PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 19.08.2023. 08:33

Citiraj:

Autor medo (Post 3692133)
Čim takvo vozilo ne prolazi tehnički znači da je tehnički neispravno. Za to se skidaju tablice na licu mjesta i šalje se na vanredni tehnički pregled.

Ali policajci to naravno rade samo u posebnim situacijama odnosno kada moraju ili ako im se gadno zamjeriš. Pogotovo na istoku Zagreba (Dubrava, Trnava...). Tamo je policija posebno tolerantna.

Ne skidaju se tablice za svaku tehničku neispravnost.
Imaš tri vrste neispravnosti, samo za opasne se skida

coconut 19.08.2023. 08:37

@hamm
Probaj kod ključara u suterenu CC1 West na Jankomiru.

Mladenxy 19.08.2023. 08:38

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3692228)
Ček, što se desilo da niko ne komentira krug nevere?

Gledam i čekam zadnju ravninu i onda napišu da je limitiran na samo 350 kmh zbog pravilnika o gumama...pa hebemti.

Formula bez zvuka.

DoxyTheCroat 19.08.2023. 08:44

Citiraj:

Autor coconut (Post 3692241)
@hamm

I na CC EAST pod štenglama ključar isto može riješiti ti ključ bilo kakav. I povoljan je. Neznam jel to ista ekipa, al ok je.

Hamm 19.08.2023. 08:49

Citiraj:

Autor coconut (Post 3692241)
@hamm

To je ovaj? https://citycenterone.hr/zagreb-west/trgovine/ask-obrt/

Garro 19.08.2023. 09:07

SuperBrava na Jarunskom placu.;)

Xiaomi 19.08.2023. 11:17

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3692238)
Naslov videa "bending physics"...
GT3 RS za 15ak sekundi brzi iako sporiji na pravcima

I to s malo više od četvrtine snage je 16 sekundi brži.

Lewis 19.08.2023. 11:37

Mozda bi Rimac trebo napraviit neku special verziju sa manjom baterijom (dovoljnom za 2-3 kruga) i tako olaksati auto za 400, 500 kg i onda bi mogo biti dosta brzi ali i ovako je vec super vrijeme za tu kilazu...

lowrider 19.08.2023. 11:40

Nevera Leggera ccc...

CatKiller 19.08.2023. 11:50

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3692238)
Naslov videa "bending physics"...
GT3 RS za 15ak sekundi brzi iako sporiji na pravcima

Prije 6 godina je Nio EV supercar dvosjed odvozio za 6:45.

https://www.nio.com/news/nio-ep9-bre...ife-lap-record

7 min je ok rezultat za Neveru, ali moralo bi to i bolje za supersportski dvosjed gdje je sve podređeno performansama. Nevera je street legal, ali ima pola desetljeća noviju tehnologiju.

fanATIk 19.08.2023. 12:12

Pa i VW ID.R je odvozio za 6:05, no kao i Nio, nije street legal.

GoGzS 19.08.2023. 12:23

S obzirom da je auto kakav izadje iz tvornice (+ rollcage, jel), super vrijeme. Nabacit slickove, skinut par kila i okinut vrijeme da vidimo sta sve moze i van "production spec EV" kategorije :D ubrzanje koje ima na izlazu iz zavoja je nerealno, i fascinira me koliko rano vec moze opalit po gasu pri izlasku iz zavoja... zanimljiv krug.

Xiaomi 19.08.2023. 13:20

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3692283)
S obzirom da je auto kakav izadje iz tvornice (+ rollcage, jel), super vrijeme. Nabacit slickove, skinut par kila i okinut vrijeme da vidimo sta sve moze i van "production spec EV" kategorije :D ubrzanje koje ima na izlazu iz zavoja je nerealno, i fascinira me koliko rano vec moze opalit po gasu pri izlasku iz zavoja... zanimljiv krug.

U karussell zavoj brzina je u trenutku bila samo 6x km/h. Vrlo slabo. Zavoji su bolna točka teškim BEV automobilima. Taj karussell ozbiljniji auti prolaze sa 90+ km/h.

Npr. GT3 RS koji je 16 sekundi brži od Nevere, s 1370ks manjom snagom je prošao taj zavoj sa 95-98 km/h i prije samog izlaska dotaknuo je 100.

markecSMB 19.08.2023. 13:32

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3692276)
Mozda bi Rimac trebo napraviit neku special verziju sa manjom baterijom (dovoljnom za 2-3 kruga) i tako olaksati auto za 400, 500 kg i onda bi mogo biti dosta brzi ali i ovako je vec super vrijeme za tu kilazu...

Ne može, i ovak baterija daje 10x veću snagu nego što bi trebala.

Snaga koju baterija može davat je proporcionalna veličini baterije.

I nekužim boldano. Valjda misliš možda bi ljudi zaposleni u Rimac.... Neuki bosanski prevarant sigurno ne može i ne zna ništa oko spominjanog.

GoGzS 19.08.2023. 13:40

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3692293)
U karussell zavoj brzina je u trenutku bila samo 6x km/h. Vrlo slabo. Zavoji su bolna točka teškim BEV automobilima. Taj karussell ozbiljniji auti prolaze sa 90+ km/h.

Npr. GT3 RS koji je 16 sekundi brži od Nevere, s 1370ks manjom snagom je prošao taj zavoj sa 95-98 km/h i prije samog izlaska dotaknuo je 100.

GT3 RS je fakat bestija za stazu koja em je laksa em ima tonu downforce-a i Cup 2 gume koji su semi slick. Bilo bi cudno da ne jede Neveru u zavojima.

Ja sam prvi koji ce rec da je bio sumnjicav da ce Nevera uopce izdrzati sto se baterija/snage tice cijeli krug full send, a ako i bude, da gume ne budu haha. Al eto, 7:05 pokazao sat, zanimljivo i impresivno :)

Nadam se da ce imat jos koji izlet na stazu, ili da ce netko od privatnih pripremit auto jos bolje za stazu, nabacit full slickove i da vidimo do kud moze :D

Mladenxy 19.08.2023. 13:49

Ovo je više demonstracija za potencijalne kupce auta ili tehnologije, da vide kako može cestovna verzija po ozbiljnoj stazi i po kojem vremenu.

Xiaomi 19.08.2023. 13:55

Citiraj:

Autor GoGzS (Post 3692296)
GT3 RS je fakat bestija za stazu koja em je laksa em ima tonu downforce-a i Cup 2 gume koji su semi slick. Bilo bi cudno da ne jede Neveru u zavojima.

Pa Nevera ova je bila na Michelin CUP 2R gumama. Isto kao i GT3RS. Možemo i GT3 običnog gledati, isto na Cup2R.

Rimac conducted test. Michelin Cup2R. Verified by independent timing data, TÜV SÜD and on-board telemetry.

The Exiled 19.08.2023. 14:01

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3692298)
Ovo je više demonstracija za potencijalne kupce auta ili tehnologije, da vide kako može cestovna verzija po ozbiljnoj stazi i po kojem vremenu.

Da, možemo biti sretni da firma nije propala prije pet godina zahvaljujući pravovremenom ulaganju izuzetno stručnog investitora intimno upoznatog s tematikom.

Na stranu sad da su u to vrijeme svi mogući portali bili puni članaka o državnim i EU subvencijama, poticajima, vanjskim ulagačima i unaprijed rasprodanim C1 primjercima.:):D

Sve u svemu rekordna Nevera na bilo kojoj stazi doprinosi sveopćoj situaciji podjednako kao i "naši" kad osvoje drugo mjesto u loptanju.
:chears:

Mladenxy 19.08.2023. 14:06

Ma ak je pokrao u zatvor kaj drugo. Ja samo komentiram tehnologiju koja je impresivna Od kako sam po prvi puta vozio EV ne izlazi mi iz glave.

GoGzS 19.08.2023. 14:12

Citiraj:

Autor Xiaomi (Post 3692301)
Pa Nevera ova je bila na Michelin CUP 2R gumama. Isto kao i GT3RS. Možemo i GT3 običnog gledati, isto na Cup2R.

Rimac conducted test. Michelin Cup2R. Verified by independent timing data, TÜV SÜD and on-board telemetry.

Neznam zasto, ja sam bio uvjeren da je nevera na Sprot 4S... anyway, zanimljivo za vidjeti cijeli krug i sta su slozili. Bas me zanima koliko moze u boljim uvjetima/bolje pripremljen auto.

Xiaomi 19.08.2023. 14:41

Imala je gume kao svi ozbiljni auti koji su do sada vozili Nurb. Dosta understeera, treba tu masu kontrolirati po stazi. Ulasci u zavoje su bili meh brzine za hypercar vozilo. Ali, završila je krug, brža je od limuzine koja ima puno manju snagu i 2.3 tone i koja je do sada držala rekord. Očekivano bih rekao. Bez zvuka, osim jakog šuma ventilatora za hlađenje baterije, bez jakih emocija koje su prisutne kod recimo GT3 koji riče na 9000 okretaja. Ako se mene pita, precijenjen auto debelo. Pošto me se ne pita, svejedno mi je, čestitke na rezultatu, kakav god on bio.

Možda u boljim uvjetima može još 5 sekundi skinut, ali to je možda. Treba i vozač ne cijenit svoj život, da riskira i ide na all in...

1v@n 19.08.2023. 21:18

Malo ulovljene egzotike danas

https://streamable.com/gzkzv7

sinisa1989 19.08.2023. 21:54

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3692134)
Naravno da moze (i nije po defaulti - tvornicki gore/rade samo prednji ringovi), ja sam kod sebe na F30 i na F20 iskodirao da gore vanjska zadnja kad gore ringovi (na Auto modu). Moze se cak iskodirat da gori samo jedno (lijevo/desno vanjsko ili unutrasnje) ako zelis ili sva 4 (F30) dok sam na F20 upalio zadnje LED pozicije tako da na Auto modu gore ringovi i zadnje pozicije stalno..

I to sa obicnim Carlyem preko mobitela (BT) a di tek preko sluzbenog servisa/dijagnostike...

Ako trebas kad budes blizu javi se pa ti iskodiram...

A mogu, da. Samo kaj im se ne da. Gledao sam dok mi je kodirao novo HK pojačalo nakon havarije koju sam imao. Mislim da je bio ISTA+.

Nego, koji Carly paket ti imaš? Premium, pretpostavljam? :)
Thx na ponudi, taman đir za cjelodnevni izlet :D

Wolverine 20.08.2023. 08:17

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3692228)
Ček, što se desilo da niko ne komentira krug nevere?

A sto da se pise a da vec nije prozvakano.
Da je odvozio krug s nehomologiranom, dakle nije street legal, TA verzijom? Da je punu minutu sporiji od I.D.R koji ima koliko ono, 700ks?

Da je sporiji od 296GTB, GT3RS, GT3, Huracan Performane ili Aventadora...

Za posebnu verziju s 2k konja ovo je lose. No jebiga, nije ovo ravna crta di se moze nadrkavat s onim pacijentom Watsonom i svrsavat kak ide auto od 0-400m i svaki puta bit iznenaden kak struja dobro ubrzava.

Jebote pa to je vrijeme u rangu s nakovnjem od Vipera.

Za usporedbu bit minutu sporiji je ono koliko je Nevera brza na Ringu od Golfa GTI

Inovator 21.08.2023. 00:22

Gdje se kod nas može preko weba kupiti autostaklo? Konkretno prednja šajba...

Xiaomi 21.08.2023. 00:25

Probaj ovdje https://www.autostanic.hr/karoserija...bransko-staklo

Inovator 21.08.2023. 00:27

Hvala, ali nemaju koliko vidim.

Lewis 21.08.2023. 01:13

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3692393)
Nego, koji Carly paket ti imaš? Premium, pretpostavljam? :)
Thx na ponudi, taman đir za cjelodnevni izlet :D

Ma da nebi placao pretplatu na nesto sto koristim 5 puta godisnje (pogasim start stop rodbini i prijeteljima i eto sebi odradio par kodiranja), imam neki stariji ali radi za sve F/E i starije serije (imam i konverter na onaj prvo OBD/okrugli vljda za E36 i starije :)) i meni dovoljan (misli d aza G seriju treba novija aplikacija.

Danas bi svi neku pretplatu mjesecno :).....

coconut 21.08.2023. 08:05

@inovator
Laus, Kristal,...

Mommistake 21.08.2023. 08:20

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3692427)
A sto da se pise a da vec nije prozvakano.
Da je odvozio krug s nehomologiranom, dakle nije street legal, TA verzijom? Da je punu minutu sporiji od I.D.R koji ima koliko ono, 700ks?

Da je sporiji od 296GTB, GT3RS, GT3, Huracan Performane ili Aventadora...

Za posebnu verziju s 2k konja ovo je lose. No jebiga, nije ovo ravna crta di se moze nadrkavat s onim pacijentom Watsonom i svrsavat kak ide auto od 0-400m i svaki puta bit iznenaden kak struja dobro ubrzava.

Jebote pa to je vrijeme u rangu s nakovnjem od Vipera.

Za usporedbu bit minutu sporiji je ono koliko je Nevera brza na Ringu od Golfa GTI

Ne pratim baš te stvari, ali sam stvarno mislio da je impresivno brz.

I onda vidim da je sve ukupno na jedno 25. mjestu?

I da u tih 25 prije njega ima auta i po 20 godina starih? Bez struje i bez sve moguće tehnologije? :D Ok, nisu street legal, ali nisu ni blizu 2 milje eura.

Onak, not impressed... :(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:03.