![]() |
Ljudi, moze nekih par monitora?
Mislio sam na top monitor za: 1500 1600 1700 1800 kuna Ako se nekom da navest 4 monitora najbolja za tu cijenu, stvarno svaka mu cast. Mislio sam uzet monitor, imam nekih 2k budgeta za monitor, al stvarno ne bi sve spizdio. |
LG IPS231P
Dell U2312HM To je to za te pare kaj možeš uzet a da je ''top''. |
Citiraj:
|
Hoćeš spajati PS3 ili nešto što pušta zvuk (pod uvjetom da monitor ima zvučnike)? Ako ne, nemaš potrebe ni za HDMI. DVI je digitalni izlaz i radi savršeno.
|
Na Dellu ima DP pa u najgorem slučaju HDMI na DP konektor, ak ti baš bude trebo Hdmi al neće sigurno.
|
Znači ovako , nakon pročitanih 30 stranica svega i svačega oko IPS monitora ,različitih marki recenzija i ostalog došao sam do konačnog odabira LG IPS 231P-bn i LG IPS237L ---- vidio sam samo da je razlika oko IPS panela koju nisam shvatio (google mi pre strucno to objasni hehhe ) .. znaci ovako AS ips na 231p modelu ? u cemu je velebna razlika između toga i standard samo IPS-a? ? pa da znam odlučiti ...
u naprijed hvala svima , te ako imate koji bolji prijedlog a da ga do sada nisam čuo slobodno recite ... LP svima :) |
hehe, svaki se dan moze covjek iznova zacudit shvacanjima ljudi sa zavrsenom min osnovnom skolom (barem je to pretpostavka, ukoliko se zna pisat, osim ako niste samouki :)
1600 kn puno za monitor? da.. nije puno, al nije ni malo.. tocnije, skoro pa ravno 1/3 prosjecne hrvatske place.. uzmimo da odlicni monitori kosta 4500 kn (koji bi i nama svima trebali bit dostupni jer da je idealan svijet i nasa bi djeca mucila vid sporijim tempom kao njihovi prijatelji vrsnjaci iz razvijenih zemalja) dakle cijela prosjecna hr placa.. u isto vrijeme taj isti odlican monitor prosjecnom britancu skine mrvicu manje od 1/4 prosjecne place.. dakle, taj britanac moze od jedne place kupit cijeloj cetveroclanoj obitelji po jedan odlican monitor, a kod nas ce rijetki (izuzmimo profesionalne potrebe) priustit si monitor od 4k kn.. dakle - nama je dell sa svojim ips manama odlican monitor, jer za tu lovu boljeg nema, a vise od 2k ne izdvaja bas svatko za monitor, dok britanac nece kupit takvo "smece" ni za kasu u kaficu.. stavite malo stvari u perspektivu, nazalost ruzna je to istina, jer vjerojatno i taj famozni dell britanca kosta manje od 1600 kn.. a toliko vjerojatno mnogi britanci potrose za malo jaci izlazak i veceru.. a da crna nije crna to jos danas nemogu shvatit i ne kuzim gdje vam stoje ti monitori odnosno glave da vam bude toliko negledljivo.. pol metra u lijevo il desno? pa kakvo je to gledanje slike? :) bilo igre ili filma.. ako gledas film sa strane pa zakrenes monitor pa si opet ravno.. ne kuzim to.. il bi vi da vam taj monitor sluzi ko tv pa ga opicite na zid nepomicnog? Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo malog osvrta nakon 5 dana korištenja Dell U2312HM.Dakle ja nisam neki expert po pitanju ekrana (bilo kakvog tipa) ali ovo je najbolja i najljepša slika na ekranu koju sam ja imao priliku vidjeti.
Ako crna može biti crnija od ovoga stvarno ne znam kako bi to izgledalo i koliko je ti zaista crnije od ovoga. Boje su prekrasne(bar duplo ljepše od starog Samsunga Syncmastera),do sada nisam znao kako izgleda plava ,a ni žuta, na ekranu.Dubina ekrana i toplina boja su nevjerovatne. Ako ovaj monitor i ima nekakvih mana i nedostataka prosječan korisnik(pa ni oni malo zagriženiji) neće primjetiti. Pokupio sam par Icc fajlova sa neta pa sam si izabrao onaj koji mi najviše odgovara tako da nije kalibriran baš , pa kada i to bude nadam se da će biti još bolji doživljaj. Svi potrebni priključci su na monitoru te ima vrlo kortistan i praktičan USB hub. E sada da se osvrnem na one kojima monitor prviše svjetli.Ja skoro nikada nisam sjedio u mraku pred kompom , a sada sam namjerno proveo tri večeri u mraku da vidi o čemu oni to pričaju(čak sam i ženu jedno veče natjerao da visi na fejsu u mraku).Postoje tri mogučnosti : 1.Moji bivši monitori su do sada bili toliko loše namješteni i nekalibrirani da mi ovaj djeluje kao odmor za oči 2.Ovi što im jako svjetli ili nisu dobro podesili monitor(na svim kalibracijama koje sam našao Brighnest je na 20) olo im nešto nije uredu sa očima ili su tolike picajzle da im svaki k.... smeta pa traže dlaku u jajetu da bi imali o čemu pisati po forumu. 3.Postoji mogučnost da ljudi imaju neispravne monitore. Sve u svemu Dell U2312HM je najbolji monitor koji sam koristio(ponavljam ja sam prosječan korisnik i nisam neki stručnjak) ali za 1600kn mislim da kod nas nema boljeg monitora.Igranje na ovom monitoru je puno ljepši doživljaj nego dosad.Razlika između IPS-a i Tn-a je ogromna i ne shvaćam kako itko tko vidi ovu sliku može reći da je Tn matrica bolja. |
to je ono čemu sam ti govorio i nadam se da sam ti pomogao,
za te novce ovo je definitno najbolji izbor |
Citiraj:
Citiraj:
da, al cjenovni razredi nisu odredjeni prema nasem standardu, samo o tome se radi.. nama monitor od 1500-2000 kn spada u nekakav srednji rang (za vecinu hrvata barem) dok je sve iznad toga vrh, sto jasno nije ni blizu tako, vec su t monitori od 1500 kn zapravo dno ponude.. |
Pozdrav ljudi, daj mi samo recite kakav je taj Dell za gejmanje? Ak se ne varam, on ima malo veci odaziv, 5 ili 7 ms?
Znam da su hvalili i neke Samsunge, ima nesto u tome ili da zaboravim? thx |
Citiraj:
|
Ok, thx !
|
Oma manji odziv od onih koji reklamiraju 2ms ili 5ms
|
Namjeravam uzeti taj famozni dell, do sada sam imao samsungov syncmaster star 10 godina. Namjeravam ga uzet u Portio webstoru. Jeli To Dobra ideja? Oce mi Stic U Jednom Komadu Do Kuce?
Sorry Na Offtopicu. Napisat Cu Moje Misljenje Kad Ga Isprobam. |
Stići će ti u jednom komadu, paketi su dobro zapakirani i dostavlja Overseas u kombiju tako da nije ugrožen. Jedino što nećeš nikako provjeriti prije kupnje dali ima dead pixela ili izraženiji bleeding.
|
Hmm, dead pixeli se odmah vide, a kako provjeravati bleeding?
I dal garancija vrijedi za takve stvari? |
Pozdrav,
Ja sam sebi uzeo Dell U2312HM i imam samo rijeci hvale za njega. Imam spojen xbox 360 i apsolutno nemam zamjerki. Monitor jednostavno briljira i bas je gust raditi bilo sta na njemu, pogotovo ako dolazite s nekog prastarog monitora. Slobodno uzmite monitor, necete pozaliti! |
orbital, koliko znam dozvoljeno je 0 svjetlecih i 5 mrtvih piksela. Za bleeding jednostavno otvori crnu pozadinu, sjedni na normalnu udaljenost i vidi probija li gdje. Zaobidji nerealisticne scenarije ljepljenja nosa na ekran u potpuno zamracenoj sobi jer ces tako na svakom vidjet nesto sto izgleda kao bleeding. Za izrazenije slucajeve sigurno vrijedi garancija. Uostalom, kako si kupio na daljinu u roku od tjedan dana ga ionako mozes vratiti ne navodeci razlog ;)
|
Citiraj:
|
Meni su u Linksu rekli da ima neka tolerancija za loše piksele konkretno za Dell U2311H. Koliko, ne znam. Pogledat ću ako imam na nekim papirima među garancijom.
edit: garancija od Asbisa boldano kaže - tolerancija je 6 bad piksela. |
Hmm, nikad nisam imao lcd, ali mislim ako imam 2-3 mrtva negdje na sred ekrana da ce mi ic na zivce.
Evo našao neki Supernet u Jablanovečkoj na nabavi za 1518 kn, 50 kn skuplje ali mogu otic tamo kod njih i provjerit sve prije kupnje :) |
Asbis 6 loših elemenata slike mora imati da bi gara prošla. Kupljeno u ADM-u. Mada se na netu spominje 0 što se Dell-a tiče ali eto vjerujem da neće biti problema s time.
BTW svi vi koji bi kupili na daljinu tj. web shop imate pravo vratiti kupljenu robu u roku tjedan dana tako da mislim da nema bojazni s mrtvim pikselima (ali svakako provjerite u trgovini u kojoj kupujete kakva je procedura). Je da je bolje u trgovini pogledati ali eto mala utjeha :D |
Kupio LG IPS234 23" (jos prije 1 mj) po preporuci ovdje, i za 1100- 1200 kn je odlican IPSejac. Ajd stalak bi mogao bit bolji. :D
btw. Sta se jos uz sve monitore danas dobijaju samo kabeli za analogni signal? :hitthewal: |
Ako pod tim misliš na VGA onda za Dell-a to nije slučaj.
Kao ni za stalak :D |
Evo mali update. Naručio sam Dell iz Portia.
Zvao sam Supernet i rekli su da mogu tamo kod njih isprobat ali nisu imali monitor i neznaju kad će doć. U Protisu su imali ali su rekli da se nemože pogledat jel sve ok prije kupnje, isto tako i u ADMu. Dalje nisam zvao nego sam lijepo naručio tamo gdje je najjeftinije i sad čekam isporuku. Jel ova priča sa mrtvim pixelima prenapuhana? Kolika je šansa da se dobije monitor sa defektom? |
A sigurno da postoji neka šansa kao što postoji šansa da nam BDP naraste. Koliko je ta šansa mala to je pitanje. Mislim da je priča prenapuhana ali moguća jer toliko je monitora prodano da se može dogoditi da neki ne valja.
Budi bez brige :D |
Došao monitor odmah sljedeći dan.
Sve radi dobro. Valjda nemaju prometa pa ljudima stizu brzo stvari. hvala na savjetima |
A šta je s ovime, jel to tko vidio uživo? Cijena nije prevelika..
http://www.centro.hr/detalji_proizvo...608315B8C.aspx |
HP 23" Pavilion 23xi IPS Dobar monitor izgleda. Recimo u rangu LG IPS237L, ali samo jedna godina garancije kod nas!
|
Evo odlucio sam ovaj ili sljedeci tjedan kupiti novi monitor. Sada me zanima koji je best buy za 1400 kn? Kriteriji su : 1. Mora imat 2 ms/ 5 ms
2. Mora imat HDMI port. 3. I naravno Full HD Monitor cu koristit iskljucivo za PC i PS3 gaming. |
Mišljenje o monitoru
Pozdrav! Novi sam na forumu!
Tražim mišljenje o ovom monitoru http://www.links.hr/?naziv=monitor-2...kl=100.332.172 . Dobrodošli su svi komentari, sugestije i savjeti! :) |
http://forum.pcekspert.com/showthrea...201523&page=31
Detaljno je razglabano pa pogledaj si u toj temi :D U svakom slučaju dobar monitor. Pogledaj i Della u2312hm |
Da, čuo sam neke dobre komentare na taj DELL-ov monitor, ali nema hdmi (što mi treba), a i u cjenovnom rangu je ipak malo previše za moj budžet.
|
Onda je stvar jasna kao dan :D
|
Ima li veze što navedeni LG-ev monitor ima GTG response time 14ms? Primjeti li se to u igrama?
|
Evo ja radim uspredno na LED TN ekranu na laptopu sa mislim responseom od 5ms, i starom Samsung PVA monitoru sa 25ms(radi usporedbe, mislim da je reakcija ljudskog oka oko 40 ms), te sam i odigrao nesto da usporedim, i razlika u response timeu se nevidi, razlika je samo u kvaliteti slike ;)
Btw, tog LGa imas i 200-150 kn jeftinije.. |
Ma na taj response time ne treba 'previše' obraćati pažnju. Svi koliko sam skužio proizvođači to mjere na neki svoj način, tako da od usporedbe nema ništa, sve je to u idealnim uvjetima i postoje razne rasprave što kako i koliko maksimalno. Ima drugih važnijih ili jednako važnih stvari kod monitora.
Uglavnom, mislim da svima 'moderni' monitori udovoljavaju neke normalne potrebe igranja i rada, osim ovim 'extremnim' samoprozvanim gejmerima koji bi 0.0001 ns odziva. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:52. |