![]() |
Ko zna možda srede novi PCB, pa bude finalni proizvod dolazil bez dodatnog konektora za napajanje.:)
|
Samo da pitam nesto.
Dali shader clock utjece na povečanje/smanjenje teraflops-a ili gpu clock? Negdje sam na fudzilli procitao da su rekli u amd-u da ce odvojit gpu clock i shader clock(kao nvidia) u rv8**, i dali shaderi obrađuju aa&af, adaptive aa? Dobra ce ova biti hd4570, samo da cijena neprelazi 800kn i za relativno male pare kupis dvije i imas grafu jacu od hd4870,a mozda cak i gtx260. EDIT: znam da je trenutačno shader clock jednak gpu clocku kod ati-a. |
Grafa će bit odlična...zašto vam smeta dodatno napajanje..
|
Citiraj:
kad nema šta drugo smetat moraju nešto nać:D |
Citiraj:
Sve u svemu, da uzmeš ploču baziranu na 790FX chipsetu, ne možeš staviti 4X 4870X2 ni u kojem slučaju.... O tome sam ja pričao, al dobro, pročitaj opet, pa ćeš me skužiti. :) |
Citiraj:
Kaj se tiče Fudzille, oni često pišu sranja ili recikliraju vijesti i glasine stare nekolko mjeseci, pa ne bi bilo loše da najdeš neki pouzdaniji izvor informacija.:) |
Citiraj:
Mislim da bi to moglo i bolje, na manjem pcb-u i bez dodatnog napajanja. |
Sve u svemu, isti slučaj kao što je nekada bilo sa 6800GT/Ultra u odnosu na 7600GT.
Na RV740 chipu je vjerovatno preko milijardu tranzistora (ipak je smanjen proizvodnji proces pa bi bilo za očekivati da su povecali i broj tranzisotra u chipu) koji rade na 100-130 MHz vecem taktu od onih koji su na 4830 kartici, te samim tim GPU moze obraditi dosta vise podataka. Bilo bi fino kada bi ista ta kartica izasla i u verziji sa GDDR3 memorijom, pa da se diretkno vidi ta razlika izmedju GDDR3 i GDDR5 memorije. EDIT: Nisam citao citaj ovaj clanak sa gurua jer nemam vremena, ali cim uhvatim vremena procitacu ga jer me bas interesuje ova kartica. Ako ce joj cijena biti ovakva kakvu su najavili i ako su ovo stvarni rezultati mozda ce biti moja iduca kartica... |
Samo po tome bi 4830 cijenom morala pasti...
|
Citiraj:
A druga je stvar da nece raditi, ali opet tu nije ploca kao ploca krivac ili cipset, nego sam ati koji nudi podrsku u drajverima za "samo" 4 cipa :D EDIT: smijem se i dalje cu se smijati mjestima u kojima okrivljujes ploce kao krivce za nepodrsku vise od 4 cipa, stavi na plocu 4x 4870x2, vjerojatno ce sve bit prepoznate (znaci NIJE ploca kriva), ali drajveri nece dopustti "sparivanje" tako necega |
A o čemu ja pričam? (smajli koji je izgubljen u vremenu i prostoru)
Mislim, tebi je bilo smješno, al kad nejde, onda nejde... :) usput, kome treba više od 2X 4870X2? Mislim i jedna je već previše a kamoli dvije... |
Ako bude kao na tom linku, moja slijedeća kartica čim netko izbaci pasivno hlađenu :D
|
Pa sam stavis accelero s1 na hd4750 i vozi... (samo neznam oce se ta moc sa accelerom pasivno hladit,jer jos nitko nije spomenuo temperature)
|
izgleda super zanimljiva kartica, pogotovo za cijenu ~100 $....treba vidjeti odgovor nvidije s 9800 GT ili buduce GTS 240 i njihove cijene kako ce se kretati kada izade HD 4750
treba vidjeti jos malo i hladenje i temperature kada izade, jer to nisu bas spominjali |
Citiraj:
|
i ja isto mislim da ce bit dovoljno stavit samo s1..ako mogne..
|
Citiraj:
|
ako je dobro hladi vf900, bice dovoljan i s2 :)
|
S2 će po meni biti i previše za tu grafu...
Eventualno treba probat stavit plavog zalmana, da se vidi kako se ponaša. :D |
jedino je idiotarija sto slijede nvidiu u jednome - kretenskom nazivanju kartica. Sad je ova jaca ali ipak manji broj od 4830. K, ovo nije konacno i potvrdjeno ime ali cisto sumljam da ce biti 4840 :)
Ali trebat ce ocistiti skladista od 4830 koja vise bas i nece biti zanimljiva kupovina a koji je bolji nacin nego zbuniti kupce koji se ne informiraju prije kupovine (iliti 90% njih :D) |
Citiraj:
|
Gore je VF900, ali modan sa drugim ventom - čini mi se da je u pitanju Xilence vent jer su Zalmanovi loši po pitanju buke. Kartica ima vrlo dobre performanse, a ako još bude cijene koja je najavljena u članku, imamo novi best buy. Mene, kao picajzlu, smeta što ni ova grafa nema automatsku kontrolu vrtnje venta preko svog BIOS-a jer vidim samo 2 žice koje idu prema ventu.
|
Dođe mi da prodam ovu i kupim te dvije i prvi put u životu imam crossfire. LOL
Ma rađe ću ja čekat hd5*** da mogu igrat dx11 igrice koje necu vidit još 2god, a još nisam vidio ni pravu dx10 igricu hehe |
Citiraj:
|
bas me zanima koliko ce kostati kod nas.
|
Oko 700-800 kuna bi bila OK cijena po izlasku same kartice.
|
Citiraj:
|
a jeste zagrizli na to dodatno napajanje, sta vas toliko pati s njime?
|
Citiraj:
Nekak je bolji dojam kad imaš super performanse, a manju utrošnju energije... |
Citiraj:
nego, zar nebi bilo bolje da se napaja drito sa ploce? daleko od toga da je to meni ili 99% ljudi ogranicavajuci faktor kod kupovine graficke kartice, samo kazem da bi bilo bolje ;). nista vise. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07. |