![]() |
kako bi bilo da sutra odem i kupim drugu mrežnu karticu, ima za 30kn?
jer mi je očito problem u driverima za ovu onboard mrežnu.... |
zvucna na visti
da i ja imam creativ live 5.1 i koristim na njoj samo spidf ali na visti nemam drivere pa ako ima netko pomoc kako da to namjestim...sa kx to nemogu dobit
|
napokon...
otišao danas i kupio novu mrežnu karticu za 30 yebenih kuna, i iz prve mi se spoji na net... glupa matična i njezina mrežna onboard koja je sranje samo takvo... ostaje mi još samo problem digital out-a na Live!, i onda mogu reći da ostajem na Visti... :) edit: jao , ovo izgelda predobro, upravo m ivsta skida update, u kojima je navedena podrška za Live! !! da vidimo što će bit... |
Evo jedno pozitivno iskustvo s Vistom, ustvari nije toliko ugodno koliko je iznenađujuće. Vratim jučer image, instaliram Vista Boot Pro i vratim Boot manager od Viste. I sad izaberem Vistu u izborniku i paf: Winload.exe cannot be find i kaže mi da napravim Repair. Ja već malo poludio, al dobro mislim sad ću čekat 30-ak minuta dok mi popravi instalaciju. Standardan postupak kao sa XP.a. I sad uzmem repair on napravi kratku analizu i nađe da imam problema sa startanjem Viste. Izaberem Repair. On za dvije sekunde gotov restratam komp, uđem u Vistu i sve oke.
+ za Vistu, ovo je dosta korisno, uštedi vrijeme. Zanima me postoji li program s kojim mogu podesit ovaj ClearType? Mutni su fontovi, boli me glava kad ih čitam. Kad ugasim CT, razori fontove skroz preružni su, "kockasti i oštri". |
Citiraj:
|
aj da ne otvaram novi topic,
što staviti da bi Windpows Media centar proradio u punom sjaju, znači da bih mogao gledati divx-ce, i slušati mp3-ce... te općenito, što staviti, koji codec za film i audio... |
Citiraj:
hmm... da, skinuo update, dobio opciju da mogu staviti spdif kao default out, ali opet nemam zvuka na receiveru.... :( ne razumijem.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Lacy, da znam da si pisao, no ovaj update je tek od jučer gore na njihovoj stranici... i ja se ponadao...
stereo mogu dobiti na Live! ali mi je jednostavno bolji zvuk ako mi ide na receiver preko digital, a ne direktno da ga live! najprije obradi... ako me razumijete... samo to još fali, samo to... :) nego, ima netko odovor za multimedijalno pitanje koje sam stavio ? :D |
link
moze link za update da i ja probam doma namjestit spidf
|
meni se sama Vista spojila na update, i onda staviš da ti pokaže koje update sve želiš instalirati, i pazi da staviš kvačicu na Creative EMU10k, to ti je Live! zvučna, osnosno njezin čip...
jer su podijeljeni na recomended, optional, i tako, tako da se ne updateaju automatski svi, nego nešto moraš i sam označiti što želiš... direktnog linka nemam... |
Staru instalaciju Windowsa sam ubio jer sam nešto čačkao po sistemskim datotekama pa je sinoć pala nova instalacija, ovaj puta 64-bitna Home Premium. :)
Gabre, tražio si screen shot mog Windows Explorera, evo... http://www.imagesforme.com/thumbs/4869Untitled.jpg Ne znam što ti točno treba, ali to bi bilo za početak. :) |
a bogati koliko ti imaš particija... :9
mene zanima onaj dio Domy, pa ispod, contacts, documents, a to ti je standardno kao i kod mene... da li ti uopće koristiš to, ili direktno ideš na particije..? |
Naravno da koristim. Lokacije foldera Desktop, Documents, Downloads, Music, Pictures, Save Games i Videos sam stavio da vuče s druge particije (E), a ostalo ostavio kako je i bilo dok mi ne zatreba.
http://www.imagesforme.com/thumbs/1331Untitled2.jpg |
Jel moguce umjesto ove ikone staviti normalnu ikonu za internet.
http://www.imagesforme.com/thumbs/42894869Untitled1.jpg Ova ikonica za mrezu me zivcira nikako da namjestim. Jos jedno pitanje Internet konekciju (ADSL) stavljam kao public ili private mrezu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ikona je normalna, ali duzi je disconnect, a i ne svijetle ona dva monitora kao na win xp kada internet "radi".
Za internet mi i stoji public, ali htio sam samo provjeriti. Hvala |
Citiraj:
Što se tiče bržeg connecta, a možda i disconnecta makni kvačicu na IPv6 (nadam se da znaš gdje je). Nema na čemu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tutix - imas u tune up pod costumization mislim za podesavati cleartype, probaj tamo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Onaj tvoj problem sa mrežnom, da li imaš jednu ili dvije mrežne? Ako imaš samo jednu od nVidie, onda je problem u onom njenom recimo hardverskom firewall-u. Ja sam ostavio generički driver od Viste, čak i ovaj što se nudi kao update zna uprskati stvar. Naravno uvijek možeš instalirati nforce drivere ali pazi nemoj one za SATA, za njih imaš novije, dao sam već link. Ti rade super već neko vrijeme kod mene. |
nemam ti ja veze sa nforce-om. ULi in the house ;)
onboard mrežna jednostavno nije radila pod vistom, neovisno o driverima. otišao i kupio mrežnu za 30kn, stavio unutra,, vista odmah stavila svoje drivere, i radi ko beba. ali, Vista nenormalno puno pojede hard.. ja napravio 15gb particiju, i sve je pojela... i sad mi je spora upravo iz razloga što je particija dupke puna,... :( |
Citiraj:
|
pa zapravo i nisam.
stavio sam jedinu verziju koju sam imao, a to je 64bit Ultimate. i još jedino gore Nero. i ovi chat programi. i otišlo 15gb! ja zbunjen... |
Meni je Home Premium 64-bitna nešto manje od 9 GB, 11 GB kad sve instaliram.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
pitanje: jel moguce nakon instalacije viste maknuti nepotrene drajvere i ostale gluposti, kao sto se radi sa vlite? Skresao sam vistu sa vlite al ju nisam mogao instalirati, nesto sam smrdo.
|
ja sam sa vlite-om srezao svoju vistu da zauzima oko 4 gb, s tim da sam jos neke gluposti ostavio jer nikada neznas kad ce zatebati ;)
|
ja ne znam, ali meni evo 15gb zauzima....
nemam instaliran čak ni office, doslovno ništa... nero, chat rpogrami.. i to je to... |
pozdrav....evo i ja da prijavim svoj problem (ako je netko već iznio isto ispriičavam se - nisam vidio)
uglavnom...do sada na xp-u nisam ima sličnih problema, sve je radilo okej. Iman matičnu Asus M2N - E i koristim zvučnu karticu koja je na njoj - Soundmax, i uštekane 5.1. zvučnike, ali problem je u tome šta zvuk ide samo u prednja dva zvučnika a ostale ni čut, čak ni subwoofer!! Instalira sam i nove drivere, u postavkama sve živo prikopa, inače zvučnici 5.1. su u postavkama uključeni i rade kad ih testiram ali kad slušam muziku ništa! Ne znam, ako netko zna čemu se radi bio bi mu zahvalan da pomogne....hvala! |
Problem ti je u driverima. Pogledaj od LAcy-ja topice koje je pootvarao.
|
Nego, jel natjerao ko internet da radi pod nForce driverima?
Napisah već na 16 stranici da imadoh problem sa njima jer mi nisu dali spojit se na net te sam ih morao brisat. Možda je nVidia nešto sredila oko toga a da ja to ne znam :D |
Evo pošto je cijena rama išla dosta dolje piknuo bi još dva giga rama gore pa me zanima jel bi se osjetila kakva razlika? Trenutno imam 2 giga na 667 i vistu x64 koja u prosjeku troši gigu kad sve troši i rijetko dođe do 2
|
Citiraj:
|
Vista ima nešto izmijenjen memory management, po meni na bolje. Umjesto da višak rama, kao do sada, zjapi prazan, Vista učitava ono što statistički (ovisno o vremenu i učestalosti pokretanja u to vrijeme) misli da će korisnik trebati. To je takozvani super prefetch. U praksi to za divno čudo jako dobro radi, recimo ako svaki dan igraš neku igru oko 21:00, Vista ću je već imati u memoriji i dići će se vrlo brzo.
Zapravo već je bilo riječi o tome, no nemoj očekivati čuda dodavanjem još 2GB. Da bi koristio sva 4GB, morati ćeš instalirati x64 verziju, možda imati problem sa BIOS-om, pa onda sa kompatibilnošću nekih aplikacija. Recimo da je prijelaz na više memorije u pravilo ovisan o onom što korisnik radi na računalu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:50. |