![]() |
Citiraj:
|
Dobar poklon :D
|
Citiraj:
Uzeo bi ja nekaj bolje ali u principu ni nema, osim triple kiteva, ovo je jedini 2×2 kit koji sam nasao a da je neka brza memorija... u svim ostalim ducanima 2×2 kitevi su max 1600 mhz, a brze memorije trze samo u triple kitevima a ti mi ni ne treba.. thx na preporuci... |
Koliki napon treba za ove G.Skill Black PI 1066 2GB module, meni trenutno rade na 1.8V na 936MHz...5-5-5-15 latencije. Nakrkao bih ju na 1066MHz, ali mi se ne da traziti najmanji stabilan napon.
Ako netko ima nek da koji tip da se ne zajebavam previse i gubim vrijeme. |
Pozdrav.
Zna li netko kad se oćekuje pad cijena memorija ili kako će se kretati cijene sljedećih mjeseca? |
Pisalo se već o tome...pad cijena se već dogodio, samo naši još uvijek drže nabijene cijene.
|
Citiraj:
|
Moj Bleki pici na 488MHz bez problema na 1.8V/5-5-5-15, ali preko toga ne mogu jer me jebu djelitelji na ploci, a i sam procesor koji preko 3.6GHz sara kao munjen, nekad drzi Orthos satima, a nekad rokne za 5 sec. Sranje :D
|
Koji memoriju kupiti uz e6300 CPU
Koju memoriju kupiti uz e6300 CPU (2.8GHz, socket 775, 2MB cache, FSB 1066, SLGU9)...DDR2, DDR3, 800mhz, 1066mhz...?
|
Ovisi kakvu mbo misliš koristiti s tim cpu-om.
|
Ako je ova iz siga p35 ds3r, onda je to ddr2(800-1066), a ako ideš na novu ploču sa ddr3 onda nekakva kombinacija ddr3 meme(razne brzine)
|
Ddr3
|
...ova moja ploča podržava i DDR3
|
|
To ni sam bog valjda nezna. Ali mislim da s bilo kojom serijom ne možeš pogriješiti, sve je to jedan te isti ram s drugačijim hlađenjem. Sve ovisi kakvu sreću imaš pa čije čipove dobiješ.
Neki rezultati koje sam vidio na ES su cl6 na 2000 i 2500 na cl9 1.7-1.75V ili recimo ova bolest http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=742549 |
Da...
A tko zna, pasti će Tridenti, makar nebi bilo loše imati ovaj hladnjak Perfect Storma zbog kewl faktora |
Citiraj:
|
Pitanje. malo je hitno zbog kupovine pa bih htio expres odgovor.
Ploča: P7P55D EVO Proc: ie5 750 Koja memorija??? RAM PC-16000 4GB G.Skill Ripjaws series, F3-16000CL9D-4GBRH DDR3 2000 Mhz kit 2x2 GB ili RAM PC- 12800 4GB G.Skill Ripjaws series, F3-12800CL7D-4GBRH DDR3 1600 Mhz kit 2x2 GB Naime, prodavač mi veli da ona na 2000 Mhz zna biti nestabilna na dotičnoj ploči, a ova na 1600 Mhz ja navodno superstabilna. Cijena je ista tak da me to ne zamara. Mislim malo dizati bclk procesora tak da ne znam kak ce se ova sporija ponašati odn. kak će odgovarati i koje rezultate će dati. Jel zbilja moguće da je nestabilna? nije baš mala lova pa....Jel ima netko iskustva i molim savjet. |
Naravno ovu drugu,CL9 vs CL7,uvijek bih radije uzeo memu s nizim latencijama!
|
Ja ne bi nužno.
|
Vidim da su latencije niže, al kakve će biti kod overclockinga? To ne znam. Možda čak i više od ove "brže" odn. deklariranih vrijednosti. Nisam baš neki expert u tome, pa se zato oslanjam na iskustva forumaša. Ne znam jel zbilja ova brža baš tako nestabilna ili je to prodavački trik samo da se proda.
|
90% da su to iste meme,dignes latencije i dobis 2000mhz...
|
Citiraj:
ili ovu sporiju? |
Sporija! :D
|
Preporuka memorije za Asus M4A785TD-V Evo
pozdrav! evo upravo sam uzeo novu matičnu pa bi želio vaš savjet u izboru memorije za nju.ako već netko ima tu ploću ,još bolje !imao sam ranije problema s kompatibilnošću ploće i meme pa sada pušem i na hladno.
pretpostavljam da bi sve trebale da rade ali ako s nekom ima problema bilo bi dobro znati,i da li mi se uopće isplati stavljati 1600Mhz memu za phenoma 2 545.hvala unaprijed! |
Koju memoriju uzet za s1156, potreban solidan oc potencijal, a cijena mora biti prihvatljiva, dakle max 900kn?
Sve kaj gledam po našim ducanima su stare ddr3 meme više namjenjene za amd platformu tj. nevole se sa s1156, a ono kaj je dobro za intel je g.skill ripjaw koji je pak preeskup-1100 kn (cl7 1600mhz) i imaju ga smo u linksu gdje mu usput receno danas porasla cijena za 100 kuna-danas su ga valjda dobili nakon nekog vremena no neželim im dati te novce. Ima li netko kakav prijedlog i dali bi mi možda isplativije bilo naručiti nekaj izvana, samo neznam kolki su inače dodatni troškovi za takve stvari (carina, poštarina). Hvala. |
|
Citiraj:
Još neki prijedlozi? |
Citiraj:
|
Citiraj:
ploca ce vjerojatno biti điđabit p55a ud3r, možda obicna p55-ud4 ili obicna p55-ud3r, sve ovisi o finacijama. |
Citiraj:
Uglavnom, po meni su ti Ripjawsi way to go ako baš ne patiš na 1600 deklariranih MHz jer mislim da ćeš bez beda skinuti tu frekvu s tim RAM-om a cijenom se uklapaju u tvoj budžet. Evo imaš tu jednu vezanu temu pa si škicni malo: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168179 |
Citiraj:
OK, kužim zašto si preporučio G.Skill no zašto si u isti koš ubacio i Corsair koji ne spada u tzv low voltage RAM, bar ne ovaj model koji si linkao. Ne znam znaš li to ili samo testiraš tuđe znanje no ta dva RAM-a nisu usporediva na LGA1156 platformi zbog razlike u deklariranom radnom naponu. (1,5V vs 1,8V) |
Citiraj:
|
Kad smo već kod ovog CORSAIR DOMINATOR-a
Nikako mi neće bootat s njime, kao da ga opće ne prepoznaje, a čim stavim drugi RAM sve 5. Matična je MA785GT-UD3H , proc Phenom II 550 B.E. , jel zna netko u čemu bi mogao biti problem? |
Problem je što AMD i Corsair Dominatori nisu baš kompatibilni. Nisi jedini komu se to događa.
|
Citiraj:
može preporuka za sličnu memoriju, RipJaws ili nešta drugo? |
Citiraj:
nikad ni prije ni poslije nisam imao takvih iskustava |
Koji RAM?
Lijep pozdrav svima,
Ovako zelio bih uzeti jos RAM memorije ali da budem 100 % siguran koje (jer je ploca dosta stara) odlucio sam pitati vas. Maticna ploca je Motherboard Manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd. Model nVidia-nForce2 Chipset vendor NVIDIA Chipset model nForce2 Ultra 400 Chipset revision C1 Southbridge vendor NVIDIA Southbridge model nForce2 MCP Southbridge revision A4 Trenutni rami su RAM Memory Type DDR Size 512 MBytes Channels # Dual DRAM frequency 166.0 MHz CAS# Latency (CL) 2.5 clocks RAS# to CAS# delay (tRCD) 3 clocks RAS# precharge (tRP) 3 clocks Cycle time (tRAS) 7 clocks SPD Number of SPD modules 2 Slot #1 Type DDR Size 256 MBytes Manufacturer Infineon Max bandwidth PC2700 (166 MHz) Part number 64D32300GU6C Serial number 030BE315 Week/year 21 / 04 SPD Ext. EPP JEDEC #2 Frequency 166 MHz CAS# latency 2.5 RAS# to CAS# 3 RAS# Precharge 3 tRAS 7 Voltage 2.500 V JEDEC #1 Frequency 133 MHz CAS# latency 2.0 RAS# to CAS# 3 RAS# Precharge 3 tRAS 6 Voltage 2.500 V Slot #2 Type DDR Size 256 MBytes Manufacturer Infineon Max bandwidth PC2700 (166 MHz) Part number 64D32300GU6C Serial number 03006D12 Week/year 20 / 04 SPD Ext. EPP JEDEC #2 Frequency 166 MHz CAS# latency 2.5 RAS# to CAS# 3 RAS# Precharge 3 tRAS 7 Voltage 2.500 V JEDEC #1 Frequency 133 MHz CAS# latency 2.0 RAS# to CAS# 3 RAS# Precharge 3 tRAS 6 Voltage 2.500 V |
Koliko vidim u ovoj nepreglednoj hrpi ti imaš 2x256 DDR 2700.
Ako uopće imaš neku isplativu računicu ulaganja u tako star PC, najbolje ti je obe pločice isčupat i prodat/poklonit, a kupit 2x512MB, 1x1GB ili 2x1GB možda iako je to vjerovatno overkill. Možeš ić na 400 MHz Ovako nešto: http://www.nabava.net/kategorija.php...e=3465&order=0 |
100-120kn je polovni keks memorije 1gb DDR400, morao bi biti žešći slučaj da ideš kupiti za 450kn 2gb,kad možeš za 200. A cijela konfa ne vrijedi koliko 2x1 novih DDR-aca..
:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:16. |