![]() |
|
|
Da ovaj, nema nigdje :D, zapravo još jedino za hardveraj nisam ziher....
|
|
Shadowww frende pa ne paše mi taj pa si pročital kaj mi treba znam da to imaju ali to mi nič ne pomaže pa imaš i slike pa pogledaj
|
Citiraj:
|
|
Neznam koji dio prvog posta nije jasan, al dobro. Bitno je da cooler ima kopče, ili ima onu tzv "žvaku"... Što se tiče ovo xcilenca mislim da je ok, pošto sam našao na netu, i može se zalijepit samo tak da će poslužit.
|
Shadowww isprika mislim da si poslao pravu stvar RESPEKT taj se ljepi i netreba ni kopče ni šarafe ! THANKS!
|
mozes ga namontirat na 2 nacina: sa "kopcama" koje zakvacis za sam heatsink, koje su fleskibilne te mozes duz cijele stranice heatsinka podesit si kak ti pase za rupe na maticnoj; te onda "probodes" kroz maticnu plasticne kopce zakvacene za taj heatsink.
to ti je prvi nacin i nacin kak sam ja slozio.. drugi nacin ti je uz pomoc onog termo papira koji dobis isto; bez ikakvih kopci mislim da samo zalijepis taj papir izmedju heatsinka i NBa. Neznam s cim, neznam jel to moze obicna termo pasta drzat il moras termo ljepilo nabavit. il samo stavis taj papir izmedju i sa kopcama zakvacis ko u prvom slucaju. |
Ili treći način...mislim ovo je zezancija jel je ovaj komp star tri,četiri godine pa sam tak na njemu napravio:) Uzmi super ljepilo i nakelji ga na čipset...hahaha:)
|
Pametno,super ljepilo je izolator...
|
Stavljena je kopča od abitice nekako na knap i AC pasta. Srećom pa je pasalo, na silu, al dobro, drži. Temp su manje za par stupnjeva i nema više roštanja zujalice...
|
Citiraj:
Bolje si uzmi zalmanovu dvokomponentnu termalnu pastu (lijepilo zapravo). Namažeš jednu komponentu na bridge, drugu na pasivca i samo iz spojiš,malo stisneš i drži... |
Citiraj:
Ma u pravu si ne koristi se ali to mi se prvo našlo pod rukom...a i ja sam ga nakeljio...eto tek tolko da bude:) |
Problem riješen :fala: svima :chears:
|
Bacate lovu na gluposti, lakse vam je naci neki stari 370/478 hladnjak i iskoristiti mrcinu od pasivnog dijela :)
|
Temperatura matične ploče
Do koje vrijednosti je sigurno za Matičnu da se grije? Mislim na temperaturu koju ploča očitava kao system temp. Što je pretpostavljam MCH.
|
Taj system temp očitava jedan senzor koji se najvjerojatnije nalazi blizu nekog hot-spota, poput southbridgea ili sk. Sve ovisi o MBO, iz iskustva mi se čini kako je do 45°C neka gornja granica dopustljivosti. Ali ako imaš solidnu ventilaciju, nemaš se razloga brinuti zbog toga.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
meni je temp 40/34 na 3,6 idle,u igri oko 47/40,imam 2 ventilatora na cooleru i 1 na kućitšu ali mi se čini da nema neke razlike,treba mi veće kućište.
sad gledo links i vidio dobili dodataka za naše scythe kulere da se mogu staviti i na 1366 socket. alfa di ti puše ninja??,meni je okrenut kut prema napanju,a ventovi su na bočnim stranama,jer mi jedino tako stane u kućište,bilo kako drugačije mi lupa o napajanje. |
Citiraj:
Pa posto je meni napajanje na dnu na vrhu nemam venta (neda mi se montirati da mi prasinu u zrak baca). Umjesto toga imam 120 vent koji puse vani taman iza prockasa tako da najbolje rijesenje je bilo ninja sa ventom iznad memorije. Osim toga imam 120 usis, 120 bocni koji puse u grafu (drugi bocni iznad prockasa je otisao jer ne stane sa ninjom) i 120 ispuh. svi lijepo na 1000 okretaja... Btw. evo jedna perverzija - posebno sam obratio pozornost kod montiranja ninje da donja tri hitpajapa idu u horizontalu.. :) edit. 2 na cpu su ti bezze.. nabavi si kuciste. ja sam svojim i vise nego zadovoljan. Osim skidanaj/stavljanja bocne stranice.. mamicu im..) |
E8400 3 .0GHz > 3 .6GHz
Pokušao sam staviti E8400 sa 3 na 3.6 (9x400)bez diranja meme i napona.
"Brinu" me temperature jezgri. Opteretio sam ORTHOS-om jedno sat vremena, temp.jezgri je 63 , a cpu 42/3 ,, a u Idleu jezgre 50 , a Cpu 26 mjereno Everestom . Procesor se hladi sa Arctic Freezer-om 7 Pro. Da li su to OK temperature, ili ne? |
Citiraj:
Hmm.. moj 8500 na stok kuleru i 3.8 je davao toliko u loadu sa malo povisenim naponom. idle je bio nizi zbog onih sejvera (imam ih i sad na 4 ghz. zato mi je u idle 28 temp :) Necini mi se bas bajno za frizer.... Sto se tice prockasa, njemu je to ok (63), ali kad dodje ljeto :( Pogledaj si okretaje ako je na pwm... |
Citiraj:
|
moze on i do 3000 ic, iskljuci pwm
istina bit ce dosta glasniji... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ponovo izvadio ,namazo i stavio Freezer. Mjerio u Everestu i HWMonitoru. :
http://www.imagesforme.com/out.php/t327039_cpuiever.jpg Everest daje 5, 6 stupnjeva više temperature.Kome da vjerujem? :D RealTemp : http://www.imagesforme.com/out.php/t327042_Realtemp.jpg Malo sam zbunjen...:D Nakon više od pol sata Orthosa , Freezer je na dodir bio više sobne temperature nego mlak.... Opet pol sata Orthosa i Real temp : http://www.imagesforme.com/out.php/t...ealiorthos.jpg Tko sad laže? :-) |
Nakon toliko priče o Tj.Max temperaturi opet će se nać sto ljudi da pita istu pizdariju. Vjeruj kome hoćeš kad ti je lijeno potražit ;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stvar je u tome da bih se htio malo iskušat u overclockingu :D, ali bih si prije toga htio osigurati adekvatno hlađenje komponenti. Taj mi Freezer nije dobro legao , jer su identične temperature kao i na stock cooleru. Metak : Prošetaj malo po Štradunu :D Postoji razlika u očitavanju temp.u Everestu : Everest 4.50 > 50 stupnjeva Everest 4.60 > 45 stupnjeva |
http://img.tzrus.com/images/tbhvg3tc...x1ku_thumb.jpg
koristim orginalni stock hladnjak. postavio sam TJmax na 90 ( zbog ploče Biostar Tpower I45 koju ima prikaz temperature pa je indetična temperatura ) sobne temperature su bile 25 stupnja . tada sam ostavio preko noći do sada jednom je prešla na 46 stupnja na igranju TF2. na kučištu Chieftec pušu 3 x 92mm Sharkoon M serija na 12V. nije bučno nešto malo slabije čuje.. pitam se , da li to ispravna temperatura zbog podešenog TJmax-a? |
Citiraj:
Možda ti doslovno freezer nije dobro legao, nekima zna biti zeznuto sa onim njegovim kopčama a i probaj pastu Arctic Silver 5 tako da ju staviš onako kako preporučuju. Ali bez obzira temperature ti nisu pre visoke ali ako su kao sa tvorničkim hladnjakom onda nešto nije dobro podešeno jer jednostavno moraju biti manje u odnosu na stock. Citiraj:
|
Šta nije pwm funkcija ovisna o temp procesora? ono - kad dodje xx ide xxxx okretaja?
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56. |