![]() |
Citiraj:
Ono što je zanimljivo je posve zatvoreni dizajn kartice. Jel moguće da kartica ima full cover blok pa hladi i VRM-ove? Ipak, jedna mala zamjerka - na izlasku iz kartice su trebali složiti uvodnice da se ova kartica može spojiti na već postojeće radijatore u sustavu. S obzirom na cijenu kartice, daj mali trošak bi bio kap u moru. |
|
Citiraj:
|
|
to oni traže ovaj video koji je draksa linkao
|
|
Pa te cijene nemaju veze s mozgom.
Znači R9 380 sa 2gb (rebrand 285-ice) bi po njemačkim cijenama sapphire trebala biti 2024kn (znači kod nas još više), iako se ista ta gpu u trenutnoj generaciji može naći od 1519 kn. Ili je to sve fejk ili je netko jeo ludih gljiva |
Nemoj zaboravit i da je dolar malo poskočio!
|
Citiraj:
Meni se cini da je AMD digao cijene kako bi ne bi bio na gubitku, jer ce njihovi odani kupci uzmati i dalje njihove grafe bez obzira na cijenu |
Evo još jedan zanimljiv intervju sa Robertom Hallockom o HBM-u i TressFX-u
|
Ne znam jel tko napisao, pa da ne trazim okolo :) Moze netko da mi onako otprilike objasni koja grafa bi bila s kojom danas u rangu?
R9 390X 8G - R9 290x samo sa 8gb? R9 390 8G - po nekoj logici R9 290 samo sa 8gb? R9 380 4G - Ovo recimo R9 280x? R9 380 2G - Ovo je znam R9 285 R7 370 4G - Nešto tipa 270x ? R7 370 2G - Nešto tipa 270x ? R7 360 2G - R7 260x 2Gb? Ako je tako i nisam puno fulao, R9 380 4Gb mi se nekako najljepše čini... I to za nekih 2200-2300kn bi čak i još prošlo... |
Citiraj:
Imam dojam da će se 290x prodavati dok ne nestanu ako neće biti značajne razlike u performansama, a cijenovno su iste jeftinije. Citiraj:
|
Citiraj:
|
a vidjet cemo za par dana tj. 17og
ako je 390 brza 10% i smanjena potrosnja malo, biti ce to dobra konkurencija 970, i bolji ulov radi 8gb naspram 3.5gb ako je 390x brza 10% s 8gb biti ce dobra konkurencija 980, s nizom cijenom mislim da ce najvise popusiti srednji segment tj 260/360 270/370 ili 280/380, jer ce se iste performanse platit 500kn vise |
Citiraj:
Od 290 serije nije potreban konektor za CF tako da nije ni cudno sto ga nema :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel to sa PDV-om ili bez ? Ne znam kako se to racuna ako su u njemackoj takve cijene ili se na to nadoda jos 5% razlike izmedju 20 do 25% izmedju naseg i njemackog PDV-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To očito nije znao ni taj momak što je raspakiravao Citiraj:
Draksa me prestigao |
Citiraj:
Bilo koji trgovac kada vidi da nešto može prodati za kunu više, povisiti će cijenu. Ista stvar sa ovim najavljenim cijenama, prve količine su ograničene i to su cijene skupljih izvedbi koje ciljaju na nestrpljive i zatucane AMDaše, očekujem korekciju čim dođu jeftinije izvedbe u dovoljnim količinama na tržište. |
|
http://linustechtips.com/main/topic/...ising-results/
Imate bench rezultata 390, benchevi je prepoznaju kao 290 :D Jos je uvijek sporija nego gtx 970 tako da nije bilo nekog napretka,a prodaju ju za vece pare nego 290x |
Jos niko nema tu karticu,a kamoli bencheve.
Vjerojatno lazi. treba sacekat sluzbenu objavu. |
Pa svi ju ocito imaju vec 2 godine (290 :D)
Imaju ju ih ljudi jer su ih ovi u BestBuyu poceli prodavati ranije slucajno ,pa ih povukli sa polica A i revieweri dobiju kartice ranije samo oni moraju potpisat ugovor da nece objavit nista prije sluzbene objave. |
Citiraj:
Ili ima stare. Jedino ako AMD nije samo njemu osobno isporucio jos nedovrsene drivere.:D EDIT: Evo sa stranica Saphirrea: https://www1.sapphiretech.com/PDimg/...2015916349.jpg https://www1.sapphiretech.com/produc...72AEC&lang=eng |
Citiraj:
Kakav god pomak sa driverima bio za 390, bit će i za 290 kartice jer je isti čip. Skupo i neisplativo. Nadam se da će Fury donijet ono što AMD-u treba, ovo je žešće loše za sad. |
Tko god planira igrati dx12 igre i općenito nove gpu kupovati mora gledati da se prebaci na win10. Trenutno AMD za njih ima novije drivere i netko je već linkao - velika razlika u project carsu
|
Puno su mi ljepsi stari modeli od TRI X hladnjaka, ove nove mi se nist ne sviđaju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:01. |