![]() |
Voltažom možda, ali zagrijavanjem ga nećeš moći spaliti, tak da to moš prekrižiti.
Eventualno da ga držiš na nekih 2v+ par dana, onda opet, možda. |
pa jebemu, ti procovi su ko od dijamanta :D
bem ti takvu kvalitetu ^^ |
a neki toplo hlandni šokovi...ili da se jednu od onih nožice od proca (s775) pusti npr 24v...
|
Dobro aj sad :D
Tema nije otvorena s pitanjem kako shebati Core2 procesor :D |
Citiraj:
|
Ne kužim se baš u te stvari ali piše da je Thermal specification procesora 72,4C. To bi nešto trebalo značiti. Npr da je to maksimalna temparatura na koje će procesor normalno funkcionirati-bez reboot i sl. Uzmimo da sam ja inžinjer koji zarađuje za život proračunima koji se vrte danima. To bi značilo da na pol posla sve može otići k vragu jer će procesor spašavajući svoju glavu uništiti moj posao tako što će se ugasiti!! I ja tu ne mogu ništa učiniti jer ne znam kolika mu je temperatura. Prema tome ne mogu dimenzionirati ni adekvatno hlađenje. Možda je proc konkavan, možda nisam dobro stavio hadnjak-ja to ne znam i mirno čekam da sve ode u pm. Šta bi se dogodilo da kupim auto koji ne pokazuje brzinu? Dali bi primili reklamaciju? "Žao mi je gospodine. Mi smo probali vaš auto i uredno radi." Ne bi išao u krajnost ali šta ako se ovakav procesor koristi u medicini, za kontrolu letova i sl.? Radi se o poluproizvodu i mislim da ovo mora proći pod reklamaciju.
Ustvari kako će procesor zgasiti stroj ako mu senzori ne valjaju? Sjetih se onog vica-kak termos boca zna kad je ljeto kad zima? |
Citiraj:
|
Pošaljem ja cijelom forumu ovog E4300 kojeg imam da ga pokuša sjebat. Nevjerujem da će itko uspjet izravno sa ploče, eventualno Quake ili Razer sa visokom PLL i VTT voltažom no teško i tad. Mislim da se s OVIM dokazao koliko je tvrdoglav! Pokušavam ga sjebat već neko vrijeme al neide :(
EDIT: da, kao da ga nisam držao na 2v iako sam imao problema sa istom voltažom na T2R. Inače za prilike Orthosa VTT je bio na 1.6v a PLL na 2.38v. Temperatura nema nikakve veze sa hebanjem procesora već voltaža. Digni ti hladnjak sa 65nm proca pa čuvaj plafon i stol :D |
Pokušavaš al neide?
Pa rokni ga bez hladnjaka. Daj mu prvo 1.8V i onda bootaj win.Ak onda ne dimi bar znaš da ga mož imat bez hladnjaka na pasivi(doslovno) :fuming: |
Dečki svaka čast:care: Ovo je na nivou saborskih diskusija. Pitanje o mogućnosti reklamacije proizvoda koji ne radi sasvim korektno razvilo se u raspravu kako uništiti isti:roller:
|
Prouči ovo :D
http://www.youtube.com/watch?v=-jKzX...eature=related |
Citiraj:
|
brutala....:D
|
Evo padobransko pitanje:
Kako su temperature naznače ovoliko različite http://pce.hostili.com/images/tempnuyc_thumb.jpg BTW BT je na dodir hladan, tj slabo se osjeti toplina, možda senzor fucked up ?!?! |
Citiraj:
http://www.max-save.org/pix/80jy5kp_thumb.jpg Problem je sto mi Sonic Tower nije ispoliran pa je na jednu stranu procesora "sjeo bolje" nego na drugu...I dogodi se to..ccc..Idem ga dns polirat,hvala Bogu... Tako da si kontam i da je kod tebe taj slucaj(il ciji je vec SS):) |
Citiraj:
Moje pitanje je bilo: da li može biti ovakva razlika CPU vs C1 / C2, jer svi obično kažu da je noramalno da je to 1-3°C razlika. Meni su jezgre uvijek približno isto tople, ovisi o opterećenju. Nego razlog ovog posta je taj što TT BT dobro hladi, na dodira blago topao a ovde temperature različite i dosta visoke (50 - 55 °C load :hitthewal:). Dok sa E6300 + stock HS @ 2800 LOAD ~ 50 -55°C i to sa Primeom, i očitanja CPU vs C1 / C2 su razlike 1 - 3°C :) |
Može biti i jako velika razlika čak i do 10ak C... :)
Kod mene na Athlonu je recimo standardno 6-8C razlike (osim kad se baš obe jezgre nacrvlje na 100% onda su uglavnom jednake) mislim kolko se može tim senzorima vjerovati ali predpostavimo da kad već felshaju (a felshaju uvjek) da felshaju jednako obadva... :fiju: :D |
Da,i men se izjednace kada je full load,budu iste...Al u Idleu(kao sto se gore moze vidit na SS-u) su sve neke divlje :D
|
Citiraj:
http://pce.hostili.com/images/tempovm_thumb.jpg |
CPU senzor je na ploci u socketu, a Core je senzor u procesoru, ako me senilna pamet jos sluzi ;)
|
Citiraj:
|
Živciraš se oko nevažnih sitnica..
|
Citiraj:
Morat ću nabavit one sonde za mjerit temperature, da vidim realno koliko je vruć E4400 :sweating: |
imam jedno pitanje naime proc mi se malo pregrijava pa dok ne skupim lovu na novi cooler stavio sam jedan 80mm fan na side pannel.
moje pitanje jel bi bilo korisnije da puše prema unutra hladan zrak ili da ga stavim da puše vrući zrak iz nutra prema van. |
Ovisi o tome kako ti je rješen protok kroz case valjda... :kafa:
Vjerojatno je bolje da puše ako je točno iznad proca ili makar jako blizu, ako nije onda možda bolje nek ispuhuje... |
http://pce.hostili.com/images/Q9300xa7w_thumb.jpg
proc se hladi sa TT BT-om, dok mi ne dođe vodeni blok, otvorena stranica, i nije mi jasno kak je moguće da ima toliko velike temperature... hladnjak je topli na dodir... |
Citiraj:
neznam sta bi ti htio, nekih 40c, a vani je opet 30:) |
Citiraj:
mislim, čuo sam da se quad grije, međutim mislio sam da se york manje grije, pošto je na 45nm tehnologija... |
Evo ovako... zanima me koliko su "normalne" temperature mojih komponenti...
idle: CPU: cca 52*C (±2*C) VGA: 44*C NB: 44*c load: CPU: cca 68*C (±2*C) - zna otići i do 75 ali se odma vrati na 68 VGA: 51*C NB: 49*C **gledano pomoću everesta ***nije full load. ali je u manje zahtjevnijim aplikacijama (warcraft 3) kučište je sada valjda dobro prozraćeno.. jedan 120mm intake i jedan exhaust... i još sada dolazi HX520 pa ću valjda bolje riješit kablove (u sobi je temp 24-27*C pa i više :sweating:) [img=http://img204.imageshack.us/img204/2286/dsc00659lm1.th.jpg] - slika i nije neke kvalitete ovaj 120mm će ići na S1, 140mm nekako da hladi memoriju i NB, a umjesto stock coolera za cpu ide hyper tx2.... e sada me zanima da li je smetalo što sam malo "poliro" (bolje rečeno samo šmirglo proc), koristio sam dvije vodene šmirgle gradijacije 2000... i dali netko ima kakvih iskustava sa Pentium D po ljeti na vručinama :D @razer - to sam copy/paste iz onog svog threada... nisam ni vidio da ovo postoji zato što je postano prije 3god... ali sada znam pa ti moj thread obriši :care: |
Smithfieldi znaju i preko 70 sajbat u loadu, tako da ne brini ;) Ne znamo i dalje koji procesor imas, Pentium D. 8xx ili 9xx?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:30. |