![]() |
Proc nema garanciju jer to nije procesor za daljnju prodaju. To je ES, oni bi u principu nakon što se pošalju na testiranja trebali biti vraćeni i uništeni/spaljeni, no obično ostaju kod testera.
Kakve veze ima kaj ima svoj servis :) Reci liku da nećeš proc i neka ti vrati pare. |
rekao je da ne da nazad pare, da on nije nista lagao...
|
Ne znam kako da vratiš pare.
Reci mu da ti onda on da pismenu garanciju i neka ti onda pokaže na svojoj ploči da CPU ide iznad x31 množitelja. Kad se već pravi grbav. Mada ne znam zašto si se uopće time išao petljat, još je i cifra pretjerana. Tko je taj tip, kakav to servis ima? |
to sam mu ja i rekao a on meni da nemam pojma sto je to mnozitelj na CPU a sto je to mnozitelj na ploci...heh
nis poslao sam mu kulturan email gdje sam mu rekao da sam provjerio kod intela i da proc nije otkljucan niti nema garanciju (sto je on kategoricki tvrdio da je to vidio po njegovom part numberu) i da se nadjemo da mi vrati novac, sad cemo vidjeti kaj bu napisao |
idi mu naravnaj kičmu malo :D lik te izradio ko budalu. još najbolje da izmisli BIOS ili kakav firmware za otključavanje.
|
jel se moze lika tuzit? mogu sve dokazat lol, ali ovo je ipak hrvatska :D
|
Citiraj:
Ako je jači povedi ekipu :zdero: |
ma bas mi se radi za nekog slijedecih 10 godina kad on mene tuzi :D
ponudio sam mu 100 kn da si ostavi posto sam kako on kaze "svojim nestrucnim rukovanjem sigurno skurio procesor" i da mi vrati ostatak, pa cu vidjet kaj kaze :) sutra idem s tim u asbis da mi daju pismenu garanciju 3 godine jer on tako tvrdi, a ako ne mogu, onda cu traziti pismenu izjavu da taj proc ne moze imati garanciju samo da mi ga ne uzmu hahaha, kako me krenulo nista me ne bi cudilo :D |
Dođeš do njega, daš mu proc i tražiš pare. Ako sere da si ga skurio, onda traži da ostvari garanciju za koju se kune da je ima.
Mislim kakve su to pizdarije :D Napravi strku tu, na bugovom forumu i na newsima, kad se već pravi tako grbav. |
Ma taj je obican preprodavac sa njuskala, jedan od njih par tamo sto se tak prave grbavi i daju lazne garancije i seru svasta. Drugi put pogledaj kaj pise pod "svi oglasi oglasivaca" i koji god ima vise od dve, tri stvari taj je 99% slican tom zmukljaru. HW servis ima svaki od njih i kao i jamstava od Microlinea, Asbisa i sl. dobavljaca koja su vecinom za WC. Ima i ok ljudi medu takvima ali vecinom nisu i treba puno pazit..
Zaboravi, popusio si, nisi tak strasno i drugi put pazi od kog kupujes. Nemoj trosit vrijeme i ostalo na Asbis i gluposti ili mu j..m... ili zaboravi. Ja bit ti preporucio ovo drugo.. |
da vidis samo koje nebuloze lik pise u mailovima...sad odjednom nakon 3 maila vise nema garancije jer sam ja sigurno skurio procesor sa overclockingom i dizao napon iako je CPU zakljucan...ne znam samo da li da dizem frku po par foruma i newsima ili ne, ono neki opis sto mi se desilo bez previse optuzivanja
|
Pošalji ime i prezime na news grupe da je prevarant, javi njuškalu da je prevarant, di god možeš, objavi mu privatne podatke i reci da mulja i petlja. Lovu natrag dobit nećeš, to ti je jasno, osim ako ne poslušaš Baju :D
|
pih ovo mi se jos nije dogodilo, ali uglavnom je imalo potencijala svaki puta kada sam kupio nesto bez isprobavanja. a lijepo mi je drug brko rekao, kupi moj komp i miran si 5 godina, ali ne...moram ja kemijat lol i na kraju me izaslo isto sa duplo sporijom konfom :S
nego, jel mogu liku inspekciju poslat i rec da mi je dao vizitku, nudio ostale stvari iz ducana, ali da mi nije dao garanciju za koju imam dokaz da je tvrdio da postoji 3 godine? ispricavam se moderatoru unaprijed, ali evo malo za razonodu. ovo mi je lik napisao nakon sto mi je rekao da je proc dokazano otkljucan i da se malo naucim o overclockiranju :) " predlažem da saznate sve o overclokanju i ovom procesoru na: http://www.overclock.net/t/193326/in...l-es-pentium-d " ako mi posalje jos par mailova, na kraju ce to biti dobro ulozen novac :) |
Tip te izradio, popravo. Pošto CPU nije klokabilan i ne grije se nešto posebno, nadam se da neće ni krepat.
|
Citiraj:
ajde bar radi a 106Mhz :P to je 3300 |
no dobro, ajde, barem ti taj proc radi ispravno. samo što si popušio dosta love bezveze. mogao si još 8GB RAM-a ili uzeti negu bolju grafiku.
ali svejedno, nebi trebao odustati od tužbe i daljnjih pritisaka na tipa. to što je napravio nije u redu. Citiraj:
|
S tuženjem si bude samo produžio agoniju i natukao troškove...
Edit: Ne znam na koju vrstu tužbe se onda odnosilo. Da mu reče "tužit ću te mami"? :D:D:D |
a cuj, mislim da sam ja sve mogao dokazati, a onda bi troskove na kraju snosio on zar ne? cak je i primopredaja bila tocno ispred novopostavljenih kamera blizu kvatrica lol
na kraju svega ispada da lik uopce nije znao kaj prodaje, a valjda bi se ubio za 5 lipa, pa je nekakav kasniji dogovor bio ocigledno van opcija...dakle jedino neka tuzba, a za 200-250kn... |
situacija, imam kupca za i5-2320, a frend mi prodaje 2500k, pa sam mislio to iskoristit, al me zanima jel mi se to isplati, razlika bi bila nekih ~400kuna, jos sam u pregovorima za cijene. iako mi se cini previse..
|
Razlika u nadoplati bi trebala biti manja od tih 400-500 kn. Pretpostavljam da su oba pod garancijom. Naravno, obavezno klokni tog 2500K, a za to je potreban kvalitetniji hladnjak (300-350 kn).
|
Citiraj:
|
Dal bi ti trebalo tih malo više od 1GHz, to bi ti trebao najbolje znati. :D
|
otprilike 250 kn je razlika u cijeni kad kupuješ novi evo npr. u protisu tako da brijem da ne.
http://www.protis.hr/products/detail...1155-box/48728 http://www.protis.hr/products/detail...-fan-box/41695 ShanTech :P :D |
278 kn, mijenjaj digitrona :D
|
ma gle, da nije on uletio s tim da prodaje svoj proc nebi ni razmisljo o zamjeni, al zasto ne iskoristit situaciju kad je mogucnost tu :D
|
Imaš dobru ploču i dobro napajanje, moje mišljenje je go for it :D
|
Sto bi mi savjetovali kod kupovine cetverojezgrenog intela za poslovni stroj? Naime, vjerojatno ce biti brand name racunalo, tako da nece biti moguce nadogradjivati hladnjenje i klokati proc, pa me zanima da li je i dalje i5 2500K najbolji izbor za te pare ili postoji nesto bolje?
Uz to ce ici vjerojatno grafika kalibra GTS 450 samo da zadovolji aero potrebe windoza... Thx unaprijed! |
.. za 'aero potrebe windouza' ti je dosta, i daleko vise nego dosta, builtin grafika u i5 ...
|
Koja je razlika između procesora i5 2500 k, koji se prodaje u linku i portiu i procesora i5 2500 k iz protisa ili adm-a. Hvala.
|
Nikakva.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:00. |