![]() |
Pa tako sam i kontao, zato i jesam predlozio plocu.
|
ASUS E45M1-I Deluxe updates Fusion in Mini-ITX format
ASUS is coming out with several new models on the AMD E market where the Mini-ITX model E45M1-I Deluxe is perhaps the biggest attraction. |
AMD Trinity APU detalji
Naslijednika Llano čipova možemo očekivat krajem Q1 ili početkom Q2 iduće godine. Bit će to druga generacija buldožer jezgre sa AVX i AES-NI setom instrukcija, DDR3 2133Mhz memorijom, Turbo core 3 generacije.
Prema AMD-u procesorski dio bit će 20% brži od sadašnjeg Llana, dok grafika donosi dobit čak 30% uz novi Video Compression engine i EyeFinity tehnologiju. Izvor |
AMD 1090FX i 1070 ChipsetIn 2012, AMD chipset family will be led by the 10-series chipset. At the very top is AMD 1090FX northbridge, followed by 1070. 1090FX will be designed to give out two PCI-Express x16 links, which can then drive up to four graphics cards. The 1070, on the other hand, gives out just one x16 link, which can drive up to two graphics cards. AMD will scrap its present model of 990X and 970, in which the northbridge is essentially the same piece of silicon, with the 990X having lane switches and supporting CrossFireX. A big revelation here is that the 10-series chipset will not feature PCI Express Gen 3.0. We'd normally expect AMD to be at the forefront of supporting new technologies. If we remember, AMD 790FX was the first AMD platform chipset in the industry to feature PCI-Express 2.0. Also, it is highly likely that AMD's Radeon HD 7000 series graphics, which are slated for later this year, will support PCI-Express 3.0 interface. |
ajde da ja sad pitam nesto vezano uz AMD-ov CPU koji sam cuo da ce spojit i u GPU. koliko ce ta grafa biti uopce kvalitet/jaka?
ce to biti nesto kao HD 5xxx serija ili 6xxx i ce to biti neke mid end gejmerske ili je to obican drek ko do sada sto se integriraju na ploce uredske - ono tek toliko da nesto postoji ? |
Pročitaj si ovaj članak - AMD Llano on the Desktop, (a to je samo jedan u nizu), jer AMD već priprema drugu generaciju APU modela.
|
ooo pa to nije toliko losa stvar. covjek si kupi tak nest i vec ima i dobar CPU i srednje klasnu grafu za pokretanje ok igara do ~2010 ili se varam ?
naravno cijena ce biti presudna u tom pogledu isplativosti. btw hvala za link ^^ |
AMD reportedly cancels Krishna, Wichita - Ovo me jako rastužilo. To je područje u kojem je AMD napravio luđački kvalitetan i odmjeren posao naspram konkurencije sa Brazosom.
Iskreno sam se jako nadao da će doći low power Wichita sa 4 jezgre jer mi je to bila želja imati u novom laptopu u prvoj polovici 2012.:( |
Evo neke nove informacije za desktop varijante.
Šta kažete istinito il izmišljotine ko sa nvidinim glupostima? Nisu kinezi izmislili pa ono. Izvor: Nordichardware, tj. turci. |
Mislim da bi to moglo biti to, u skladu je s očekivanjima.
|
Zanima me Fusion procesori. Ako imas Fusion CPU i Nvidia graficku karticu, da se resursi (kad se npr. vrti igra) dijele izmedu čipa na Nvidia grafi i grafičkog čipa na CPU?
|
Citiraj:
Očekivano da su taktovi viši u odnosu na Llano ali zar nisu spominjali podrška za DDR3 2133Mhz? Novi FX 4170 na AM3+ ima također 2 modula na 4.2Ghz, turbo 4.3Ghz sa 125W TDP. Malo mi je nategnuto ovo 3.8Ghz i 4.2 Ghz sa turbo opcijom i grafikom 7660 da je samo 100W TDP. Ako je točno onda je to super. Naravno, treba uzet u obzir nedostatak L3 keša. |
Pise
http://www.techpowerup.com/162843/AM...PU-Tested.html da ce novi APU biti FM2 socket, no kodnas nema FM2 ploce. Da li taj CPU ici na FM1 MBO? |
pa kad dođu procesori doći će i ploče ;)
|
Valjda ce biti bolje od Bulldozera.
|
Kaze podosta ljudi da je prica sa bulldozerom na Windows 8 preview puno bolja nego na 7 sada.
|
Citiraj:
|
A kada dolaze kod nas nasljednici Bulldozera, AM3+ s. ?
I kako se zovu ? Jel ce konkurirati core i5? |
Krajem godine bi trebali doći. Ne očekuju se drastični pomaci u performansama, najviše poboljšanja se očekuje na području potrošnje. Bulldozeri već sada konkuriraju i5, samo je pitanje za što ga koristiš ;)
|
Citiraj:
|
Za heavy gaming uzmeš i3, a onu uštedu uložiš u bolju grafu. ;)
|
Još malo odgode za desktop "Piledriver"?
|
Citiraj:
|
Trinity - FM2
Kaveri - ? Vishera (Piledriver) - AM3(+) ? (Steamroller) - ? (DDR4 je tada već u igri, vjerojatno ide novi socket) |
Ovo sa iskopao sa foruma guru 3d
|
Evo jedna dobra vijest za AMDljupce koji ne moraju nužno imati najbrži proc u kompu:
AMD reže cijene (20% manja cijena Phenoma II 965BE!) |
Štata što X6-ica više nema kod nas za kupiti. A najveća šteta što nema X4 960T Phenoma.
|
Ja cekam E2-1800 kad ce to vise da mi zamjeni 4200+ X2.
|
Šta nije to samo refreshani Bobcat?
|
da, ni meni nije baš najasnije šta to Bono zapravo mijenja :wtf2:. btw šta je s time E2-1800. izašli su još u lipnju ali ne vidim baš neku veliku ponudu laptopa sa tim "chipom". E-450 je bio super za Asus Eeek modele ali ne vidim da su refreshali tu liniju sa novim chipom.
|
Treba mi maticna s cpuom za mali server, nisam rekao da je refresh nego samo cekam da ponude E2-1800. Laptopi su vec dostupni, ali ne i maticne ploce kao ova ovdje: http://www.anandtech.com/show/5948/f...20-motherboard
Kod nas je dostupna samo Sapphire E-350 ili bilo koja druga maticna s E-350 cpuom. |
|
Malo o nadolazećem Jaguaru (ne Bobcat 2.0, ono poslije njega): http://semiaccurate.com/2012/08/28/a...e-jaguar-core/
EDIT: Isto sa HotChip 2012 konferencije: AMD Unveils Steamroller Improvements Front-End i FPU se i dalje dijele unutar modula, znači pola od broja Integer jedinica. I dalje se ide u smjeru poboljšanja performance-per-watt omjera. Autor spominje sam Kaveri kao CPU koji će imati Steamroller jezgre. Kaveri je APU kao i Trinity tako da je moguće da više neće biti čistih CPU-a. Daleko je to, još ćemo vidjeti. Sviđa mi se “High-Density” cell library. Možda napokon uspiju malo smanjiti čip. |
Danas sam malo analiziral podatke od Steamrolleru i biti ce napretka ali pod koju cijenu?
Realizirali su odlicnu ideju, slicno kao intelov HT, pojacati fetch, decode i dispatch i to im stvarno treba, a FP je dobil nekakav MMX unit i mislim da ce tu kaskat i dalje. Najavljivane performanse od 30% mi se cine dosta nategnute brojke, realnije da ce biti oko 20% brzi od bulldozera i barem 15% skuplji za proizvest. A performance per watt je tesko za prognozirati, trebalo biti bolje a cisto sumnjam da ce biti velik korak u ovom podrucju. |
Bulldozer nije imao MMX, Piledriver ima dvije MMX jedinice, onda su valjda skužili da nisu dovoljno iskorištene (valjda je rijetko potrebno izvršavati 2 float + 2 integer operacije) pa su ostavili samo jednu za Steamroller kao dobar balans.
30% se odnosi samo na fetch i decode dio, a to je naravno samo dio slagalice. |
AMD opet na Intel socketu?
Evo na stranicama Portia se može vidjeti da je izašao stari Athlon64 za Intelov socket 1155 :lol2:
LINK NA SCREEN Ne znam koliko će dugo ova greška biti aktualna, ali je baš funny :lol2: P.S. Ako mod misli da je ovaj post prikladniji za neku drugu temu, neka slobodno preseli..ja ne znam gdje bi to drugdje stavio :stoopid: |
FX-8350 preview?
|
Pojavili su se ti neki samplovi koji su samo nova revizija orochi čipa, OR-C0, znači samo tweakana Bulldozer jezgra. Vjerojatno se sam išlo na smanjenje potrošnje, što je omogučilo malo veće taktove i to je to. Malo je veći porast u multithreaded (10-15%), a manji u single threaded testovima (~4%).
Smanjenje potrošnje je OK, ali izgleda da se za neka veća poboljšanja treba čekati Steamroller. Iako je ove ES i testove je obavio OBR, ne treba očekivati puno više od ovog. http://translate.google.com/translat...d.php?t=399118 |
Zambezi EOL odmah nakon izlaska Vishere?
LINK EDIT: ...ali opet, tko zna koliko je tu istine... it's Fudzilla :) |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:45. |