![]() |
Komentari kažu da je tač jako loš, ne registrira dodir prsta.
|
Citiraj:
ali operativni sustav mu je zastario. gldao sam i ja kineze ali za 550kn za koliko sam dobio ovoga ipak sam se odlučio za njega.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Upiši u tražilicu telefon i nađi lošije ocjene i tu ćeš naći komentare o problemima koji se pojavljuju. Negdje sam čitao da ne registrira dobro dodir, gps nije točan, kamera nije na nivou, baterija manja nego što je deklarirana i tako. Potraži po netu. |
Molim preporuku mobitela do 1000kn
Najvažnije stavka je da je kompletno bijeli i da se moze kupiti kod nas te da je moguća nabava kaljenog stakla i preklopne maske (ebay). Poželjno 2GB/16GB odnosno fluidniji rad jer će biti starijoj osobu samo za pozive, poruke tu i tamo koji mms i nadamo se viber nakon privikavanja. Zapeo za oko tu preporučeni Smart Fly 2 ali ima samo gold i jos k tome zaštitu za ekran ne mogu naći. Pa molim neku alternativu koja bi udovoljila svemu gore nabrojanom ako je takvo što moguće. Hvala |
Opet je tu spomenuti Cubot Note S. Bijeli je (izuzev obruba), 2GB/16GB je dovoljno za fluidan rad, a navedene dodatke možeš nabaviti (ne na ebayu nego na aliji, ali valjda je svejedno). Na njuškalu je dosta jeftiniji, bez garancije.
Problem bi mogle biti pozamašne dimenzije. |
molim preporuku moba do 1000 kn (max 1100).
ekran - 5" do 5.5" os - android 2 gb ram 16 gb rom baterija - barem 3000 micro sd utor (poželjna podrška za više od 32gb) može kinez (tj. koliko sam ispitao tržište mislim da za te novce i mora kinez), kao i preporuka web shopa gdje ga mogu kupiti. hvala :care: |
Imate Lenovo Vibe P1M (boje su: crna i bijela) u Eurotrade-u za 999kn.
5 inča, HD ekran, 2GB RAM, 16GB ROM, baterija 4000 mAh, dual sim, podržava microSD. |
Preporuka za bolji mob od trenutnog ALCATEL-a Idol Alpha 6032X
Ukratko, ovaj moj je super jer nisam zahtjevan korisnik, ali kad npr. slušam pjesme teško ih učitava, pogotovo ako je session od 2 sata u pitanju. Mob ima 1GB RAM-a, 16GB interne memorije, četverojezgreni procesor, 4.7'' IPS HD zaslon (1280x720px) koji je zapravo loš jer ima burnin efekt kao plazma televizori, znači kad jedna pjesma završi i počne druga, još se vidi naziv stare pjesme :fuming: Gledam već mjesecima na gsmarena pod phone finder, nisam zadovoljan ničime što ima, a kriteriji su sljedeći: Android OS, minimalno 2GB RAM-a, minimalno 32GB interne memorije (plus je ako još ima utor za microSD kartice), 3.5mm utor za slušalice, zaslon min 4.5'' te max 4.8'' rezolucije minimalno HD (1280x720px), za procesor nisam siguran, ali neki četverojezgreni bi trebao biti OK uz neki dobar čipset. Kamera mi nije presudna. Još mi je bitno da je mob proizveden ove godine. S ovim kriterijima na gsmareni mi nađe 1 uređaj :baad: Samsung Galaxy S7 mini bi mi bio savršen, ali uz sve najave čini se da na kraju ništa od toga :( |
Ti kao da si namjerno slagao nešto što bi bilo nemoguće pronaći.
Nema mnogo mobitela s ekranom manjim od 5" s jačim komponentama (2GB/32GB), a još bi da je i ove godine proizveden. Ne vidim zašto bi ti to bilo bitno. Npr. Xperia Z5C bi odgovarala, ali je eto skoro godinu star model. |
Citiraj:
Sad imam čak 17 uređaja za birati, ne znam jel su to svi mogući? http://www.gsmarena.com/results.php3...lected&sOSes=2 ...i sad... od tih je Sony Xperia X najbolji, ali za te novce se može kupiti 2 kom XIAOMI redmi 3s Prime -taj redmi 3s Prime nije loš, tj. taman. Pitanje kakav je čipset i sve? Mrzim kad se mobitel pregrijava. Hvala. |
Pogledaj po temama na forumu (ova, ona o Xiaomi mobitelima, kineski mobiteli...), gdje je Redmi 3 u raznim verzijama često spominjan pa tamo potraži iskustva.
Inače i dalje ne vidim što je problem s Z5C i zašto bi mobitel morao biti iz ove godine, pogotovo što ima upgrade na Marshmallow. |
Osobno bih preskocio Z5C. Previse problema, ponajvise sa bluetoothom. I mobitel se zna lijepo zagrijati. Unatoc tome baterija je iznadprosjecna, a ekran je fenomenalan. Kamera je cisti prosjek.
Meni osobno taj mob ne vrijedi tih para. |
Citiraj:
Iskreno o SONY Z5 compact, samo jedan razlog - preskup je (meni barem). Što se tiče XIAOMI-a, ne volim ništa kinesko, ali eto, nema mi druge nego onda ići na redmi 3 ili čak neki ASUS (od ovih boljih modela najmanji zaslon ima ZenPhone 3, a to je 5.2'' hm hm), ima nekih sa 4.5'' zaslonom, ali su tad teh. spec. slabe... Citiraj:
|
Pozdrav,molio bih preporuku mobitela do 1000 kuna,ali sam spreman nadodati još 200-300 kuna ako ima nešto bolje u tom cjenovnom rangu. Ono što mi je najvažnije kod mobitela jest fluidnost tako da bi bilo poželjno da ima najmanje 2 gb rama. Bilo bi dobro da mobitel ima utor za sd karticu te da je os android. Odgovarala bi mi veličina ekrana od 5-5,5 incha te da ima pristojnu kameru s kojom mogu ponešto i slikati. Mobitel bih htio kupiti u Hrvatskoj,ali bih razmislio i o kupovini u stranom webshopu ako je ponuda bolja. Unaprijed zahvaljujem.
|
Citiraj:
|
LeEco X600 sa Alija sa DHL dostavom i ne placa se PDV, manje od 1100kn...
https://m.aliexpress.com/item/32670673379.html#autostay |
Huaweii P8lite ili LG K10
Dakle trebam malu pomoc.
Radi se o Tele2 pretplati i treba izabrati izmedju P8lite i LG K10? hvala |
Jedno ovako brzinsko pitanje. Kolika je bitna i velika razlika izmedju ovih Lenovo i Asus mobitela do 1200kn koji imaju octa core s 2gb rama u usporedbi s Huawei P8 lite, koji ima slicne specifikacije? Isplati li se uloziti tih 200kn u njega ili je to sve isto?
I koji je od tih mobitela best buy da traje i da nije veci od 5", ipak je mob namijenjen za sitniju djevojku? |
Citiraj:
|
LG k10
Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk |
Opcenito zbog autonomije ,ui-a i ostalog isprobao sam p8 lite malo je zaslon u qurcu moras stiskat jakoo 5 puta da ti makne obicni precac s pocetnog zaslona
Poslano sa mog SM-J500FN koristeći Tapatalk |
P8lite bez razmišljanja. 720p je premalo za 5.3" kod LGa, ima samo 1.5GM RAMa, slabiji procesor, baterija samo 100mAh jača čime nećeš dobiti ništa veću autonomiju nego kod LGa.
Koristim P8lite već nekoliko mjeseci i nemam nikakvih problema s ekranom ni s bilo čim drugim, sve radi kako bi trebalo. Također ne vidim zašto ljudi preziru EmotionUI, sve je stvar navike. K10 nisam koristio, ali ne vidim po čemu bi bio bolji s navedenim karakteristikama. |
Dual SIM?
Treba mi preporuka za neki dual-sim mobač, mora biti dobavljiv kod nas u dućanu jer ću uzimati preko firme.
Uvjeti: - ekran ne preko 5". Rezolucija od 720p je isto ok, ne gledam ekran kroz mikroskop - min 2, bolje 3 GB RAMa jer ga ne mislim mijenjati tako skoro - dual SIM + SD ili hibridni dualsim slot, ali onda mora imati barem 32 GB - dobra kamera i baterija - CPU da nije slabiji od ovoga što imam, GPU nebitan, nema igranja - OS: navikao sam na MIUI koji koristim već dugo, ali nije uvjet. android verzija nebitna, 5.x nadalje - da je build quality ok. staklene prednjice/stražnjice, alu kućišta i slična šminka nebitna, uvijek mobač uvalim u neki bolji case. Privatno imam Redmi 3 Pro i mijenjao bi radi kriminalno loše kamere u uvjetima lošijeg osvjetljenja. Često moram fotkati nešto na blizu i ako nema dovoljno svjetla to je koma - slike su lošije od 2.5g starog R1, imam i toga doma pa sam usporedio :) Budžet trenutno nije definiran, firma će to pokriti, ali znam da će ciganiti da bude što manji. Kako nemaju pojma o mobiteliji, izbor će vjeroajtno biti na meni pa sad treba dobro istražiti da se ne zeznem dugoročno. Htjeli bi da budem dostupniji na mobitel, dosad imam poseban službeni mob, ali ja baš ne jebem nošenje dvije cigle okolo pa sad pregovaramo oko dualsima :) Gledam tu nekakve hauwei-e P8,9,lite, ali to sve koma, ili imaju 16GB ROMa ili su preko 5" ili nedobavljivi kod nas u dućanima. |
Meizu Pro 6 ima kod nas jedino što je 5.2" :)
Sent from my Jiayu S3 using Tapatalk |
Moram konačne dimenzije provjeriti.
LGa sam praktički otpisao, svi su preveliki i imaju hrpu reklamacija, matične krepavaju. Samsung, imaju li oni uopće nešto da je dual? |
Imaš i samsung dual sim mobitele, dapače kod njih je dual sim bolje riješen nego kineza jer su dual-active, no u tvom slučaju nema adekvatnog modela jer A3 i A5(2015) nemaju dovoljno interne memorije, imaju samo 16GB, a S6 i S7 dual su skuplji od budžeta koji si zacrtao i imaju ekran veci od 5".
|
Jel Vam nije bitnije gledati dimenzije i omjer ekrana u odnosu na kučiste nego gledati mobove do 5". Uzmeš mob od 5" pa ispadne da je 3 mm razlike u odnosu na 5.2"..
|
@Ćubi
Budžet nije još postavljen tako da su sve opcije otvorene. Meizu ne dolazi u obzir radi MTK, ne želim njihov SOC u mobitelu, ne bi ulazio u detalje oko toga. S7 je fakat mrcina i po širini je isto kao što sad koristim, ali nisam niti S6 niti S7 našao kod nas da ima u dual sim varijanti. @NeooS U pravu si, treba gledati ukupne dimenzije. Ako gledamo ukupne mjere, LG G4 ima u dualsim, u 5.5" širi je po speckama 6mm i dulji 10mm što nije puno, ali obzirom da volim malo deblje case-ove, to bi možda na kraju ispalo previše. Slab je izbor manjih mobača, realno gledano, sve je to davno već otišlo na 5.5" i više. |
Pa zapravo i postoji mob sa točno svim tim karakteristikama dobavljiv kod nas, dakle ima: 5", 3GB/32GB, Snapdragon SoC, Dual-SIM + mSD, FullHD, dobru kamera - i cijena mu je vani samo 1.300 kn, kod nas tisućicu plus...
A koji je to?
|
Uh, na kraju nisam napisao :) Lenovo Vibe Shot, mislim da je Z-90 nešto...
To će onda biti ovaj :)
http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_shot-7046.php Koliko vidim, kod nas je cca 2700, nije puno, ali po nabavi nema baš u svim dućanima :) Zanimljive specke, malo je više na kameru nabrijan. |
Citiraj:
IMHO za tu lovu se uzme G4 koji je doslovno u svemu bolji od tog Lenova... |
G4 je bolji u svemu, čak i u crkavanju matične :D
Inače da, slažem se. Prije G4 nego taj Lenovo u svakom slučaju. |
Citiraj:
Mislim da nebi tribalo biti problema kod novih revizija, al ako bude garancija uredno pokriva... Svejedno, po meni kvalitetniji uredjaj u svakom pogledu (ako izuzmemo spomenuti problemcic hehe) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |