![]() |
Jel se isplati? Clockaj, ništa te ne košta! :)
Mogao bi on vjerojatno raditi i na 3.5-3.6 GHz. Samo nemoj pretjerati s naponom i sve će biti u redu. |
Iz northwooda 3.0 bi mogao izvući 3.6 možda i 3.8 ako mu pustiš više struje
proguglaj malo, ima na netu kojekakvih zgodnih topića za overclock i te ploče i tog procesora |
Ja sam Northwooda 3.0 vozikao na 3.6GHz na Gigabyte i875P ploči sa 1.55V naponom za 24/7.
|
Evo sklepao sam si s754 mašinu s lošim ramom i ne baš bajnom pločom, al evo drugo mjesto na December OC čelenđu :D http://hwbot.org/community/submissio...in_36sec_671ms
|
Citiraj:
Lijepo. Makar netko da se odazvao :) Al di su bili prije, taman prije mjesec dana sam prodao s.478 komplet, 3.0 preskija i 865 ploču :( A taman sad imam i vodu a i fino je zahladilo :D |
Da, i ja svoje i875P i i815EP komplete odavno rasprodao...
|
Kao što rekoh ja sam sve rasprodao pred jedno godinu i pol zbog faxa i posla, al sad se ima malo više vremena pa se možda aktivnije vratim HWbotu :D
Mislim da bi se i s370 dalo dobiti, za sada su jadni rezultati... |
p3 upgrade
pozdrav svima i sretna nova 2011. :)
dokopao sam se jedne stare kante, dtk prm 92V e0 ploča unutra, i na slot-u je p3@667 mhz. i to radi. kada umjesto tog procesora stavim bilo celeron 1.4 ghz, bilo p3 @ 1266mhz, ne desi se ništa, nema slike, i power led umjesto da svijetli blinka. mijenjao sam jumpere da slot adapteru sa coopermine na celeron i nazad,ali nema razlike. u ono malo informacija šta se mogu nać po netu o ploči piše da podržava fsb i 100 i 133. može mala pomoć oko osposobljavanja ove stare kante? ako bi uspio zamijeniti cpu, poslao bi viu u penziju i koristio tu kantu kao torrent mašinicu. :fala: |
Ovaj Celeron i P3 na 1.x ghz su sa tualatin jezgrom koju ploča vjerojatno ne podržava.
|
Po mojim saznanjima, DTK je trpao PcChips drloge od ploča u svoja računala...zaobilaziti u širokom luku, totalno neupotrebljivo za išta jače od Win95.
|
znači da sa tom kantom ne mogu ništa? uvalit ću to sve skupa frendu, on skuplja staru kramu, možda užicam neku od njegovih p3 ploča, ako nije i on sve pobacao.
|
Novi sam na forumu pa ne zamjerite za neka glupa pitanja.Uglavnom imam PIII-s 1.4 i Matsonic ploču želio bih clockat al neznam jel ploča podražava i kak da uopće clockam iz biosa il windowsa
|
Matsonic, koji model?
|
Matsonic MS7177CT
|
Ajme muke, s tom pločom sam svojevremeno imao svaki drugi dan BSoD. Katastrofa.
|
I mislil sam si da je ploča banana kad nemogu niti clockat iznad 1.6 .Iz biosa namjestim frekvencije 150/ nešto i ruši se ak se to tak dela
|
Citiraj:
ali ovo što Dizel kaže, ploča je veći šroteks. sva računala tada u 2001./2002. u karlovačkom Comelu i Infoingu (jedina dva tada dućana) su imala te ploče, kod socketa s370. |
Evo probo sam pa ploča je SHOW kupil bum neku drugu ak još postoji .Kaj vi preporučate neku da može puno memorije se bacit u nju.Žao mi je da ovaj tualatin skuplja prašinu.
|
Asus TUV4X, zvijer od 370 ploče koja prima 1.5GB SDRAMA...
|
TUV4X, TUSL2C...ova boldana mi je bolja zbog podrške hrpe rama :D
Mislim da je i ona soltek 65-kv2-ct ok ploča. |
Citiraj:
http://slike.hr/slike-male/s/sai2a300_b8f28.jpg |
ahahha ajde fala na pomoći imao sam a možda još uvek imam priliku kupit ploću sa 2 procesora i jel se mogu stavit 2 različita procesora zanči mislim celeron i pentium ili različitih snaga ak me kužite kaj oću reć
|
Citiraj:
...ako nabaviš ploču:D @bubba - šminka, taj komp je u pogonu? |
Citiraj:
Ukratko i bez previse filozifiranja, ne, ne mogu. A i cemu sve to, kada ce te dva P3-S 1.4GHz ispasti ravno 135kn sa šipingom na Ibeju. Citiraj:
|
a i to kaj veliš bubba dobar je ovak kak je evo sad sam na njemu i odlično dela
|
Citiraj:
Ma radi on bez problema na stock naponu i na 1700MHz (bar je meni radio 24/7), ali treba jako dobra ploča koja ima predodređene dobre omjere FSB:AGP:PCI da ne bi došlo do spaljotke potonja dva, ove MAtsonik drlje to sigurno nisu, a zato su i u tadašnje vrijeme koštale 3x manje od Asusovih piluština. Onda se bar znalo staro Grunfovo pravilo "Tko leti vrijedi - tko ne leti ne vrijedi :D :) Sve to imaju TUV4X i TUSL2-C ;) Ove tvoje perverzije sa dva tuleta i onom pločom koju si "masno platio" kod cigana u ameriki neću bolje komentirat :D |
Ova TUV4X pa tog nema nigdje to je preskupo i ako brijem nađem.
|
Ma nađe se za 50kn, samo treba biti strpljiv...
|
Citiraj:
Makar, nazalost, Tuletu opasno fali SSEx, tako da... :\ Misicno, ova masina jede, primjerice, Atom za dorucak. No ako koristis SSE2/3 aplikacije, djaba ti sve... :( |
Citiraj:
Najgore je to sto je tip sa foruma:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:02. |