![]() |
Citiraj:
|
Apsolutno se slažem sa ovim što tychotx kaže. Mislim da je kud ikamo bolje prišarafiti cooler nego ovo riješenje sa push pinovima. Kada se jedanput stavi takav cooler sa push pinovima i onda kada ga se skine, pa ponovo stavlja ti plastični push pinovi se razlohaju tako da to sve skupa izgleda još klimavije nego prvi puta kada se postavljalo. Ne znam i ja sam tražio taj bolt thru mounting kit u hardveraja, ali ga nemaju.
|
ja sam moj preko 10 puta skidao, i dosta puta je bio u transportu komp, i jos uvijek pinovi drze kao kad je bio nov, tako da vam prica ne drzi vodu :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam Vendetu 2 i nisam zadovoljan temparaturom. Uzeo bih odavno već Cooler Master V8, ali ne znam da li se isplati davati toliku lovu za njega. Mislim ga promijeniti ali ne znam trenutno šta uzeti ....
|
Citiraj:
|
Pozdrav svima! Jel moze preporuka hladnjaka, po mogucnosti aktivnog i da je nesto bolji od stock, za E7200 malo klokanog (max 200 kn). Hvala
|
freezer 7 pro.
|
Citiraj:
skidao sam cooler preko 50 puta već sa ploče i drži kako treba ako pogledaš sistem na koji oni drže skužit ćeš da nema nikakvog govora o trošenju Klimav dojam? Nemoj me nasmijavat nejdraže su mi te priče kak će ploča puknut ili push pinovi razlohat i slično oni jedino mogu puknut a kad smo kod toga sve možeš slomit |
Citiraj:
Je, razlohaju se ! Nakon par skidanja i stavljanja oni više ne izgledaju onako čvrsto kao prvi puta. Sam način pritiskanja pa zaokretanja je debilan. Što je cooler veći to je još gore + ako u blizini procesora postoji kakvo rashladno riješenje kao na mojoj Asus PQ Deluxe treba covijek imati prste kao cackalice da te pinove pritisne i još zaokrene. Osobno mi se više sviđa način šarafljenja, pa makar zbog toga morao skidati ploču. Moje osobno mišljenje i ništa više. Ako imam svoje mišljenje ne znači odmah da drobim bedasoće. Ovo je forum, i svatko ima pravo izjasniti svoje stajalište i naravno obrazložiti ga (zašto, kako, zbog čega). Poštujem tvoje znanje Wolverine, ali često ljudi imaju raličita mišljenja oko nečega. Zato smo i ovdje. Jednostavno, za mene je klimavo za tebe nije Wolverine. Ne mislim se svađati niti sada oko toga raspravljati u nedogled. :beer: |
Somino, nema zaokretanja, zaokreces tiplu samo kad vadis hladnjak van. Kad ga lockas na socket, on se zakljucava sam...nije ni cudo sto sjebes tiple kad ti tako slozene policajske operacije predstavljaju problem. Kad ga tiplas u socket dijagonalno(tiple nasuprot), nategne se PCB ploce kao banana, znaci drzi kao priljepak.
|
prvo se pinovi zaokrenu pa pritisnu.
zaokreću se prije skidanja. ;) edit: dizel je brži. :) |
Eto ti ga sada na :D
Svejedno, ostajem pri onom da mi je osobno bolji način šarafljenja. Bez obzira zaokretao ja prije, kasnije ili navecer .... Somino ? Čemu to ? |
nisam htio reći da šarafljenje nije bolje, nego da push-pin montaža nije toliko loša koliko si je popljuvao. brža je i jednostavnija. vrlo dobra. od vrlo dobrih montaža obično postoje i bolje. vijci su bolji, ali ploče treba vaditi van iz kućišta, a to baš i nije uvijek praktično, pogotovo ako imaš hrpu komponenti unutra sa fino posloženim i skrivenim kabelima...
|
Nije ti to Bavaria pa da je zaokreces prije upotrebe :D
|
Aj, dobro. Ako se vecina slaze, a vidim da se slaže onda je kod mene problem.
Valjda nemam živaca za te policajske operacije kako Dizel kaže. |
uglavnom decki koliko ja vidim i citam po raznim forumima za vendettu glavni minus je nacin montiranja ali kad se montira daje vrhunske rezultate pa to i ne treba bit neka zamjerka( iako bih ja da ima za sarafit al ajde)... ipak cu si uzet vendettu 2 iako Chp3 kaze da on nije zadovoljan ,ja ipak mislim da je propust do njega a ne do hladnjaka jer taj hladnjak ima vrhunske rezice. Chp3 si nanio dobro termalnu pastu i pricvrstio kako treba?( samo da se zna da ne govorim nis protiv tebe chp3)
|
Citiraj:
Hebiga, Dizel .... |
Citiraj:
Ma. naravno da ne mislim da nešto govoriš protiv mene, samo kako je počelo a i kada se Wolverine vrati .... nahebo sam :D |
Citiraj:
Koji si ti lik, bokte. I ja imam zasarafljen hladnjak, ZEROtherm Nirvanu NV120 Premium, ali ne serem da tiple ne valjaju. Valjaju i najbolje su za takve polismene kao ti koji sjebu i tiple, a kamoli da u tvoje medvedje sape dospije 4 brezona za hladnjak sa backplateom i da ih ides vodoinstalaterski stezati na PCB maticne ploce :D Bojim se pomisli na sto bi to licilo. |
Pa, gle Dizel meni ne valjaju. Imam li pravo na svoje mišljenje ?
I ti nikako ne prestaješ vrijeđati i pljuvati mene. Možeš li prestati sa time jer ti ja nisam nikakav balavac. U redu ? |
Citiraj:
ja sam se isto raspitivao za v8 i hladno su me svi odje... jer je preskup a da daje neke iber cool rezultate i ne daje vise je sminka... evo test hladnjaka( tu ti je i v8) http://benchmarkreviews.com/index.ph...=203&Itemid=62 |
Ja nisam rekao da Vendeta ne valja, već da nisam zadovoljan temparaturom.
Mislim da može to i niže. http://img166.imageshack.us/my.php?image=imagegz4.png Evo kod mene 4 Ghz na 1.376v. Na kraju krajeva mislim da je i Wolverine rekao da nije zadovoljan. Što ne znaci da ne valja, ali bože moj ... traže se misljenja ... jel tako ? Edit : Nije Wolverine nego Vuco. Ispričavam se ! |
pa ne znam sta ti ocekujes, meni sa mugenom e8400 na 1.35V ide na oko 47, pa nije to vodeno hladenje
|
Eto vidiš to je već pitanje koje stoji. Možda sam se zaletio, možda su temp u redu.
Vjerovatno sam i na krivi način postavljao te push pinove. Zato se lijepo i na ljudski način objasni to. Ali, hebena vrijeđanja samo zato što sam rekao da mi taj način montaže osobno ne odgovara je već druga stvar. |
sta se mene pita 44c je i vise nego dobra temp :)
|
Citiraj:
Ujedno se ispričavam svima koje sam dodatno iznervirao kao izgleda Dizela i Wolverine-a. :respekt: |
Teško ti Dizela "iznervirat" :D Spomeni mu kupovinu 45nm procesora za overklouking, "nešto kontra Abita" ili šarafe, i to ti je to :)
|
Citiraj:
sad vidim da si se zaletio. sta si mislio da ce ga u loadu drzat 25°C!? koliko ti se penje temperatura kad vrtis igre + cloack? |
Gle, ovaj sam forum oduvijek smatrao omiljenim za komunikaciju.
Mislim svi smo mi ljudi. Hebiga, netko ima više znanja u ovome, netko u necem drugom itd. Ne želim sada izmišljati toplu vodu, ali svi smo mi ovdje da naucimo nešto, raspravljamo, dijelimo neke informacije i dobro se zabavimo. Nikako ne mogu podnijeti vrijeđanja, niti po tome pamtim ovaj forum. Niti sam ikome napisao nešto ružno, niti ga vrijeđao. Oprosti Razer, ali to očekujem i od drugih. Pa zaletio sam se izgleda tychotx. Ma, daj nisam mislio da ce ga u loadu drzat 25°C. U igrama se popenje negdje na 48-50. |
Citiraj:
|
Ma tko te vrijedjao? Nadrobis masu gluposti i jos to podkrijepis svojim nazovi strucnim misljenjem, ne racunajuci na to da nas ovdje ima masa koji smo iskusniji u tom "tiplanju" LGA775 procesora i znamo sto pricamo. I onda jos ides u diskusije bezveze i mlacenje prazne slame. Ispod 50°C je uvijek dobro za svaki procesor u 100% loadu, ma kako tebi te tiple izgledale, ako ti ne odgovara izbusi 8mm borerom vece rupe na PCB-u i usarafi tu Vendettu sa brezonima i maticama M8, tvoj izbor. Pa ces biti siguran da nece nikud ni kod potresa od 10 Richtera.
|
Ma, nisam to nazvao stručnim mišljenjem ! Već svojim mišljenjem.
Ajde, mogao si svoje tvrdnje Dizel obrazložiti i na normalniji način, a ne upotrebljavati riječi tipa : polismen ili somino ... U redu je ! Ubijedio si me da nema straha kada su "tiple" u pitanju. Ovo prepucavanje je postalo već stvarno glupo. Živ bio !:beer: Ima li netko ovaj Cooler Master V8 ? Jel on toliko dobro hladi koliko košta :D Pa ako misliš tychotx na thru mounting kit onda izgleda da nema smisla to uzimati. Izgleda da ove "tiple" drže onako kako trebaju bez obzira šta ja mislio o tome. Necu ih ni ja uzimati jer me Dizel uvjerio da nema straha po pitanju njih. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trenutno moja lista top 3 najboljih hladnjaka za Core2 koje sam OSOBNO montao i isprobao:
[mozda nekome i pomogne] 1) TRUE (najbolji) 2) ZEROtherm Nirvana NV120 Premium (najfensi) 3) AC Frizerka 7 Pro (value 4 the money) |
Gdje nabaviti taj ZEROtherm Nirvana NV120 Premium ?
Gledam po nabavi, nema je nigdje ... Čini se da su na tvojoj Gigabajtici nešto bliži ram slotovi procesoru nego kod mene. Koliko se to uopce može vidjeti sa slike .... |
@ChP3 - mislim da bi bilo dosta s tvojim nekontroliranim postanjem. Već po n-ti put mergam tvoje postove jer ne koristiš EDIT i Multi-Quote.
Spamara pobrisana. |
Trenutno najbolji kuler za q6600???? cijena nije upitna, samo da je zracno hladenje !
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26. |