![]() |
Citiraj:
|
Jel kod vas disk stalno nešto radi? Kod mene konstaktno onaj zvuk..ono..nešto..kao da radi nešt (neznam opisat) :D. Zna i potrajat, 5-6 sek...lol..kad i otvaram stranice na netu...neznam...barem je defragmentiran...a i čuje se, na metar je od mene, AAM je na 128, al čuje se kad čita ili piše nešt...normalan rad, bad luck, bad case ili nešto četvrto?
|
Normalan rad ;)
|
Citiraj:
Ja imam Seagate Barracuda 7200.10 ST3250410AS 250GB 7200 RPM 16MB , i stvarno ga cujem u rijetkim prilikama, a komp mi je dosta tih, i traje kakve 2-3 sekunde. Nadam se ovaj nije glasniji od njega?I da je mrvicu glasniji meni paše...pa sad. Prestrašio si me:D znaci za 450 kn nema boljeg diska?Bio bih mi primarni, ovih 250 mi je vec premalo...pa bih ga se riješio. |
Nemas brige, imam tog Seagate-a i tu su negdje. Racunaj da je bucan kao 12cm vent na 800-900 RPM.
Ako bas zelis picajzlit nariktas si AAM (Hitachi Feature Tool), ubijes tu eventualnu "buku" u seek-u i milina :) |
OK,thx
Samo još jedno pitanjce Razlika između 640AAKS i AALS je kakva? Osim sto je aals olfo noviji, i koliko sam skuzio u vrijeme izlaska bio nesto skuplji...koje su druge razlike? (p.s. aals je 5 godina garancija) Ja nisam nekakav benčer sa diskovima i to, bitno mi je da je u rangu sadašnjeg. Vidim da je u LINKSU aals na traci... edit: znaci sa 640aals za 400tinjak kuna nemogu fulat ako je u rangu sa aaks?(sutra ga kupujem pa sam skeptican...ako ga nitko ne zablati do 11 navecer , sutra ga uzimam jer ga hvale da je solidan po internetu ) |
ST3250410AS pod vistom prakticki besuman, međutim sad kad je wd640aaks preuzeo ulogu sistemca bome ima svojih glasnih trenutaka roštanja
|
AAM je postavljen na koliko?
|
Isključen tj max 254.
Dok je seagate bio sistemac a wd storage sve je bilo fino i skoro da se i nisu čuli diskovi. No sada kada je sistemac wd, u idleu -kada nema aktivnosti- je ok, no kada vista ili neki pozadinski proces krene prčkati po disku čuje se. |
hm... čudno jer sam imao prilike probat Seagate i nisu baš tihi bar ne tako kako ih ti opisuješ
|
Uf nije ni meni bio npr onaj 7200.10 320gb - taj mi je prilicno dirao zivac i konstantno bučio (i još ništa posebno nije bio brz i još kad se sjetim cirkusa sa firmwareom), ali ovaj speedy s jednom pločom je zbilja bio uzoran sistemac.
S druge strane bas kazem, bio sam iznimno zadovoljan s ovim wdovima dok jednog nisam stavio kao sistemca. |
Zato i sluzi AAM, da se nashtela to "rostanje" u seeku. Razlika bi trebala bit poprilicno osjetna.
Stoga, Hitachi Feature Tool i deri misko :) BTW sto se Seagate-a tice, on je u idle-anju ipak glasniji od WD-a, tj. nije besuman (7200.10 - 410AS - 250GB). To je ono sto mene najvise smeta - konstantan zvuk/zujanje okretanja metalnih ploca (a ne povremeno "grepkanje" po disku). Cujem ga najnormalnije u HTPC-u (provjereno izvan i unutar kucista). |
Evo baš sam sinoć clonirao sistemac na wd i mogu reći da se osjeti razlika (bila barica .9), a što se barice tiče (7200.11 500gb) meni je definitivno glasnija u seek-u i općenitom roštanju od wedejca bez obzira kaj je na 254!
Ak ne profitiram od aam koji je sad na 254 i iznosi oko 12ms onda bum ga stišal na 128 al ode vrijeme na 16ms! Kad već malo uspoređujete primjetih da je od barice u prosjeku topliji za 2 stupnja...al svejedno se drži do max 35.... |
seagate nema AAM.
|
Citiraj:
hmm da, baš gledam svoj post i nekak mi promiče gdje sam ja to napisao da ima :fiju: |
Citiraj:
daleko je to od nečujnog diska Citiraj:
Ista stvar je bila i na mom starom Samsungu 250GB koji je imao full tih seek ali se čuo motor |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
uzeti blue ili green?
cijena je praktički ista koje su bitne razlike? (brzina, tišina, temp?) http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=10210&servisID=1 http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=21236&servisID=1 |
Citiraj:
@daxxx88 Za tih 10kn razlike, išao bih na brži (blue) :D |
Citiraj:
Pitam, jer imam snimku WD6400AAKS sa i bez AAM-a. Znaci prvih 5s (0.-5. s) je okolni sum, zatim idle (5.-15. s), potom AAM ukljucen (15.-25. s) i na kraju bez AAM-a (25.-35. s). |
Citiraj:
sad još samo jedno pitanje - imate li neko externo kućište za preporučit, da nije preskupo, a ok? (tipa do 200tinjak kn) |
Citiraj:
|
aj ti u hitachi tool i vidi na koliko je, nekako mi je cudno da je po defaultu na 128...
|
Citiraj:
daj mi reci, meni je ovako situacija http://www.imagesforme.com/out.php/i636217_dz.JPG grebe strasno.probo sam ga na 128 tu je nesto acces time veci 16 i nesto,,al se jedva cuje..dal ga mogu ostavit na 128?prvi put radim ovo pa nisam bas upucen.... |
Mozes naravno, nema nikakvih posljedica (osim access time-a :)).
|
ja na svojima uopće ne čujem seek, ali ga zuje :( kad će ti ecogreeni u ostale trgovine, a ne samo d24 i magazin.rs ...
|
mislim da već na 192 bude jako tih pa možeš probat i vrijednosti između
|
hmm dozvoljava mi samo na 128 ili 254 ,a vrjednost izmedju nemogu postavit,,,,tj ja je namjesitm na skali i stisnem set al on vrati na prijasnju koja je bila...znaci ako je bila 128 a ja stavio na 150 i stiso set on stavi nazat na 128....wtf
|
jel ovo ok kombinacija?
http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.510.058 + http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.612.013 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24. |