![]() |
Singapurška pošta je imala ozbiljne blokade tijekom ovog sranja, što se može vidjeti ovdje: link
Odnosno, bez obzira na otvaranje kineskih linija, SG je bio pod blokadom i pošiljke se nisu mogle poslati same od sebe. Ne treba tu kriviti ni eBay, ni Ali, ni sellere, ni SG poštu. Sad je to krenulo nabolje, a vidljivo je i po tracking statusima forumaša jer su se paketi počeli pomicati. Jedino je pitanje kako će rješavati pošiljke s početka krize, a pretpostavljam da će novije stvari putovati normalno (koliko trenutna situacija dopušta) i dodavati stare (koji ionako kasne). Ako prioritet budu stare pošiljke, onda će se sve skupa dodatno otegnuti. |
Meni je napokon nakon 50 i nešto dana stigao paket naručen 22.4., tracking se uopće nije ažurirao sve do primopredaje.
Ali sad ide na bolje, jer vidim da ovi noviji paketi iz 5mj putuju normalnim tempom. |
jel dobivao ko u zadnje vrijeme refunde? inace je to obicno bilo rijeseno unutar par dana, a sad evo vec mjesec dana nema refunda... znaci od 2. mjeseca nit sam vidio pare nit sam vidio robu. katastrofa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
nasao. ma kvaka bila da sam placao preko revoluta al sam u medjuvremenu ponistio jednu karticu... sjelo je, samo sta mi nije na glavnom zaslonu prikazalo... a ovi iz revoluta sj...ali dizajn, prvi je bio super, sad je nepregledno, svi se zale da hoce stari dizajn :D
|
Citiraj:
EDIT : evo sletila i druga pošiljka |
Javili mi moji doma (na putu sam) da je jučer stigla jedna pošiljka....ta je poslana 18.04. (china post). Danas vidim na netu da su stigle dvije u Zagreb poslane 12.03. Singapur postom (isti prodavač).
|
evo upravo stigo mi paket od 28.2 za koji sam dobio refund. znaci skoro 4 mjeseca...
|
Valjalo bi osnovati Stožer da se službeno objavi svaki paket koji dođe u naredna dva ključna tjedna.
|
postoji tipka "unsubscribe" ako ti smetaju postovi ;)
|
Eto u Pekingu otkazano preko tisuću letova. Znači možemo opet očekivat ogromna kašnjenja paketa
|
ja pokrenuo neki dan dispute za predmet narucen u 3. mj. Paket stigao danas, dispute prekinut i svi sretni :D
|
Citiraj:
|
Naručeno 30.3.2020, poslano 31.3.2020 (piše tako i na paketu). Stiglo danas, 18.6.2020. AliExpress Standard Shipping, išlo je preko Singapur post. 80dana.
|
pogledaj dal imas naljepnicu preko naljepnice sa trackingom, ja sam imao... to sa shippinzima su teske muljaze... jednom sam tako imao placen shipping sa trackingom a lik poslao bez trackinga.. cim sam skuzio, odma je iso dispute.... ne zbog 2$ razlike, nego iz faking principa...
|
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Dobro pandemija je prosla (dobro dolazi nova izgleda), ali jel tko narucio sto ui posljednja 3 tjedna i dali mu je stiglo u roku?
Evo ja sam se raskalasio i anrucio svasta, ali ako se i dalje ceka 2 mjeseca onda cu kupiti to isto tu blize, ajd javite ako je tko sto narucio id a mu je doslo u 3 tjedna. |
Ja imam jedan naručen 20.5., poslan 29.5. koji je upravo sletio u Zagreb, tri tjedna putovanja. Stigao skoro istovremeno s jednim paketom naručenim 29.3. i s jednim naručenim 2.3.
|
ja imam narucen jedan paket prije nekoliko dana, ekspresno je bio poslan, nadam se da nece nigdje zapet... stoji jos u kosarici gro stvari ne znam bi lupio plati ili ne :D
|
Bok ekipa, narucio kameru s Aliexpresa i pise da je paket na carini već tjedan dana, jel to norma neka sad ili da probam kontaktirati carinu(nisam dobio nikakvo pismo od carine da dodem pokupiti)
LP |
Ako je na našoj carini,možeš očekivati pismo sad koji dan ...
|
Citiraj:
Meni je 17.06. paket ušao u HR, prosljedili ga na carinu i 19.06. sam dobio pismo. Po statusu vidim da je danas vraćeno sa carine i utorak bi paket trebao biti kod mene. |
Jel jos nekome posiljka stoji na "Liege-Linehaul Arrival"? Ili ako je nekome prije zapelo tamo, koliko je trebalo da se posiljka proslijedi dalje? Vec tri tjedna mi paket stoji tamo, a sad je i nova narudzba zapela.
|
mozes nazvati i provjeriti, ali ne mozes nista dalje poduzimati dok ti oni ne daju onaj PCP broj koji je vezan za tvoju posiljku.
|
Citiraj:
Imam i ja 2 komada sa istim statusom, samo su moje "tek" 10 dana tamo. :) |
Citiraj:
Code:
Arrive at sorting center in destination country |
Meni svi pakete stoje u amsterdamu vec tjedan i pol. Ali aliexpress mi je poslao mail da je prema trackingu paket dosao u destination country :)
|
Citiraj:
|
Sta rade oni tamo -_-
|
Ne znam, ali i drugi paket je na isti način brzo stigao u NL, ali eto.
|
I kod mene jedan paket zapeo u Liegu, cini se da je to normalna pojava nazalost
|
Mislim da to funkcionira na način da je u početku samo najavljen za Nizozemsku...onda nakon 15 dana vidiš tipa "ready for shipment"...a tada je vjerojatno tek stigao...a nakon još tjedan da "on transport to country of destination.
Uglavnom, mislim da to dolazi u "bulk" masovnim dostavama i da ide samo najava iz Kine u Nizozemsku...evo dolje jedan moj primjer: 23-06-2020 07:18 The item is on transport to the country of destination CROATIA 22-06-2020 20:41 The item is at the PostNL sorting center 18-06-2020 05:22 The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed 16-06-2020 11:55 The item is ready for shipment 05-06-2020 04:14 The item is pre-advised to PostNL |
A jel to sad Aliexpress Standard Shipping koristi PostNL?
Meni su dosad slali (odnosno "slali" u zadnje vrijeme) putem Singapore Posta. |
Da, sad koriste PostNL
|
Citiraj:
|
Oooo meni se pomaklono Singapura, i direkt na carinu. artikal od 34 dolara -.- izac ce me carinjenje i famozni "postupak" carinjenja vise od pola posiljke, grozno -.-
|
Citiraj:
Nemre biti naša zemlja kao destination country sa GMT +8,to je još uvijek negdje u kini ili hong kongu ... I da sad idu preko Niskozemske i Belgije,a svemu treba pun kufer za dostavu,paketi tamo čekaju po 3 tjedna,barem moji,da ne velim da još čekam pakete iz 2 mjeseca ... |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |