![]() |
A na bankomatima drugih banki nema naknade za revolut visu?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Koliko znam, samo PBZ se spominjao da ima naknadu.
|
PBZ sere kvake, da. Koliko sam upoznat drugi još ne naplaćuju fiksnu proviziju za Visu kao PBZ.
Drugi bankomati za Visu i MC pitaju želiš li konverziju banke/bankomata ili nepoznatu konverziju tvog izdavača kartice - DCC. Uvijek odabireš konverziju izdavača kartice/nepoznatu konverziju/odbijaš ponuđenu konverziju bankomata. Tada ti Revolut sve obračunava i nemaš fee. Tečaj bankomata je uvijek nepovoljan i tu gubiš. |
Super, hvala na informaciji.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Kakvi su benefiti Premium kartice u odnosu na free, osim onih koji su navedeni u appu? Gleda li se na premium korisnike drugacije sto se tice blokade racuna i slicnih osjetljivih stvari?
Citam na netu da gomila ljudi ima problema s blokadama racuna i otkazivanjem usluge ali ne znam da li se radi o free ili premium korisnicima. |
|
Citiraj:
Da bi aktivirao aplikaciju, moram osobno otići u poštu, ispuniti papir za prijavu i tek onda dobijem aktivacijske informacije :hitthewal: Citiraj:
U formularu piše i da se usluge naplaćuju prema cjeniku... Odem na cjenik i tamo piše: Plaćanje eHUB naloga putem eBox portala - 2,00 kn i dolje sitno: odnosi se na plaćanje računa pristiglog servisom ePošta ili plaćanje ručno unesenog ili skeniranog naloga. Kako se onda ne plaća naknada, ispada isto kao da plaćam iz PBZ-ove aplikacije. Nigdje se ne spominje besplatno plaćanje preko aplikacije, samo osobno u pošti. Baš ću se zaletiti sutra... |
Na eposti za svaki nalog placas 2kn isto kao i preko netbankinga bilo koje druge poste (osim ako imas neki od skupljih paketa). Znaci nalog je dvije kune. Naknade u smislu revolute kartice ili slicno nema.
Da bi napravio epostu moras ici potpisati neke papire u postu, vrlo slicno kao i u banci. Kada ti otvore racun tj uslugu dobijes epostu i aktiviras besplatno mpostu. Tako je meni bilo a mislim da je tako i dalje. |
Citiraj:
Oko Božića smo bili u Škotskoj i tamo sam najnormalnije dizao funte bez ikakve naknade, onda sam prebacio to što je ostalo u kune kad smo se vratili, i išao podići keš. I kao prstom u govno ondem na PBZ bankomat i pizdim kako sam mogao u Škotskoj dizati bez provizije i ičega a ovdje u HR me odere 16kn samo za podići 200-300kn xD |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Cura u spanjolskoj dizala na deutche banku, nije bilo provizije.
|
Citiraj:
|
Naknade na kredite nisam gledao kod PBZ-a jer jer mi nisu trebale, gledao sam samo ono što me kvači svaki mjesec, a tu su skoro najjeftiniji na tržištu (ako izuzmemo HPB-ov Supersmart na kojemu se dodatno naplaćuju izravna terećenja/trajni nalozi i gdje nema mogućnosti obročne otplate bez naknade, kao što ima PBZ-ova kartica tekućeg računa, što su dvije stvari koje mi trebaju).
|
Isto sam na PBZ-u. Ne pada mi na pamet otići od njih, jer:
1. Imaju vjerojatno najviše bankomata u zemlji, što znači da ni u jednom trenutku ne moram sjesti u auto i tražiti bankomat po gradu, nego je uvijek u nekom radijusu od 500m 2. Imaju mogućnost uplate na bankomatu na dosta mjesta u gradu (kako novčanica, tako i kovanica) 3. Mobilno bankarstvo radi besprijekorno, skupa s ovim withcash, withkey i ostalim stvarima 4. Intesa banku ću naći i u drugim dijelovima svijeta, ako nešto zapne. 16 kn za dizanje s Revoluta je puno, ali još nisam došao do toga da moram s Revoluta dići novce. Stavim na njega novaca koliko mi treba i to koristim kad plaćam negdje vani, po restoranima, fast foodovima i sl. mjestima gdje mi netko može pobrati info s kartice. Veća šteta je ak mi to napravi na PBZ Visi, nego na Revolutu. |
|
Citiraj:
To se ekstra plaćalo ili je bila free kartica? 4.99 je ekstra fizička, tako da nije neki problem. |
Te "akcijske" su bile besplatne, neovisno o tome koliko kartica imaš.
|
Imao sam sad neko pitanje u vezi dionica i kliknemo onaj "chat with us" i napišem podulje objašnjenje situacije... I odgovori mi bot. 🤣
Ali okej, kopiram svoju poruku u clipboard i tražim dalje.. za par minuta se ponovno vratim u taj chat i napišem "can I talk to a human?" i stigne odgovor da će se za cca 1 min pojaviti njihov agent. I fakat se pojavi neka osoba i pozdravi. Ja odzdravim i krenem tipkati da ću ponoviti svoje pitanje, a već mi stigne podulji odgovor točno na to što sam bio pitao. 😅 Baš zgodno. 👍 Edit: Rainbow kartica mi izgleda prekul, ali ako će ih samo 30k biti/je bilo, ne znam koje su mi šanse da se dočepam jedne. |
Da, prvo ti uvijek bot odgovori i cim odgovoris s "human" ili "human help" ili "live help" ili bilo sta na tu foru, agent se ukljuci i vidi sta si sve pisao
|
Citiraj:
2. zaba također i to već poduže vrijeme, uplatni bankomati su kod poslovnica 3. mobilno bankarstvom skupa s tim điđa miđama je napokon proradilo kako spada. ja sam na zabi, žena na pbzu, izbjegavam plaćanje pbzom kad god mogu- koristio sam nekoliko bankarstva i ovo novo mi je bilo uvjerljivo top frustrirajuće iskustvo otkad je izašlo 4. intesa ti je kao i unicredit talijanska banka koje ćeš naći tako, u blizini |
Citiraj:
Mislim da su rekli sa idućim updateom https://twitter.com/ChadWestTweets/s...588764673?s=09 Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Zbog puta u Ameriku sam morao mijenjati banku. U inozemstvu pokažeš Maestro i American i samo te blijedo gledaju. Na Maestro nisam mogao spojiti Paypal, uplata u inozemstvo me više koštala kao korisnika Zabe, nego kao slučajnog prolaznika u PBZ-u...i logično, prebacio sve u PBZ. Uglavnom, Zaba mi je bila frustrirajuće iskustvo, dok su sve druge, pa i manje banke nudile sve to što zaba nije, a za manje naknade. Kad makneš sve manje igrače, ostane ti PBZ kao jedina alternativa |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ono što sam našao je ovo: https://www.hpb.hr/wp-content/upload...kući-račun.pdf https://www.hpb.hr/wp-content/upload...01-01-2018.pdf |
Samo skini mhpb aplikaciju i otvori račun.
Besplatno dok ne zatražiš minus na tekućem, tj. ekstra usluge, ako sam dobro shvatio. |
Neki dan otvorio taj račun u HPBu
https://www.hpb.hr/gradanstvo/e-bank...mart-hpb-racun Ovo je taj besplatni račun. Sam ga otvori iza 9 jer agent sa kojim pričaš dela od tada. Vođenje računa se ne plaća, nema minusa i ne možeš opunomoćiti nekoga. Dobiješ karticu i mobilno bankarstvo besplatno. |
Negdje sam procitao da se i trajni nalozi naplacuju, al nisam naletio na to kad sam istrazivao taj racun pa provjeri za svaki slucaj
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34. |