![]() |
Citiraj:
|
http://www.ebay.co.uk/itm/6x-E14-B22...37SgIYzcNYWpGA
ođe možda budem naručio e14 5w= ekvivalent ako je točno 50W |
1 privitaka
Citiraj:
Što se tiče topline svjetla, meni osobno toplije svjetlo više odgovara, jer je sličnije danjem i jednako kao kod žarulja sa žarnom niti (2600 K - 2700 K). |
toplije zarulje su ugodnije za oko pa bi ih preporucio za dnevne i spavace sobe, a bijele u kuhinje ,kupaone itd.
|
2700K, u jako rijetkim slučajevima 4000K, 6500K nikada. Jedino ako imaš hladnjaču ili skladište iza kuće. :)
|
Planiram si naručiti 2-3 led žarulje (E27) za kupaonicu.
Trebam nešto malo jače pa sam našao na ebayu neke od 25W. Ali treba izabrati i voltažu prilikom odabira žarulje, a ja sam laik za struju, nudi se 110V i 220V, pretpostavljam da trebam uzeti 220V? Ako netko može potvrditi prije narudžbe. |
Citiraj:
|
Thnx, naručena je jedna žarulja za probu pa ćemo vidjeti kako svjetli, ako valja onda ću ih još.
Ali izgleda da je sad neki kineski blagdan cijeli idući tjedan pa ću se načekati dok pošalje. |
Ne spada baš u ovu temu, ali ako netko zna gdje kod nas nabaviti metalne ili plastične prstenove za montažu G9 halogenih žarulja.
http://www.rcchre.com/files/Cat/HRE/..._5041_RING.jpg Unutarnji promjer 20,8 mm. |
Citiraj:
|
Ako ledice kupiš kod nas to su testirani proizvodi što se tiče kvalitete svjetla, imaš garanciju na proizvod iz mog iskustva 2-3 godine, tako da se ne moraš zamarati kvalitetom čipa.
|
ja sam kupio dvije philipsove led zarulje kod nas al bas nigdje na kutiji ne pise garancija , dal ju uopce imaju?
Sent from my NOA_VIVOse using Tapatalk |
Citiraj:
Stari kupio 10 komada (akcija, 10 komada za cca 120kn), morali vratit nazad... Po procjeni, bile su oko 3500K... |
Rasvjeta: žarulje vs štedne sijalice vs LED sijalice
Citiraj:
Danas sve kupljeno mora imati garanciju, bez iznimke. Ako ti neki prodavač reče drugačije, laže i ne obaziri se na to. @ iggi - daj mi reci vezano za onaj plastični prsten, on ti drži staklo inače a ne G9 žarulju. Mogu ti to nabavit. Danas potražim Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
jel probao netko tec2lux žarulje što su trenutno u plodinama na akciji? 15,99kn E27 7w
|
2 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.tez.hr/_gui/katalog/halogene/jcdr.jpg |
Ovo što ti imaš je GU10, a LED sijalice koje kupiš moraju biti dimabilne da bi potenciometar radio kako treba.
Inače će se sijalice paliti tek kad okreneš do kraja, u svakom slučaju nemoj kupovati LED koje nisu dimabilne, jer koja je onda svrha potenciometra, ne :) |
Ledice ti neće raditi kako treba ako imaš obični dimmer. Osobno sam isprobao i čudno žmirkaju i trepte dok ne pojačaš do ibera. Postoji i led dimmer, ali koliko sam gledao da su prilično skupi...
|
Ma lako ja zamjenim taj dimmer sa običnim prekidačem što ću i napravit jer mi nema smisla više imat dimm. nekad je bilo fora sad više ne.
Uglavnom takve ledice trebam, da li ih je netko sa bar 800 lumena i kako je zadovoljan ili možda nezadovoljan. |
E27 OSRAM LED 10W u plodinama 30kn (pise da je snizeno sa 60). jel to ok cijena? jednu sam kupio lijepo svjetli.
Sent from my XT1032 using Tapatalk |
Kaufland, LED E27 10W, 810 lm, 12.49 kn do 12.10 :)
Nije Osram nego neka ž marka, ali kupiš skoro 3 za jednog Osrama. |
Jamstvo, kakvo je svijetlo- je žuto?
|
Nemam pojma, odeš, pogledaš, pitaš, eventualno kupiš :)
|
Vidio sam ja to u katalogu nego Kaufland mi nije usput a ne bi kupio bijele.
Mislio sam da si to ti kupio a ne da samo čitaš iz kataloga. |
Citiraj:
Retlux, 10w, warm white evo i link: http://retlux.eu/led-light-bulb/rll-15 |
Citiraj:
hvala kolegi na preporuci. drugi puta kad sam dosao nakon dan dva vise ih nije bilo. Sent from my XT1032 using Tapatalk |
Uzeo danas u kauflandu 80kn GU10 osramove 3 godine garancije 350lm, zasad sam prezadovoljan jačinom svijetla.
|
Citiraj:
|
Imate sad -50% popust na INA benzinskim postajama za Philips LED žarulje svakakvih vrsta.
Samo po pravilu bi se trebalo skupljat njihove markice za tocenje goriva ali iz prakse znam da daju i bez toga. Cijena za e27 10w(?) je oko 30 kn. Imam Philips od prije ,sve šljaka i daju dosta svjetla (e27 8w i e14 6w) . |
Citiraj:
|
Uzeo neki dan u pevecu 15w LED žarulju za 24,99 kn. Svjetli fes jako. Mislim da ću se zaletit po još par komada.
|
nabaci fotku pakiranja
|
Kad ću ić kupovat nove, ovu sam bacio.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma daju bez
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Otac bi sad sebi kao nešto uzimao ali da su mu ove moje preskupe,ja sam ih lani plaćao od 45 -100 Kn komad,ovisno o W. Jeli se te iz Peveca odmah upale kad se klikne prekidač ili imaju kao zastoj mali? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:10. |