![]() |
Ja sam se kod njih loše proveo, imate postove od ranije. Na kraju sam uz dosta muke dobio povrat novca ali tek nakon cca 2 mjeseca. Poslije sam kupio komponente u drugom dučanu i sve pet. S guštom dođem ovdje na ovu temu da se mogu smijati, pa da vidim koja se nova budala upecala. I ja sam nažalost posjetio ovu temu prekasno, kada sam već kupio komponente kod njih. Prejak je taj edigital haahaa.
|
Uglavnom ako si ispao budala, sam si si kriv...
|
Ma ja sam kod njih nesto bio naručio i nakon 2 tjedna čekanja napisao im da odustajem od kupnje :banned:
|
Evo i, uvjetno rečeno, svježih iskustava s Extreme Digitalom. Moj savjet, izbjeći pod svaku cijenu, a ja im objavljujem rat. Ima da im Ministarstvo Financija, Državni inspektorat i ostali zajaše na kičmu sve u šesnaest.
Link na FaceBook, pa ako netko ima volje može slobodno šerati ovo, i link za one koji nemaju FaceBook account Pozdrav |
Da se osvrnem na upit i rok od 15 dana.
Članak 8. (1) Svaki trgovac je dužan potrošačima omogućiti podnošenje pisanih prigovora, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte, te je na njih dužan odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. (2) Svaki trgovac, dužan je voditi i čuvati pisanu evidenciju prigovora potrošača iz stavka 1. ovoga članka najmanje godinu dana od dana primitka prigovora potrošača. To stoji, može mailom - ali da bi prijava bila efikasna moraš imati dokaze. Zato se prigovor na reklamaciju ili bilo kakav upit šalje preporučeno s povratnicom trgovcu. Još nisam doživio da nije odgovoreno, Jedino su mi se u D24 odmah odgovorili na mail, a ne pisano i naravno bili riješili stvar... Šalji dopis njima gdje ne spominješ ništa osim da je predana ploča ispravna što je djelatnik pregledom ustvrdio (imaš primku i da li na njoj piše što o oštećenjima) i da je očito oštećena putem do/u servisu i da je to njihov rizik. Preporučeno s povratnicom. Tu se pozoveš na obvezne odnose. Troškovi i rizik Članak 427. (1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu. (2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari. |
Citiraj:
Brate mili, istresao si 18k kn u Smijesnom shopu d.o.o.? :D :D :D OK, ovo do sada je bilo zalosno jer ekipa kupuje tipa USB stick i ostale pizdarije, ali dati ovakve pare, ajme meni, pa sto ti bi? Mozda mozes pucati na neuracunljivost ili nesto? :D |
Bubba s njuza? Da, ja sam Tomislav Car (Čar, ovdje mogu pisati naše kuke :) s njuza. :D
A po pitanju smiješnog shopa.... Nekako mi firma s pola milijuna temeljnog kapitala i par desetaka miliona eura prihoda u EU baš i nije djelovala kao "smiješan shop". A i nebitno jel smiješan ili ozbiljan. Point je da se moraju poštovati zakonske norme. E pa oni ih ispoštovali nisu (ima još detalja, ali trudio sam se tekst ostaviti u gabaritima koji će većina imati volje pročitati do kraja). Tako da krećem svim raspoloživim zakonskim sredstvima u đihad protiv njih. Svojih 800-900 kn možda neću uspjet izganjati, ali bome će njih ovo skupo koštati. Puno više od par stotina kuna. Par stotina tisuća kuna, to već da. |
Pogledajte si komentare za MagazinRs na ovom istom forumu. Nema niti jednog negativnog komentara, sve same pohvale. Tamo se ne raspravlja o inspektoratima, razumnim rokovima itd. Ja sam nakon sto sam se zjb u Edigitalu i dobio pare nazad nakon 2 mjesesca kupio komp u Magazinu. Sve komponente su prije nego što sam ih preuzeo besplatno složene i isprobane dali rade. Tako da tu problema nije moglo biti. Nakon mjesec dana ja ih tražim dali mogu zamijeniti matičnu ploču koja je ispravna za jednu drugu koja mi se više sviđa. To ne da nije njihova obaveza, ali su mi pristali bez razmiljanja zamijeniti matičnu. Tada sam ih žicao i da mi zamijene Kingston v300 ssd, za jedan Samsungov jer sam pročitao da je kingston muljo nešto sa čipovima i to stvarno stoji. U magazinu su pristali i na to. Sve je išlo kao podmazano, pošalješ mail u roku 5 minuta dobiješ odgovor. Sa njima se sve da dogovoriti, tako da nije neće nikada biti problema iako nešto pođe po zlu. Kada sam mijenjao matičnu frajer na pultu je u 5 sekundi provjerio samo dali je ležište za procesor na matičnoj okej, jer kao to najlakše strada kao u ovom postu od Tomislava. Znači da mse i taj šta tam radi nekog vraga razumije u svoj posao. Nasuprot tomu kada su mi radiuli servisni zapisnik u edigitalu to ne da je bilo smiješno i na razini osnovne škole je opisan kvar, jer se kao nesmije iznijeti pravi razlog jer ce ispast da si popravljao komponente u drugom servisu a ne kod njih. MagazinRS je zaslužio da ovo napišem i svaka im čast, a ovaj Edigital nije potrebno niti komentirati,
|
Kakve veze ima druga firma u ovom threadu? Nije li valjda reklamiraš?
|
pa nije neistinu napisao ;)
|
Nisam citao cijeli thread...ali jeli iko od vas pisao prituzbe (pogotovo se odnosi na tomislawa) extreme digital madjarskoj (koja je ujedno i hq)
Kada god sam ja ili prijatelji imali problema sa nekim od hrvatskih podruznica eu ili svjetskih kompanija, uglavnom je mail na vrh, sa upravom lokalne podruznice u cc-u rijesavao stvar, i to vrlo brzo. Ne kosta vas probati (osim zivaca i vremena) |
Evo ako treba, lista ljudi iz vrha (i dna :D) extreme digitala.hu
https://www.linkedin.com/vsearch/p?c...um=1&pt=people Ako nemate premium linkedin onda c/p njihovu titulu i u google...on ce vam izbaciti njihovo puno ime i samim time mozete pretpostaviti njihove (vjerojatne) mail adrese. A da ne biste pretpostavljali onda provjerite na verify-email.org :) |
Koja glupost i nepotrebno blaćenje firme. Edigital je najjeftinija trgovina na našim područjima.
Mana jest što proizvode na servis šalju u Mađarsku ali što je tu je. Kada proizvod predate na servis, 45 dan (ako niste dobili popravljeno) pošaljite pisani prigovor. Na taj prigovor se možete žaliti, proslijediti državnog inspektoratu ali to je to. Vaša stvar jest kako ćete se postaviti, što želite i je li to realno. Ja sam do sada imao 5-6 kupvina u ED, izuzetno su jeftini, malo jesu spori ali zato cijena koja je niža od konkurencije opravdava sve. Dostupni su i na chatu tokom dana i zaslužuju pohvale jer su nažalost najglasniji oni koji (misle da) su obespravljeni. |
Gluposti pises :)
Procitaj malo thread, najmanji problem je to sto su "malo spori" |
Ma meni je najsmješnije to što se javljaju tek registrirani likovi i prvi post odma pljuvanje po ovoj trgovini.
Odjednom svi otkriju ovaj forum i ovu temu kad treba pisat negativnosti o extreme digitalu, lik se registrira, izmisli priču i ne čuješ ga više, bit će da konkurencija radi svoje. Stvarno treba uvest pravilo da se takva "iskustva" brišu. |
"tek registrirani" lik koji je visio na njuzama sa bubom... stvarno newbie totalni.
de ne budite smiješni, kak nema negativnih komentara za magazin rs, uzi i sl.? |
Citiraj:
|
Citiraj:
I kad se zareda takvih par likova onda se totalno izgubi smisao "iskustava". Citiraj:
|
Tocno tako. Konkurenciji cijene edigitala ne odgovaraju, pa ne biraju sredstva...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tek registrirani lik je štošta toga napravio, što nije navedeno u tekstu kako bi isti ostao u, za prosječnog internauta, prihvatljivim gabaritima kako ga nebi odbio od čitanja. Između ostalog je kontaktirao i upravu ED-a, od koje je ni više ni manje, direktno iz Madžarske, dobio "odjeb u troskocima". Tek registrirani likj je o iskustvu s ED napisao to što je napisao, osim da pomogne samome sebi i da satre ED i zbog toga da druge poštedi sličnih muka. Tek registrirani lik je imao svoju tvrtku i jako dobro zna razlikovati "poteškoće u poslovanju" od "ko ga jebe, ne može nam ništa" odnosa prema klijentu. Tek registrirani lik je upravo nakuckao nekoliko dopisa nadležnim institucijma u koje nema previše povjerenja, pa će se idućih par dana posvetiti kontaktiranju medija (TV, tiskani mediji, internet portali itd.) te skupiti kritičnu masu ljudi koji imaju negativna iskustva i kritičnu masu dokumenata kako bi, osim privatne, podigao i kolektivu tužbu protiv ED-a. Tek registrirani lik se zove Tomislav Čar, i njegove podatke je bez imalo muke moguće naći na internetu, počev od maila, mobitela pa nadalje. Zahvaljujem na razumijevanju. |
Ajde ne trolaj tomislawe. Tvoje iskustvo nam neće pokvariti kupovinu.
Jeftini su i dobri. 90% korisnika neće trebati nikakvo vraćanje proizvoda, servis itd te se s trgovinom susreću samo kod plaćanja i više nema kontakta. Kako ED mora nekako nadoknaditi maržu koju gubi niskim cijenama to se radi na djelatnicima kojih ima malo pa su odgovori ponekad spori a zbog skladišta i servisa u Mađarskoj često ni sami ne znaju kada i što će im doći. Ti si nebitan, zvao li se Ivo Ivić ili kako već. Tvoj problem u državi ali i ovoj temi je minoran. A iskreno ne vjerujem ti nimalo jer nemaš ugleda i tek si registriran i cilj ti je blaćenje ED-a. Kakve inspekcije, ministartsvo financija itd. Njih zanima je li izdan račun a račun je izdan, pdv naplaćen. Nekolicina malih ljudi je nezadovoljna, zvone na sve strane a velika većina (kao ja) je potrošilo na tisuće kuna u ED, zadovoljan sam uslugom, super su jeftini i opet ću kupovati. Nedavno sam kupio jednu komponentu u ED koju bi u drugim dućanima (pa i Uziju) platio oko 100-200kn skuplje a takvih je proizvoda na stotine. To se nažalost ne sviđa drugim trgovcima pa često na forume dolaze razni lažni kupci koji pokušavaju stvoriti ružan dojam. Kupujem i kupovati ću u ED, sretno ti u konaktiranju medija ali nema smisla. |
Ag008
više je nebitno tvoje nego njegovo :D jer tko se imalo kuzi, zna da je tomislav u pravu i da po zakonu nemreju se tako odnositi kako se i odnose prema kupcima pregledali su matičnu na licu mjest, znaci njihov propust ako nisu uočili potrgane pinove, i kasnije se ne mogu tako izvlaciti kako se oni izvlače već mu moraju dati novu matičnu bez ikakve primjedbe napominjem Ag008 premalo iskustva imaš u kupovini da uopce mozes razlikovati dobar i loš dučan zato pssst nemas pravo glasa ;) tj imas, ali kada budes nesto reklamirao a ne ovako, kupio sam, odlični su, jeftini su, volim ih, ljubim ih...nemaš zapravo pojma ;) |
Citiraj:
|
Jel ima kakve veze trgovina sa servisom? Mislim kupit jedan monitor koji samo ED ima u ponudi. Servis je System One. U slučaju reklamacije neću imat posla s ED?
|
nema, jedino ako ide povrat love... S1 je za Asus, pa tako ako piše na jamstvenom da su oni, nosiš njima i to je to... Ali za komponente ima veze nažalost ED i njihov servis u mađi
|
Citiraj:
A to da sam nezadovoljan, normalno da jesam. U opisu proizvoda piše da se na isti daje jamstvo, na što i zakonodavac u gotovo svim zemalja svijeta tjera proizvođače. To nema previše veze sa (ne)zadovoljstvom, već s poštivanjem ugovora (jamstvo se tretira kao vid ugovora). Ukoliko jedna strana prekrši ugovor, sasvim je normalno da će druga strana biti nezadovoljna. Pogotovo kada se između dvije ugovorne strane ispriječi treća, u ovom slučaju trgovac, odnosno ED, koji eto, nebi se htio natezati s proizvođačem oko jamstva već mu je lakše odjebati kupca. Citiraj:
|
Dužan je ako ti ne želiš nositi u ovlašteni servis, ali u ovom slučaju ako je S1 ovlašteni servis za taj monitor, za kupca je bolje zaobići ED :D Tvoje je pravo da nosiš/šalješ gdje hoćeš, u trgovinu di si kupio ili u ovlašteni servis
|
Citiraj:
|
ma pusti Ag008, nema pojma o računalima (pogle samo koliko njegov proc ima mhz) a u ED je kupovao samo spajalice, markere, i takve stvari i sada ih hvali jer su uber super besplatno predali spajalice Overseasu koji ih nije svojim stručnim baratanjem potrgao i tako je ED to super i kvalitetno dopeljao do njega. Sva sreća spajalice još uvijek služe svrsi i marker još uvijek piše pa ED neće dobiti po nosu i dalje ih bude hvalio za njihovu uber super uslugu
Kao što sam rekao, nema ni 1 iskustvo te po tome niti ne moze stajati im u obranu i sve što on piše nas "mene" neće natjerati da tamo više ikada išta kupim :) A ti partwish, malo to pametnije odigraj, već smo ti par puta pisali što moraš napraviti i ne znam što još uvijek čekaš, rješavaj to |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Jel vam nije čudno da nijedna trgovina ni blizu nema toliko loših iskustava? I starijih članova i tek registriranih. Uostalom zašto se netko nebi registrirao da podjeli loše iskustvo. Ili je baš apsolutno sve "zavera nemačke i vatikana"? Čak nisu ni najjeftiniji, tako da mislim da je no-brainer da se ovaj shop zaobiđe Citiraj:
|
Ja inace vise citam forum i ne sudjelujem u raspravama, ali jako cijenim misljenja i iskustva koje ljudi napisu i podjele sa svima kako bi pomogli drugima...bez obzira o cemu se radi.
Ono sto mi neopisivo ide na zivce su trollovi i debilni komentari poput Ag008. Inace ja sam vec od nekoliko ljudi cuo jako losa iskustva o ED, a imao sam sam se prilike i osobno uvjeriti u njihovo katastrofalno ponasanje i odnos prema kupcima kad nastane neki problem. Nemam vremena pisati cijelu pricu kao Tomislaw ali cu samo savjetovati sve da u sirokom luku izbjegavaju ovaj ducan. Zamisli situaciju da das zadnju kunu za komp koji ti treba za posao, a dobis neispravne djelove i onda se 2 mj natezes sa njihovim servisom oko jednostavnih stvari. Da ne pricam da ih moras zvati 1000 puta i da vecina ljudi koji rade tamo ne znaju neke osnove posla koji rade. Tko ce ti nadoknaditi sve vrijeme i novac koji si izgubio za to vrijeme? Istu stvar su mi u ADM-u i Linksu rijesili za dan- dva. Najbolji ducan nije onaj koji ima najeftiniju robu, nego onaj koji ima najbolju podršku, servis, odnos prema kupcu i zaposlenike koji znaju o poslu kojim se bave. |
Evo dokaza od mene. Nečeš bando razbojnička. Pa neka se pročitaju moji prethodni postvi, pa neka se usporede sa ovom dokumentacijom.
http://www.zaslike.com/files/0br6nt4kf7s5bjqkaym.jpg http://www.zaslike.com/files/0d5ylk0sbo7giho0k90.jpg http://www.zaslike.com/files/83klicbx68q3f86qlx4w.jpg http://www.zaslike.com/files/g3u8rzla2x59z0f33w3.jpg Kasnije sam dobio povrat novca i kupio komponente u MagazinRS za 4000 kn. |
EXTREME D
Meni stvarno nije jasno, kako vi njih ne možete dobiti niti na telefon niti na e-mail.
Meni se uvijek jave na telefon a na e-mail mi odgovore dosta brzo. Nisam imao negativnih iskustava kod njih.Do sada sam imao oko 10-ak kupovina i roba mi nije došla oštećena ili neispravna. Možda ja samo imam pre više sreće za razliku od ostalih. Kada čitam o ovim negativnim iskustvima, pitam se,da li govorimo o istom dućanu. |
Možda se radi o tome da se ne žele javiit na broj/mail koji ne žele/ne mogu riješiti...
;) Stvar je sljedeća - zbog jeftine cijene imaju veliki promet s time i puno klijenta i s time ide i veliki postotak problema. Ako su uz to i ovakvi kakvi jesu u rješavanju istih, onda ide i puno negativne kritike. Sasvim je razumljivo da ljudi žele upozoriti druge i da im ljudi žele nanijeti štetu nakon što ih mjesecima zavlače za nos. |
Citiraj:
|
Da netko nebi slučajno pomislio da su komponente stigle sa servisa nisu. To je bila samo navlakuša da dobiju na vremenu, pa su nudili samo neke od dijelova. Pa šta sam ja trebao kao budala skupljat komp dio po dio. Pa onda ako neki dio opet ne bude valjao ajmo u Mađarsku na 2 mjeseca i tako u nedogled.
Na kraju sam im rekao da mi nude neznam šta iz te trgovine da nebi uzeo, nego pare nazad i zdravo. Inače ovaj mail šta je stigao gdje se navodio da je dio komponenti spreman za preuzeće (nazovem 20 min prije tog maila i kažu mi da još ništa neznaju da još nije došlo sa servisa i da bi moglo kao slijedeci tjedan i kada ja spomenem povrat novca onda dobivam taj mail). |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:13. |