![]() |
Ovako, frend me pitao da mu pogledam što je trenutno najjeftinije. Kvaka je da su svi operateri dostupni pa čak i RUNE. Dakle b.net kabel, T-com optika, rune optika... 4g/5g itd. sve se može dobiti.
Do nedavno je bio podstanar pa je imao onaj flat od Tele 2 (169 kn - koji su poslije ograničili), ali to mu je bilo dovoljno, a kako je ugovorna obveza istekla, sad evo traži neš brže/jeftinije. Pa eto.. pitanje je jednostavno, gdje je trenutno najjeftiniji flat sa ugovornom obvezom, ne treba voip i ne treba iptv, osim ako nije baš 5 kuna. |
Na A1 može dobit 200/20 prvih 6mj za kunu, a poslije 179kn/mj do kraja ugovora na 2 godine. Vrijedi za narudžbe preko weba. To je nekih 134.5kn/mj kad preračunaš na 2 godine što je dosta povoljno.
|
Nazvao me krele iz T coma s bla bala bla ponudama... Da mogu dobit optiku u zgradi da je to brzo super, TV paketi 5kn i ostale gluposti... Da on može dat suuuuper cijenu itd. Uglavnom reko koja je ponuda samo za Flat Internet i bez ikakvih drugih gluposti. Kaže 169kn može dat. Eto ne znam jel to ok ali ako kome treba dam kontakt tog lika, valjda je tih 169 početna cijena a dalje računajte ko hoće TV i neke druge pakete. . Ima neki 099 broj...
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
koliko znam 169 je minimum ali na bakru... na optici je 199 ako se ne varam?
|
krele kaže optika i 169kn jer je on neki regionalni, i kaže da to može nudit tijekom srpnja. Ne volim kad me zovu pa takve onda ribam na telefonu🤣, kažem ak kog zanima dam mu broj... Liku očito trebaju korisnici jer svi oni rade za proviziju i skupljanje novih korisnika.
149kn je minimalna cijena za Max2 na bakru dok je 169kn min za optiku. To ti je dobra cijena, uzmi.
Max3 je 209kn a optika 229kn |
iskon ide na optici za 169kn. to imam ja na pecinama. i jos je veliki plus sto nema ugovorne obveze. to mi iskreno nije jasno kako je moguce al super da je tak.
|
Ja za gigabit na optiki tht 235kn
Telefon i net Ide nize ? |
Ja sam na Iskon.Carnet int+tel paketu, nedavno podigli brzinu i trenutno je 20/1Mbps. Do 2019g je cijena bila 100kn, nakon toga digli na 120kn, 2021g na 140kn, prošli mjesec me obavijestili od 01.08 ide na 160kn. Nema smisla više ostati na ovome, povoljnije je otići na T-Com.
EDIT: Od 15. kolovoza 2022. godine mjesečna naknada za MAX pakete povećava se za 6,00 kn bez PDV-a/7,50 kn s PDV-om. U slučaju promotivnih ponuda, iste se primjenjuju na nove iznose mjesečnih naknada. |
Citiraj:
|
dobio i ja dopis kao dodaju par programa
|
Citiraj:
|
Ima li još Carnet negdi da se može jeftinije ubost net?
T Com optika net 200/100 + tel može za 169kn , provjereno
|
Citiraj:
|
Pozdrav svima, trebao bih savjet nakon pročitanih xy stranica ovog pdf-a.
Trenutno sam na ugovornoj obvezi sa HTom na Max2Biram paketu Optika 500/200 bez mogućnosti veće brzine (nešto u stilu zgrada/predstavnik stanara ne želi potpisati, makar je novogradnja), za 259kn. Do 8.8. mogu prijevremeno bez penala raskinuti ugovor zbog povećanja cijena, ali iskreno nisam pametan koga bih drugoga odabrao: 1) A1 nudi 1000/100 + TV preko koaksijalca, što čitam da nije neka sreća, koji je već proveden do svih stanova, za 249kn (uz 1 kn prvih 6 mjeseci), ali žena bi programe i 7 dnevnu premotavalicu koje A1 nema, tak da bi me nakon 6 mjeseci dodatni obiteljski paket ispao i više nego HT sada s kojim imam sve + jamranje doma :fiju: 2) Iskon iz nekoga razloga ne nudi optiku, samo 20/10 + TV (ima netko ideju zašto?), 189 kuna, ali ne moram potpisivati ugovor na 24 mjeseca što mi se čini interesantno s obzirom na period ispred nas 3) Telemach nula bodova, nisu dostupni 4) Optima slično, nude ADSL + TV preko bakra za 279 kuna Znam, iz svega ovoga bi najbolje bilo ostati gdje jesam i pregristi drek :) ali ako netko ima bolju ideju, odnosno savjet oko A1, otvoren sam za sve prijedloge :chears: |
A1 ima gledanje unatrag 7 dana ako dobiješ novi stb.
A novi korisnici ga dobivaju |
Citiraj:
|
Htio otkazati MaxTV i kažu da optika minimalna cijena je 240 kuna (s time da se ne može sama optika uzeti već obavezno telefon). Cijenik posebnih usluga, da su mi prošli tjedan drugačije pričali (189 ili 169 ne sjećam se) - nula bodova. Ima netko iskustva koliko mi se isplati zafrkavati sa HAKOMom.
Čak nije stvar u cijeni, koliko što imam osjećaj da me voze ko malog majmuna - malo jedna cijena, pa kad hoću otkazati, onda druga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.a1.hr/privatni/televizij...BoC2rgQAvD_BwE Jedan TV paket je uključen u 2D paket, a svaki dodatni TV paket je 30 kn. |
Ne, nisu penali. Nema nikakvih penala. Pričam o mjesečnoj cijeni usluge.
Prošli tjedan - 189 kuna za net na optici Danas - 239 kuna za telefon i net na optici ili (mislim) 169 kuna bakar. Doduše, nije mi niti jasno kako bakar kad je kompletna infrastruktura na zgradi spojena na optiku. Jel će meni zasebvno provlačiti bakrenu parnicu ako se za to odlučim? Al recimo da je taj dio lapsus i da je žena mislila brzine kao na bakru. |
Ja na tht optiki placam 234kn sa pdvom
U tu cijenu je ukljuceno Telefon neki paket ima minute /ne koristim/ Net 1000/500 mbit Premium modem i mesh A pola toga prešute i ili je osnovna verzija Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
i dalje je iskon solo 159,99kn za optiku najjeftinija opcija za ZG(100/50)?
ugovor istekao pa da provjerim:-) |
Mislim da kod a1 mozes dobit 200/100 za mozda 10ak kuna gore ako imas mozaik sa 2-3 usluge vec unutra
|
Citiraj:
|
za većinu građana hr bnet coax nije relevantan pristup internetu... 3 kvarta u 3 grada
|
Citiraj:
|
Karikiram, ali you get the point. Dostupnost je nikakva u odnosu na dsl i optiku.
U istri, koliko znam, bnet coax ne postoji. A ni u pgž van par kvartova u rijeci. Tako da kakvu god cijenu imao, većini je ionako svejedno jer su limitirani na dsl ili optiku. |
Citiraj:
|
Od 4 miljuna hrvatskih građana 2/3 imaju pristup optičko-koaksijalnoj mreži A1 (bivši B-net i VIP). To baš i nije nikakva dostupnost. Ja sam na toj mreži 16 godina i net mi je uvijek bio, i ostao, full brzine i stabilan. Počeo sam sa 8 Mbit/s, a danas imam 1Gb/s i sve radi bez greške. Tako da .....
|
Citiraj:
ZG i 3 velika grada za 21 stoljeće - ostali provincija tek toliko da imaju struju... |
e ja znam jedno selo tu kod mene, gdje doslovno svaki vikend prdne jedna faza
pa ljudi koji imaju 1 fazu i baš su na toj liniji nit nemaju struju, a ovi bogatiji koji su uveli 3 faze u kuci, ima struje u 2/3 kuce, ovisno kako su slozili i boli HEP đoko več godinama. Naravno u tom selu 2,9 Mbit je plafon kod bilo kojeg operatera. A 3/4G je isto rekao laku noč |
bok,
do kraja godine će doći optika tu kod mene. pa me zanima dali u obiteljskoj kući trenutna instalacija, ili će se trebati mjenjati za optiku ? tnx |
Previše uopćeno pitaš.
To šta te interesira je već dobrano opisano u temama pojedinog ISP - a, saznaš od kojeg operatera ti "dolazi optika" u blizinu pa provrti određenu temu. Naravno da trenutna instalacija u kući (vjerojatno stara tel. parica) ne igra nikako, već treba sa optikom ući u kuću, stan ... do planirane centralne lokacije tj. do lokacije routera ... Odatle pa prema ostalim Lan ili WiFi klijentima je druga tema. |
ok. uglavnom treba će ići nova instalacija. tako da na to računam.
a piše inače: Naručitelj: Hrvatski Telekom d.d. (HT), Radnička 21, 10000 Zagreb Izvođač radova: Zajednica ponuditelja Ericsson Nikola Tesla d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Krapinska 45 i Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o., Krapinska 45, 10000 Zagreb Ugovorni podizvođač radova: Elektron d.o.o. mada sam negdje pročitao, da ćemo navodno moći odabrati bilo kojeg ISP-a. a dali instalaciju unutar kuće sami financiramo, ili ako npr... potpišem ugovor onda oni ? čisto informativno hvala |
Ako želiš lijepu i čistu instalaciju, sredi si kući sam,oni će samo provući. Tako sam ja na poslu jer su htjeli kanalice staviti na brzinu.
|
ok. hvala na savjetu :)
|
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:00. |