PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Pitanja, odgovori, problemi, preporuke, savjeti, info, svaštara vezana za igre (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=289560)

Manuel Calavera 10.02.2020. 17:10

Citiraj:

Autor prileee (Post 3378541)
Csgo je uvijek najvise aktualan. Ujedno i najbolji tactical fps ikad.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po čem je cs:go taktički fps? Random makljaona

prileee 10.02.2020. 17:29

Pogledaj jedan dva pro meca pa zakljuci. Smokeovi, flashevi, rotacije igraca, strategije.
Po tome random makljaona bi zakljucio da veze nemas o igri osim da je pucacina. I Nhf, stvarno ne mislim nista zlo nego ocito ne poznajes igru.

Brko 10.02.2020. 18:56

Citiraj:

Autor prileee (Post 3379026)
Pogledaj jedan dva pro meca pa zakljuci. Smokeovi, flashevi, rotacije igraca, strategije.
Po tome random makljaona bi zakljucio da veze nemas o igri osim da je pucacina. I Nhf, stvarno ne mislim nista zlo nego ocito ne poznajes igru.

Čak i ja koji sam super pr0 n00b za CSGO sa 130 sati samo, kažem da to NIJE makljaona. Jebački se tu taktizira.

Ok, makljaona je ako se igra protiv botova ili se dogovori makljaona. Ali nije.

Manuel Calavera 10.02.2020. 19:17

Mislio sam u smislu da mi je čudno da se igra zove taktičkom, a nema neke osnovne mehanike koje su standard skoro 20 godina (lean, iron sight), a kamoli neke druge mehanike modernog fps-a

Inače igrao sam igru i nisam oduševljen

prileee 10.02.2020. 20:24

Ma sve pet, tebi ne pase/ne svida ti se. Ali na nekom pro levelu igra je takticka do pikanterija, od najsitnijih fejkova do rotacija. Mozda se sluzbeno ne zove takticki fps ali po meni je itekako.

Naravno da na nekim matchmaking 5v5 mecevima toga nema u tolikoj mjeri, ili mozda uopce, pogotovo na nizim rankovima pa razumin sta si tia rec sa "random makljaona". Zato ce pocetniku ili jednostavno nekom kome se cs ne svida mozda bit npr. battlefield ili cod zabavniji nego cs di mora "naucit" koznakakav spray pattern kalaša i smokove za razlicite sajtove na mapama.

Fun fact kojeg sam se sad sjetio: prijatelj koji je dugo godina u srednjoj prao cod2 dosta ozbiljno sa tisucama sati na xfire, clan warovima na cbu itd. i nikad nije igrao cs je tvrdio da je cod2 puno brza igra superiorna cs-u dok sam se ja na to smijao. Igra je 3x sporija, cak i sa sprintom/skakanjem a to je shvatio od 2013. kad je presao na dark side cs-a i od tada utukao 2000+ sati na csgo (a nismo studenti, jel). p.s. ne kazem da je cod(2) losa igra, igrao sam je i ja neko vrijeme i odlicna je igra.

Old.machine 10.02.2020. 21:08

Vuče me želja da odigram neki Final Fantasy na PC-u, nikad nisam to prije igrao, imam znanje o FF samo iz onog jednoga filma. Ima puno dijelova, bilo je i rimejkova, ne mogu se snaći pa koji bi bio najbolji za odigrati ali da funkcionira kao i zaseban dio što se priče tiče?

Moshus 10.02.2020. 22:01

Pitanjce... kako funkcionira steam sa Mac OS-om?
Npr. imam na Steam acountu na PC-u Icewind Dale Enhanced Edition za koji piše da se može igrati na Mac-u. Ako aktiviram svoj Steam acount na Mac-u i tamo instaliram igru, on automatski skida verziju za Mac ili?

Morpheous 11.02.2020. 07:50

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3379083)
Vuče me želja da odigram neki Final Fantasy na PC-u, nikad nisam to prije igrao, imam znanje o FF samo iz onog jednoga filma. Ima puno dijelova, bilo je i rimejkova, ne mogu se snaći pa koji bi bio najbolji za odigrati ali da funkcionira kao i zaseban dio što se priče tiče?

Neke FF-ove sam igrao ali ih nikad nisam presao. Gotovo svi su ti samostalne igre sa nekim karakteristicnim stvarima za FF svijet poput npr Chocobo zivotinja. Rijetki dijelovi poput onih sa Lightning su nastavci. Mislim da su ti najbolji dijelovi 7. 8. 9. 10. sudeci prema fanovima. Starije od toga je prestaro, a novije navodno ne vuce vise na klasicni FF.

Mommistake 11.02.2020. 08:25

Citiraj:

Autor Moshus (Post 3379107)
Pitanjce... kako funkcionira steam sa Mac OS-om?
Npr. imam na Steam acountu na PC-u Icewind Dale Enhanced Edition za koji piše da se može igrati na Mac-u. Ako aktiviram svoj Steam acount na Mac-u i tamo instaliram igru, on automatski skida verziju za Mac ili?

Instaliraš Steam na MAC-u, automatski će ti library biti manji, jer će ti Steam filtrirati samo igre koje rade na MAC-u. Automatski će Steam skidati igre za MAC.

Steam funkcionira tako da ti nemaš igre lokalno na PC-u ili gdje već, već se on spaja i skida direktno s servera. Tako da, da, on autmatski bira na kojem je OS-u i tako skida igre.

Moshus 11.02.2020. 10:23

thx.
pretpostavljao sam da je tako, al nisam bio ziher obzirom da ne koristim Mac.

Old.machine 11.02.2020. 17:01

Citiraj:

Autor Morpheous (Post 3379156)
Neke FF-ove sam igrao ali ih nikad nisam presao. Gotovo svi su ti samostalne igre sa nekim karakteristicnim stvarima za FF svijet poput npr Chocobo zivotinja. Rijetki dijelovi poput onih sa Lightning su nastavci. Mislim da su ti najbolji dijelovi 7. 8. 9. 10. sudeci prema fanovima. Starije od toga je prestaro, a novije navodno ne vuce vise na klasicni FF.

Thanks

Kad je tako idem prvo sa jednim od te velike četvorke, FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster, neki dijelovi ispod njega imaju baš djetinjastu grafiku. I ova zadnja petnaestica izgleda vizualno super ali ima 96GB, ne da mi se toliko sada skidati.

Morpheous 11.02.2020. 19:03

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3379332)
Thanks

Kad je tako idem prvo sa jednim od te velike četvorke, FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster, neki dijelovi ispod njega imaju baš djetinjastu grafiku. I ova zadnja petnaestica izgleda vizualno super ali ima 96GB, ne da mi se toliko sada skidati.

Artwork je malo specifican,ali ima i to svoju dusu. To je bilo zlatno doba japanskih rpg-a i vjeruj mi - itekako su se trudili oko price,ali i oko CGI animacija koje su bile na Blizzardovoj razini....ma cak i bolje od toga. Ja sam npr presao Grandiu 2 i koliko god da ima baby grafiku igra mi je i nakon 20 godina ostala u sjecanju kao fenomenalno iskustvo. Ima nesto u svemu tome. Znali su da iz hardvera ne mogu izvuci cuda kao danas, pa su graficke nedostatke u samoj igri morali nadomjestiti vrhunskom pricom, soundtrackom,CGI animacijama.......Ja planiram vec godinama odigrati ta 4 dijela ali jednostavno nemam toliko vremena u kontinuitetu.

Mommistake 26.02.2020. 15:57

Horizon Zero Dawn confirmed for PC.

https://www.ladbible.com/technology/...2IC3A_RqtTZ9TE

Znači, ovo sam odigrao 2 puta na PS4, i još ću 2 puta na PC-u.

Brutala. Očito je vrijeme ekskluziva lagano pri kraju.

Mirkopoter 26.02.2020. 17:21

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3383282)
Očito je vrijeme ekskluziva lagano pri kraju.

Ne vjerujem. Mislim da će i dalje biti barem ovakvih vremenskih ekskluziva gdje će hitovi izlaziti prvo za PS4, a tek nakon par godina na PC da se izvuče još nešto para.

Xbox više ni ne smatram konzolom s obzirom da sve odmah izlazi i za PC.

Mommistake 26.02.2020. 19:51

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3383296)
Ne vjerujem. Mislim da će i dalje biti barem ovakvih vremenskih ekskluziva gdje će hitovi izlaziti prvo za PS4, a tek nakon par godina na PC da se izvuče još nešto para.

Xbox više ni ne smatram konzolom s obzirom da sve odmah izlazi i za PC.

Ali onda to nije ekskluziva ;)
Eksluziva ne izlazi nikada na PC. Uncharted, TLOU, GOW itd.

Rocky Rocastle 26.02.2020. 21:11

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3383282)

Znači, ovo sam odigrao 2 puta na PS4, i još ću 2 puta na PC-u.

Upravo sam započeo prvi prelazak. :D Već dugo mi je bila u planu, ali nikako nisam pronalazio vremena. Sad rješavam sav taj PS4 backlog...

Mommistake 03.03.2020. 14:07

https://adria.ign.com/bafta/28995/ne...C8cfTGN-bQt838

mamutarka 24.03.2020. 10:11

za racing fanove, ''A new era of racing begins. Logitech G x McLaren ''

https://www.logitechg.com/en-us/espo...e-eracing.html

pogi 28.03.2020. 16:56

Doom 2016... ne vidim načina ručnog savea? Ne postoji? Samo sa progresom i dolaska do checkpointova se može učitavati?

pogi 28.03.2020. 17:00

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3379166)
Steam funkcionira tako da ti nemaš igre lokalno na PC-u ili gdje već, već se on spaja i skida direktno s servera.

Kako ne? Pa moraš upravo odabrati folder gdje će se igra lokalno na PCju instalirati? Druga je stvar što je tvoj library vezan za account pa instaliraš deinstaliraš igra kako želiš, ali one koje igraš su lokalno na disku.

Što me dovodi do drugog pitanja: može li se Steam igra instalirana iz librarija startati ako je komp offline?

Brko 28.03.2020. 17:00

Nema. Doom i Doom Eternal nemaju opciju QuickSavea tj "ručnog" kako ga ti nazivaš.

prileee 28.03.2020. 18:33

Citiraj:

Autor pogi (Post 3391031)
Kako ne? Pa moraš upravo odabrati folder gdje će se igra lokalno na PCju instalirati? Druga je stvar što je tvoj library vezan za account pa instaliraš deinstaliraš igra kako želiš, ali one koje igraš su lokalno na disku.

Što me dovodi do drugog pitanja: može li se Steam igra instalirana iz librarija startati ako je komp offline?

Moze, zasto ne bi moglo. Nije steam streaming servis ko stadia/nvidia now nego instaliras igru na pc i pici.

henri_007 03.04.2020. 12:22

Trebam preporuku multiplayer pucačine u stilu Battlefield 1942 ali nešto modernije :D Trebalo bi imati raznovrsnih vozila, oružja i slično, da nije čista pucačina tipa Counter Strikea.

EDIT: Zbog konfiguracije kompova, ne mogu najnovije naslove pokretati

pogi 03.04.2020. 12:27

Jedno praktično pitanje vezano za Steam. Vidim da ima opciju "Move game to another folder"? Jel to radi u praksi?

Npr. prebacio bi Doom na SSD dok je igram,jer mi je trenutno na HDDu. Rijetko, ali ponekad nešto doučita sa diska pa mi igra zašteka dok učitava par sekundi

Mommistake 03.04.2020. 12:29

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392826)
Trebam preporuku multiplayer pucačine u stilu Battlefield 1942 ali nešto modernije :D Trebalo bi imati raznovrsnih vozila, oružja i slično, da nije čista pucačina tipa Counter Strikea.

COD MW novi + Warzone Battle Royale je sad aktualan.

henri_007 03.04.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3392829)
COD MW novi + Warzone Battle Royale je sad aktualan.

E da zaboravih reći da zbog konfiguracije kompova ne bi (ne mogu) najnovije naslove :lol2:

Brko 03.04.2020. 12:34

Citiraj:

Autor pogi (Post 3392827)
Jedno praktično pitanje vezano za Steam. Vidim da ima opciju "Move game to another folder"? Jel to radi u praksi?

Npr. prebacio bi Doom na SSD dok je igram,jer mi je trenutno na HDDu. Rijetko, ali ponekad nešto doučita sa diska pa mi igra zašteka dok učitava par sekundi

Može se naravno. To sam stalno radio prije kad sam imao SSD+HDD kombinacije. I kasnije kad sam HDD za igre izbacio i tutno veći SSD, upravo sam tako prebacio neke igre sa manjeg SSDa na veći :)

Mommistake 03.04.2020. 12:35

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392832)
E da zaboravih reći da zbog konfiguracije kompova ne bi (ne mogu) najnovije naslove :lol2:

Onda ti za početak napiši koju konfu imaš pa ćemo vidjeti što dalje.

pogi 03.04.2020. 12:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3392833)
Može se naravno. To sam stalno radio prije kad sam imao SSD+HDD kombinacije. I kasnije kad sam HDD za igre izbacio i tutno veći SSD, upravo sam tako prebacio neke igre sa manjeg SSDa na veći :)

To te ja pitam... TNX. Isprobam danas.

Brko 03.04.2020. 13:29

Nemaš frke. Samo si napravi neki folder.

Ja npr na D disku imam Steam a na J disku Steam Ext :) kao extended.

I sad kad mećem nove igre, pita me u koji Library želim, u D ili J.

henri_007 05.04.2020. 13:15

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392826)

EDIT: Zbog konfiguracije kompova, ne mogu najnovije naslove pokretati

Evo da si sam odgovorim ako još netko traži nešto slično. Arma3 mi se pokazala odlična. Doduše malkoc je prerealistična i prekompleksna ali odlično odrađuje posao :goood:

Old.machine 16.04.2020. 14:17

Da li je Gamers gate (dobije se ključ sa Steama?) stranica legit? Mislim si kupiti Unreal kolekciju...

Dalthor 16.04.2020. 14:29

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3397337)
Da li je Gamers gate (dobije se ključ sa Steama?) stranica legit? Mislim si kupiti Unreal kolekciju...

da(legit shop poput gamesplanet, fanatical itd.), postoji valjda koliko i sam steam, kupovao sam tamo prije dok su bili jedni od rijetkih shopova, nisam neko duže vrijeme sad, ali sumnjam da bi otišli u mutne vode.

Old.machine 16.04.2020. 14:39

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3397346)
da(legit shop poput gamesplanet, fanatical itd.), postoji valjda koliko i sam steam, kupovao sam tamo prije dok su bili jedni od rijetkih shopova, nisam neko duže vrijeme sad, ali sumnjam da bi otišli u mutne vode.

Hvala, čitam baš da su prije imali nekih problemčića ali da je sad sve u redu. Za onu gore Unreal kolekciju piše DRM: Steamworks, to se misli na Steam? Da ne dobijem slučajno direkt download...

Update:
@Dalthor
thnx još jednom, sve prošlo uspješno, platio, odmah dobio Steam ključ, svi Unrealovi su tu

Dalthor 16.04.2020. 15:00

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3397349)
Hvala, čitam baš da su prije imali nekih problemčića ali da je sad sve u redu. Za onu gore Unreal kolekciju piše DRM: Steamworks, to se misli na Steam? Da ne dobijem slučajno direkt download...

da, Steamworks znači da je za steam.

Mommistake 04.05.2020. 10:32

Može preporuka nekakve RPG igre gdje se levela, skuplja gear, napreduje itd.
Po mogućnosti 3. ili 1. lice.

Igrao:
Witcher 1 i 3
Zelda - Breath of the Wild (igram trenutno)
Dragon Age: Origins i Inquisition
ME serijal
Skyrim
Fallout 3, NV i 4
AC Origins i Odyssey
Outer Worlds
Division 2
Kingdom Come

Nešto ala Witcher ili Zelda, s dužim gameplayom i velikom open world mapom bi bilo odlično.

Googlam, ništa mi pametno ne iskače.

Dalthor 04.05.2020. 10:58

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3402803)

pada mi na pamet jedino Dragon Age: Inquisition i Risen trilogija (risen je već malo vremešan).

Mommistake 04.05.2020. 11:05

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3402811)
pada mi na pamet jedino Dragon Age: Inquisition i Risen trilogija (risen je već malo vremešan).

DA: Inquisition sam isto igrao, zaboravio. :)

IHrvojeI 04.05.2020. 11:16

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3402803)

Igrao:
Witcher 1 i 3
Zelda - Breath of the Wild (igram trenutno)
Dragon Age: Origins i Inquisition
ME serijal
Skyrim
Fallout 3, NV i 4
AC Origins i Odyssey
Outer Worlds
Division 2
Kingdom Come

Nešto ala Witcher ili Zelda, s dužim gameplayom i velikom open world mapom bi bilo odlično.

E sad, probaj možda Elex, euro RPG, jako je janky ali definitivno ima ono nešto što te, barem mene je, tjera da ideš dalje... Svijet je odličan, detaljan i velik, neka post apokalipsa, 3 frakcije (neki ala vikinzi sa magijom i sjekirama, pa onda imaš one luđake ko iz Mad Maxa sa nekakvim puškama i drogama i na kraju neke futurističke ninja robote sa laserima i plazma mačevima :D) Uglavnom, igra je šou i na početku dosta teška jer ćeš se nabježat od raznih monstera koje ne možeš prebit ali kasnije ih svih dovedeš u red. Nije AAA naslov ali se vidi da je dosta ljubavi uloženo u njega. Ta ekipa je radila Gothic (jedan od najboljih RPG-ova ikad), Risen pa sad Elex - tako da znaju što rade.

Mommistake 04.05.2020. 11:20

Hvala na ovome, nisam ni čuo za to, sviđa mi se.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29.