PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Need for Speed SHIFT (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136635)

alen.s 01.10.2009. 13:43

stvarno neznam ali ako netko želi mogu pokušat pomoć preko skypa ( klik na ikonu ispod profila ) i teamviewer....
EDIT ; mreža za test

shiftabc
pass : 123

Gile 01.10.2009. 15:15

Citiraj:

Autor alen.s (Post 1444710)
svi kojima hamachi ne radi ocito su nesto krivo napravili , vec ima linkova "how to" ali evo jos jednom ;
hamachi postavit kao prvi adapter
nakon toga desni klik na hamachi pa properties
odznacit internet protokol 6
1 klik na internet protokol 4 - properties - advanced
gateway 5.0.0.1 - metric na auto , onaj donji metric stavit na 10
restart
gotovo
Win 7 , radi milion posto
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a661ebd4.jpg

Probao to i neradi, tražio na googlu i sve se svodi na slicno. Taj metric na 10 ili automatic ali onda neradi net.

Hamachi gaming : http://logmeinwiki.com/wiki/Hamachi:Gaming_over_Hamachi

Citiraj:

Some users have reported that their internet connection fails when Hamachi is turned on. Removing the Hamachi gateway (5.0.0.1) should resolve the problem. It is not known why this is happening, but it might be the ISP's fault. Entering a Gateway Metric manually (for example, the default "1500") can restore the internet connection, but gaming functionality may still not be available.

Baja 001 01.10.2009. 16:15

Citiraj:

Autor media_plejer (Post 1444663)
jel možda netko igro na hd3200 integruši?

Teško,
1. ATi je
2. Integriruša je
:kafa:

media_plejer 01.10.2009. 17:17

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1444930)
Teško,
1. ATi je
2. Integriruša je
:kafa:

Evo isprobao sam, na low detaljima izvlači 30fps, al izgleda gore od undergrounda

Ati freak 01.10.2009. 18:07

Na XP je dovoljno samo pomaknuti Hamachi na primarni adapter... :) :chears:

Pupo 01.10.2009. 18:08

Kojom tipkom okinem nitro(igram na tipkovnici)? Jerbo, ja u kontrolama neuspjeh ništa podesit :D

x32 01.10.2009. 18:29

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1445019)
Kojom tipkom okinem nitro(igram na tipkovnici)? Jerbo, ja u kontrolama neuspjeh ništa podesit :D

Ako nisi ništa mijenjao u kontrolama onda ti je nitro space tipka.

Infomathiker 01.10.2009. 19:00

Ja sa Q6600, HD3850 i 4gb rama igram na 1680x1050 i max detalji. Igra je stvarno dobra....

Ivan 55 01.10.2009. 19:24

ja igram na konfi u potpisu, znaci na win xp sp3 koji sma sam napravio sa win xp profesional prema vodicu na netu, a sto se tice nfs ok je , drift mi je banana , skoro nemoguc ...... a sto se tice pokretanja preko lana i haimacija postavke kod mene su :

instaliran nfs-stavljen patch 1,1 i onda crack za taj patch, instaliran haimaci 1.0.1.3 i upisana lozika za network....spojen preko mrezne pomocu speedtouch ST780 . i za antivirus nod eset smart security....

-prvi put kad sam trazio lan igru nisam je mogo naci jer me je nod blokiro , pa sam procitao da ga treba disable, ali u mom slucaju je dosta bilo na nodu ukljucit opciju (do not filter network trafic -disable firewall) i uci u nod , pod postavkama u personal firewall imate programe koji ga koriste, i tamo desni klik na haimachi i ukljucite opcije temporery alow comunication for proces..

nadam se da vam je pomoglo , u mom slucaju je , a drajveri za grafu su cat 9,9 , i igra se zna srusiti nakon par utrka, ali vrijedi za lan....pozz za alena , tonya i striku od Narkica

Mr.Ex.President 01.10.2009. 19:58

Nabaviju igru tek šta je izašla, al ispiti, ovo, ono, proba te danas.:)

I dojam je pozitivan, a mora bit jer je bolja od prošlog nastavka par puta, a i bolja mi je od zadnjih par nastavaka uostalom. Ža mi je jedino šta se se očito makli od arkade, a nisu pak dostigli simulaciju, pa su ostali u tom nekom međuprostoru gdje igra nije ni arkada ni simulacija pa se auto prečesto ponaša neočekivano, smiješno i čudno. Al dobro je i to je bolje nego ono šta nam je servirano u prethodnim nastavcima.

Probao sam s tipkovnicom isključivo radi lijenosti, instaliram volan pa probam, ako igra bude igriva s volanom, super. Ako ne, neću je ni igrat, ne sjećam se kad sam zadnji put nepto vozio s tipkovnicom...

Šta se hardvera tiče, na ovoj mojoj kanti, pri 1280x1024 radi sve na high sa AA/AF na max. Frame se vrti oko 35-40, bez trzanja, sasvim zadovoljan:)

Neo-ST 01.10.2009. 20:47

Koji vam auto najbolje drži cestu?
Ja sam mislio da će ovi sa sva 4, međutim 0 bodova, samo bježe preko nosa...
Nisam sve aute testirao, ali čini mi se da Elise odlično drži, ali i dalje ne znam koji najbolje drži...

sinisa1989 01.10.2009. 21:21

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1445174)
Nisam sve aute testirao, ali čini mi se da Elise odlično drži, ali i dalje ne znam koji najbolje drži...

S audijem R8 sam bio zadovoljan, EVO 9. Naime ja većinom vozim AWD i ovi su mi ok.

Matth€w 02.10.2009. 01:16

R35 po meni, predobar!

Atrax 02.10.2009. 03:02

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1445201)
S audijem R8 sam bio zadovoljan, EVO 9. Naime ja većinom vozim AWD i ovi su mi ok.

Skyline r34 definitivno najbolji za sada (još nisam kupovao iz tier 3 ništa, idem po redu sve). Drži cestu fenomenalno, stock tj default postavke idu dosta na understeer ali sam prebacio max na oversteer pa ga je lakše kontrolirat u zavoju (meni više paše kad zanese zadnji kraj malo).
Imam i works na njemu tako da ide ko zmaj sada.

BMW-i su mi isto poprilično OK (osim Z4), dosta oversteera ali se da fino kontrolirat.

Dok su mi za sada daleko najveće razočaranje Honda S2000 i Mazda RX8, neupotrebljivo totalno, ili ja krivi setup napravim na njima.

Drift sam probao neki dan, sve u svemu jako loše, kao da je potpuno druga igra u pitanju. Zapravo, možda nije toliko loše koliko je pre realno napravljeno, igram na gljivama na gamepadu i jako teško ide, na tipkovnici si mogu zamislit kak je. Sa volanom bi trebalo bit izvedivo pretpostavljam. Možda bih i odfuro solidan drift nakon 1000 ponavljanja, ali previše je to frustracije, zaobilazim ga u širokom luku i mislim da ne propuštam time ništa dobro :D Dosta sam se "nadriftal" u zadnjih nekoliko naslova, ak mi se drifta upalim Grid i to je to.

:respekt:

tole_ 02.10.2009. 03:05

za ekipu kojoj nfs ne radi prek hamachia, a htjeli bi probat mp ima jedan zgodan programcic. za sad je jos u beti i gui je na svapskom (nije se tesko snaci), ali sobe imaju limit tek na 255 usera. Zna biti po 50ak igraca svaku vecer, a soba ima i za druge igre, sve na jednom mjestu.

http://www.tunngle.net/en/downloads/

Treba se registrirat na stranicu, a prije instalacije mozda ne bi bilo lose maknuti hamachi da se ne pokolju. Nije garantirano da ce radit shift, ali meni i ekipi je pomoglo u dow:soulstormu, sada se serveri napokon vide na listi.

Inace proabo sam jos nekoliko tih vpn programcica i hamachi mi je nekako pri dnu, al eto bio je medju prvima tog tipa, pa je valjda i ostao prvi izbor kod mnogih :f

Gile 02.10.2009. 07:35

Citiraj:

Autor tole_ (Post 1445496)
za ekipu kojoj nfs ne radi prek hamachia, a htjeli bi probat mp ima jedan zgodan programcic. za sad je jos u beti i gui je na svapskom (nije se tesko snaci), ali sobe imaju limit tek na 255 usera. Zna biti po 50ak igraca svaku vecer, a soba ima i za druge igre, sve na jednom mjestu.

http://www.tunngle.net/en/downloads/

Treba se registrirat na stranicu, a prije instalacije mozda ne bi bilo lose maknuti hamachi da se ne pokolju. Nije garantirano da ce radit shift, ali meni i ekipi je pomoglo u dow:soulstormu, sada se serveri napokon vide na listi.

Inace proabo sam jos nekoliko tih vpn programcica i hamachi mi je nekako pri dnu, al eto bio je medju prvima tog tipa, pa je valjda i ostao prvi izbor kod mnogih :f

Probao još to prije par dana sa demetrius-om i radi bez problema shift sa tunngle-om, bas jucer nabacio koju utrku.
Treba sam tunngle staviti na prvo mjesto mrežnih kartica i radi nakon toga.

demetrius 02.10.2009. 12:36

po tunnglu svaka igra koja ima lan mora radit preko njega,hamachi većinom radi onaj dan nam nije htio nikako proradit,ja ih imam oboje instalirano samo prije paljenja tunnglea njega stavit na prvo mjesto jer nešto pita.

Neo-ST 02.10.2009. 13:50

Citiraj:

Autor Atrax (Post 1445495)
Drift sam probao neki dan, sve u svemu jako loše, kao da je potpuno druga igra u pitanju. Zapravo, možda nije toliko loše koliko je pre realno napravljeno, igram na gljivama na gamepadu i jako teško ide, na tipkovnici si mogu zamislit kak je. Sa volanom bi trebalo bit izvedivo pretpostavljam. Možda bih i odfuro solidan drift nakon 1000 ponavljanja, ali previše je to frustracije, zaobilazim ga u širokom luku i mislim da ne propuštam time ništa dobro :D Dosta sam se "nadriftal" u zadnjih nekoliko naslova, ak mi se drifta upalim Grid i to je to.

:respekt:

Drift je pre loše riješen i nema nikakve veze sa realnošću, npr. okrene me pri 30km/h iako sam pustio gas, dodavanje gasa dok sam u driftu ga također okreće umjesto da ga izvlači iz zavoja, itd.
Uglavnom, katastrofa, također ga zaobilazim.

kurc 02.10.2009. 17:34

eo nabavio sam igricu i mogu rec da je super al me ubija glupi AI nemres nis od njih uvijek me izbiju sa staze i onda restard i tako jedno 35 puta, tako da mi se ni neda igrat SP
P.S. dal teba orginal key da igram preko hamachia?

Baja 001 02.10.2009. 17:45

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1445786)
Drift je pre loše riješen i nema nikakve veze sa realnošću, npr. okrene me pri 30km/h iako sam pustio gas, dodavanje gasa dok sam u driftu ga također okreće umjesto da ga izvlači iz zavoja, itd.
Uglavnom, katastrofa, također ga zaobilazim.

Sorry što uljećem ali si bio u situaciji kada i sa 30kmh ne možeš uhvatit auto, očito nisi.

BTW nije samo dodavanje gasa izvlačenje auta iz zavoja tako da :rtfm:

alen.s 02.10.2009. 17:58

Citiraj:

Autor kurc (Post 1445971)
P.S. dal teba orginal key da igram preko hamachia?

ne

Mr.Ex.President 02.10.2009. 18:23

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1445984)
Sorry što uljećem ali si bio u situaciji kada i sa 30kmh ne možeš uhvatit auto, očito nisi.

Prika ovo je glupost;) Ako igra s čin ima problem, odna definitivno ima problem sa pretjeranim proklizavanjem. Igrom slučaja vozim isto auto i u igri i u stvarnosti i ono, da mi tako proklizava u stvarnosti kako mi proklizava i doslovno se "baca" po stazi u igri, već bi ga 101 put slupa;)

Al ok, po meni to nije nešto negativno, pa eto, da me se krivo ne shvati...

Baja 001 02.10.2009. 18:28

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1446006)
Prika ovo je glupost;) Ako igra s čin ima problem, odna definitivno ima problem sa pretjeranim proklizavanjem. Igrom slučaja vozim isto auto i u igri i u stvarnosti i ono, da mi tako proklizava u stvarnosti kako mi proklizava i doslovno se "baca" po stazi u igri, već bi ga 101 put slupa;)

Al ok, po meni to nije nešto negativno, pa eto, da me se krivo ne shvati...

Nisam ni reka, ali kažem svi nešto se protive proklizavanju sa 30, pa ima situacija takvih ne utječe samo brzina na drift, utječu i mnogi drugi faktori ;)

Gabre 02.10.2009. 19:00

ok, oce ko bacit igre malo, preko onog tunnglea?

IcyTexx 02.10.2009. 19:57

Ja ne kuzim ovaj Tunngle... Hehe. Malo je ... neklasičan.

Gabre 02.10.2009. 20:34

i na njemackom... :Ž(

kurc 02.10.2009. 20:52

ljudi naletio sam na mod koji popravlja AI i koji igru cini realisticniom pa ko voli nek izvoli, uz ovaj mod meni je igra puno bolja, auto se ponasa slicno ko u GTR serialu

http://rapidshare.com/files/28786019...ormal.zip.html

IcyTexx 02.10.2009. 20:59

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1446105)
i na njemackom... :Ž(

A nema veze, to mi je prva upotreba njemackog u RL odkad znam za sebe (osim Red Alerta 1), a tako ga pazljivo ucim. :P

Ali mi je SHIFT iz prve proradio.

IcyTexx 02.10.2009. 21:09

Mi sad igramo tamo preko Tunnglea, soba Need for Speed Shift, a u igri server Kec, Dario ili IcyTexx.

Neo-ST 02.10.2009. 22:15

Citiraj:

Autor kurc (Post 1446117)
ljudi naletio sam na mod koji popravlja AI i koji igru cini realisticniom pa ko voli nek izvoli, uz ovaj mod meni je igra puno bolja, auto se ponasa slicno ko u GTR serialu

http://rapidshare.com/files/28786019...ormal.zip.html

Probao. Auti se ponašaju ko na ledu. Izbrisao.

Mr.Ex.President 02.10.2009. 22:32

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1446186)
Probao. Auti se ponašaju ko na ledu. Izbrisao.

Očekivano...
Gdje će mod od par KB napravit nešto šta GTR ekipa radi godinama u vlastitim naslovima. Uostalom čemu takvo što uopće sve da se i može napravit? Koga pali GTR igra GTR:)

Neo-ST 02.10.2009. 22:40

Mislim da sam upravo shvatio da je NFS Shift zapravo NFS Shit.
Pazi ovo, imam Murcielaga i stavim na njega sve živo, skupa sa Works doradom. Auto bi trebalo biti doslovno ZALJEPLJENO za cestu, no ne - uđem u zavoj sa 50km/h i bježi preko nosa, dodam gas i počme me okretat pri 60km/h, pustim gas (u nadi da će se auto vratit na pravi put), međutim ne - on me okrene za 180 stupnjeva.
Ja ne znam gdje je tim kretenima mozak, i jel itko od njih ikada sjeo u auto općenito. Pa to se ne dešava ni yugu...

DeadMan+ 02.10.2009. 22:58

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1437265)
a za ekipu koja ima volan: klizač pomaknit skroz na understeer. Izgleda da su proizvođači igre zamijenili understeer sa oversteerom...

nisam siguran, ali ovo bi moglo biti problem, meni je postavka suprotno od ovoga sto ti sugeriras i nemam problema :)

Dizel 02.10.2009. 23:02

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1445174)

Lamborghini Reventon i Murcielago su meni nenadjebivi po drzanju :)

Mr.Ex.President 02.10.2009. 23:06

Aj netko od vas ko ima volan nek mi pukne SS opcija volana, ako mu nije tlaka. Da iman nekakav okvir za dalje, tlaka mi je podešavat od nule, pa mi se neda ni spojit volan:D

Neo-ST 02.10.2009. 23:09

Meni su postavke volana (u logitech profileru) na default osim 270 stupnjeva turn-a, jesi mislio na to?

Citiraj:

Autor DeadMan+ (Post 1446235)
nisam siguran, ali ovo bi moglo biti problem, meni je postavka suprotno od ovoga sto ti sugeriras i nemam problema :)

Misliš da nisam to već probao? :)

Mr.Ex.President 02.10.2009. 23:14

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1446249)
Meni su postavke volana (u logitech profileru) na default osim 270 stupnjeva turn-a, jesi mislio na to?

Ma opcije u samoj igri;) Logitech profil mi je više-manje defultni za šta god igra, ostatak podešavan unutar same igre.
Options-Gameplay-Adjust control S tim sam se u GTRu borio tjedan dana dok sve nisan namjestio kako mi paše, tek san tada vozio, a ne borio se s autom:D

kurc 02.10.2009. 23:22

ja nemrem instalirat patch sam mi izleti na sekundu ono od instalacije i nis dalje probo sam i europsku verziju patcha i americku,kaj je to?

DeadMan+ 02.10.2009. 23:30

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1446247)
Aj netko od vas ko ima volan nek mi pukne SS opcija volana, ako mu nije tlaka. Da iman nekakav okvir za dalje, tlaka mi je podešavat od nule, pa mi se neda ni spojit volan:D

http://imagefruity.com/images/9j2mzg...uaf8_thumb.jpg

Neo-ST 02.10.2009. 23:45

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 1446252)
Ma opcije u samoj igri;) Logitech profil mi je više-manje defultni za šta god igra, ostatak podešavan unutar same igre.
Options-Gameplay-Adjust control S tim sam se u GTRu borio tjedan dana dok sve nisan namjestio kako mi paše, tek san tada vozio, a ne borio se s autom:D

ja koristim ovo (unutra su ti uputstva kako šta namjestiti):
http://www.mediafire.com/download.php?zwdmjnr2u22

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11.