PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Elder Scrolls V: Skyrim (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=203816)

MAGARAC 29.11.2011. 18:11

Par jednostavnih twakova u SkyrimPrefs.ini fajlu.. Samo za high end grafulje jer gtx 580 vozi sa 50tak fps na max postavkama a sa ovim jos par fps manje. Sreca je sto igra da dobro narihtat pa moze radit na starijem HWu ali na maximumu je poprilicno zahtjevna..

bDrawLandShadows=1
bTreesReceiveShadows=1
iShadowMapResolution=8192 - ovo bolje ostavit na 4096 jer je fps neigriv u pecinama . Moze se i smanjit na 2048 ako treba extra FPS.

iBlurDeferredShadowMask=32
fGrassStartFadeDistance=14000.0000

FXAA Post Process injector

Preset 1: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 2: No sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 3: Medium saturation only.
Preset 4: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, warm sepia, high saturation

FXAA je bolna tocka za Radeonke i jako im rusi perf ali na Nvidi radi gotovo bez bilo kakvog smanjenja FPS..

http://img189.imageshack.us/img189/7...5542027.th.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/5...6073113.th.jpg

Vragoder 29.11.2011. 20:23

Prije nego što idete trgovati, dajte nekom prosjaku 1gp za "The gift of charity". Pogledajte u "Active effects" pod "Fortify persuasion": daje vam Speechcraft +10 points for 1 hour.

blava 29.11.2011. 20:29

Citiraj:

Autor demetrius (Post 2037186)
znači da neki magic wepaon jeftinjara raskupusam dobijem enchantment koji mogu upotrijebit za unaprijedit bolji item??budemo probo ovo.

ko uči enchanting u whiteholdu ili riftedu ili di već??za pare.

da,upravo tako,samo neke stvari ne mozes,kao dawnbreaker nakon meridia questa kao ni darkbrotherhood light armor koji je prilicno koristan ( kreces se necujno,+20 bow damage itd.)

winterhold,college of mages...tamo uce sve vrste magija te enchanting itd..

Citiraj:

Haha.

Ja štrajkam do vikenda, dok ne dođem k dečku opet... Mislim, radio bi i kod mene vjerojatno, ali šteta mi igru upropaštavat, dragi ipak ima bolji komp i veći monitor.
imas pravo,steta je igru igrati na nizim postavkama,ja eto sa HD 4850 vrtima sa forcanim AA preko CCC managera 20-30 fps grad,a izvana preko 40-50,interijer bude preko 60 :D
samo treba iskljuciti par stvari,dodati par i igra leti :D

donbon 29.11.2011. 21:30

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2037420)
Par jednostavnih twakova u SkyrimPrefs.ini fajlu.. Samo za high end grafulje jer gtx 580 vozi sa 50tak fps na max postavkama a sa ovim jos par fps manje. Sreca je sto igra da dobro narihtat pa moze radit na starijem HWu ali na maximumu je poprilicno zahtjevna..

bDrawLandShadows=1
bTreesReceiveShadows=1
iShadowMapResolution=8192 - ovo bolje ostavit na 4096 jer je fps neigriv u pecinama . Moze se i smanjit na 2048 ako treba extra FPS.

iBlurDeferredShadowMask=32
fGrassStartFadeDistance=14000.0000

FXAA Post Process injector

Preset 1: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 2: No sharpening, medium bloom, technicolor, medium saturation.
Preset 3: Medium saturation only.
Preset 4: Medium sharpening, medium bloom, technicolor, warm sepia, high saturation

FXAA je bolna tocka za Radeonke i jako im rusi perf ali na Nvidi radi gotovo bez bilo kakvog smanjenja FPS..

Iz znatiželje isprobao ovaj tweak u SkyrimPrefs.ini na mojoj 450 gts.Radi dobro, ne znam koliko fps ali je igrivo.Od oka ne vidim neki pad performansi.Samo sam smanjio rezoluciju na 1920X1080.Tako inače i igram.

A ovaj FXXA Injector mi se ne sviđa jer je sve nekako jako napadno.
Boja zbilja grize za oči.

blava 29.11.2011. 21:45

@donbon probaj preset 2 taj ja koristim,dosta doda topline bojama pogotovo vatri i drvetu i igra izgleda 3 puta ljepse,ovo sve ostalo "ubija" vid

Mommistake 29.11.2011. 22:28

Kako sada vratiti to na staro? :D

Facelessone 29.11.2011. 22:34

Readme!
----------------------------------
Uninstallation
If you used the installer, uninstall FXAA Post-Process Injector from the list of programs in your Control Panel.
If you manually extracted the files, simply delete them. If you don't know which files belong to the mod, there is a screenshot in the Images tab.

Mommistake 29.11.2011. 22:48

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2037644)
Readme!
Uninstallation
If you used the installer, uninstall FXAA Post-Process Injector from the list of programs in your Control Panel.
If you manually extracted the files, simply delete them. If you don't know which files belong to the mod, there is a screenshot in the Images tab.

Thx alot ;)

warlock25 29.11.2011. 23:37

Ljudi skinite mod sa 2048 texturama pa da vidite razlike u igri

Facelessone 29.11.2011. 23:39

Koji točno? Neki grad ili? Ajde nabaci link ako nije problem.
I da, kakav je udar na preformanse?

Beo 30.11.2011. 01:26

Evo ovo je atm najbolja lista modova
http://forums.bethsoft.com/index.php...ation-of-mods/
:chears:

MAGARAC 30.11.2011. 01:33

Nema sansi da stavljam jos "jace" modove jer igra jedva da ide kad se uleti u neku pecinu i sl. Govorim o maksimalnim postavkama sa FXAA i sl. Sve je super dok se radnja odvija vani ali nutra, pogotovo kad ima jos likova fps jako padne.

Ja zaglavio na Paarthurnaxu, iskasapim ga ali nikako da umre, neda se dokrajcit. Nek netko stavi spojler ako zna kako sreiditi taj bug ak je bug uopce..

s.u.l.e.l.u.s 30.11.2011. 10:13

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2037755)
Nema sansi da stavljam jos "jace" modove jer igra jedva da ide kad se uleti u neku pecinu i sl. Govorim o maksimalnim postavkama sa FXAA i sl. Sve je super dok se radnja odvija vani ali nutra, pogotovo kad ima jos likova fps jako padne.

Ja zaglavio na Paarthurnaxu, iskasapim ga ali nikako da umre, neda se dokrajcit. Nek netko stavi spojler ako zna kako sreiditi taj bug ak je bug uopce..

vidi tu

panda505 30.11.2011. 15:20

http://www.hcl.hr/vijesti-skyrim-je-...0-5676-27.html

Overclock 30.11.2011. 15:46

Normalno da dobiva visoke ocjene kad su rpg-ovi dosad spustili kriterije na mizeriju, s tom kritikom ne kazem da je skyrim los, vec vrlo dobar i fali mu jos puno do odlicnoga.

Gdje je developerima bila pamet da naprave mamuta (glupava troma zivina koju bi sjekira posred cela trebala smaknuti) da bude 10x jaci od zmaja (ultimativna, mudra, stara i inteligentna "zivotinja" koja je velika prijetnja humanoidima u igri).
Ja sam dobil dojam da bi se humanoidi u igri prvo trebali bojati divova i mamuta a ne najezde zmajeva, pa nakon toga zatrpati ulaze lokalnih spilja da uklone egzistencijalne strahove....
Menu, inventory, nacin biranja spelova/oruzja u borbi, biranje itema i samo craftanje je djelo priglupog 12. godisnjaka a ne ozbiljnog tima....

Sama igra je zabavna, mada nista epskoga do lvl 19, ja bar nemam nikakvog osjecaja da postoji neki visi cilj, mada je i samo lunjanje po mapi i interakcija s okolinom prilicno zanimljiva.
Poseban + su knjige(opet), zagonetke, random eventi po mapi (fallout-wild wasteland) i (mini)bossovi, kaj je jedini razlog zasto je ta igra vrlo dobra a ne prosjecni srot.

veve 30.11.2011. 16:01

Kolko te igra odusevi s nekim stvarima toliko te i razocara. Jako los AI tvojih suboraca i nikakva korist od njih (konj pogotovo...), bugova ima jednostavno previse, kvare igrivost, pogotovo oni koji te blokiraju da nastavis dalje s pricom/questom.
Skyrim nije los, ali nije ni odlican, po meni je Fallout 3/NV bio daleko zanimljiviji i bolje odraden.

ivan77 30.11.2011. 16:14

FALLOUNT NV je isto super. Jedino da DLC ovi ne zahtjevaju odgađanje kraja igre. I onda kraj nema utjecaja na DLC.

Ordem 30.11.2011. 16:38

po meni su knjige u igri srot
vidi se da ih nije pisao profesionalni pisac nego neki game developer
doduse moze biti da me razmazio george r. martin nakon kojeg mi je svaki drugi pisac srot ^^

i da, zbog glupog AIa je bolje biti warrior ili destruction/conjuration mage nego neki sneak lik
a i blesavo mi je da se koljem u jednoj prostoriji sa 10 likova, a u susjednoj prostoriji AI nist ne jebe i tek kad me vide se pokrenu (kao da su gluhi pa dosad nisu culi makljazu u susjednoj prostoriji)

no dobro, vec vidim da su naveliko krenuli modovi (cak i balans modovi) pa ce to sve biti fino za godinu dana
btw zar je moguce da ljudi sa i7 CPUom, 8gb, GTX580 (MAGARAC) ne mogu igrati bez stekanja sa HD texturama?

mislim to je zvjer od kompa a igra nije toliko zahtjevna (cak ne bi trebala biti ni sa tim HD texturama)
osim ako magarac ne igra sa 16xAA ^^

izgleda da cu jos malo morati odgoditi kupovinu kompa dok ne izadje grafa dovoljna jaka koja ce pokrenuti skyrim sa svim tim HD modovima bez imalo muke (kao sto sad igram oblivion sa svim HD patchevima bez stekanja na 3870^^)

ivan77 30.11.2011. 16:48

ma ko čita te knjige upoće:D ja sam bio nadobudan pa prije , 10 godina čitao sve knjige u Morrowindu , nadajući se da to "negdje vodi":D , dok nisam skužio da je to gubitak vremena.

donbon 30.11.2011. 17:56

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2038270)
ma ko čita te knjige upoće:D

JA! na koju god naiđem pročitam ju.Knjige nisu bez veze.
Odaju ti neku lokaciju ili quest, kako neku živinu ubiti i slično.

hammer_of_thor 30.11.2011. 20:08

:D

Dak1lla 30.11.2011. 20:33

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2038270)
ma ko čita te knjige upoće:D ja sam bio nadobudan pa prije , 10 godina čitao sve knjige u Morrowindu , nadajući se da to "negdje vodi":D , dok nisam skužio da je to gubitak vremena.

Hehe, to sam i ja kuzio inace, iako rijetki RPG-ovi se mogu pohvalit da imaju sadrzajan spisateljski duh kao sto ima elder skrolls, tako da ih vrijedi otvorit ili bar na brzinu prelistat, pa cak i procitat. Iako knjige uglavnom sluze da odvuku paznju ili naprave predah izmedju svega ostalog, neke ce imati utjecaj na skill, a neke pak odaju quest line, koji na kraju zavrsava s epic raspletom i vrijednom nagradom. Ja vam toplo preporucam knjigu "Lost Legends", vrlo zanimljivo shtivo.

Romano.Cule 30.11.2011. 21:02

Ja igram 10-tak sati i postala mi je uber dosadna. Prva 2-3 sata je bila super zanimljiva,konacno pomislio do jaja,kad ono plof ! Probat cu jos par sati,ako mi ne legne ode ća.

MAGARAC 30.11.2011. 21:17

Citiraj:

Autor Ordem (Post 2038264)
no dobro, vec vidim da su naveliko krenuli modovi (cak i balans modovi) pa ce to sve biti fino za godinu dana
btw zar je moguce da ljudi sa i7 CPUom, 8gb, GTX580 (MAGARAC) ne mogu igrati bez stekanja sa HD texturama?

43870^^)

Da moguce je, naroctio ako se nabiju sjene, onda je neigrivo u pecinama i sl (5,6fps) a sa feksturama se u pecinama i sl. FPS spusta u niske 30. Kad se pojavi neprijatelj zna i fino zastekat. Nije to sve ni na max, view distance i jos par stavri uopce nije dirano.
Dobro je sto ima jako puno opcija i sto se da podesit za gotovo svaku konfu.
Jos jedna stvar je da high izgleda bolje od ultra, kad se narihtava u glavnom meniju i tu je nesto malo sjeb.

Sto se zmajeva tice ja sam izgleda srusio krivog i pokusavam ga ubit dok onaj drugi sjedi tam na oblaku i ne mogu mu nista. Moram krenut quest od pocetka i srusit pravog. To je dio nakon sto sam procitao Elder scroll..

Meni je igra postala bolja nakon 10tak sati. Uglavnom pratim glavnu pricu.

CatKiller 30.11.2011. 23:41

Igram kao mage i igra je baš zabavna i zahvalna... možda zato što sam dugo apstinirao :-)

Nakon 200tinjak enchantanih bodeža enchanting mi je na 100 i napravio sam uber iteme. Posebne setove za:

Archery/Sneaking > +120% archery dmg i 120% sneaking , uz conjured bow funkcionira ko railgun iz Q3 :-D

Lockpicking > 120% na lockpicking

Magic > 75% manja cijena za dest. spellove + magic resist + health.

Uz posebnu obleku s fire/frost/shock resistima prasim kud i kako hocu :-)

Isplatilo se soul-trapati dva dana.

Ordem 01.12.2011. 00:05

skinuo novi 1.2 patch, sve stima

doduse patch ispravlja ugl neke sitnice:

Citiraj:

1. Fixed crash on startup when audio is set to sample rate other than 44100Hz (PC)
  2. Fixed issue where projectiles did not properly fade away
  3. Fixed occasional issue where a guest would arrive to the player’s wedding dead
  4. Dragon corpses now clean up properly
  5. Fixed rare issue where dragons would not attack
  6. Fixed rare NPC sleeping animation bug
  7. Fixed rare issue with dead corpses being cleared up prematurely
  8. Skeleton Key will now work properly if player has no lockpicks in their inventory
  9. Fixed rare issue with renaming enchanted weapons and armor
  10. Fixed rare issue with dragons not properly giving souls after death
  11. ESC button can now be used to exit menus (PC)
  12. Fixed occasional mouse sensitivity issues (PC)
  13. General functionality fixes related to remapping buttons and controls (PC)

Mommistake 01.12.2011. 00:53

Citiraj:

Autor Romano.Cule (Post 2038415)
Ja igram 10-tak sati i postala mi je uber dosadna. Prva 2-3 sata je bila super zanimljiva,konacno pomislio do jaja,kad ono plof ! Probat cu jos par sati,ako mi ne legne ode ća.

Same here ;)

blava 01.12.2011. 01:06

Ma ovo je strasno.
Postao sam vukodlak na jednoj misiji zna se vec tko je odigrao,2-3 zamaha macem od strane Silver Hand i padam na pod na medium ( Adept ).
Ono,vukodlak,hello,nadljudske snage i izdrzljivosti -.-

veve 01.12.2011. 01:58

Citiraj:

The Silver Hand is an organization devoted to hunting down and exterminating werewolves; they are mortal enemies of the Circle (a group within The Companions), due to the fact that the the Circle's members are werewolves.
Silver Hand members are equipped almost exclusively with silver weapons; the exception to this is their arrows, which are usually made of iron or steel. If following The Companions quest-line, they attack the player when travelling with Farkas.
Most members of the Silver Hand carry a potion of cure disease (or ingredients to make them, i.e. Charred Skeever Hide, Mudcrab Chitin, Hawk Feathers, Vampire Dust)
eto zasto :D

Perki 01.12.2011. 08:46

Je, al ti igra u misiji prije toga sugerira da ćeš bit uber mrcina. Ima ona cutscena kad Farkas kao vukodlak u par sekundi potamani cijelu grupu tih mamlaza. Prva reakcija je wow, 'oću i ja. Poslije skužiš da i nije baš zabavno jer ti je snaga na razini pudlice, pogotovu u odnosu na tvoje "normalno" izdanje.

Edit: sakrio sam u spojler

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:01.