![]() |
Citiraj:
što se cijene tiče, odnosno mali zahtjevi, mislim da 10" kyros (ali na 2.3 androidu, BEZ dizanja na ICS) može biti ok izbor. e, sad, njuškalo, pa na rate... no: http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/sam...-oglas-6175169 http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/pro...-oglas-4845784 mada nisam pobornik PoV tableta, ovo je za tvoje potrebe ok, no, ako ideš na rate, onda daj radije još 300kn i kupi si ovaj zadnji 10" model-protab3, ips, mal400, a9 dual core @1.6ghz. mislim da će ti ponekad poslužiti i za nešto više od pdf-a. ili čak ovo: http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/ene...-oglas-6024499 mada ti tableti NEMAJU google play, nemaju tako česte updatee firmvera, no, kao nekakav čitač/svirač/povremeni gledač videa će poslužiti. nije brz, nije nov, ali ako ne očekuješ previše... ali tu opet dolazi pitanje cijene. oglas traži 1500, a za, 'ajmo zaokružiti, 2000kn dobiješ onog PoV protab3. pa sad.... nisam ti nešto puno pomogao jer si sa cijenom tu na granici slabijih i manje slabijih (neću napisati loših) uređaja. ti malo usporedi, pa još možemo štogod iskristalizirati. pozZ! |
Počela i mene pucati želja za tabletom pa gledam:
Kindle Fire te od kineskih Ainol i Onda Gledao sam da svi imaju IPS ekran, dual core te ICS na ovaj ili onaj način. Bilo bi lijepo kada bi se našao takav za istu cijenu koji može služiti i kao mobitel. |
Kindle Fire ima specifičan OS i nema pristupa Google Playu što je poveliki minus.
|
Je i i nije, kako se uzme.. App se skine preko PC-a i ubaci u tablet, naravno.. Ali slažem se da bi svakako bilo bolje da je gore Play..
|
Razmišljam da li ga naručiti s Ebay-a.
Da li ih je netko uzimao? Koliki postotak prođe carinu bez davanja? |
Trebam prijedlog za sto jeftiniji 10'' tablet. Sluzio bi mi za citanje knjiga, pdf casopisa i internet. Mislio sam uzeti iPad 1, ali ako se za te (ili manje) novce moze uzeti nesto bolje, rado cu saslusati prijedlog.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav, Prestigio sam maknuo sa liste definitivno, sada imam pitanje za znalce je li kupovina POV Tegra 10" pametna investicija....čitao sam negdje kako nema android market (mada ni ne znam tpčno šta to znači i koliko mi treba, te probleme sa spajanjem na wifi), je li dosta 512mb rama i sl. Hvala unaprijed....
|
POV sa Tegra čipsetom je zastario uređaj, a 512MB rama je knap za 'teže' aplikacije. Ako će ti služiti za čitanje, surf i druge jednostavnije stvari, može proći. Za više od toga je hardverski slab.
Android Market više ne postoji tj. sada se zove Google Play i to je mjesto na kojem se nalaze aplikacije, muzika, knjige, videa,... za sve uređaje upogonjene Android OS-om. Kupiti tablet bez pristupa Playu je neisplativo. |
Citiraj:
|
I ja sam bio u istoj dilemi i odlučio da bi radije Acera. Asus jest kvalitetniji, ali ima veliku manu - nema nikakvog usb utora. Jedini usb utori se nalaze na posebnom docku koji extra košta, a baš mi nije neophodan. Acer ima mini USB na doljnjoj strani. Hardverski su jednaki.
btw, svi Acerovi modeli koji završavaju na 0, nemaju 3G modem u sebi. Njega imaju modeli sa zadnjiim 1 (A501, A511). |
coconut, što je sa onim nexusom kojeg sam vidio na tržnici? je to kupljeno kod nas (pitam zbog računa). da li je uopće još aktuelan oglas?
THX! |
Mene više interesira (ne zbog coconutovog oglasa nego općenito) kakva je to internacionalna Asus garancija i vrijedi li kod nas provjereno ili "provjereno"? Imam neke prijatelje koji gledaju N7, a na njuškalu su još uvijek pretežno uvezeni modeli bez papira.
|
ja do sada nikada ni na što nisam uspio "odraditi" internacionalnu garanciju. ne samo od asusa nego bilo koga. vani je npr. garancija 5 godina, naši skrešu na 1 ili 2 godine. javiš sa sa upitom kako kod nas godina, divje, a vani 5 i lijepo te otkanta - kupite onda vani. tako da ja više ne trzam na te garancije. valjda će se promjeniti kada uđemo u EU.
|
Zar nema npr. Apple takvu garanciju, zato pitam? Moguće da sam zabrijao, nisam u njihovim proizvodima pa neka me netko ispravi...
|
Asus i Apple imaju internacionalnu garanciju i to je provjereno i primjenjivo kod nas za obje firme. Nexus 7 kojeg sam nudio (i dalje nudim) je kupljen u Italiji i imam i račun i garanciju za njega. U konkretnom slučaju, gara je 12 mjeseci što sam provjerio i na Googleovoj stranici.
|
Hvala za info. Budem onda frendu rekao neka spremi negdje tu garanciju kada se vrati iz Amerike, budem vidio kroz tjedan-dva kako to izgleda za model kupljen izravno od Googlea.
|
Garantni list je u kutiji. U njemu je zalijepljena naljepnica na kojoj gore desno stoji broj koji označava mjesece garancije. U mom slučaju piše 12.
|
Uzeo sam ja u USA N7 (jbga za 250$ je predobar deal) i dobijes isto garantni list sa naljepnicom. I meni pise 12, znaci 12 mjeseci.
Unutra pise jos da je garanciju moguce ostvariti i bez racuna ali da se onda ne gleda datum kupnje nego datum proizvodnje. Isto tako pise da garancija vrijedi Worldwide (Europe, North America, Asia, Africa, Australia/Oceania, iako naravno uz neke opaske: * Service procedures may vary by country * Some service and/or spare parts may not be available in all countries * Localized spare parts (eg keyboard/key mats) may be replaced with the version customary in the country where the repair is requested * Some countries may have fees and restrictions that apply at the time of service * Certain countries may require additional documentatio , such as proof of purchase or prof of proper importation, prior to performing international Warranty and Support Eto, ja se nadam da ce sve bit OK, da se ne moram *ebavat sa servisima kod nas :) |
Na koju foru onda Svijet Medija nudi 2g. gare? Doduše, on njih se tome ne čudim. Nekidan sam za firmu kupio program u elektronskom obliku (ESD verzija) za kojeg piše da se d/l sa neta, a niže dole da je dostava 50kn (?!). LOL
|
|
Citiraj:
|
Metro u najnovijem katalogu nudi na akciji (25.10.-07.11.) MyAudio tablete od 7" (699kn), 8" (1.199kn) i 9,7" (1.549kn).
|
Dolazi prvi hrvatski tablet, renomiranog branda jednokratnih DVD playera i ine elektronike Vivaxa :D
Za 850 kn bi još mogao proći kao dobar low-end. |
Više nije 850 nego 899,65kn. Za uređaj sa 1GHz jednokornim procom (Cortex A8), 512Mb rama, 4Gb interne meme i GB-om (kažu da će dobiti update na ICS), baš i nije ludilo od povoljnosti. Na nekim drugim mjestima je još i skuplji.
|
Citiraj:
Niti sam brand ne ulijeva povjerenje, imam doma par krepanih Vivax DVD playera koji su svi redom krepavali poslije isteka garancije, a to su samo DVD playeri njihovi :fiju: Preporučljivo izbjegavati bilo što Vivaxovo, pogotovo skuplju elektroniku :D |
Daj reci kakav ti je za čitat pdf knjige?
Jel moraš zoomat ili je recimo u landscape prikazu dovoljno čitat,listat knjige? Meni tablet samo za to treba, jel dosta 8 incha? |
Gle, imam 7", ali više nikad nebi imao ništa manje od 9, odnosno idealno 10".. Tako da ako kupuješ tablet tazmisli o 10", nećeš požalit, a moći ćeš fino ponekad i koji film pogledat.
Btw, mogu ti reć da na 7" se posve ok čitaju knjige bez nekog naprezanja očiju, ali uzmi u obzir ovo gore napisano.. |
Najavljen Nexus 10 na Android eventu 29.10.2012.
Piše da bude reza od 2560×1600 pixel (16:10) i 300 PPI. Link |
I dolazi Nexus 7 sa 32GB i 3G modulom, cijena bi trebala biti oko 399 dolara. Ne znam, sedmica mi je i dalje bomba, taman za surfanje on the go, a da ga i ne osjetiš :).
|
Citiraj:
Generalno, koji bi preporučili od tih jefitnijih tip PointOfView, Prestigio, MyAudio i sl.? Nisam prezahtjevan: ne zanimaju me igrice. Surfanje, čitanje novina (PDF), neke aplikacije i sl. Ali hoću da radi glatko. Prednost je trajanje baterije, ekran (podrazumjevam da svim touchscreen radi kako treba) Obavezno mora imati GooglePlay pristup, te Android 4 (svi novi imaju, zar ne?). Naravno, očekujem da je moguć upgrade s 4.0 na 4.1 i 4.2. Mada ne znam u čemu je uopće razlika i je li mi to uopće bitno. :D I zadnje, ono oko čega mi baš ne možete puno pomoći, je veličina ekrana. Mislim da mi je 7 dosta, a 8 optimalno. Ali svi kažu da u biti treba ići na 10", jer se ovi pokažu mali prije ili kasnije. A opet, ne želim ni prevelik uređaj za svoje relativno skromne potrebe. Za nešto ozbiljnije bih ionako koristio laptop ili desktop. Naravno, tu je i klasična dilema: brand od 7" (Nexus npr.) ili veći no-brand. Eto, pa molim neke preporuke. |
Citiraj:
:goood::goood: |
koji launcher preporucate za tablet tj koji je najvise prilagoden njima, a da podrzava GB
|
Citiraj:
|
U Chipoteki su se pojavili Lenco tableti. Ima li tko kakvu informaciju o njima? Čini mi se da su hardverski indentični Prestig-u, samo što su cijenom povoljniji.
|
nije rečen kapacitet baterije, nije napisano o kojem grafičkom čipu se radi, na službenim stranicama isto tako nema ništa posebno. nema čak ni manuala za download. nekako mi se čini da čipoteka opet eksperimentira sa lijevim frimama i uvozi uređaje za "jednokratnu uporabu". da su po 200-300kn jeftiniji, bila bi to ok kupovina. ali 1900kn za 9" model sa ipsom nije nikako pametno jer za te iste pare može se uzeti PoV protab3. koji je ipak bolji. po meni, još tri uređaja u srednjem cjenovnom razredu koji se ne ističu ni sa čime posebno. ali će vjerojatno imati svoje kupce.
|
http://www.instar-informatika.hr/goc...0-novo/1641013
Ima li ko kakva iskustva s ovim mališanom? Za tu cijenu se cini solidan.. ima cak i GPS sto nisam primjetio kod konkurencije u tom cjenovnom rangu... |
Citiraj:
Model 9701 se može kupiti na njemačkom Amazonu za 219 EUR. Manual se može naći ovdje. Problematično je i to što nemaju Google Play već ga treba instalirati kao posebnu aplikaciju (Youtube je pun tutoriala o tome baš za Lenco tablete). EDIT: vani se već može kupiti model 1014. Za model 831 sam našao podatak da je cpu Rockchip 2918 od 1GHz. |
1900 kn je previše za neki noname tablet.
Već je na engadgetu izašao Nexus 10 pa još samo treba pričekat cijenu i naći nekog iz USA da ga dovleče u Hrvatistan. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:37. |