PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Google Chrome, Chromium (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118281)

mamutarka 21.08.2011. 22:32

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 1959753)
Radi li vam Mail Checker Plus?

radi

BlackDwarf 22.08.2011. 07:24

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 1959898)
radi

Jesi siguran da potpuno radi jer nece oznacit kao procitano i nece obrisat mail.

mamutarka 22.08.2011. 09:14

meni radi kad kliknem na kuvertu mogu read i delete etc.

BlackDwarf 22.08.2011. 09:29

Na stranici te ekstenzije isto se mnogi zale da ne radi ispravno na zadnjoj verziji chroma.

rak21 29.08.2011. 11:07

Vjerujem da ima dosta ljudi poput mene koji teraju browser do krajnjih granica otvarajući xy prozora. Meni se browser svaki put starta sa min. 10 tabova. Pošto sam godinama bio Opera korisnik navikao sam da browser to prožvače bez problema. Posljednjih mjeseci sam se bacio u testiranje chrome.a i ostao oduševljen jednostavnošću i čistoćom istog no daleko je od opere po mogućnosti baratanja sa masu otvorenih prozora, pogotovo ako isti sadrže video tj. flash prikaz..

Za sad Opera no.1, chrome kao backup (prije je FF služio za tu svrhu)..

P.S. Malo šale: http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...28_700b_v1.jpg

win32 07.09.2011. 14:35

Kako radi nekih testiranja moram imati sve browsere tj vecinu, tako sam danas udario u Chromeu malo "about:memory" i neugodno se iznenadio.
Znao sam da trosi puno, ali mislim da je ovo malo previse.
Opravdanje kako je danas memorija jeftina i nije bas neko.
Osobno, Chrome mi je broj 1 browser....brz, stabilan, ima sve ekstenzije koje mi trebaju no ovo me neugodno iznenadilo.
Inace normalno mi je da imam puno otvorenih tabovapa mi tako Chrome starta odmah sa 18 tabova u samo jednom prozoru dok mi je u drugom sve ostalo (da, svi mi trebaju).
Gledajuci neki cold start, znaci prvo otvaranje browsera kod dizanja OS-a tu je Opera daleko najbrza.
Zadnjih cca sat vremena koristim Firefox 6.0.2 posto na ne znam koji naci daje daleko bolju sliku nego Chrome!? Da, ne kuzim ni ja u cemu je stvar, ali ovo mi je sada praznik za oci....doslovce me odmara.
Mozda je to radi fontova tj. ClearType ili kako se vec zove, ali ocigledno je da su boje daleko toplije i ugodnije nego na Chrome-u te je to jasno vidljivo bez nekih posebnih usporedbi.
Kazem, godinama sam koristio Firefox i onda se prebacio na Chrome i preporodio se....dok danas kada sam opet pokrenio Firefox nisam mogao vjerovat koliko stranice i slike bolje izgledaju na Firefox-u.
Budem danas cijeli dan koristio Firefox, sutra cu se prebacit na Operu pa na IE9 u petak (nisam vjerovao da cu ikada ovo reci, ali IE9 je trenutno jako dobar browser....bar meni i vise nema razloga za neke predrasude kao sto je to bio slucaj sa proslim verzijama).

Nego, zna netko u cemu je tocno stvar oko ovog prikazivanja slike i zasto sve izgleda toliko bolje u Firefoxu u odnosu na Chrome?

Evo i one potrosnje memorije (na svim browserima pokrenut Home page i sve ekstenzije koje koristim):

http://img535.imageshack.us/img535/4215/unledmcq.th.jpg

T0mB1ll 12.09.2011. 22:10

koji adblock koristite?? od nedavno su mi se počele pojavljivat reklame iznad videa na youtube-u i to me živcira..

Baja 001 12.09.2011. 23:56

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1975267)
koji adblock koristite?? od nedavno su mi se počele pojavljivat reklame iznad videa na youtube-u i to me živcira..

Normalni adblock http://goo.gl/fO1zZ, nema nikakvih reklama.

Sony1 19.09.2011. 18:48

Zanima me kakav addon koristite za razne pop-up gluposti koje iskaču kad npr. otvorim neku sliku, pa mi se otvori novi tab sa xxx-om i sl.

Ima neki lijek za to ? :D

Baja 001 19.09.2011. 20:26

Citiraj:

Autor Sony1 (Post 1979927)
Zanima me kakav addon koristite za razne pop-up gluposti koje iskaču kad npr. otvorim neku sliku, pa mi se otvori novi tab sa xxx-om i sl.

Ima neki lijek za to ? :D

Imaš neki dodati popup blocker na web storeu, da primjetio san da više iskače po defaultu u zadnje virime.

T0mB1ll 19.09.2011. 21:02

tss, u zadnje vrijeme, kad otvorim puno tabova, chrome šteka za popizdit.. sad jel to do adblocka ili neznam čega.. neda mi skrolat, ne mogu ništa kliknut dok se sve ne otvori..

rak21 19.09.2011. 23:49

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1980066)
tss, u zadnje vrijeme, kad otvorim puno tabova, chrome šteka za popizdit.. sad jel to do adblocka ili neznam čega.. neda mi skrolat, ne mogu ništa kliknut dok se sve ne otvori..

isto..

opera rules..

Baja 001 20.09.2011. 01:53

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 1980066)

Da, to san isto primjetio di ima puno slika, flasha. CPU nije zakuca, RAMa ima, jednostavno kao da triba sve loadat prije :stoopid:

Proba san operu, i izgleda mi dosta nabijena, pogotovo jer san dugo na Chromeu, i jednostavno mi ne leži, ali ako Chrome ovako nastavi morat ću tražit alternativu.

rak21 20.09.2011. 09:58

Baja; opera je vrlo napredan browser; ima funcionalnost kao chrome sa najmanje 10-15 ekstenzija. Istina; kolicina ikona moze zbuniti friskog korisnika ali cijelo sucelje je toliko modabilno da moze izgledati jednostavno poput chrome.a. Jednostavno obrises sve ikone koje ne koristis ili koje ti ne trebaju. Naravno da uvijek mozes doci do tih funkcija odlaskom na glavni meni..

T0mB1ll 20.09.2011. 10:44

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1980263)
Da, to san isto primjetio di ima puno slika, flasha. CPU nije zakuca, RAMa ima, jednostavno kao da triba sve loadat prije :stoopid:

da, evo baš sam htio to napisat, primjetil sam na flash stranicama, otvorim 24sata ili index.hr, sve šteka.. na IE9 nema tih problema.. mislil sam da se to počelo događan nakon upgrejda novog flasha..

Mario92 20.09.2011. 16:41

Možda je Flash Player kriv?

Ja sam uočio da prilikom prebacivanja YT videa u fullscreen ekran bude crn sekundu-dvije što prije nije bio slučaj.

T0mB1ll 20.09.2011. 18:40

onda je, to se i meni događa.. tj, meni nije crno, nego nema videa jednostavno na sekundu..

mamutarka 01.10.2011. 13:03

odem na about google chrome i vidim nova verzija se instalirava, i onda se upali antivirus i neki error kod instalacije, vama?

Wozniak jR. 01.10.2011. 13:09

isto i meni

mamutarka 01.10.2011. 13:24

evo objašnjenje http://chrome.blogspot.com/2011/09/p...-security.html

Baja 001 01.10.2011. 20:19

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 1989071)
odem na about google chrome i vidim nova verzija se instalirava, i onda se upali antivirus i neki error kod instalacije, vama?

Najnormalnije prošlo, MSE u igri.

mamutarka 01.10.2011. 22:31

fixali su sad

aski 07.10.2011. 11:57

Imam jedan problem cije rjesenje nisam uspio pronaci guglajuci ni u ovoj temi.

Dakle u zadnjih par dana mi se stalno događa da mi Chrome prebaci na Yahoo search. To se dogodi nakon svakog gasenja odnosno paljenja kompa :stoopid:

Google search mi je default i cak kad pobrisem sve ostale search engine opet mi se uvali ovaj Yahoo :hitthewal:

Malo sam procesljao komp od nametnika, ali sve je cisto.

EDIT: Nisam jedini... http://www.google.com/support/forum/...afd195b3&hl=en

thuNdeR 08.10.2011. 17:16

Zanima me da li postoji neki učinkoviti adblock za chrome? Nakon 5+ godina firefoxa+adblocka, na kromu me strašno to iritira.
Probao sam adblock za chrome, ali to nije to :(

Baja 001 08.10.2011. 18:17

Citiraj:

Autor thuNdeR (Post 1994390)
Zanima me da li postoji neki učinkoviti adblock za chrome? Nakon 5+ godina firefoxa+adblocka, na kromu me strašno to iritira.
Probao sam adblock za chrome, ali to nije to :(

AdBlock for Chrome + right click meni savršeno radi :)

T0mB1ll 14.10.2011. 16:45

dal postoji kakva ekstenzija za chrome za limitiranje uploada?
znači, uploadam slike ili nešto treće, pa ne mogu normalno surfat pa bi limitiral upload na negdje 20KB/s..

neda mi se instaliravat neki drugi program tipa netlimiter samo radi toga, pa ako postoji kakva šema, ako netko zna, nek javi..

doky 26.10.2011. 22:31

Dostupan je Chrome 15 s redizajniranom New Tab stranicom, a i osjetim blago ubrzanje.

rak21 27.10.2011. 11:15

Vise se ne moze pinati tab na speed dialu (most visited)?

mamutarka 27.10.2011. 13:42

ja sam sad otišao u opcije i slučajno vidim da nije sync složen, i idem ga slagat i dobim ovo:

http://i.imgur.com/tT5Gb.jpg

wtf je ovo encryption passhprase?

toga prije nije bilo :O

Ari 27.10.2011. 15:21

Sad sam pročitao zadnje dvije stranice i mogu samo reći da su to dječije bolesti. Ipak je to još relativno novi preglednik i ti problemi koje navodite nisu tako maleni....mislim da ću pričekati da izbace bar 40 i koju verziju Chrome browsera.

Ja sam prilično osjetljiv i na najmanje nepravilnosti, sve primjetim, i mogu reći da sam od samih početaka jako zadovoljan Firefoxom (sve do verzije 3.6) uz 5-6 addona koji rade savršeno.

Pojedinci će radije trpiti nepravilnosti u radu i smatrati sve osim Chrome-a KOMPLICIRANO :nono:

Komplicirano ? Opera - Firefox ? haha ! Fakat to ne može biti argumenat. Umjesto da tehnički napredujemo jer se tehnika razvija masa ljudi ide baš u suprotnom smjeru jer očekuje da će tehnologija baš sve napraviti za njih, eventualno jedan gumb da treba pritisnuti i deri....google je očito prvi uočio da novije generacije žele sve na tanjuru....da ne ispadne da sam neki neobjektivni starac, to je potvrdio ne samo jedan profesor...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:59.