![]() |
Citiraj:
Da uzimam sebi novo, ovo bih kupio, jako je odmjeren, ništa suvišno :goood: |
Je, odmjeren je, ako živiš u 90-ima :D
Sve je to toliko zastarjerlo, da je steta dati 525 kn za to kućište. |
Ako ono smeće od CM690 košta 600+ ako ne i 700+ kn, ovo nije onda za usporediti... A šta kućište treba izgledati kao space shutle sa kvalitetom materijala koji su predzadnja klasa.
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne znam akj vas tolko muče te bočne stranice na CM690 i njegovim novim verzijama. Otvaram ga stalno i nemam nikakvih problema sa stranicama.
Jedina mana po meni su skupljanje prašine i buka zbog otvorenosti kućišta. No, obzirom da ne spavam pored njega i da ga redovito otvaram i nešto mijenjam (ko i većina ovdje, pretpostavljam) onda odmah i usisam prašinu tako da zapravo ne vidim problem :) Da sad kupujem novo kućište, išao bih na CM690 II lite. Jednostavno - za 600 i kusur kuna, to mi se čini kao najpovoljnija opcija za te novce i moje potrebe. |
Citiraj:
Sada bi išao...ne znan, ovisno o novcu, za slične novce, dakle do nekih 600 kn bi možda uzeo Fractal Design Arc Midi:) Citiraj:
|
Nemuče te bočne stranice na 690ki jer nisi vidio kako izgleda i koliko je teška stranica od starog čifa. Na novima već nisu toliko debele.
No slažem se da su čiftek kućišta zastarila iznutra i stvarno fale neke stvari koje ostala bolja kućišta imaju već neko vrijeme. Što se tiče vanjskog dizajna, to ovisi o osobnom ukusu pa o tome nevrijedi raspravljati. Sve ovisi za koga se odabire kućište i za koju namjenu. |
kupio sam danas fractal design define R3, preporucam i vama
Prije svega rjesio sam se prokletih vibracija, gume koje su ispod diskova savrseno odrađuju svoj posao, fractal ventovi koje dobijes s kucistem su doslovno necujni, zvucna izolacija bi mogla mozda biti i bolja, ali svakako sluzi svrsi. Dizajn je odlican, puno mjesta unutra, puno rupa za natrpat kablovinje sa straznje strane. |
Citiraj:
a što se USB 3.0 tiče, vidio sam da se piše da je to ispravljeno. jesi ti dobio svoje sa USB 3.0 konektorom ili sa Firewire (starija revizija)? |
dobio sam sa usb 3.0
|
Kao vlasnik cm690 i fd define mini. Mogu reci da je fd puno bolje kuciste. Sto se tice konstrukcije unutrasnjosti, plasticnih dijelova cak i boja odnosno powdercoat je daleko bolji nego na cm-u.
|
da jos dodam vezano za fractala, temperature su ful nize nego u prijasnjem kucistu tako da zbilja ne znam zakaj se ljudi zale na toplinu, a od ventova imam samo ona 2 kaj su dosla s kucistem, kuler od proca se prakticki ne vrti, a svi ventovi su spojeni da se vrte najsporije moguce.
|
koje bi preporucili u cijeni oko 300kn?
bitno je da je psu dolje... |
|
izgleda mi sasvim ok... bolje od onih koje sam dosad gledao (bitfenix merc beta i slicni), samo da ima vise slika...
|
Slagao sam konfu s tim kucistem i mogu reci da je solidno kuciste za te pare i jos se k tome da sloziti dobar cable management.
|
311 plus vidim nigdje nema... steta... definitivno se cini jako dobro
neko kuciste mozda sa usb3? da budemo spremni kada zatreba... ;) |
|
@P_KAMENi ak ti nije hitno strpi se jer bi trebao i CM 311 Plus uskoro stići u Links
|
Citiraj:
|
|
za te novce gledaj Zalman Z9 Plus ili Fractal Core 3000
|
@asibulj: nisi potrazio ono koje sam napisao ocito... bitfenix merc beta je jednostavno kuciste sa minimalno linija, svjetala i ostalih ukrasa...
311 plus mi je takoder ok, ali u pravilu cim manje sarenila, izbocina, gluposti... |
Citiraj:
|
ekipo dvoumim se između ova 2 kućišta:
http://www.links.hr/?naziv=kuciste-l...kl=052.604.144 i http://www.links.hr/?naziv=kuciste-f...kl=052.660.009 cijenom su tu negdje... može par komentar koje da uzmem i zašto? može i preporuka za neko treće, ali mora biti sličnog dizajna... |
Definitivno Fractal R3, tiho, dobar airflow,kontroler za ventove ili ti potenciometar dobiš za 3 venta, odličan cable managment, silikonske gumice u hdd-cage protiv vibracija,ima usb 2.0 i usb 3.0 utore itd itd ...sve u svemu nemreš fulat s tim kućištem.
|
NYXT je napravio vrlo zanimljivo kučište.
Cijenom jako pristupačno sa neobično puno funkcionalnost. Minus kučištu je puno plastike, ali izuzev toga vrlo dobro. |
Za 11$ više može se nabaviti Obsidian 650D, a a 20$ manje FD Define XL. Po meni, oboje su bolja kupnja od NZXT-a. Da ne govorimo da je onaj sjajni finiš magnet za otiske prstiju.
|
Obsidian 650....:care:....koje dobro kuciste....da nije toliko skupo u nas,
bio bi mi prvi izbor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:06. |