PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Nvidia GeForce GTX 9X0 series (Maxwell) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260681)

zwer 03.12.2014. 14:11

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2699283)
Znači paše joj samo intelova integruša ili pak ne voli GTX 9xx "nEvidiju"?
Si kontaktira ASRock support?

Nije kod mene, kod frenda. On vozi ASRock AMD plocu i 8 core cpu... Nije mu se dalo zaj...avat više i uzeo R9 290x. :D

Drvoje 03.12.2014. 15:17

Čudno, ja sam bija uvjeren da su problemi česti samo kod ATI-ija :p

Glavno da je on to rješija i nek ga socijal-ATI dugo služi :)

Drvoje 03.12.2014. 15:39

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2699364)
pogledaj pcb :)

nekima ne znaci nista, drugima zasad ne znaci nista. Moguce je da ce u buducnosti ove referentne 970 imat problema zbog losijih komponenata, sto ce se pokazati s vremenom.

Grafe zavijaju primarno jer se koriste zavojnice koje rade svoj posao kako je zamisljeno. U opisu posla sigurno ne pise da moraju bit tiho dok guraju xy ampera :D Dakle, osim buke pri visokom fpsu koju anulira bilo kakav normalan zvuk iz igre, nema straha.

Meni ovdje sve djeluje ok na prvi pogled - tebi? :D

http://www.pohrani.com/t/3/iW/44vgVRHR/inno-3d.jpg

Ok Suntekove zavojnice nisu u mm poravnate, ali nema ih puno, imaju pokrov/zaštitu - i taman su lipo u ovoj kvadratnoj rupi da ih se može lakše zalit vrućom plastikom ako zatriba :p

PS Zanemarimo sad izvor di je ipak bilo problema :p (plastika onog pokrova iznad ventova je bila u kontaktu s display konektorima, pa time i cili cooler malo nakrivljen = slab kontakt s GPU-om)
http://forums.hexus.net/graphics-car...ating-fix.html

zvonac 03.12.2014. 17:32

Citiraj:

Autor zwer (Post 2699280)
Samo da napisem da ne bi netko naletio na isti problem pa gubio vrijeme/novac - ista stvar i sa drugom GTX 970-kom od drugog proizvodjaca...

Najvjerojatnije nekompatiblnost s plocom :hitthewal:

Koma..
Sva sreća pa se selim na konzole:D
Aj bitno da ATI radi, kaj je tu je, al definitvno treba obratit pozornost na te stvari..
Mislil sam da je rijetkost s tim grafama tj nekompatibilošću, al očito nije.

Disco 03.12.2014. 20:22

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2699469)
Koma..
Sva sreća pa se selim na konzole:D
Aj bitno da ATI radi, kaj je tu je, al definitvno treba obratit pozornost na te stvari..
Mislil sam da je rijetkost s tim grafama tj nekompatibilošću, al očito nije.

OT:
PS4 ?
Ili X1?

Meni je nekako veci gust lupat igre na PS-u, ali samo ekskluzive, za sve ostalo tu je PC :goood:

De5tr0yer 03.12.2014. 20:50

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2699424)
Meni ovdje sve djeluje ok na prvi pogled - tebi? :D

http://www.pohrani.com/t/3/iW/44vgVRHR/inno-3d.jpg

Ok Suntekove zavojnice nisu u mm poravnate, ali nema ih puno, imaju pokrov/zaštitu - i taman su lipo u ovoj kvadratnoj rupi da ih se može lakše zalit vrućom plastikom ako zatriba :p

PS Zanemarimo sad izvor di je ipak bilo problema :p (plastika onog pokrova iznad ventova je bila u kontaktu s display konektorima, pa time i cili cooler malo nakrivljen = slab kontakt s GPU-om)
http://forums.hexus.net/graphics-car...ating-fix.html

Ne znam jel se kužimo, ali ova Gigabajtica ima duži PCB i malo više komponenti na njoj u odnosu na referentnu... Nisam nešto istraživao o komponentama koje su gore, samo vizualno :)

zvonac 03.12.2014. 22:20

Citiraj:

Autor Disco (Post 2699546)
OT:
PS4 ?
Ili X1?

Meni je nekako veci gust lupat igre na PS-u, ali samo ekskluzive, za sve ostalo tu je PC :goood:

OT: X1

Drvoje 03.12.2014. 22:46

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2699560)
Ne znam jel se kužimo, ali ova Gigabajtica ima duži PCB i malo više komponenti na njoj u odnosu na referentnu... Nisam nešto istraživao o komponentama koje su gore, samo vizualno :)

Ah da zaboravija sam na tu napetost oko duljine (za komponente odnosno nedostatak istih se donekle slažem) pa da se citiram:

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2694602)
Kratki PCB me najmanje dira kod grafi (nije nužno znak štednje ili sakaćenja).

Ono šta me više zanima su duljina jamstva, japanski solid state kondezatori, 2oz bakra u debelom PCB-u, lower RDS mosfet, ferrite core metal choke, šta veći broj raznovrsnih konektora, alu backplate, šta više heatpajpova i šta više većih ball bearing ventova za učinkovito hlađenje - nije da tražim previše :p

Po pitanju coil whinea i dalje pretpostavljam da sve ovisi o primjerku koji te strefi.

goc_mails 03.12.2014. 23:07

evo...mali update...I moja ITX verzija cvrči pod opterećenjem...Kad se ukljući vsync cvrčanje se smanji za 90%?
Možda do drivera?

Nema veze...bitno da je hladna ko led :)

RaneZ 03.12.2014. 23:07

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2699615)
Po pitanju coil whinea i dalje pretpostavljam da sve ovisi o primjerku koji te strefi.

Nah. Samo kompatibilnost komponenti. Procitaj moje postove gore, probao 6-7 komada, razlicitih brandova...sve krčale. Na drugom stroju, ni jedna :)

Drvoje 03.12.2014. 23:32

Srićom su u Futuri imali živaca :D

Šalu na stranu, žalosno šta te toliko uyebalo, ali sad bar znamo pravilo = nema pravila.

BTW pošaljem ti ja svoju ploču i CPU da istestiraš tu G1, i ako ti ne grafa ne "wajna", zadrži ih, i pošalji mi to svoje :p

MAGARAC 04.12.2014. 00:37

http://www.bit-tech.net/hardware/gra...x-970-review/4

Tu se vidi MSIjev PCB koji je jako slican ko na mojoj 780. 6+2 napajanje, puno mjesta i sve zgleda precizno. Ispod toga ja necu ic kad cu nabavljat grafu. Rade 970tke na dosta visokoj voltazi i treba bit to kak spada a ne da izgleda ko da su iskoristili PCBova sa gtx 660 i sl.. G1 ima slican PCB ko Gaming btw-

Ne mislim to samo zbog cvrcanja, mada mislim da ja bolja sansa da nebu od ovih sa kratkima i 4+2 regulacijom..

Drvoje 04.12.2014. 00:59

Njemu inače i ova G1 lagano zacvrči BTW :p

Da ga citiram:
Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2693977)
Od danas vlasnik gb G1 970. Bio kod ekipe iz future (ne znam dal sam smio ovo), testirali 4 komada...sa mojom masinom. SVE zuje :)

Izabrao najmanje zlo :)

Nije da sam audiofil totalni, ali sa kucistem slozenim sa fanovima na 400 rpm-a, cujes tu i tam. Tek toliko. Jos jednom fala ekipi kojoj se zapravo DALO sve to proc jer nisu imali do sada frika koji testira na coil whine :D

Uglavnom, strix je bio ko danijel popovic naspram gigabyte (3 komada) recimo.... masimo :)
Nabasao na najtisu GB sa najmanje coil whinea. Jedino je cujes na izlasku iz heavena-a...

Disco 04.12.2014. 05:43

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 2699632)
evo...mali update...I moja ITX verzija cvrči pod opterećenjem...Kad se ukljući vsync cvrčanje se smanji za 90%?
Možda do drivera?

Nema veze...bitno da je hladna ko led :)

Daj mi reci kakva je buka u idle-u (kad igram me boli briga, ionako stavim sluske ili nafrljim zvucnike)?
Uzmi u obzir da sam malko bolestan na buku, konfa pod moj komp je potpuno necujna kad se ugase ova 2 HDD-a.

goc_mails 04.12.2014. 09:21

Citiraj:

Autor Disco (Post 2699692)
Daj mi reci kakva je buka u idle-u (kad igram me boli briga, ionako stavim sluske ili nafrljim zvucnike)?
Uzmi u obzir da sam malko bolestan na buku, konfa pod moj komp je potpuno necujna kad se ugase ova 2 HDD-a.

iskreno začuđujuće je tiha. Radi se o barebone sustavu koji nema baš mjesta a ni dodatne ventilacije.
U idleu je gotovo nečujna (najviše se ćuje vent od napajanje - mali drkafuljac od 40mm i naravno disk iako je wd green čuje se).

U loadu se više čuje to cvrkutanje zavojnica nego vent. Oduševljen sam grafom i žao mi je što ide na prodaju ta konfa...

De5tr0yer 04.12.2014. 09:58

Što se buke u idliranju tiče, na svemu što ima aftermarket hladnjak buka je nepostojeća. Na mojoj Palitki se ventovi ni ne zavrte, na dodir je grafa hladna ko led, a u manje zahtjevnom 3D se ventovi zavrte pa kratko stanu i tako u krug (Diablo3).

Što se buke tiče dakle, nema uopće problema. :D

Disco 05.12.2014. 05:38

Citiraj:

Autor goc_mails (Post 2699720)
iskreno začuđujuće je tiha. Radi se o barebone sustavu koji nema baš mjesta a ni dodatne ventilacije.
U idleu je gotovo nečujna (najviše se ćuje vent od napajanje - mali drkafuljac od 40mm i naravno disk iako je wd green čuje se).

U loadu se više čuje to cvrkutanje zavojnica nego vent. Oduševljen sam grafom i žao mi je što ide na prodaju ta konfa...

Eh da, pretpostavljam da pricamo o Gigabyte-ici ?
Ni neznam dali ih itko drugi ima...

jurbAs 05.12.2014. 06:25

evo ima ih kolega sa foruma 2 die 4 LINK

Disco 05.12.2014. 06:54

Ma ja pricam o ITX verziji, a vec sam i ja postao link na te G1 ;)

goc_mails 05.12.2014. 06:58

Citiraj:

Autor Disco (Post 2700225)
Ma ja pricam o ITX verziji, a vec sam i ja postao link na te G1 ;)

Itx-ica je ĐIĐABAJT. Koliko znam jedino je oni za sad i imaju. Jedna jedina bila u Adm-u.

Btw koliko vam plaća 2die4 za reklamu :) :)

Disco 05.12.2014. 07:20

A nis, ja to radim da vidi ekipa koja trazi bas tu grafu i zelio bi da isto naprave i drugi ako nalete na neke po dobroj cijeni ;)

De5tr0yer 05.12.2014. 08:37

Kad vlada nestašica ovih grafa mislim da je svaki info o nabavljivosti, makar i reklama, dobrodošao :D

Alfa_R 05.12.2014. 09:52

Razmisliti ću o 970 kad izađe novi ati :-) (kupujem razumno, uvjeravam sam sebe... A ruke svrbe...)

Rino 05.12.2014. 10:15

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 2700259)
Razmisliti ću o 970 kad izađe novi ati :-) (kupujem razumno, uvjeravam sam sebe... A ruke svrbe...)

Ako je suditi po posljednjim glasinama nova ATI 3xx serija će i dalje biti na 28nm proizvodnom procesu u kombinaciji s HBM memorijom što i dalje ostavlja dovoljno prostora za napredak i "normalne" cijene tako da prije njenog izlaska ne razmišljam o kupovini grafe za 3000Kn koja "cvrči" i ne može gurat zahtjevnije igre na 120+ FPS na Ultra/High postavkama! :D

Uglavnom isplati se pričekati jer su cijene trenutno debelo prenapuhane, a par mjeseci relativno brzo proleti!

Disco 05.12.2014. 10:27

A lako se strpit vama koji imate postene grafe, da imam neku u rangu vase, nebi razmisljao barem jos 1+ godinu o novoj, ajde cak i ova moja gura jos zadvoljavajuce igre na med/low na nativnoj rezi (1280x1024) ;)

Rino 05.12.2014. 10:36

Citiraj:

Autor Disco (Post 2700268)
A lako se strpit vama koji imate postene grafe, da imam neku u rangu vase, nebi razmisljao barem jos 1+ godinu o novoj, ajde cak i ova moja gura jos zadvoljavajuce igre na med/low na nativnoj rezi (1280x1024) ;)

Daj si kupi monitor! :D

De5tr0yer 05.12.2014. 10:49

Čekanje da kupiš računalnu komponentu je ekvivalentno čekanju na "onog pravog" kod žena: ako se u početku i čini kao da je on onaj pravi, za par mjeseci više nije to to.

Dottore 05.12.2014. 11:59

Citiraj:

Autor Disco (Post 2700268)

A što je za onima koji imaju pošten montor, hardwera osim odrona od grafičke? :D

Rino 05.12.2014. 12:33

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2700280)
Čekanje da kupiš računalnu komponentu je ekvivalentno čekanju na "onog pravog" kod žena: ako se u početku i čini kao da je on onaj pravi, za par mjeseci više nije to to.

Uspoređuješ kruške i motorke! :D
Ako nova serija izlazi za nekoliko mjeseci logično je pričekati ukoliko možeš...barem zbog pada cijena starih serija.

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2700325)
A što je za onima koji imaju pošten montor, hardwera osim odrona od grafičke? :D

Pa za 1200-1300kn daju se naći vrlo dobre rabljene (s garancijom) grafe!

kasko 05.12.2014. 12:38

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2700325)

Oni gledaju filmove :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02.