![]() |
Citiraj:
Čekaj, ako nemaju Sapphire i žele mi dati Club3d, a ja Club3d ne želim? Jer tehnički nije isti proizvod. |
Gle nemoj se pretjerano zanosit s idejama, u zakonima nije nigdje definirano kako se definira što je isti proizvod a što nije, ako te oće navlačit mogu ti jednostavno reći da ih tužiš, to je prvo vjerojatno i neostvarivo za tako mali iznos, a ako i možeš dić tužbu svejedno ti je neisplativo jer em što bi morao platiti odvjetnika, dizanje tužbe i dodatno vještačenje da ti neko službeno da na papiru da to što nude nije isti proizvod imaš još i vremensko gubljenje itd...
Ukratko mi smo na balkanu i ako se nemreš s njima na licu mejsta dogovorit osim prijave inspektoratu ti ne preostaje ništa drugo a s obzirom da su oni među najprijavljivanijim trgovcima kolko sam čuo i da i dalje to rade očito ih ne dira previše jer i te kazne koje plate su manje nego kaj zarade prehebavanjem raje za reklamacije... |
Citiraj:
Jedino meni nije jasno, recimo Links javno napominje da ne daju povrat navca, a protuzakonito je. Adm spominje jamstenu amortizaciju - protuzakonito, Optimum isto kenja s povratkom robe, odnosno nekakvim troškovima u postotku plačenog proizvoda (ne sjećam se točno koliko posto)... Recimo ADM -> Citiraj:
|
@ Gilbert5
Da, HGSpot je u pitanju. Znači sa njima se da dogovorit kao čovjek? |
Naravno da se da dogovoriti, samo fino kulturno traži nekog poslovođu i sve buš dogovorio. ;)
Ali ako je 3870x2 u pitanju, ne vjerujem da će ti dati 4870x2 u zamjenu, ako imaju neku verziju (drugog proizvođaća) te kartice (3870x2). - ako na to ciljaš. Nisu baš tako dobri :), ako je kartica dostupna za naručiti, vjerovatnije je da ćeš takvu istu dobiti u zamjenu. AKo je EOL, onda se možeš dogovoriti za nešto u plačenom iznosu ili možeš doplatiti. Pippincro je o tome pisao. |
Znači sa njima se da dogovorit kao čovjek?
Naravno da ce ti u pocetku kao i svima govorit neznamo, nek osti ovdje pa cemo vidit sta mozemo bla bla, ali nakon malo natezanja i oni popuste, tako sam ja na reklamaciju dobio nove zvucnike |
Citiraj:
|
Mene su usrali jednom i zato više iz principa tamo ne kupujem, držim se toga već 4-5g i nikad to nisam požalio... :smoke:
|
Citiraj:
Probao si preštekat u drugi DVI? |
Citiraj:
Drugi DVI na grafi isto ko i prvi nema slike do win logona. BIOS postavka za 1st display device je svejedno dali je na PCI ili PEG1/2, winse i drivere iskljucujem posto do dizanja winsa neigraju nikakvu ulogu(dapace, grafa super radi), ili kako objasniti da analogni kabel + DVI/Dsub preklopka(na izlazu grafe) rade normalno a "cista" DVI-D/DVI veza ne radi dobro? Jedini razlog vidim u analognom signalu koji svaka grafa mora davat a koji DVI-D kabel ne prenosi za razliku od DVI-I kabla. Nego dali je tvoj kabel DVI-D ili DVI-I? |
Budem pogledao, mislim da je 205 BW DVI-I, nisam ziher.
|
greska...
|
Citiraj:
Znaci ako sam ja tebe dobro shvatio, a jesam, ti si namjerno skurio tu svoju karticu kako i masa ljudi radi za hgspotom i slicinima. E sad cu ti ja reci nesto za takve ko ti. Gori si od tih istih trgovaca. Zbog takvih muljatora ko ti mi posteni nadrapamo kad ovi skuze da ih se navlaci za nos i onda ja kad dodjem sa necim sto je stvarno riklo ne mojm krivnjom cekam mjesec dana i natezem se dok njihovi eksperti nisu ziher da nesto nisam kuhao u loncu. Srami se i pokri ušima. Fuj Fuj Fuj. |
LOL Core2Duo, sad bi se dalo razglabat o tome.. no tvoj trenutni profit, dugorocno gledano, je svima ostalima cisti gubitak. Fleks ti je to lijepo predocio, iz perspektive ostalih kupaca. Iz perspektive HGSpota oni takoder samo gube novce... no evo iz mojeg iskustvanedavno tamo, takoder sam dobro prosao, ja bi reko da nesto ne stima kod njih trenutno i da tako olako rjesavaju reklamacije dok to ne srede. Mozda zato jer su selili servis, ili zato jer ga oni kao takvi vise ni nemaju nego Senso sve radi itd.
|
Citiraj:
Grafička je imala problem kod prvog DVI izlaza...nije radio...tj. nekad je slika bila zelena, a nekad uopće nije bilo slike. to sam rekao ("slučajno") da vidim kakve su reakcije :nono: a lijepo, lijepo ...najbolje odmah nekog napasti ;) A dečkima iz Hg-a stvarno svaka čast :care: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja bi to sto si ti napravio kaznjavao kaznenim zakonom. Pokusaj prevare i pol godine uvjetnog tek tolko da dobijes dosje. Isto tako bi kaznjavao i trgovce sa min 50 000kn, pa kad se nakupi da vidis kak bi bili dobri i jedni i drugi. Obostrano zadovoljni. :banned: To _nije_ uredu. Naprosto nije. Jer neces sjebat sebe/hgspot kojem puca kifla za par abitica na cekanju dok klokeri šize, nego sjebes bas normalne kupce kao vecina nas ovdje koji poslje pisamo krv i cekamo tesko zaradjenu komponentu po 30 dana... Srami se. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam samo pohvalio HG spot...il se to ne smije u ovoj temi?....znači samo pljuvati...ma daj molim te Fleks...ak si tako pošten budi svećenik, il časna sestra... |
Core2 nije kriv ak mu nije radio dvi port,komotno si mogo rec njima (da su te zajebavali) da imas 2 monitora na jednoj grafi i problem rijesen.Ugl nisi kriv...
|
Citiraj:
|
Samo jedno kratko pitanje....da li je netko imao problem sa reklamacijama u Feniksu? Važno mi je da kupim hardver u dućanu s kojim možda jednog dana neću trebati "zakrvaviti" ruke.... :fiju:
Na njihovoj stranici nisam našao apsolutno ništa što se tiče jamstvenih uslova, il neš slično :fiju: |
Citiraj:
Imaju dobru ponudu, Ok ljude koji tamo rade. Uglavnom cine mi se sada kao dobar izbor, a da nije web shop... |
Ja sam u feniksu kupil 20 inchni philipsov widescreen monitor koji je, eto, cim sam ga doma dovuko imao jedan zaglavljeni (polumrtvi) piksel.. I iako moniotr nema zero dead -pixel garanciju uredno mi je zamijenjen za novi, ispravni.
Slicna stvar i sa nekim jeftinim sluskama, s kojima sam isto imao peh: kupim, doma isprobam i vidim da radi samo lijeva. Opet prosetah do feniksa i dobih nove bez puno price. Tak da svaka pohvala ekipi tamo, cak mi se cini da su po tom pitanju bolji od ovih velkih i mnogo poznatijih trgovina hardverom. |
Thanx shadow i fleks!!!!
|
Citiraj:
Novi artikl = novo jamstvo, tako zakon nalaže |
Garancije, povrat novca, zamjena robe...
Daklem, disk mi je završio na servisu, plačen je 859 kn, nakon što se ispostavi da je neispravan (što bi trebali) mogu za te novce birat bilokoji drugi proizvod ili nadoplatit ako se radi o skupljem.
Kako meni ne treba ništa osim love tražim bilokoga tko treba nešto kupit u Hgu u toj vrijednosti pa da se dogovorimo i da se naruči. Ja tražim od toga 800kn, dakle ostaje vam 59 kn popusta. Dakle nema nikakvih muljanja ni petljanja. Onaj tko nešto treba i misli kupit nešto u Hgu neka mi se javi na pm pa ćemo se sve detalje dogovorit. Prednost imaju oni ljudi koji mi se redom jave. :chears: |
Citiraj:
|
To znaš ili pretpostavljaš?
|
inače bi trebali i vratiti novce ziher, a to što se oni ne žele zezati s time i komplicirati si to je njihov problem. traži lovu.
|
inače bi trebali i vratiti novce ziher, a to što se oni ne žele zezati s time i komplicirati si to je njihov problem. traži lovu.
http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1218.htm pozovi se na članak 5 i zaprijeti inspektoratom,malo će te čudno pogledati ali imaš pravo na to... |
Da oće vratiti lovu!!!
Meni su za ploču koja je plaćena 500Kn i crkla u grantnom roku nakon servisa nudili isplatu 250Kn. Tako da vjerojatno možeš izvuć lovu ali pitanje je koliku! |
da, znam provjereno. kupio grafu za 1397 kn i za 2 mjeseca je krepala. dosao sam tamo i nakon sto je utvrdjeno da je za zamjeniti pitao sam da li mogu traziti novec nazad. na to mi je receno da mogu. u medjuvremenu je grafa poskupila za citavih 27 kn i ja sam dobio isplaceno koliko je trenutno bila na cjeniku, znaci 27 kn sam zaradio. :D
eto, pitaj jer je ovo bilo prije cca 6-7 mjeseci... pozz p.s. uostalom zar ih je tako tesko nazvati na telefon i pitati? |
Ako se ja dobro sjećam u HG-spotu ne vraćaju novac, tako je kod njih oduvijek bilo.
|
Citiraj:
|
vracaju novac nazad, ja sam dobio nedavno, ali naravno ne kompletan iznos, mislim da se radilo o razlici u pdv-u ili tako nesto
|
Molim moda da pobriše sve osim prvog posta i ovog, i neka postove iskopira u temu Garancija i povrat robe (da da Hamdijo zasluži pivu :D ).
Ovo i dalje vrijedi, ako uspijem dobit svu lovu (makar sumnjam) onda ništa od ovog, ako ne onda onom tko je namjeravao kupit nešto u iznosu oko 900kn ili više, 60kn nije za bacit. :beer: |
jos 1 post za del :D i meni su vratili pare za externog free agent pro 750gb prije pola godine 1400 kuna, znaci po zadnjoj cijeni sa cjenika,,, a prvo me pitao lik hocu li isti takav od terabajt ja rekao ne,,,
|
Dakle ovakva je situacija. Uzet je dsl od iskona, uz to je išao ruter (zyxel) na koji je dobivena narafski garancija. Ta garancija još traje.
Naknadno je uzeta ona neka druga usluga (umjesto samo dsl-a) telefon + internet, uz to je došo i drugi ruter, onaj thompsonov. Dakle sada se ima dva rutera, zyxel i thompson. Pogađate, ruter se pokvario (zyxel). Zove se iskon. Iskon veli, usluga se promijenila, dok je bio dsl, linija je išla preko t-coma, sada sve ide preko njih. Kako je ruter od t-coma, a usluga više nema veze s t-com, oni ne mogu prijaviti kvar t-comu i tu garanciju za ruter zyxel si uglavnom možeš za šešir okačit, oni ne mogu dat ispravan uređaj umjesto zyxela. Kod iskona uzet dsl, s tim došao ruter, taj ruter se pokvario, ali garancija ne važi. Što sad? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:28. |