![]() |
|
izgleda da je IFX-14 dobio konkurenciju
|
Citiraj:
My God... koliki je... :) Lijepo izgleda, a očekivana cijena malo povisoka, no ako dolazi sa dva 14CM venta onda i relativno dobra |
Daj nemoj vise drulat s tim forama "lijepo izgleda" :D
|
A sta kazete na ovu Noctu-u .
Jel vrijedi tih para (sa pdvom oko 120km sto je cca. 500kn) |
Citiraj:
Ako se radi o procu iz tvog kompa onda ne vrijedi tih KPfeninga. Inače Noctue su među najboljim hladnjacima kad se gleda omjer efikasnosti hlađenja i tišine/buke, samo mislim da su im cijene ipak pretjerano visoke. |
Ma ne mislim za ovaj, nego za buduci i5.
|
NIkako.....Noctue su neisplatljivi hladnjaci....on pair s 212+,Alpenfonima te raznoraznim xtower hladnjacima koji se danas nabave za bagatelu.
|
Ali imaju daleko najbolje ventilatore.
Samo vent im košta 25-30$ Pa eto cooler ispadne 40ak $ Ali ova nova 14-tica bi mogla biti prava zvijer. Makar IMHO zračni hladnjaci su udarili u zid, jednostavno ne ide još dolje |
Moram priznat sad kako testiram novu memu sa blenderom,da me druljavac zapanjuje koliko su niže temperature u odnosu na prije mjesec dana.Par puta sam vidio čak da je temperatura <41°C.
Potrudit ću se stavit sliku Dizelu za dušu dok ga još imam :p :D Na temu - zračni kiler ne vrijedi 500kn.Pogotovo ne takav koji se nigdje ne ističe u moru drugih tower kilera,a koji se daju nać za manju lovu. Citiraj:
Znači ~110€ kod nas.Za te se novce slaže vodeno. |
Ja cu tek toliko da promijenim hladnjak uzeti CM 212+, a Nirvana 120 Premium ide na lager. Ne ocekujem bogznakakve nize temperature, ali eto tek da nesto sarafam po kompu i da malo izvadim plocu van iz kucista nakon vise od godinu dana druzenja s Nirvanom, ako je netko zainteresiran za kupovinu ove mrcine nek me drma na PM ;)
|
|
Citiraj:
Doduše,ima ljudi kao ja koji se ježe od pomisli tekuće stvari blizu komponente....em bi došao u napast pustit koju akvarijsku neonku(tip ribice) unutra :D |
Evo meni danas klaun kupio 212+ u RI i poslao, za koji dan Nirvana NV120 ide u penziju i mijenjam hladnjak, pa javim bitne razlike izmedju ova dva u svom setupu.
Ali nekako imam osjecaj da je ovo tesko dostizno u idleu za tog Coolermastera... Code:
Field Value |
Ja stalno mislio da ovaj Noctua NH-D14 ima preporučenu cijenu od 75$, a kad ono... ojra.
Malo ipak puno, makar dolazi sa 120 i 140 mm ventom, vani cijena od 75€ znači kod nas... mnogo |
Gigabyte socker 775 i thermaltake sonic tower?
pozdrav
imam trenutno amd socket 939 konfu i na procesoru je sonic tower cooler od thermaltake-a revizija 1 (onaj koji nepase na am2 socket:) Code:
http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0071/cl-p0071.asp te bi uzeo neku od Gigabyte ploca na koju pase ovaj ogromni cooler sudeci po thermaltake stranicama ide na sve 775 ploce medjutim to i nije slucaj jerbo sam osobno vidio da na nekim plocama smetaju kondenzatori oko socketa e sad drzim fige da netko ima ovaj cooler na nekoj od gigabajtica da mi rekne model jerbo mi je fakat zao odreci se ove mrcine od coolera :] hvala |
Stane na P35 DS3l
|
Montirao Coolermaster Hyper 212 Plus, upravo sad nakon 7 piva :beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Radi i to je to, zasad :) |
nisi ga valjda namazao pjenom, umjesto pastom :D:D
|
Da bude bolja fora, ostao sam bez mrvice AS5 (konjina nisam gledao - da sam gledao mogao mi je klaun novu kupit i poslat skupa s kulerom) i morao sam guliti staru sa Nirvane da bi mogao razmazati na novi setup :D
|
I kakve su na kraju temp u usporedbi s nirvanom
|
Idle je bolje oko 2-3°C, a load dosta sara; od 40-45°C, sto pod Nirvanom nije saralo nego je drzala istu temperaturu oko 50°C. Ukratko odokativno, hladnjak je dosta bolji i manji, ali i glasniji na min. RPM (cca 850RPM). Monataza ventilatora, kao i hladnjaka je ubiboze spram Nirvane, cijela hrpa sarafa i sarafica i standardno beskoristan Coolermasterov user manual. Da nema jubitubija, nikad ne bih skuzio kako se to cudo steze na socket i montira vent onim zicicama na HS.
Popodne kad me tikva prodje cu napraviti neka detaljnija mjerenja, posto je setup identican pa je vrlo zahvalno za vidjeti razliku :) Evo tenutnog idlanja: Code:
Field Value |
Citiraj:
Vidim da je u modi postati temperaturice iako nije ljeto pa evo da i ja svoj idle nabacim :) Citiraj:
|
Puno viske temperature za Q9400 bez opterecenja, taj Mjugen 2 se toliko hvali, a bas i ne hladi bogznakako, sudeci iz tvog c/p-a.
|
Hladi Mugen2 jako dobro znam iz prve ruke. ;)
Pitanje je pak kakvo je stanje s kućištem, senzorima na ploči i samim procesorom Primjera radi kod mene je na PentiJumu E5300 čudan neki senzor koji se zabetonira na 35°C tj 37°C na drugoj jezgi iz samo njemu znanih razloga. Niže ne ide. U sobi finih 23°C ovaj javlja 35°C.... otvorim vrata i temp padne na nekih 7°C temp stoji na 35°C, zgasim vent na OCZ-u ova stoji na 35°C... :D |
Ta cijela Penryn serija procesora ima sranja sa sjebanim senzorima, nevjerovatno.
|
![]() kučiste je Aegis.. gornji 120 mm uzima zrak,a ovaj drugi ispuhuje a 3x92 mm uzimaju izvana zrak i hlade diskove... http://img26.imageshack.us/img26/8771/hotwg.th.jpg evo vrtio prime 10 min i temp max 40 C |
Citiraj:
Citiraj:
@RiSbO - ako ti je ovakva situacija s kablovima po kućištu i sada s Mugenom imati ćeš niže temperature ako si malo središ taj kaos i posakrivaš kablovlje ;) |
Tu i nema Mugena2 unutra:)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:41. |