![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
zna li se kad ce ovi u prodaju |
Citiraj:
http://www.tftcentral.co.uk/news_arc...ll_u2412m_info Lijepa je vijest što će biti 16:10 ekran :goood: |
U2412M je vec na Dell US stranici http://accessories.us.dell.com/sna/p...4&sku=320-2676
Za Samsunga jos nema tocnog datuma ali bi takodjer trebao vrlo brzo. |
Citiraj:
Nadam se samo da naši neće nabit neku ludu maržu. |
Jel ima netko iskustva sa monitorom Dell P2411H?
Hvala :chears: |
ekipa koji bi bio best buy trenutno monitora od 24''?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja bih cak rekao da ne postoji trenutno 24" best buy. Jer ako ides na kakvu takvu kvalitetu, biti ce IPS ili VA matrica i 16:10 1920x1200 i nece biti jeftin. S druge strane mozes ici na nekakvu TN opciju ali onda si osudjen na 1920x1080 i sve mane koje TN sa sobom donosi, i sve to vjerojatno za cijenu jednog Dell U2311H, ako ne i vecu. I ja bih cekao U2412 osobno....
|
sta kazete na ovo
Takodjer ima rezoluciju 1920*1200 (16:10) |
Ja danas baš uzeo u Zagrebu 2408WFP. Šta reć iza 24" fullHD škartova preporod :)
|
Citiraj:
TN ćesme ko i ostalo. Ak gledaš Philips a hoćeš da bude pošten onda gledaj 240PW9 model. A od jeftinih a dobrih 24'' non-TN monitora tu je HP ZR24. |
ima li igdje tog modela? na Nabavi izbacuje samo u Nitelu a i to mi se čini kao da nemaju na lageru.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Koji model? Ako misliš na Philips zadnji puta kada sam gledao imao ih je Renoprom/Technomax. Rijedak monitor kod nas. Evo link Nitel ionako nema neki lager, a i monitori tog tipa ti se ionako ne isplate držat na lageru. |
Citiraj:
ovo je 24", TN, 16:10 dakle 1920x1200, cijena mislim 1900-2000kn monitor nije loš za tn-ca |
Ali je i dalje TN-ac, samo kaj je preplaćeni TN-ac. Za te pare uzmem radije Dell u2311 ili Viewsonic vp2365wb. OK žrtvovat ću 120 piksela po visini ali imat nešto bolji prikaz.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
po avataru i slicicama vidim da je tu Battlefield u igri -- kak se to nosi sa 8ms responseom? Gledam ubost U2311H pa između ostalih poslova bacit isto tu i tamo a ne znam kak se ponaša u tim slučajevima |
nop, piše pod moj komp, U2410, ma te priče o ms su za debilnu dječurliju...tvoje oko neće osjetit razliku između 2ms i 8ms bez brige
|
@mamutarka, onak iskreno, kak si zadovoljan sa u2410?
Dal ima kakvih dellovskih problema, banding, i ostalo?tnx Razmišljam o 24" monitoru, a sad pitanje je dal se da(da ponovi uspjeh 2007wfp) dobar nać na tržištu.. |
ja sam sada zadovoljan, prvih mjesec dana sam proveo kalibrirajući ga svakodnevno (manualno, bez kalibratora), al to valjda svi rade, i sad kad sam si namjestio kak mi paše sve je ok i u igrama nemam nikakvih problema ni ghostinga ni sličnih gluparija.
|
Citiraj:
Onda znaci ide U2311H ... danke na brzom odgovoru. |
Citiraj:
Onak usput 1680 vs 1920 pad fps-a, kolika je razlika?tnx |
Citiraj:
|
onda kupi ovoga
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.326.105 |
Kakva je to preporuka? 22" za skoro 1500 kn? I k tome TN? Pa ima ih za ~1000 kn...
|
my bad ako je tako :(
dan prije sam nešto gledao i pročitao da je PVA edit: ipak si u pravu tn je..al stvarno ima dobar prikaz boja...začuđujuće dobar za tn-ca |
Je li itko morao mijenjati U2311H zbog dead/stuck piksela i gdje ste ga u tom slučaju kupili/zamijenili?
|
Ima koji sretni vlasnik u2410 da podjeli postavke :/ , da probam tuda iskustva, nikako da namjestim da sam zadovoljna :/
+isti problem kao par stranica prije, u gornjem djelu se grije kao pec, a brightness na 63... |
Zasto jednostavno ne posudis neki kalibrator od nekoga, platis mu burek/rucak i iskalibriras kako spada. Rucna kalibracija nije bas nesto. Bar sam se ja tako uvjerio, nastimao sam svoj Dell najbolje kako sam mogao, par dana kasnije posudio Spyder 3, i tek onda je on fine-tuneao sliku i moram priznat da je bilo razlike (mojeboje su bile prezasicene, spyder je to malo smanjio).
|
@zen,moj je gore vruć također, stavi brightness na oko 50-55, a što se postavki tiče svaki panel je drugačiji pa nema smisla ''kopirati'', ja sam po svom prčkao mjesec dana dok nisam namjestio kak mi paše.
|
A ono...nit znam nekoga s kalibratorom, nit kako se koristi :/
Pretpostavljam da cu proc kroz fazu trazenja sta mi pase najbolje kako savjetuje kolega :/ |
Philips monitor 241E1SB vs. Dell U2311H, sta je bolje i zasto?
Cijena je na strani Phillipsa cca 1000kn, Dell 1600kn |
Dell svakako jer ono važno (matrica) je na strani Della. (TN vs e-IPS)
|
@mamutarka.... aj da mi malo objasnis te milisekunde.... meni u pravilu monitor sluzi za FPS-ove i za gledanje filmova... kad govorimo o necem "zahtjevnijem"... rad u win se ne racuna...
jel to ozbiljno da nebum osjetio razliku izmedju 2ms i 5ms? necu vidjet neke crte i rezove u HD filmovima? sad sam trenutno na Samsungu 206BW al gledam da bi malo povecao dijagonalu, a onda bi uzeo i full HD monitor... gledao sam neke samsunge i LG-je al su mi zasad jos prevelike cijene... doduse bili su to 27" monitori :-D |
Citiraj:
A i koji to monitor ima stvaran black to white response od 2ms. Response govori koliko vremena protekne od posve crnog do posve bijelog pixela, no mnogi u biti prijavljuju tzv GTG (grey to grey) prijelaz. Rezultat je izostanak preklapanja slika tj famozni ghosting. I iskreno ne, nećeš skužit razliku između 2ms i 5ms. A ako ćeš već gamerski gledat idemo ovako, btw ovo je fakat banalna usporedba samo da skužiš razliku jer kao što sam rekao response time nije refresh rate. Igraš igru na 100 FPS-a to je 100 sličica/sekundi dakle svakih 10ms izmijeni se jedna sličica. Pomnoži sad onih 100FPS sa 5 i dobit ćeš izmjenu svake 2ms. Reci mi vidiš li ti razliku dok igraš na 100FPS, 200FPS i 500FPS. :) Oko toga koliki response time zapaža ludsko te registrira mozak lome se koplja no o tome možeš googlat. |
neki dobar 24'' što jeftiniji za rad u autoCADU i sličnim programima... dakle, igre me ne zanimaju.. LCD vs LED??
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:11. |