() |
ok pogledat cu samo npr. ako stavim vent na 100% i ako nesto otide jeli to pokriva garancija?
evo citam jamstveni list i pise : da ne vridi jamstvo pod nesturcnim rukovanjem -nebrizljivo postupanje pri upotrebi i odrzavanju uredaja curenje baterije,udara groma i sli. situacija -NEPRAVILNOG KORISTENJA SOFTWEREA ovo zadnje jeli oni mogu ikako znati da sam ja kloka graf i slicno pa da cu zbog toga izgubiti jamstvo |
Teško ili nikako ne mogu vidjeti da si je klokao.
|
nemogu jer grafa dode na tvornicke postavke kad ju izvadis iz utora..
a mogu jedino saznat ako im ti das do znanja.. |
ne...
|
Citiraj:
ok tnx |
Ako je grafa crkla i ne reagira, kako će očitati podatke o klokanju s nje?
|
čarobnom kuglom koju posjeduje jedan član foruma !
|
Citiraj:
sve na def proc,graf,ram opet je normalno 45 stupnjeva. |
Evo napravio sam prije 2-3 tjedna jedan mali update systema, pa da podijelim iskustvo, naime prodao sam moju staru GF 6800le i uzeo polovnu hd3850 i jos 512 rama, ostatak konfe:
ASRock 939Dual SATA-2 Venice 3200 @ 2,6 ghz 1 gb 400 ddr 250 gb SATAII Seagate Baracuda I razlika je ogormna, iznenadilo me koliko ovaj mali 80 kn vrijedan, 3 god stari proc, ima jos soka u sebi:D; od novijih naslova pokrenuo sam Fallout 3, Dead Space, COD4, PES2009 na rezoluciji 1280x960, max postavke i ove igre letu, nema trzanja E jos sam instalirao Assassins creed, e tu nastaju problemi. Zbog proca igra ima 20 fps max, nebitno o postavkama... Sve u svemu, prodajom stare grafe za 200kn i kupnjom polovne 3850tice 450 kn i 50 kn 512 ddr-a nadogradnja me dosla 300 kn i isplati se, meni se isplatilo, jer to nije neka svota, a razlika je ogromna. |
Citiraj:
|
toliki je hype oko procova da već lagano glava boli, pa zar mjenjati proc za recimo 5 fps-a više???i ovi skupi procovi, pa na čemu i gdje ćete vi ljudi to iskoristiti?na gta 4?:lol2:
ma razumijem programere, ljude koji se bave grafikom i zahtjevnim operacijama - frend se bavi obradom videa profesionalno pa ne vidi pretjeranu razliku, ne kužim vas DEKLARIRANE gejmere.... Barem intelu i amd-u prodaja cvate:hitthewal: |
aaa, koju grafu da onda uzme jedan jadan čovjek sa 500 kn u džepu željan dobrog frameratea?
al ozbiljno, koja grafa u rangu 400-600 kn bi mi bila Best Buy...igram obično u rezi 1024x760, tak da mi nabrijavanje grafike nije tolko bitno... jel ima uopće best buya za takvu lovu? (3850/4670/3650/...) il mi je najpametnije da potegnem +200 kn do 3870? :-/ |
Citiraj:
Bilo šta nabrojano će te i više nego zadovoljit, imho nema smisla davat više od 500 kn kad se i u tom rangu može nać pristojan komad harvdera:) |
e pa baš to i velim...igram još na starom CRTu od 17", al s C2D, tak da mi samo treba preporuka za tu low-budget grafu...znači 3870 mi je overkill...
koju od ovih slabijih da uzmem? :-k |
HD4670, HD3850, 9600GSO ...
3650 nije isplativa za taj novac, performanse su slične HD2600, 8600GT/9500GT |
lol, kolega Zabočanin. pozdrav... :D
hm, koji najtiši model ima za kupit kod nas od 4670 il 3850...? (a da nije pasivni, naravno :D) |
hm, koji vrag je ovo: MSI PCI-E ATI Radeon HD 3850 DDR3, 256MB, 256bit, Overclock
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=8461 jel to neki izumrli primjerak 3850 il to valja? samo 450 kn... :o |
Manja je cijena zbog 256Mb što malo koja grafa danas ima jer je 512Mb postala defaultna vrijednost. I moja ima 256Mb i sasvim solidno se igram na 19" lcd-u.
|
Citiraj:
|
hd3850 hdmi
Pozdrav...
Zanima me postoji li kakav kabal da spojim hd3850 preko hdmi-ija u obican tv?...i koliko otprilike kosta takav kabal? fala unaprjed ^^ |
Pa za to ti ne treba HDMI kabal...
Imaš TV out na kartici, i kabal koji si dobio uz nju... Na taj kabal spojiš žuti chinch, a iz zvučne povučeš još 2 chincha... Naravno, možeš ih onda preko adaptera spojiti na scart ulaz, ili direktno chinchevima, svejedno ti je... |
je da...zalosno je sto nemam tvout..i nisam dobio nikakve kablove...
ako hoces mogu stavit sliku izlaza s grafe |
bump...el moze pomoc netko?...
samo da mi kaze koliko to dode otprilike i jel moguce povezat preko toga? |
|
al kak cu to spojit?..nemam ja lcd neki tv..neg onaj obican..gdje mi onda dvi ide?
|
Imaš li ti uopće HDMI na grafi? Koje izlaze uopće imaš na grafi?
|
da imam...imam 3 izlaza..1 za monitor..drugi za..isto monitor valjda...i HDMI...
pogledaj na guglu GainWard HD3850.... |
bump
|
Ako je to ova: http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=73,
onda imaš dvi+vga+hdmi. Tv-out ti je hdmi. Treba ti kabel (adapter zapravo) koji spojiš na hdmi, a koji se obično račva u puno drugih kabela (cinch, s-video, zvuk, whatever...). Onda možeš birati kako ćeš se spojiti na tv (ovisno o tome koje ulaze tv ima - scart, s-video ili cinch). Ako nisi dobio kabel/adapter sa grafičkom (što bi mi bilo vrlo čudno), onda nađi neki hdmi-scart kabel u nekoj komp ili hi-fi trgovini i samo spoji direktno... |
jel zna netko možda dal ima u Protisu još uvijek za kupit ovu 3850: MSI PCI-E ATI Radeon HD 3850 DDR3, 256MB, 256bit, Overclock
bila je po 450 kn prije Nove godine, a u Protisu imaju inventuru do ponedjeljka...ja bi uzel grafu čim prije, pa ak netko ima kakvu informaciju, da ne čekam ponedjeljak neg da uzmem neku drugu drugdje... :-k |
Mislim da ih nema , jer nema ih ni drugdje poput Iq centra ili Infoplusa ...
|
hm, ima li netko preporuku za neki drugi model 3850 otprilike iste cijene? +100 kn eventualno...
tražim nekaj za 17" i ova bi mi savršeno došla, i tiha je i malo troši...šteta kaj ih nemaju. |
Mislim da nema , oko 600kn su najjeftinije sa 512mb ...
|
a 4670...? jel mi se isplati možda više uzet neg 3850?
|
Ako ima sapphire 4670 za 550kn u admu jos , inace po meni je i to na rubu isplativnosti zbog cijene , ostale po 600 i vise kuna su za moj pojam neisplative ...
|
a 3850 šiša 4670 po performansama...?
|
Citiraj:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3405&p=6 |
|
Citiraj:
yeben oc i hlađenje:goood:. Gdje ima HIS-a kod nas za kupiti? |
nigdje... Ja sam je iz njemačke nabavio prošle godine u 3.-em mjescu. Platio sam ju tolko da sam mogao kupiti 3870 u hrv :D
Ali radi ko navijena, nikad problema. Eto što radi u cod2 i cod4 :D http://www.imagesforme.com/out.php/t306715_shot0001.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t...f7e2cd229d.png |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:24. |