![]() |
Citiraj:
https://www.igorslab.de/en/cause-and...thermal-paste/ Eh...:nono: |
Stave smeće od termalne i onda ti stave usput i naljepnicu za jamstvo....pa ti promjeni pastu. Na mojoj se stara pasta rastavila na sastavne dijelove...zamijenio ju nakon isteka garancije. Malo šupska politika, ali nada je tu da ćemo kao i ameri ukinut te naljepnice za jamstvo, prije ih nije bilo...
|
Citiraj:
|
Ma je da, i onda nedajbože nešto bude sa karticom i odbiju ti garanciju jer su oni uočili da je jedan šaraf malo abrajsan i da je netko nešto dirao po kartici. Ne hvala...
|
Dosla mi grafa sa "malim" problemom pregrijavanja i usputnog black screena.
Gigabyte Aorus RTX 3060 TI Elite 8GB Lijevo su temperature prije zamjene paste i thermal pad-ova. Screenshot ulovljen u istim uvjetima, nakon što sam odvrtio 3 x 4K Superposition Benchmarka v1.1 Koristeni thermal pad-ovi: Za vram = Arctic 0,5mm Za vrm = Arctic 1,00 mm https://i.imgur.com/nfwzTYY.jpeg :chears: |
Tipicno za 3060tke. Valjda nema nijedne polovnjace da nema ovaj problem lol.
|
Ne samo 3060-ke nego općenito serija 3X00 ako nisu nikad bile otvarane
Umjesto paste preporučam staviti PTM7950, osjetno bolje i dugotrajnije rješenje. Imao sam slučajeva da je pasta otišla kvragu već nakon par mjeseci, jednostavno ju hladnjak istisne sa jezgre |
Apsolutno ptm na grafe i laptop cpu.
Sa 3060 imam nekog iskustva, za druge neznam jer se nisam susretao. Daklem cijelu seriju su uhebali zbog stednje. Bagra. Ko zna kolko grafi se vodi ko pokvarene kod ljudi doma jer nemaju pojma o tome a popravak par dolara... |
A što je uzrok problema što se tiče vram/vrm temperatura?
Pa nisu valjda pastu umjesto padova koristili? |
Koliko sam vidio, pad-ovi kao da se osuse, stanje, dehidriraju.
A pasta, klasika, neka tvornicka, osusena skroz, u prah se pretvori. Sent from my CPH2653 using Tapatalk |
Na netu sam našao da za 3060 Ti idu duplo deplji padovi. Dakle VRM 1mm, a VRAM 2mm (EDIT: čak vidim da većina umjesto 1mm preporuča 1,5mm).
Možda je i do proizvođača, pa se razlikuje od modela do modela. |
Nije samo do proizvođača nego se divlje razlikuju od modela do modela istog proizvođača.
A te podatke proizvođači čuvaju ko zmija noge (čast gorelinkanom izuzetku) iz očitih razloga. |
A evo i video sa zanimljivim rezultatima, star je, ali rekao bi relevantan i danas:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:18. |