![]() |
pa vjeruj njima,nitko ti ne brani,ima takvih koliko hoces po forumu
tupe samo svoje,vjeruju razlicitim stranicama i onda na kraju zale se ovdje kako nemaju 100fps u krizi kazem,q8200 je ok procesor,no velika razlika izmedu cache-a je bitna ne zanemarevsi manje grijanje i potrosnju,a i nabavis kvalitetniji hladnjak i to je to a ako ides zbog potrosnje,samo izvoli:) |
Nagađaš...molim neke konkretnije dokaze koji potvrđuju tvoje teorije.Tvrdiš da je tvoje mišljenje vjerodostojnije od tri različita sajta ?
Što bi rekao da sam probao oba procesora i da nikakvu razliku nisam osjetio u perfomansama tj. igrama ? |
probaj a i mnogi ljudi ce potvrditi da je bolji,iako ti vjerujes da je q8200 bolji:)
ponavljam,ne kazem da procesor s*anje,ali ipak ne moze biti bolji od q6600 Citiraj:
jer ti argumentirano ne vodis raspravu,vec samo dajes linkove reviewa pricekaj nekoga da ti lijepo objasni:kafa::fiju: |
Evo vidim da rasprava bas i ne ide :), pa cu ja reci par rijeci.. Prvo i osnovno vidim da nitko ne kupuje proc (isto tako se ne dvoumi izmedju 2 spomenuta quada, koji su tema rasprave :)). Kad bi netko isa u kupovinu i izricito trazija nekog jeftinijeg quada, prvo pitanje bi tribalo glasiti: Za sto ce ta kanta sluziti? Ako covjeku nije do oc'a i ne misli obarati neke rekorde u 3d cmarku i ostalim sintetikama, preporucija bi mu q8200 bez govora.. Ako bi pak isa oc'ati onda bi preporucija q6600, jer i ptice na grani znaju da ima puno vece oc mogucnosti i veci multi... Eto, to je moje misljenje, ako grijesim slobodno recite.
|
Dakle, danas mogu dobit E8400 + S775 ploča + 4GB DDR2 za ~< 2000 kuna.
Pitanje je da li se za kombinaciju i5 + S1156 (na koji NEĆE ići i7) + DDR3 isplati davat... a vrlo vjerojatno 3500+ kuna. A sve mi se čini da je i5 neka "prijelazna" platforma, koja će izumrijeti za godinu - dvije. |
Sigurno da se ne isplati ako vec imas priliku uzeti E8400 + MBO + 4Gb rama..
IMO, go for it! |
Citiraj:
sto onog dijela o s1156 i i7 tice, ajmo se kladit, evo ti jednog linka (a ima slicnih stotine po netu) i mozda ti neke stvari budu jasnije |
Q8200 je jednak Q6600 i tu ja nemoram ništa dokazivati, očito ovi koje tvrde suprotno svršavaju na veči cache i overclock prek 4Ghz..
@maX Ja budem prije vjeroval srcecepajućim linkovima, nego tebi koji nemaš nikakav dokazni materijal, i koji stalno hvali staro vino |
Ja znam razlog i on je visi FSB. Quadovi su narocito osjetljivi kad je u pitanju FSB, zbog same prirode FSB sabirnice i cinjenice da su ti quadovi dupli dualci u jednom pakiranju.
|
Naravno.....to su i svi testovi dokazali .Na defoltnim frekvama to su jednaki procesori a to da Q 6600 postiže viši overklok svi znamo i da je u tom segmentu bolji .Ali napisati da q6600 pere q8200 je totalno pogrešno pošto su gotovo identični kada su igre u pitanju na stock .Mnogi korisnici više cijene manje grijanje i potrošnju od višeg overkloka koja opet ovisi od primjerka do primjerka.
|
E pa, nije ni svejedno sto se Q6600 puno bolje kloka i sto ima VT.
|
Citiraj:
|
Nisam ni napisao da je svejedno.
|
Citiraj:
Umeđuostalom, kome je tolko bitno klokanje (aka 4ghz:fiju:) če uzeti q8400,q6600,q9400... Citiraj:
Al znam ja koji je vaš najjači razlog, taj što ide na 4ghz na vodi. I onda ispadne Q8200 stock vs. Q6600@4ghz, znači ipak ste u pravu:D |
Ima veci cache i bok,jaci je na istom taktu,to je ko da usporedujes E7x00 i E6x00,na istom taktu ce E6x00 biti jaci i bok,pa makar za 1%,poanta,biti ce jaci!!!
|
osim ako se radi o pentiumu e6300 koji je slabiji od e7400 iako rade na istom taktu, ali ponegdje moze biti i brzi :D
no ovo je sad zblja cjepidlacenje |
decki sta kazete o q9550?sta mi je bolje kupiti phenom 2 940 ili q9550?ne zanima me bas previse oc.
|
ako ides na phenoma zasto ne 945 koji ima i ddr3 kontroler onda kvragu!? 920/940 su neisplativi skroz vise.
nego, nisi li napisao da kupujes 790i plocu? kako ti onda phenom ista predstavlja? i jos jedno podpitanje, koja je poanta u otvaranju 783 topica s pitanjima? sve si ljepo mogao zapakirat u jedan na konfiguracijama gdje navedes kolko para imas i zelje i preferencije pa da ti se nesto slozi... tj pardon, pitat na 783 razna mjesta, skoro ista stvar |
Citiraj:
hvala na savjetu....naravno da nisam mislio staviti phenom940 u 790i ultra sli... |
Jedna dilema...koji procesor uzeti?
Intel Core 2 Duo E8400 ili Intel Core 2 Quad Q8200 C2duo skuplji 100kn. Komp bi prvenstveno služil za igranje, a proc bi išao na Gigabyte EP45-DS3 matičnu. Hvala. |
@Mephsto
E8400 |
Citiraj:
Osobno bi izabrao Quad-a, jer nisam od onih koji u kućnom kompu stalno nešto mjenjaju. :D |
@Mephsto
Trenutno bi ti bilo bolje uzeti E8400, ali slazem se s Nybelung-om sto se tice ulaganja u buducnost tj. samo ako komponente ne minjas cesto... |
po meni ulaganje u buducnost nema smisla, za godinu/dvije kad ti bude trebalo uzmes quada prema tome moj savjet je E8400
|
Konfa bude sigurno trajala 2 godine, eventualna izmjena bude grafa.
Odluka pada na E8400. Hvala na savjetima! |
kupio bih novi proc i troumim se između e7300, e7400 i e7500. ima tko prijedlog i da li ima negdje usporedba. tnx.
|
to je sve isti proc samo je razlika u množitelju, ti bez bada možeš podić takt modelu e7300 dizanjem takta sabirnice
|
tnx wolverine.
|
help
ploča je abit AW9D-MAX,sad je na njoj Pentium 4,planiram uzeti Core 2 Duo.problem je što neznam koji,mislio sam E7200 ili E8400 ali nisam siguran da bi baš išli na ovu ploču (prema http://www.abit.com.tw/cpu-support-l...w9d_series.htm) koja je razlika između Core 2 Duo E8400(E0) i Core 2 Duo E8400(C0) hvala i pozdrav |
E0 su noviji stepinzi sa boljim OC potencijalom. Tebi je svejedno dal imaš C0 ili E0 jer ti je ploča ograničavajući faktor po pitanju FSB-a tako da nećeš moći puno forsirati procesor što se tiče visokog takta.
Toretski bi trebali ići gore svi koje si nabrojao jer za E8400(C0) i E7200 piše Ok, a E8400 E0 je praktički isti vrag kao i C0. Probaj malo prošnjofat po stranim forumima i vidit kakve procesore ljudi imaju na toj ploči. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:25. |