PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

golfw12 27.08.2014. 17:49

PAS MATER

uspio sam :D

znači di je bio problem, koji ja majmun nisam vidio odma tj. slijedio sam primjer sa glupe tmobile stranice na kojoj jedno piše a zapravo na slici piše drugo tj. ispravno, i na stranici koju je kolega linko piše ispravno
http://www.igreklik.com/slike/images...2572970604.jpg
ovo je zapravo bilo problem, napisali su da pod "apn type" upišete internet, što nije ispravno, jer mora bit default jer ukoliko piše nešto drugo nemožete dobit onaj zeleni krugić što se vidi na slici dolje koji govori mobitel koji apn koristi u mom slučaju tog krugića nije ni bilo zbog toga što sam napisao internet umjesto default

http://www.igreklik.com/slike/images...0871662247.jpg

ironično je da su napisali "apn type: internet", a na slici je "apn type: default" :lol2: koju nisam gledao

hvala Juice na pomoči, imaš pivo ako budeš dolazio u Slavoniju
:chears:

Buger 02.09.2014. 14:27

Jučer sam stavio CM 10.2 na Huawei y300. Prije samo stavljanja custom ROM-a, trebalo je izvršiti backup u recoveryu. Međutim, backup nije mogao biti izvršen ako je kavčica bila stavljena na "system", tako da sam izvršio backup bez "system" podataka. ROM je uspješno stavljen pa me zanima hoće li mi u budućnosti uopće zatrebati backup originalnog sustava ili mogu dalje slobodno isprobavati ROMove (ako s ovim ne budem zadovoljan)?

tiki66 02.09.2014. 14:46

Ako ti bude zatrebao originalan sustav siguran sam da ga možeš skinuti i flashati ga natrag

Ladybug 02.09.2014. 19:03

Yo

Sad mi veli lega da je kamera na custom romu na Galaxy S3 katastrofalno srozana u odnosu na stock, te da je veliki battery drain na bilo kojem Cyanogenu. Posto sam u cajtnotu s tipkanjem i srćanjem, pitam za savjet je li to istina ili ljudi seru okolo jer su hejteri!

Thx

schetz 02.09.2014. 19:23

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2653776)
Yo

Sad mi veli lega da je kamera na custom romu na Galaxy S3 katastrofalno srozana u odnosu na stock, te da je veliki battery drain na bilo kojem Cyanogenu. Posto sam u cajtnotu s tipkanjem i srćanjem, pitam za savjet je li to istina ili ljudi seru okolo jer su hejteri!

Thx

To su podaci od valjda pred godinu dana..Tada je bilo problema zaista..

CM nikad nisam koristio nightly..Ako želiš bazirano na CM staviš Archidroid 2.
Ako želiš bazirano na Slimkat staviš AOSPNeat.
I vozi..
Nekad su ti ROM-ovi imali takozvani after call battery drain, to je odavno riješeno.Čak štoviše u standby-u mi je Archi AOSP trošio manje nego Archi Stock.Gubio je ravno 1% preko noći onaj baziran na stock 3%.

Što se tiče kamere, rasprave oko toga traju li ga traju.Ja nisam primjetio neku razliku osim što je nekad TW kamera bila brža, ali i to se promjenilo nabolje kod CM-a (može se lako nać po XDA) .Uostalom ima tamo cijela sekcija "pictures taken with your S3" gdje ljudi pišu i sa kojeg je roma slikano pa ...

Ne znam koje je stanje sada jer nemam više S3 al čisto sumnjam da su pogoršali nešto, pogotovo Sale i Archi (AOSPNeat i Archidroid).

Brko 02.09.2014. 23:08

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2653776)
Yo

Thx

Yo.

Lega te farbata, a schetz govori istinu i njega slušaj jer je čoek doktor za SGS3 i meni je puno pomogao glede custom ROMova. Kao i Bruno RV.
Tako da batali legu slobodno ;)

Buger 03.09.2014. 13:02

Citiraj:

Autor Buger (Post 2653587)
Jučer sam stavio CM 10.2 na Huawei y300. Prije samo stavljanja custom ROM-a, trebalo je izvršiti backup u recoveryu. Međutim, backup nije mogao biti izvršen ako je kavčica bila stavljena na "system", tako da sam izvršio backup bez "system" podataka. ROM je uspješno stavljen pa me zanima hoće li mi u budućnosti uopće zatrebati backup originalnog sustava ili mogu dalje slobodno isprobavati ROMove (ako s ovim ne budem zadovoljan)?

Samo da još pitam, mobitel radi super s ovim ROM-om, neusporedivo brže, jedino više troši baterije. Može li pomoći Battery saver od Antutua budući da piše kako popravlja bug koji uzrokuje brže pražnjenje baterije?

Nisam previše iskusan sa stavljanjem custom ROMova pa me zanima je li dobro ROMove isprobavati sa ROM managerom ili je bolje ići preko TWRP-a?

Kada instaliram google maps s google playa, kaze da se ne moze spojiti na internet, moram li instalirati neku posebnu google maps aplikaciju? Je li normalno da imam samo Google Store, a nemam ostale Google aplikacije (prilikom flashanja sam odabrao zip s gapps)

santos 03.09.2014. 18:43

u tome i je problem sa custom romovima - tesko je naci rom koji dobro radi a da ne cucla ludjacki bateriju. tu ti nece nijedan battery app pomoci....

Juice 03.09.2014. 19:18

Citiraj:

Autor santos (Post 2654431)
u tome i je problem sa custom romovima - tesko je naci rom koji dobro radi a da ne cucla ludjacki bateriju. tu ti nece nijedan battery app pomoci....

Kako za koji uredjaj.
Na svakom sam do sada s lakocom nasao odlican rom koji ne cucla bateriju.

Buger 04.09.2014. 11:32

A što s Gappsima? Je li normalno da sam ih instalirao i imam samo store, a nemam gmail, google maps itd.?

I ako hoću nadograditi ROM koji imam, moram li ga ponovno flashati pa sve aplikacije ispočetka stavljati ili postoji neki jednostavan način da se izvrši update?

Juice 04.09.2014. 11:49

Flashao si gappse i samo play store imas? Jesi sigurno dobru verziju gappsa flashao?

Sto se tice nadogradnje, ako rom ima mogucnost OTA updejta onda mozes tako. No vjerojatno nema pa ces morati flashati. Mozes flashati preko ovoga svega sto imas, to je dirty flasha. Cesto bude sve u redu, no cesto i ne.
Uvijek se preporuca zato cisti flash sa wipeom svega prije.
Aplikacije je lako vratit. Imas Titanium backup, s njim napravis backup i samo vratis.

Buger 04.09.2014. 12:11

Instalirao sam gaapse koje sam našao u istom postu na forumu, imam samo Store, a kada pokušam instalirati maps ne želi se konektirati na internet... Mogu li ponovo instalirati neke druge gappse?

Što se tiče Titanium backupa, hoće li mi on spremiti i postavke unutar aplikacija?

celeron 04.09.2014. 14:38

Gapps ako je veličinom zip datoteka oko 10 MB računaj da je samo google store i neke sitnice za funkcioniranje istog, pravi gapps ima oko 80 MB i više (i sadrži sve maps,talk,hangout,google search ,gmail, youtube, voice search itd..)...uostalom bolje ti je da imaš samo store, pa si sam instaliraš kaj očeš a ne da ti se instalira i hangout recimo bezveze .

Trenutno na svojem Y300 imam MIUI V5 3.8.23, ak se pokaže da ne jede bateriju ostaje do daljnjega :D

Buger 05.09.2014. 17:41

Je li normalno da unutar "running apps" imam dva Google play servisa, jedan vuče oko 12 MB, drugi oko 30MB.

blava 05.09.2014. 19:54

Netko zna razlog restarta mobitela ( coolpad f1 ) kad krenem u pozadini slusati glazbu sa bilo kojim music playerom ( ne dolazi sa predinstaliranim ).

Custom ROM,inace savrseno odgovara,ali bez toga ne mogu...

ivan77 07.09.2014. 12:25

https://www.youtube.com/watch?v=YHaSW87bHIA

http://www.androidworld.it/forum/mod...d-y300-143371/

Kako ljudi,da ovo napravim? Stvarno, nikad do sad nisam stavljao custom romove.

Juice 07.09.2014. 12:33

A koji uređaj "sredio"?

ivan77 07.09.2014. 13:00

Huawei Y300

celeron 07.09.2014. 13:12

Prvo ispuni ovo i dobiješ kod za unlock bootloader

http://en.club.vmall.com/emotiondown...ock&action=pre

kod dobiješ odmah

onda kreni od Step 2 na ovoj stranici i slijedi upute , na vrhu stranice imas what you need i tam ti je link na usb driver i root tools to skini prvo onda kreni na upute u step 2

slijedi upute i to je to...skineš zip željenog custom roma , staviš na sd bootaš recovery , i install , a prije toga wipe napraviš

ivan77 09.09.2014. 11:52

Citiraj:

Autor celeron (Post 2655011)
Gapps ako je veličinom zip datoteka oko 10 MB računaj da je samo google store i neke sitnice za funkcioniranje istog, pravi gapps ima oko 80 MB i više (i sadrži sve maps,talk,hangout,google search ,gmail, youtube, voice search itd..)...uostalom bolje ti je da imaš samo store, pa si sam instaliraš kaj očeš a ne da ti se instalira i hangout recimo bezveze .

Trenutno na svojem Y300 imam MIUI V5 3.8.23, ak se pokaže da ne jede bateriju ostaje do daljnjega :D

i jel jede bateriju ?

celeron 09.09.2014. 17:08

4 dana je izdržala baterija, screen on time 2 i pol sata , ali to je gledano kad je još ostalo 20 % baterije, sad sam ga napunio prvi put prav do kraja pa cu vidjet kolko ce izdržat sad, jer prošli put poslje punjenja sam još isprobavo(flesho) LewaOS. Nisam zahtjevan korisnik i ne visim na mobu po cijele dane.Nešto poziva, par poruka, provjera ak ima kaj novo na forumu prek tapatalka, mail, face, youtube i to je to. Vecinu nepotrebnih stvari koje su dosle s romom sam izbriso. Zasad sam zadovoljan, dok ne nađem drugi bolji ostaje ovaj.

PointDexter 10.09.2014. 12:43

Pretpostavljam da unlock bootloader nije isto što je SIM unlock. Jer htjeo bih y300 otključati na druge mreže.

celeron 10.09.2014. 14:13

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 2658225)
Pretpostavljam da unlock bootloader nije isto što je SIM unlock. Jer htjeo bih y300 otključati na druge mreže.

U pravu si, bootloader otključava samo mogučnost roota.

Jedna od opcija je kupiti na eBayu za 4 dolara(možda i manje ) SIM unclock kod ili ako je mobitel star 1g. onda od operatera zatražiti kod za otključavanje .

Gabre 11.09.2014. 17:48

decki jel mogu ovdje pitati kako ozivjeti LG G2 iz download modea ili ima neka bolja tema za to? :(

Juice 11.09.2014. 18:17

Pogledaj u LG mobitelima.
Kolega Magarac je imao isti problem prije koji mjesec i opisao je rjesenje tamo. Pogledaj njegove postove.

PointDexter 19.09.2014. 21:30

Citiraj:

Autor celeron (Post 2656586)
Prvo ispuni ovo i dobiješ kod za unlock bootloader

http://en.club.vmall.com/emotiondown...ock&action=pre

kod dobiješ odmah

onda kreni od Step 2 na ovoj stranici i slijedi upute , na vrhu stranice imas what you need i tam ti je link na usb driver i root tools to skini prvo onda kreni na upute u step 2

slijedi upute i to je to...skineš zip željenog custom roma , staviš na sd bootaš recovery , i install , a prije toga wipe napraviš

Napravio sam sve kako je na ovome linku jer mi je Y300 bio strašno spor. Sada je stvarno puno responzivniji i dojam brzine je očit.
Sad me zanima da li je mobitel otključan na sve mreže ako sam napravio sve kako je na ovome linku. Postoji li nekakva aplikacija da provjerim ako je otključan ili je jedini način da ubacim SIM?

jopis 20.09.2014. 09:02

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 2663905)
Sad me zanima da li je mobitel otključan na sve mreže ako sam napravio sve kako je na ovome linku. Postoji li nekakva aplikacija da provjerim ako je otključan ili je jedini način da ubacim SIM?

Naravno, ubaciš unsupported sim, i platiš 5$ ovdje ;):D

coconut 22.09.2014. 15:56

Nexus 4 vrti Android L
http://www.androidpolice.com/2014/09...n-the-nexus-4/

L31 22.09.2014. 18:49

Trazim alternativu here mapsa na androidu,znaci offline navigacija
Ima li tko prijedlog? Kakva je iGo?

Juice 22.09.2014. 18:58

Igo, sygic, mireo....

L31 22.09.2014. 19:01

Hvala,proguglat cu malo pa odabrat

Juice 22.09.2014. 19:14

Imas na cafe.mobil forumu dio za navigacije. Uostalom su i download linkovi i preporuke.

jopis 22.09.2014. 19:52

Citiraj:

Autor L31 (Post 2665219)

Garmin Viago i 20$ je europe maps to go za offline korištenje karata i navigacije i imaš potpuno iste mape kao na nokiama ;)

L31 02.10.2014. 15:42

Postoji li kod drugih proizvodjaca nesto poput samsungovog knox-a?
i ukoliko se mobitel roota, je li tesko vratiti taj knox kako je i bio prije rootanja?

Don Kihoty 04.10.2014. 16:22

Citiraj:

Autor L31 (Post 2665219)

Zašto ne HERE Maps Beta? :)

:chears:

L31 04.10.2014. 16:23

Isprobao,ali ne radi

Don Kihoty 04.10.2014. 16:27

Rana je beta, ne radi na svim uređajima.

Potvrđeno radi na Samsungu.

L31 04.10.2014. 16:30

Probo na SG mini 2 i ne radi :D

schetz 04.10.2014. 16:32

Hm, bio zaboravio na to. Sad sam probao, skinuo mape i meni radi..

L31 04.10.2014. 16:56

Koji mob?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:51.