PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

prileee 07.01.2020. 16:05

A na bankomatima drugih banki nema naknade za revolut visu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Newmie 07.01.2020. 16:10

Koliko znam, samo PBZ se spominjao da ima naknadu.

xlr 07.01.2020. 16:55

PBZ sere kvake, da. Koliko sam upoznat drugi još ne naplaćuju fiksnu proviziju za Visu kao PBZ.

Drugi bankomati za Visu i MC pitaju želiš li konverziju banke/bankomata ili nepoznatu konverziju tvog izdavača kartice - DCC. Uvijek odabireš konverziju izdavača kartice/nepoznatu konverziju/odbijaš ponuđenu konverziju bankomata. Tada ti Revolut sve obračunava i nemaš fee. Tečaj bankomata je uvijek nepovoljan i tu gubiš.

prileee 07.01.2020. 17:11

Super, hvala na informaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Newmie 07.01.2020. 18:33

Kakvi su benefiti Premium kartice u odnosu na free, osim onih koji su navedeni u appu? Gleda li se na premium korisnike drugacije sto se tice blokade racuna i slicnih osjetljivih stvari?
Citam na netu da gomila ljudi ima problema s blokadama racuna i otkazivanjem usluge ali ne znam da li se radi o free ili premium korisnicima.

1v@n 07.01.2020. 19:16

Ovdje su vam info o bankomatima

https://www.dropbox.com/s/ajifjmncda...eATM.xlsx?dl=0

1v@n 08.01.2020. 00:06

Citiraj:

Autor Davor2210 (Post 3369398)
E pošta (m pošta) prihvaća Revolut. Koristio nekoliko puta. Nema naknade.

Išao sam skinuti aplikaciju, pokrenem i naletim na jedan od najidiotskijih poteza koji su mogli napraviti...

Da bi aktivirao aplikaciju, moram osobno otići u poštu, ispuniti papir za prijavu i tek onda dobijem aktivacijske informacije :hitthewal:

Citiraj:

Za "online" registraciju:

Online registracija trenutno nije omogućena.
Zahtjev za korištenjem ePošte možete skinuti ovdje, popuniti ga na računalu i odnijeti ispisanog u dva primjerka u bilo koji poštanski ured.
Hvala na razumijevanju.
Gledam formular, ništa što se nije moglo ispuniti u aplikaciji...

U formularu piše i da se usluge naplaćuju prema cjeniku...
Odem na cjenik i tamo piše:
Plaćanje eHUB naloga putem eBox portala - 2,00 kn
i dolje sitno: odnosi se na plaćanje računa pristiglog
servisom ePošta ili plaćanje ručno unesenog ili skeniranog naloga.

Kako se onda ne plaća naknada, ispada isto kao da plaćam iz PBZ-ove aplikacije. Nigdje se ne spominje besplatno plaćanje preko aplikacije, samo osobno u pošti.
Baš ću se zaletiti sutra...

mann 08.01.2020. 08:45

Na eposti za svaki nalog placas 2kn isto kao i preko netbankinga bilo koje druge poste (osim ako imas neki od skupljih paketa). Znaci nalog je dvije kune. Naknade u smislu revolute kartice ili slicno nema.

Da bi napravio epostu moras ici potpisati neke papire u postu, vrlo slicno kao i u banci. Kada ti otvore racun tj uslugu dobijes epostu i aktiviras besplatno mpostu. Tako je meni bilo a mislim da je tako i dalje.

Sam Fischer 08.01.2020. 11:29

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3369564)

Hvala puno na ovome!

Oko Božića smo bili u Škotskoj i tamo sam najnormalnije dizao funte bez ikakve naknade, onda sam prebacio to što je ostalo u kune kad smo se vratili, i išao podići keš. I kao prstom u govno ondem na PBZ bankomat i pizdim kako sam mogao u Škotskoj dizati bez provizije i ičega a ovdje u HR me odere 16kn samo za podići 200-300kn xD

mann 08.01.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3369690)
Hvala puno na ovome!

Oko Božića smo bili u Škotskoj i tamo sam najnormalnije dizao funte bez ikakve naknade, onda sam prebacio to što je ostalo u kune kad smo se vratili, i išao podići keš. I kao prstom u govno ondem na PBZ bankomat i pizdim kako sam mogao u Škotskoj dizati bez provizije i ičega a ovdje u HR me odere 16kn samo za podići 200-300kn xD

A bas to, kao prstom u govno, a govno = PBZ. Oni su valjda u HR najgori po svim mogucim naknadama tako i ovo. Jedna od rijetkih banaka ako ne i jedina banka koja prasi naknade na ova podizanja.

Psycho 08.01.2020. 12:47

Citiraj:

HVALA, to te ja pitam, imam MC od Revoluta i trenutno se skicem po Spanjolskoj i sve do sada bankomate koje sam gledao su imali 1.8 ili 2E naknadu. sad znam koji ATM guglati :chears:

franzD 08.01.2020. 12:52

Citiraj:

Autor mann (Post 3369702)
A bas to, kao prstom u govno, a govno = PBZ. Oni su valjda u HR najgori po svim mogucim naknadama tako i ovo. Jedna od rijetkih banaka ako ne i jedina banka koja prasi naknade na ova podizanja.

E tu si se malo zeznuo, većina naknada su im među najnižima (net/mobilno bankarstvo + vođenje tekućeg računa od 13,3 kn mjesečno, revolving kartice besplatne, charge kartice od 105 kn mjesečno), jedino su uveli tih 16 kn naknade za "strane" kartice.

xlr 08.01.2020. 13:18

Cura u spanjolskoj dizala na deutche banku, nije bilo provizije.

mann 08.01.2020. 13:40

Citiraj:

Autor franzD (Post 3369706)
E tu si se malo zeznuo, većina naknada su im među najnižima (net/mobilno bankarstvo + vođenje tekućeg računa od 13,3 kn mjesečno, revolving kartice besplatne, charge kartice od 105 kn mjesečno), jedino su uveli tih 16 kn naknade za "strane" kartice.

Jesi gledao kada naknadu za prijevremenu otplatu kredita (drugdje 0 kod njih xxx), obrada zahtjeva i slicno? Svojevremeno sam kod njih imao racun dok nisam skuzio kako deru u small printu pa presao u HPB i Erste. HPB besplatan mbanking i vodjenje racuna (mastercard po tekucem isto free), dok privatno bankarstvo preko erste sada imam (internacionalni transferi free, priljevi internacionalni free)...

franzD 08.01.2020. 17:32

Naknade na kredite nisam gledao kod PBZ-a jer jer mi nisu trebale, gledao sam samo ono što me kvači svaki mjesec, a tu su skoro najjeftiniji na tržištu (ako izuzmemo HPB-ov Supersmart na kojemu se dodatno naplaćuju izravna terećenja/trajni nalozi i gdje nema mogućnosti obročne otplate bez naknade, kao što ima PBZ-ova kartica tekućeg računa, što su dvije stvari koje mi trebaju).

1v@n 08.01.2020. 20:11

Isto sam na PBZ-u. Ne pada mi na pamet otići od njih, jer:
1. Imaju vjerojatno najviše bankomata u zemlji, što znači da ni u jednom trenutku ne moram sjesti u auto i tražiti bankomat po gradu, nego je uvijek u nekom radijusu od 500m
2. Imaju mogućnost uplate na bankomatu na dosta mjesta u gradu (kako novčanica, tako i kovanica)
3. Mobilno bankarstvo radi besprijekorno, skupa s ovim withcash, withkey i ostalim stvarima
4. Intesa banku ću naći i u drugim dijelovima svijeta, ako nešto zapne.

16 kn za dizanje s Revoluta je puno, ali još nisam došao do toga da moram s Revoluta dići novce. Stavim na njega novaca koliko mi treba i to koristim kad plaćam negdje vani, po restoranima, fast foodovima i sl. mjestima gdje mi netko može pobrati info s kartice.

Veća šteta je ak mi to napravi na PBZ Visi, nego na Revolutu.

mamutarka 08.01.2020. 20:13

https://i.imgur.com/NcBlDiW.png

ko je propustio a želi, imat će priliku

1v@n 08.01.2020. 20:20

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3369805)
https://i.imgur.com/NcBlDiW.png

ko je propustio a želi, imat će priliku

Taman mi je cura sad ovo vidjela, par dana nakon što se odlučila zatražiti karticu... :D

To se ekstra plaćalo ili je bila free kartica? 4.99 je ekstra fizička, tako da nije neki problem.

franzD 08.01.2020. 21:37

Te "akcijske" su bile besplatne, neovisno o tome koliko kartica imaš.

MOTOR MARY 11.01.2020. 23:58

Imao sam sad neko pitanje u vezi dionica i kliknemo onaj "chat with us" i napišem podulje objašnjenje situacije... I odgovori mi bot. 🤣

Ali okej, kopiram svoju poruku u clipboard i tražim dalje.. za par minuta se ponovno vratim u taj chat i napišem "can I talk to a human?" i stigne odgovor da će se za cca 1 min pojaviti njihov agent.

I fakat se pojavi neka osoba i pozdravi. Ja odzdravim i krenem tipkati da ću ponoviti svoje pitanje, a već mi stigne podulji odgovor točno na to što sam bio pitao. 😅
Baš zgodno. 👍

Edit: Rainbow kartica mi izgleda prekul, ali ako će ih samo 30k biti/je bilo, ne znam koje su mi šanse da se dočepam jedne.

Immortalis 12.01.2020. 00:04

Da, prvo ti uvijek bot odgovori i cim odgovoris s "human" ili "human help" ili "live help" ili bilo sta na tu foru, agent se ukljuci i vidi sta si sve pisao

Munjara 12.01.2020. 01:30

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3369802)
1. Imaju vjerojatno najviše bankomata u zemlji, što znači da ni u jednom trenutku ne moram sjesti u auto i tražiti bankomat po gradu, nego je uvijek u nekom radijusu od 500m
2. Imaju mogućnost uplate na bankomatu na dosta mjesta u gradu (kako novčanica, tako i kovanica)
3. Mobilno bankarstvo radi besprijekorno, skupa s ovim withcash, withkey i ostalim stvarima
4. Intesa banku ću naći i u drugim dijelovima svijeta, ako nešto zapne.

16 kn za dizanje s Revoluta je puno, ali još nisam došao do toga da moram s Revoluta dići novce. Stavim na njega novaca koliko mi treba i to koristim kad plaćam negdje vani, po restoranima, fast foodovima i sl. mjestima gdje mi netko može pobrati info s kartice.

Veća šteta je ak mi to napravi na PBZ Visi, nego na Revolutu.

1. zaba prva pbz drugi
2. zaba također i to već poduže vrijeme, uplatni bankomati su kod poslovnica
3. mobilno bankarstvom skupa s tim điđa miđama je napokon proradilo kako spada. ja sam na zabi, žena na pbzu, izbjegavam plaćanje pbzom kad god mogu- koristio sam nekoliko bankarstva i ovo novo mi je bilo uvjerljivo top frustrirajuće iskustvo otkad je izašlo
4. intesa ti je kao i unicredit talijanska banka koje ćeš naći tako, u blizini

panda505 12.01.2020. 07:31

Citiraj:

Još malo pa će to riješiti in-app.
Mislim da su rekli sa idućim updateom

https://twitter.com/ChadWestTweets/s...588764673?s=09

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

1v@n 12.01.2020. 14:48

Citiraj:

Autor Munjara (Post 3370657)
1. zaba prva pbz drugi
2. zaba također i to već poduže vrijeme, uplatni bankomati su kod poslovnica
3. mobilno bankarstvom skupa s tim điđa miđama je napokon proradilo kako spada. ja sam na zabi, žena na pbzu, izbjegavam plaćanje pbzom kad god mogu- koristio sam nekoliko bankarstva i ovo novo mi je bilo uvjerljivo top frustrirajuće iskustvo otkad je izašlo
4. intesa ti je kao i unicredit talijanska banka koje ćeš naći tako, u blizini

To je to. Imaš realno dvije "normalne" banke u HR. Bio sam na Zabi prije PBZ-a.
Zbog puta u Ameriku sam morao mijenjati banku. U inozemstvu pokažeš Maestro i American i samo te blijedo gledaju. Na Maestro nisam mogao spojiti Paypal, uplata u inozemstvo me više koštala kao korisnika Zabe, nego kao slučajnog prolaznika u PBZ-u...i logično, prebacio sve u PBZ.

Uglavnom, Zaba mi je bila frustrirajuće iskustvo, dok su sve druge, pa i manje banke nudile sve to što zaba nije, a za manje naknade. Kad makneš sve manje igrače, ostane ti PBZ kao jedina alternativa

schetz 12.01.2020. 18:52

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3369802)

Kako gdje. Čisto zbog bankomata mi u Rijeci ne pada na pamet ništa osim Oerste. Ovdje i nije neka fora ići na PBZ bankomat u centru jer je ponekad red kao da dijele frigane srdelice 😁

mann 13.01.2020. 10:11

Citiraj:

Autor schetz (Post 3370796)
Kako gdje. Čisto zbog bankomata mi u Rijeci ne pada na pamet ništa osim Oerste. Ovdje i nije neka fora ići na PBZ bankomat u centru jer je ponekad red kao da dijele frigane srdelice ��

Cijela Primorsko goranska i Istarska naginje na Erste zbog poslovnica i bankomata. Ali revolute to dosta mijenja tako da ja polako prelazim na HPB. U HPB je besplatno vodjenje ziro, tekuci i mbanking. Doduse i dalje imam u erste diners HAK + visa kartice pa i kod njih drzim tekuci, barem jos neko vrijeme. Diners ima 0.5% cashback + free HAK. Vrati mi mnogostruko vise na racun HAK (zamjena i balansiranje guma free) + cashback.

alengrosevic 14.01.2020. 23:24

Citiraj:

Autor mann (Post 3370922)
U HPB je besplatno vodjenje ziro, tekuci i mbanking.

imaš negdje link za ovo? tražio sam pa ne mogu naći ništa na njihovim stranicama. Zvuči predobro, točno ono što mi treba, a free :)

Ono što sam našao je ovo:
https://www.hpb.hr/wp-content/upload...kući-račun.pdf

https://www.hpb.hr/wp-content/upload...01-01-2018.pdf

Pomo 15.01.2020. 01:46

Samo skini mhpb aplikaciju i otvori račun.
Besplatno dok ne zatražiš minus na tekućem, tj. ekstra usluge, ako sam dobro shvatio.

zgmmax 15.01.2020. 06:56

Neki dan otvorio taj račun u HPBu
https://www.hpb.hr/gradanstvo/e-bank...mart-hpb-racun

Ovo je taj besplatni račun. Sam ga otvori iza 9 jer agent sa kojim pričaš dela od tada.

Vođenje računa se ne plaća, nema minusa i ne možeš opunomoćiti nekoga.
Dobiješ karticu i mobilno bankarstvo besplatno.

xlr 15.01.2020. 06:57

Negdje sam procitao da se i trajni nalozi naplacuju, al nisam naletio na to kad sam istrazivao taj racun pa provjeri za svaki slucaj

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34.