PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Aparat za kavu/espresso (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284563)

nikoss 08.01.2024. 08:14

Vi koji koristite philips aparate za kavu na koliko vam je namjesten mlinac za kavu. Meni je jos na tvornickim postavkama. Aparat je 4300 serija.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

Gemmy 08.01.2024. 13:42

Isto na tvornickim postavkama

Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk

pero_dinamit 09.01.2024. 10:50

Citiraj:

Autor Colop (Post 3709366)
https://www.singuli.hr/pages/narudzba-dijela

Ovdje mozes naručiti dio koji ti treba, i onda ga sam ugradiš.

Citiraj:

Autor vlatko27 (Post 3709367)
Je ali mislim da će ga dobro naplatit. Moje iskustvo je bilo otprilike Singuli za ladicu DeLonghi skoro 100€, Tehnovital mi za 60 naručio i ugradio. Neka vidi i kod jednih i kod drugih. Ja sam svoje iskustvo podjelio.

Evo samo da javim da mi je Singuli odgovorio, ali su tražili 50 evrića za sve s time da bi oni to trebali servisirati jer su 3 od 4 brtve dio servisnog dijela. Tehnovital mi se nije javio.

Na kraju naručio dijelove iz Njemačke (https://schraub-doc.de/) preko kuma za 20€ i sam promijenio brtve za 20min posla od čega je 10min otišlo na otvaranje i zatvaranje samog uređaja, na videu to ide lakše :fuming:

Master_Hrc 17.01.2024. 13:52

Citiraj:

Autor nikoss (Post 3720780)
Vi koji koristite philips aparate za kavu na koliko vam je namjesten mlinac za kavu. Meni je jos na tvornickim postavkama. Aparat je 4300 serija.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

ja jos uvijek nakon 2 godine drzim na tvornickim postavkama. To je ona serija koja nema ekran a ima americano, espresso, long espresso...

mamikulcic 17.01.2024. 14:23

Pitanje za vlasnike Philipsa. Da li i kod vas ponekad mlinac vrti u prazno? Ponekad imam osjećaj da uhvati par zrna, to samelje i onda zvuk postane drugačiji, kao da ne melje ništa. Sad imam naviku prije svake pripreme kave da s rukom prođem okolo onog kotačića gdje se namješta finoća mljevenja i malo ga protresem da se zrna bolje rasporede.
Aparat je EP2224/40, znam da je neka početna klasa, kriv sam. Žena me nagovarala 2-3 mjeseca nek nađem neki aparat a ja malo zanemario pa je navalila na ovog jer je bio na "akciji" na jednom web shopu 🤣
Usput, star je 3 mjeseca, potrošilii 2,5kg kave i nisam namještao mlinac.

Master_Hrc 17.01.2024. 14:34

Par puta mi se to dogodilo da je drukciji zvuk mjevenja a kave ima....tako da moze biti da se to dogodi dok ne zahvati zrna. Iako je kako ti kazes pocetna klasa nama je aparat top...naravno ima i boljih ali za tu cijenu best buy

Sam Fischer 17.01.2024. 14:36

Citiraj:

Autor mamikulcic (Post 3722780)
Pitanje za vlasnike Philipsa. Da li i kod vas ponekad mlinac vrti u prazno? Ponekad imam osjećaj da uhvati par zrna, to samelje i onda zvuk postane drugačiji, kao da ne melje ništa. Sad imam naviku prije svake pripreme kave da s rukom prođem okolo onog kotačića gdje se namješta finoća mljevenja i malo ga protresem da se zrna bolje rasporede.
Aparat je EP2224/40, znam da je neka početna klasa, kriv sam. Žena me nagovarala 2-3 mjeseca nek nađem neki aparat a ja malo zanemario pa je navalila na ovog jer je bio na "akciji" na jednom web shopu 🤣

Ja imam taj aparat i to se dogodi jedino kad ostanem bez kave :fiju:
Čudno, ne bi se trebalo događati po defalutu. Vjerojatno ti i kava onda ima razvodnjen okus...
Možda je neko tvrdoglavo zrno kave zapelo negdje na ulazu i blokiralo slobodni pad do mlinca, ako ti se da zezat, možeš to gore rastavit sa par šarafa i provjerit...

sinisa1989 17.01.2024. 14:57

Citiraj:

Da, ali samo dok nema kave. Par puta je počeo normalno, pa onda "viši" zvuk vrtnje u prazno. Ali nakon toga izbaci poruku da se nasipa kave. A ono što je samljeo, to odbaci, tj. kad krene s novom kavom, kreće ispočetka.
Ne znam kako je toj seriji koju imaš, ali na EP5447 je posuda formirana kao lijevak, pa zrna automatski klize ispod šarafa za namještanje finoće.

axo 17.01.2024. 18:03

Citiraj:

snimi i pošalji philipsu pa ćeš znati bolje dali je do aparata.
Mislim da kod mene se to ne dogada tj kao ostali jedino kada nema kave.

mamikulcic 17.01.2024. 20:03

Ne dešava se svaki put ali kad se desi onda je pomalo razvodnjen okus kako je netko napisao. Supruga ni ne primjećuje taj zvuk, valjda je cijepljena protiv neobičnih i drugačijih zvukova a meni pa je to profesionalna deformacija da čujem da nešto ne radi kako bi trebalo raditi 🤣
Dok nestane kave pogledati ću da li je možda nešto zapelo, da li se može očistiti i sl.

Exy 17.01.2024. 23:55

Ima li netko preporuku za aparat za firmu, mala je firma, možda 100-injak kava mjesečno. Ima masa firma koje nude free aparate ako se uzme određen broj kapsula. Problem je što stvarno ne znam koju odabrati, bilo bi jako ako bi se mogli raditi ne samo kave nego i oni praškasti fejk napitci tipa nescaffe irish i sl. :D Za zg. :fala:

sinisa1989 18.01.2024. 08:50

Espresso ili veći izbor napitaka?
Moja ekipa u uredu je uzela aparat i kavu od Quahwe. Ako sam dobro shvatio, to je rentano. Ja nisam probao, pa ne znam, ali kažu da im je fina kava.

Colop 18.01.2024. 09:13

Citiraj:

Autor Exy (Post 3722918)
Ima li netko preporuku za aparat za firmu, mala je firma, možda 100-injak kava mjesečno. Ima masa firma koje nude free aparate ako se uzme određen broj kapsula. Problem je što stvarno ne znam koju odabrati, bilo bi jako ako bi se mogli raditi ne samo kave nego i oni praškasti fejk napitci tipa nescaffe irish i sl. :D Za zg. :fala:

100tinjak kava mjesečno ti je kila kave mjesečno.
Mislim da ti se ekonomski više isplati tu kupiti automatski espresso aparat, nego rentati ova riješenja na kapsule.

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3722954)
Espresso ili veći izbor napitaka?
Moja ekipa u uredu je uzela aparat i kavu od Quahwe. Ako sam dobro shvatio, to je rentano. Ja nisam probao, pa ne znam, ali kažu da im je fina kava.

Quahwa ima super kavu, najbolju koju sam probao.

Konkretno ovu:

https://shop.quahwa.hr/trgovina/brazil-montecristo/

Al nije jeftin sport, jer te kila kave dođe oko 38 eura, a za te novce sa iznimkom Illy, mozes birati koju vrstu kave ćeš piti, u prosjeku sa PDV-om najskuplja kava te doše oko 23 eura.

Master_Hrc 18.01.2024. 09:26

Citiraj:

Autor Exy (Post 3722918)

U mojoj prosloj firmi smo radili oko 200tinjak kava mjesecno i imali smo obican philips....i bio je odlican. Jeftin za odrzavanje sa dobrom kavom. Mislim da ti se ne isplati rentati za tako male kave

Colop 18.01.2024. 09:30

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3722964)
U mojoj prosloj firmi smo radili oko 200tinjak kava mjesecno i imali smo obican philips....i bio je odlican. Jeftin za odrzavanje sa dobrom kavom. Mislim da ti se ne isplati rentati za tako male kave

Mislim da se pogotovo ne isplati rentati ako se pije veći broj kava u uredu.:D
Osim ako nešto drastično nisu promjenili u cijenama ampula.

dinoo 23.01.2024. 15:05

Mi smo za firmu izvrtili svašta od Jure, tri Krupsa, Philipsa, tri Delonghija, i tvrdim da nam je DeLonghi pravio najbolju kavu i to najjeftiniji i bazni model je bio i najbolji. Trenutno imamo Juru E60, odličan stroj, tih, robustan i kvalitetan, ali DeLonghi DeLonghi ECAM 20.116.B Magnificia S i DeLonghi ECAM 22.110.S rade fantastično i dan danas i svi smo složni da prave super kavu. Praktičniji su što se tiče održavanja i punjenja vode i slično.
Imaš ih na Computeruniverseu za 300e npr. https://www.computeruniverse.net/en/p/K005-99G

Ali recimo DeLonghi ESAM 3000 ili 3200 nam je bio najbolji i još uvijek žalimo za njim što smo ga bezveze rashodovali zbog Krupsa. Aparat za 190e pravio najbolju kavu.

killuminati 23.01.2024. 19:06

Citiraj:

Autor dinoo (Post 3724190)
tvrdim da nam je DeLonghi pravio najbolju kavu i to najjeftiniji i bazni model je bio i najbolji.

+1

Imam ovaj popularni philips s mlincem i ne može dedici ec685 vode donijet.

De longhiju jednom u 6 mjeseci odradim decalc i ne znam da ga imam, a ovaj je već prije isteka jamstva već bio u singuliju jer je umro. Pa daj ga čisti, podmazuj, štelaj mlinac, pjevaj mu pjesmice, daj ajde... samo sam htio kavu skuhat. Plus kaj filips meni osobno napravi preslabu kavu.

ruki31 23.01.2024. 22:33

Nismo do nedavno doma imali niti jedan aparat za kavu i odlučili smo kupiti DeLongi Ecam290.61. Imamo ga sada malo više od 3 mjeseca i fkt smo zadovoljni s njim. Kavu kupujemo u Pevexu neku Lavazzu i nekako smo se navikli na nju pa nam ta paše. Popijemo nekih 6-8 kava dnevno i sve u svemu za sada je super, nadam se da će poslužiti

Fatal 24.01.2024. 08:38

Ali nema pristijnih aparata za espresso do recimo 250 eura. Pjene me ne zanimaju.

Ako ne želim potrosit previše, a većinom će ic do 4 kave dnevno, jeli mi bolje ići na kapsule?

Probao sam nespresso sa lavazza kapsulama, skroz ok. Samo ne znam jesu li ovi aparati (do 250 eura) nebo i zemlja za kapsule?

Juice 24.01.2024. 09:11

Citiraj:

Autor Fatal (Post 3724316)
Ali nema pristijnih aparata za espresso do recimo 250 eura. Pjene me ne zanimaju.

Ako ne želim potrosit previše, a većinom će ic do 4 kave dnevno, jeli mi bolje ići na kapsule?

Probao sam nespresso sa lavazza kapsulama, skroz ok. Samo ne znam jesu li ovi aparati (do 250 eura) nebo i zemlja za kapsule?

Možda mala Gaggia? Classic pro koji je odličan je prek 400, no ovaj manji je 200
https://www.prometaroma.hr/proizvod/...sso-style-red/

Ili ak ti se neda zezat s mlincima, ručicom, zvekneš Nespresso aparat i kapsule.

Colop 24.01.2024. 09:56

Mali medo sa forum.hr je komentirao da su ove ulazne gaggie najgori omjer dobivenog/uloženog jer naplaćuju kao da je unutra metal, a ustvari je plastika.

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk

Fatal 24.01.2024. 09:59

Jel nespresso najbolji od tih kapsula po vašem iskustvu?

Colop 24.01.2024. 10:04

Citiraj:

Autor Fatal (Post 3724316)

Baš sam pogledao sada, jedna nespresso kapsula je 0,60 eura, 100 komada lavazza blue kapsula je 23 eura.

Kilo kvalitetne lavazze je tipa 23-25 eura i od toga dobiješ oko 100 kava.

Dakle, lavazza u zrnu i kapsule su li-la po cijeni, jedino je nespresso ekstremno skup i košta 60 eura 100 komada kava.

Meni iskreno ljepše miriše i ima bolji okus kada je direktno samelje i napravi, al to je jako oosbna stvar.

Colop 24.01.2024. 10:06

Citiraj:

Autor Fatal (Post 3724338)
Jel nespresso najbolji od tih kapsula po vašem iskustvu?

Nespresso je najskuplji, što ne znači nužno i najbolji.
Meni osobno nije pasao, kao ni Illy kava koja je kao najskuplja

OuttaControl 24.01.2024. 10:14

Za dolce gusto mozes kupit nespresso adapter, a i adapter za mljevenu kavu.

Ima nekoliko tipova adaptera za mljevenu samo jedan valja, kompletni set, ne samo fake kapsula, ali je i on malo kompliciran, moras savrseno dozirat kavu i kad pritisnes lupnit par puta da se unutra rasporedi dobro inace ce procuriti.

Za nespresso jos nisam kupio adapter ali budem.

Fatal 24.01.2024. 10:26

Hvala. Ako uzmem aparat za kavu, onda moram i mlinac kupit? Ovi za cca 250 eura ne melju kavu u zrnu?

prileee 24.01.2024. 10:31

A da uzmes ovako nesto, aparat, mlinac, tamper, taman set: https://www.njuskalo.hr/aparati-za-k...oglas-42425745

Colop 24.01.2024. 10:55

Citiraj:

Autor prileee (Post 3724360)
A da uzmes ovako nesto, aparat, mlinac, tamper, taman set: https://www.njuskalo.hr/aparati-za-k...oglas-42425745

Dobra ponuda , po meni bitna je još stvar jel radiš kavu doma ili u uredu.
Za ured su dušu dali full automatik aparati ili kapsule, jer je nered sveden na minimum.

Fatal 24.01.2024. 11:22

Citiraj:

Autor prileee (Post 3724360)

Ovo izgleda dobro, samo bi išao na novi radi garancije i svega. I nije velik što mi je dosta bitno. Nije kuhinja tolika da stane fryer toster aparat za kavu mlinac i pekac kruha :D

Juice 24.01.2024. 11:44

Citiraj:

Autor Colop (Post 3724333)
Mali medo sa forum.hr je komentirao da su ove ulazne gaggie najgori omjer dobivenog/uloženog jer naplaćuju kao da je unutra metal, a ustvari je plastika.

To nisam znao, hvala na infu.

Citiraj:

Autor Colop (Post 3724343)
Baš sam pogledao sada, jedna nespresso kapsula je 0,60 eura, 100 komada lavazza blue kapsula je 23 eura.

Kilo kvalitetne lavazze je tipa 23-25 eura i od toga dobiješ oko 100 kava.

Gdje si našao Lavazzu 100 komada po 23 eura. Nalazim samo po 30+.
Prije sam plaćao 180 kn tih 100 komada no sad nigdje ne nalazim po toj cijeno.

Inače kapsule uzmem u Italiji, par paketa odmah. Kimbo 100 komada po 20 eura.

Colop 24.01.2024. 13:27

Citiraj:

Autor Juice (Post 3724392)

Gdje si našao Lavazzu 100 komada po 23 eura. Nalazim samo po 30+.
Prije sam plaćao 180 kn tih 100 komada no sad nigdje ne nalazim po toj cijeno.

Inače kapsule uzmem u Italiji, par paketa odmah. Kimbo 100 komada po 20 eura.

https://www.kapsulezakavu.hr/webshop...so-100-kapsula

Juice 24.01.2024. 14:04

Citiraj:

Autor Colop (Post 3724421)

Aha, mislio sam da misliš za Nespresso aparat kapsule da su po tolko.

Fatal 24.01.2024. 18:13

Nastavljam sa glupim pitanjima :D

ako ne uzmem mlinac nego samo aparat onda kupujem mljevenu kavu za espresso aparate?

Jeli velika razlika u zrnu i mljevena?

Colop 24.01.2024. 19:10

Citiraj:

Autor Fatal (Post 3724486)
Nastavljam sa glupim pitanjima :D

ako ne uzmem mlinac nego samo aparat onda kupujem mljevenu kavu za espresso aparate?

Jeli velika razlika u zrnu i mljevena?

Imaš i aparate koji imaju integriran mlinac u aparat, i počinju mljeti kavu kada narucis kavu, to su automatic aparati.

Imaš i onih koji nemaju mlinac nrgo stavljaš mljevenu kavu.

Meni razlika između zrna koje se melje prije spremanja i već samljevene kave je ogromna.

beli14 24.01.2024. 19:26

A o kojim aparatima pričaš? Nespresso, DolceGusto ili klasican espresso aparat (full automatski ili nešto kao DeLonghi EC885)?

Da. To je točno. Čak ti i Quawha može samljet kavu za espresso aparat, a možeš kupiti i u dućanima mljevenu za espresso.

Ako piješ čisti espresso bez šećera i mlijeka ja bih reko da je razlika ogromna. U zrnu je kava duže svježa dok se u mljevenim kavama izgubi aroma. Kava ishlapi, ajmo reći. Mada možeš ti kupiti i kavu u zrnu koja je već starija. Datum prženja je mjerilo i gledaj da nije starija od 2 mjeseca idealno. Iz lošeg espressa uvijek možeš napraviti "dobar" cappuccino ili malo lošiji macchiato.
Najbolje je kavu samljet prije same ekstrakcije bilo za espresso aparat ili na bilo koji drugi način. No, ako staviš dvije žličice šećera i 1dcl mlijeka na kavu onda možda nekima to i nije toliko bitno.

Fatal 25.01.2024. 14:51

Hvala ekipa, naučit ću svašta.

Znači, ako ne uzmem automatski ide kao u kafiću, samljevene mjerica pa tu mjericu ubacim u aparat?

A koliko dođu ti automatski, da ima spremnik za kavu u zrnu i ovisno šta ja odabirem on samelje i napravi?

Znači da pritisnem dugme espresso i on mi sam izbaci...

Gemmy 25.01.2024. 15:02

Od 300e na gore.

Ja zasada zadovoljan s filipsom. Svi ukucani sada rade kave, i trosi se 6-10 kavi dnevno.

Btw ja narucio 5kg lavaze kave s najkava. Slanje iz je iz ceske.
Pakirano pred 1g, i najbolje iskoristiti do kraja godine. Znaci nije bas friska kafa, ali je duplo jeftinija nego po nasim trgovinama.

Colop 25.01.2024. 19:08

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 3724668)
Od 300e na gore.

Ja zasada zadovoljan s filipsom. Svi ukucani sada rade kave, i trosi se 6-10 kavi dnevno.

Btw ja narucio 5kg lavaze kave s najkava. Slanje iz je iz ceske.
Pakirano pred 1g, i najbolje iskoristiti do kraja godine. Znaci nije bas friska kafa, ali je duplo jeftinija nego po nasim trgovinama.

Ja sam dosada naručivao sa fresh kava, rok trajanja zadnje pošiljke jw bio tipa do 05/2025.
Ova najkava ima veći izbor i više vrsta kave od freshkave. Cijene dobre, kilo illya 30 eura.

brodjo 25.01.2024. 19:48

Ja za 35 EUR kupujem 1kg u specialty shopu njihov kućni mix (3 sorte) koji je pržen uglavnom prije tjedan do 2 dana max. Ne znam zašto bi davali za Illy koji je pržen ko zna kad skoro isti iznos

Fatal 26.01.2024. 10:25

Pozdrav ekipa: evo prelomio sam i odlucio podic budzet:

sad gledam nesto u stilu:

DeLonghi ECAM 22.115.B

ECAM 22.110 SB

ECAM 22.030 SB

ECAM 22.117B

Meni svi ovi slicno djeluju, ima dosta modela pa sam se pogubio. Sta bi preporucili?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:50.