PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   PlayStation 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305862)

Mommistake 21.12.2021. 15:22

Citiraj:

Autor cic (Post 3570474)
Čisto da se zna, napisali su u komentarima na fejsu da je cijena konzole 3773 kn.

Par komentara iznad. :D

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3570410)
Nisu.

Na face su potvrdili, 3773kn disk verzija.

Ali ih nema više.

definho 21.12.2021. 15:47

bio sam ja u 11:55 danas, nije ih vise bilo, 3773 KN

23 Joke 21.12.2021. 16:24

Stiže 15-ak komada oko 17h ali izgleda da su sve rezervirane.

matija.gubec 27.12.2021. 15:31

Ekipa ima li neki dobar šareni RPG za single player? Jesam pitao google, od onoga što sam vidio da je po listama u tom žantu Diablo 3 mi se čini najprivlačniji, ali volio bih više nešto ala WoW. Ima li tako nešto iz 3-eg lica ali da nije samo luda makljaža ala God of war nego da ima spellova a ne samo super brzih kombinacija tipki.

Thx :)

vacs 27.12.2021. 15:54

Final fantasy X remaster i final fantasy viii remaster ili final fantasy vii remake ali je vise action rpg nego rpg...slijedece planiram kingdom hearts, šarenije od toga ne ide

Mommistake 29.12.2021. 16:24

Citiraj:

Autor matija.gubec (Post 3572010)
Ekipa ima li neki dobar šareni RPG za single player? Jesam pitao google, od onoga što sam vidio da je po listama u tom žantu Diablo 3 mi se čini najprivlačniji, ali volio bih više nešto ala WoW. Ima li tako nešto iz 3-eg lica ali da nije samo luda makljaža ala God of war nego da ima spellova a ne samo super brzih kombinacija tipki.

Thx :)

Witcher 3.

Igor_Zg 31.12.2021. 11:20

pozz ekipa,

razmatram uzeti PS5 radi cijena grafičkih koje apsolutno nisu normalne... ovako koliko vidim najbolje je čekati da ima mall.hr? Može se negdje fizički otići i rezervirati/kupiti po nekoj normal cijeni? Vidim da na nabava.net ima digital za 4800 kn a dsik verzija za 6k

Mommistake 31.12.2021. 11:27

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 3573101)
pozz ekipa,

razmatram uzeti PS5 radi cijena grafičkih koje apsolutno nisu normalne... ovako koliko vidim najbolje je čekati da ima mall.hr? Može se negdje fizički otići i rezervirati/kupiti po nekoj normal cijeni? Vidim da na nabava.net ima digital za 4800 kn a dsik verzija za 6k

Nigdje.

Čekati dojave i loviti dostupnost.

Ovo na Mall.hr je bilo jednom, pitanje hoće li ih još biti.

G.ost 31.12.2021. 11:33

I ja sam isto u lovu na ps5, trenutno mi se čini najboljom opcijom da ću ga preko Amazona uspjet kupiti, prime kupci imaju prednost pa sam onih mjesec dadna besplatnih iskoristio i sad čekam..koliko čitam par dana poslije nove godine bi trebao biti nekakav restock pa, nada umire zadnja.

Igor_Zg 31.12.2021. 11:35

znači tipično hrvatski, moram vući veze da kupim "običnu stvar" :D

ok, hvala na tipu, ako bude ostalo kaj toga ako ja nabavim, javim

trebat ću i extra kontroler koliko gledam i dobar je onaj dock za punjenje za 2 kontrolera? Ili ima neka druga preporuka?

Sorry na noob pitanjima - ali je li mi kasnije pametnije/povoljnije kupovat igre koje su ono CD/DVD format ili digitalija samo?

Mommistake 31.12.2021. 11:38

Ovisno što misliš s tim igrama.

Osobno, samo disk verzija, igram, prodam, kupim dalje.

Prodam za istu lovu kakvu sam kupio, eventualno popušim 50kn.

Digitalija, postoji fora s accountovima, ali, eto, ja to ne radim.

Ako ne misliš tržiti, nemoj se zajebavati uopće s disk vezijama igara.

Igor_Zg 31.12.2021. 11:55

fala, kužim :)

ja sam tu isto old school - prodaš/kupiš i vrtiš za ~ istu paru

a acc ako se nekaj odjebe eto problema i kasnije transfer pretpostavljam problematičan...

Mommistake 31.12.2021. 12:03

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 3573119)
fala, kužim :)

ja sam tu isto old school - prodaš/kupiš i vrtiš za ~ istu paru

a acc ako se nekaj odjebe eto problema i kasnije transfer pretpostavljam problematičan...

Onda disk verzija.

Samo da te upozorim, s obzirom da nema puno ljudi PS5, tržište je slabo/nikakvo.

Lako se kupi, teško se proda.

Mirkopoter 31.12.2021. 12:15

Citiraj:

Autor Igor_Zg (Post 3573108)
znači tipično hrvatski, moram vući veze da kupim "običnu stvar" :D

Samo što je u vezi PS5 u svakoj državi ista stvar.

vlatko27 31.12.2021. 12:20

Moj day 1 PS5 me stvarno sve više i više impresionira. Išao ga jučer prvi put očistiti od prašine kad ono čisto, nigdje ništa se nije skupilo. Tiha je od prvog dana, prede kao maca. Najbolja konzola ikad

Igor_Zg 31.12.2021. 12:55

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3573122)
Onda disk verzija.

Samo da te upozorim, s obzirom da nema puno ljudi PS5, tržište je slabo/nikakvo.

Lako se kupi, teško se proda.

ma ok, moram kupit kaj me zanima tu nema spora, a dalje... kad se proda se proda :kafa:

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3573126)
Samo što je u vezi PS5 u svakoj državi ista stvar.

di su drugi od balkana :lol2:

valjda bude uletilo :D

cic 31.12.2021. 15:46

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3573128)
Moj day 1 PS5 me stvarno sve više i više impresionira. Išao ga jučer prvi put očistiti od prašine kad ono čisto, nigdje ništa se nije skupilo. Tiha je od prvog dana, prede kao maca. Najbolja konzola ikad

I ja sam svoj nedavno otvorio nakon cca 11 mjeseci korištenja, ne intenzivnog, i stvarno čist ko da ga nisam ni koristio

vacs 31.12.2021. 16:51

Citiraj:

Autor cic (Post 3573176)
I ja sam svoj nedavno otvorio nakon cca 11 mjeseci korištenja, ne intenzivnog, i stvarno čist ko da ga nisam ni koristio

Isto i kod mene, bas me iznenadilo

fler 31.12.2021. 17:04

Meni se ne da, pa vam vjerujem na riječ :)

Old.machine 31.01.2022. 19:38

Sony kupio Bungie za 3.6 milijardi dolara

https://twitter.com/hermenhulst/stat...11325062897667

Sony Interactive Entertainment to Acquire Leading Independent Videogame Developer, Bungie

Citiraj:

Based in Bellevue, WA and with more than 900 employees, Bungie is renowned for creating unforgettable, evolving worlds centered around high-quality gameplay experiences that foster meaningful player connections. Currently, the team is focused on the long-term development of the hugely successful Destiny 2, expanding the Destiny universe, and creating entirely new worlds in future IP. The total consideration of this transaction is 3.6 billion U.S. dollars, inclusive of purchase price and committed employee incentives, and is subject to customary working capital and other adjustments.
Sony Buys Bungie For $3.6 Billion

Citiraj:

Bungie x PlayStation FAQ

Q. As a Destiny 2 player, does Bungie becoming part of PlayStation have any immediate impact on how I play and experience Destiny 2? ​

No. Our commitment to Destiny 2 as a multi-platform game with full Cross Play remains unchanged. ​

We want you to play The Witch Queen on February 22, 2022, on the platform of YOUR choice. ​

Q. Will the Destiny 2 experience on non-PlayStation platforms be impacted by Bungie becoming part of PlayStation? ​

No. We want to maintain the same great experience you already have on your platform of choice. ​

Q. Will any announced seasons, events, packs, or expansions be changed or impacted by Bungie becoming part of PlayStation? ​

No. Bungie retains full creative independence for our games and our community. Our plans for the Light and Dark Saga are unchanged, all the way through The Final Shape in 2024. ​

Q. Will Destiny 2: The Witch Queen include any platform exclusives? ​

No. The Witch Queen will not contain any platform exclusives. Every player should have an amazing Destiny experience, no matter where you choose to play ​

Q. Will cross platform features, like Cross Save, Cross Play, the Destiny 2 Companion App, or third-party apps like Destiny Item Manager (DIM) be changed or removed? ​

No. Bungie’s commitment to cross-platform play and social features remains unchanged. We believe games are best shared with friends, wherever they choose to play, and will continue to invest in new features and platforms. ​

Q. Bungie has future games in development, will they now become PlayStation exclusives? ​

No. We want the worlds we are creating to extend to anywhere people play games. We will continue to be self-published, creatively independent, and we will continue to drive one, unified Bungie community. ​

Q. I play Destiny on Steam, Xbox, or Stadia – will my platform still be supported? ​

Yes.

microsoft66 31.01.2022. 21:56

Nema sony điđu da kupi take two(rockstar)..to je slicno kad je porsche zinio da kupi vw pa ovi na kraju kupili njih.ubisoft mozda

E da nam je prije 15ak god netko rekao da je crash bandicoot microsoft, a halo od sony

Mirkopoter 31.01.2022. 22:11

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3580840)
halo od sony

Halo nije Bungie-ev, nego Microsoft-ov.

Disco 01.02.2022. 05:32

Citiraj:

Nema sony điđu da kupi take two(rockstar)..to je slicno kad je porsche zinio da kupi vw pa ovi na kraju kupili njih.ubisoft mozda

E da nam je prije 15ak god netko rekao da je crash bandicoot microsoft, a halo od sony

To je zapravo bio neki interni pokušaj prevare, nisam nešto u tom svijetu,ali sam gledao neš na YT. Ako sam dobro shvatio PS gazde su probali umjetno spustit cijenu dionica VW i onda kupit, ali su ih ovi skužili... njemačka banda. :D

A Sony, eh da, morat će kupovat ako misle preživit, ovo što M$ radi nije normalno, pijani milijunaš na najjače. :beer::beer:

nathan.fake 01.02.2022. 08:36

Citiraj:

Nema sony điđu da kupi take two(rockstar)..to je slicno kad je porsche zinio da kupi vw pa ovi na kraju kupili njih.

o.t. je i nije bitno za daljnju diskusiju,

ali Porsche SE je najveci pojedinacni vlasnik (31,4%) Volkswagen AG-a te ima vecinski kontrolni udio (53,3%) u grupaciji :fiju:

2009 su napravili svojevrstan stunt i prodali/spojili/integrirali svoj odjel za proizvodnju automobila (Porsche AG) Volkswagen AG-u... laicki receno, prodali su proizvodnju automobila sami sebi.

drugim rijecima porsche je vlasnik volkswagena, volkswagen je vlasnik porschea :D

keyser_s()ze 01.02.2022. 12:27

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 3580895)
o.t. je i nije bitno za daljnju diskusiju,

ali Porsche SE je najveci pojedinacni vlasnik (31,4%) Volkswagen AG-a te ima vecinski kontrolni udio (53,3%) u grupaciji :fiju:

2009 su napravili svojevrstan stunt i prodali/spojili/integrirali svoj odjel za proizvodnju automobila (Porsche AG) Volkswagen AG-u... laicki receno, prodali su proizvodnju automobila sami sebi.

drugim rijecima porsche je vlasnik volkswagena, volkswagen je vlasnik porschea :D

OT

Zaboravio si napisati da su to napravili kako bi investicijskim fondovima (koji su to isto planirali njima) uzeli cca 6.000.000.000,00 USD :care::care::care::care::care::care:

fler 03.02.2022. 13:48

Evo sranja .. pas mater :hitthewal:

Uglavnom, već nekoliko puta mi se desilo:
stavim ga u rest mode tijekom igranja,
vratim se kasnije nastaviti gdje sam stao,
i kad ga pokrenem - crn ekran.
Ne reagira na kontroler iako je upaljen -
ok, gašenje dugim pritiskom pa ponovo paljenje,
dalje radi normalno.

Maloprije se desilo isto -
samo, sad ni nakon gašenja/palljenja ništa ..
upali se, ali crn je ekran, zvuka nema.
Pokrenem safe mod - ništa.

Jel imao tko sličnih problema?
Nije HDMI, nije tv.

EDIT:
eh, riješilo se samo od sebe,
nakon što je 24 h bio iskopčan.
Pojma nemam što je točno bilo,
ali izgleda da je Nioh 2 jedna od igara
koja sjebe rest mod.

Ništa, odsad uvijek gasim skroz,
i valjda neće biti problema.

Mirkopoter 06.02.2022. 14:23

Bilo je priča po netu gdje se ljudima i brickao PS5 zbog rest moda. Proguglaj malo, ali to bi trebalo sad biti riješeno, no izgleda da nije.

The AC 06.02.2022. 14:25

Kakva je situacija kod vas sa joystickima? Mojim curkama je na oba komada gumb X počeo stekat.

Mirkopoter 06.02.2022. 14:32

Sve super radi na oba, ali ja slabo igram pa nisam baš lik kojeg ćeš to pitati.

devaa 09.02.2022. 12:19

Citiraj:

Autor The AC (Post 3582053)
Kakva je situacija kod vas sa joystickima? Mojim curkama je na oba komada gumb X počeo stekat.

Zasad okej rekao bih da sam potrošio cca 200-300 sati na ps5 od kad
mi je stigla zasad još nema nikakvih problema sa dualsenseom.

Newmie 09.02.2022. 13:09

Kod mene isto sve OK nakon nekih 1200 sati igranja u zadnjih godinu i pol skoro. Imam 2, mijenjam ih u korištenju, nema problema.

Vendetta 11.02.2022. 11:47

Koliko je čest ovaj "stick drift" problem? Uvažavaju li garanciju bez pametovanja u Santa Domenice za to?

Peglam na PC-u God of War sa PS5 joystickom i vidim prekjučer lagano mi non stop gura kameru desno ili gore... ali evo jučer i danas ništa, sam se oporavio.

xGAME 11.02.2022. 11:51

Dosta čest jer je unutra isto smeće kao i na Joyconima za Nintendo Switch.
Odeš u Sanctu, kažeš što je i ako je unutar garancije će ti priznat i vjerojatno dati novi. No, to možeš sam veoma lagano provjeriti tako da odeš do njih :D

Mirkopoter 11.02.2022. 15:39

Za sad su svi koji su došli u Sanctu odmah na licu mjesta dobili novi gamepad. Nisam čuo da je itko imao problema s time.

Dragonchaser 11.02.2022. 15:56

Da li to vrijedi i za gamepad koji je došao uz PS5 kupljen npr u mall.hr ili treba prvo njima reklamirati?

cic 11.02.2022. 16:01

Pisalo se na bug forumu da je ekipa kupovala u drugim dućanima, a nosili su direkt u sanctu i odmah dobili novi.

Mirkopoter 11.02.2022. 16:27

Da, Sancta za sve rješava garu.

cic 11.02.2022. 19:08

Riders Republic je free ovaj vikend ako nekog zanima

hakija 11.02.2022. 20:22

potvrda, doso u SD, reko ima drift, dao racun i dobio odmah novi brz pitanja! svaka cast za SD i/ili Sony

listerstorm 20.02.2022. 20:07

Za one koji vole miš i tipkovnicu:

8 Best Keyboard and Mouse Adapter for PS5 [2022]

https://10scopes.com/best-keyboard-a...apter-for-ps5/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:03.