PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Cilim 20.09.2017. 16:08

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3105263)
Propuštaš ono o čemu smo pričali kad se pričalo o Conax-u. Ne žele uvesti Conax, kao i što sada neće otključati kompletni osnovni paket, jer u tim slučajevima nema STB-a, a kad nema STB-a nema ni mogučnosti naplate dodatnih interaktivnih usluga ( videoteka,snimalica,pay per view...). U ovom slučaju će veći problem biti mrežni kabel, ali i to će riješiti samo da uvale još koji STB., jer tih interaktivnih usluga će biti sve više i više.

I to smo vec rijesili mrezni kabel nije problem, dovoljno je da ima antenski kabel provucen, iz njega se razdjelnicima podjeli na dva signala i spoji na mali modem, vec sam o tome pisao i stavljao tu slike, kolega tako ima spojeno od prije par mjeseci.

Imas gmail.

alen.s 20.09.2017. 16:56

ok, ali ko ih tjera da puštaju ovih 9 kanala "free" ? Ne moraju nijedan....ili mogu 333...a ako mogu 9 onda mogu i 40 ? Pogotovo šta pričamo o osnovnom paketu.

Cilim 20.09.2017. 16:59

Za 4 drzavna TV programa HRT 1,2,3 i 4, tjera ih drzava.

Nome 20.09.2017. 22:03

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3105270)
I to smo vec rijesili mrezni kabel nije problem, dovoljno je da ima antenski kabel provucen, iz njega se razdjelnicima podjeli na dva signala i spoji na mali modem, vec sam o tome pisao i stavljao tu slike, kolega tako ima spojeno od prije par mjeseci.

Imas gmail.

Dobro došli u 21 stoljeće sa bnet kabelskom. Razdjeljnik, i onda jedan kraj u stb drugi u mali mrežni modem samo da bi uživali u videoteci i snimalici koja ne može snimati sve kanale zbog autorskih prava. Na kraju kada sve zbrojiš tri f.... adaptera u struji i šuma kablovinja :p

Brko 21.09.2017. 08:21

Citiraj:

Imas gmail.

Tako imaju moji starci jer imaju 2 TVa i 2 STBa. I da, šuma kablovinja je :D
Ali sve je iza TVa pa ono, KGJ :)

@mob

tiki66 21.09.2017. 08:38

Tako su i kod moje tete to spojili, no njoj je bilo komplicirano koristit dva daljinska pa sam ja sve to spremio na ormar i spojio samo analogiju :D

Brko 21.09.2017. 08:42

Ma ni ne treba 2 daljinca. Ako je non-Samsung TV kao kod mojih (LG i Sharp) onda daljinac od TVa samo pali i gasi TV. Od STBa sve drugo (programi, volume, teletekst...).
Kad gledam TV, onda daljinac od TVa ni ne koristim, samo od STBa jer super radi sa Samsungom.

A što se tiče programiranja daljinca od STBa, power+OK i te šeme, ne igraju sa daljincima od LGa i Sharpa koji su kod staraca, kao ni kod Philipsa i Toshibe kod rodbine.

@mob

Cilim 21.09.2017. 09:50

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3105446)
Ma ni ne treba 2 daljinca. Ako je non-Samsung TV kao kod mojih (LG i Sharp) onda daljinac od TVa samo pali i gasi TV. Od STBa sve drugo (programi, volume, teletekst...).
Kad gledam TV, onda daljinac od TVa ni ne koristim, samo od STBa jer super radi sa Samsungom.

A što se tiče programiranja daljinca od STBa, power+OK i te šeme, ne igraju sa daljincima od LGa i Sharpa koji su kod staraca, kao ni kod Philipsa i Toshibe kod rodbine.

@mob

Zar na Samsung (LG i ostali) TV-u ova zadnja dva reda gumbi ne gasi i pali TV, pojacava i smanjuje ton, prebacuje kanale itd.
https://s26.postimg.org/wir1f5o1x/Kaon_daljinski.jpg

Brko 21.09.2017. 09:52

Da, ali ne na svima. Moj Samsung je iz 2014 i radi. Od ćaće je LG iz 2011 i ne radi čak se neda ni programirati.

@mob

Juice 21.09.2017. 10:07

Meni je bilo prošlo i na Gorenju katodna cijev :D

Cilim 21.09.2017. 10:16

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3105477)
Da, ali ne na svima. Moj Samsung je iz 2014 i radi. Od ćaće je LG iz 2011 i ne radi čak se neda ni programirati.

@mob

Znaci nejde ni na ovaj nacin,stisne se tipka "OK" i tipka za paljenje TV-a na donjem dijelu Bnetovog daljinca dok LEDica ne počne kontinuirano svijetliti, zatim tipka koja se hoće isprogramirati, prinese se stari daljinac nasuprot Bnetovom i stisne tipka na starom daljincu, Nakon što LEDica na BNetovom daljincu zatreperi, stisne se OK i to je to.

Brko 21.09.2017. 10:23

E baš tom metodom je Steven Kurchina. Ne reagira.

@mob

Cilim 21.09.2017. 10:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3105496)
E baš tom metodom je Steven Kurchina. Ne reagira.

@mob

A cuj tak pise, mozda ne djeluje za sve TV-e ili...

https://s26.postimg.org/5nzdj80lh/Ka...i_uredjaji.jpg

Brko 21.09.2017. 11:12

Sve 5. I više puta sam probao i nula bodova. Ali kao što rekoh, sa daljincem od TV pale i gase TV. Sve drugo odradi Kaon. I nema greške ;)

@mob

Stipest 21.09.2017. 15:38

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104938)
Meni je Albis 9300 sve sam napravio :goood:.
Koji router? Meni je na Tehnicoloru Software Version STDD.01.05 ( ako dobro gledam). Pitam, jer imam taj problem sa padanjem brzine svako malo. Hvala

I dalje ne mogu ''natjerati'' Tehnicolora da pokupi novi FW? Ima li tko kakvu ideju?

acmevagabundo 21.09.2017. 15:51

Ako uspiješ javi kako.

Ja sam gasio, vadio kabel iz struje 0 bodova. Jedino nisam zvao SZK, to mi ostaje kao opcija kada budem dobro raspoložen, tako da mi ni oni nemogu dan pokvarit. :D

Cilim 21.09.2017. 15:51

Stipest;
Poslao sam ti na gmail popis frekvencija HD programa, ajde molim te kad nadjes vremena probaj pa mi javi.
pozz

tiki66 21.09.2017. 19:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3105446)

Je objasnio sam i ja to tako, ali što ćeš kad je i daljinski drugačiji a i meniji su malo drugačiji i onda se teško snać mada treba samo siskat P+- i V+-. Tako da sam jedno 3 puta ih posjetio, vidio da su na analogiji i da ovo nisu niti jednom upalili pa sam im rekao neka spreme te kutijetine na ormar kad ih i tako ne koriste.

Mada moram priznat da je mali modem + STB prilično nezgrapno riješenje, tv je na malom stoliću i nema dovoljno mjesta za njih. Može li se maknuti barem mali modem pa gledat normalan TV bez snimalica, videoteka i điđa-miđa?

Nikky 21.09.2017. 20:00

@Stipest & @acmevagabundo
Sumnjam da ćete natjerati Tehnicolor da pokupi novi fw bez da to odradi SZK preko remote.
Ranije smo govorili oko fw update za Kaon, tu se može probati inicirati kroz "Provjeri nadogradnju" ako je ima / hoće odraditi.

@tiki66
Ako se gleda samo analogija onda ti ne treba ni jedna "kutija", samo antena u TV.
Računaj da su najavili uskoro ukinuti / ugasiti analogiju pa ćeš morati vratiti "kutije".

Cilim 21.09.2017. 22:40

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3105702)
Mada moram priznat da je mali modem + STB prilično nezgrapno riješenje, tv je na malom stoliću i nema dovoljno mjesta za njih. Može li se maknuti barem mali modem pa gledat normalan TV bez snimalica, videoteka i điđa-miđa?

Mozes bez problema.

tiki66 22.09.2017. 08:21

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3105706)
@tiki66
Ako se gleda samo analogija onda ti ne treba ni jedna "kutija", samo antena u TV.
Računaj da su najavili uskoro ukinuti / ugasiti analogiju pa ćeš morati vratiti "kutije".

Znam, tako sam i napravio kod njih no očekujem poziv jedan dan da više ne vide programe (kad ukinu analogiju)
Citiraj:

Autor Cilim (Post 3105765)
Mozes bez problema.

Super, jedna "kutija" za njih manje. Moram provjeriti jer možda imaju i STB sa CA modulom (dobili su ga prije dosta vremena), pa ću CA modul samo u TV i onda nema dva daljinska i petljanja...

Ag008 22.09.2017. 14:38

Može mi netko slikati kako izgleda vodič na bnetu ili onaj info kada mijenjate kanale?

Juice 22.09.2017. 14:50

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3106017)
Može mi netko slikati kako izgleda vodič na bnetu ili onaj info kada mijenjate kanale?

https://www.youtube.com/watch?v=1q4_Zxt8i4Q

1:20

Razlike su sitne, crta koja prikazuje trenutno trajanje je narančasta i flat design je, al boje su iste sve.

Cilim 22.09.2017. 14:56

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3105833)
Super, jedna "kutija" za njih manje. Moram provjeriti jer možda imaju i STB sa CA modulom (dobili su ga prije dosta vremena), pa ću CA modul samo u TV i onda nema dva daljinska i petljanja...

Mislis na stari prijemnik sa karticom "TT – Select C861", njega se nemoze dobiti kao da je suho zlato, gdje mogu obavezno ga povlace od korisnika i zamjenjuju sa novim prijemnikom Kaon VM1200.

https://s26.postimg.org/n83zvo3ut/TTC_861_kartica.jpg

tiki66 22.09.2017. 17:05

Da, na taj mislim, ali ipak mislim da kod njih nije baš toliko star prijemnik

Cilim 22.09.2017. 17:36

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3106070)
Da, na taj mislim, ali ipak mislim da kod njih nije baš toliko star prijemnik

Prvo su djelili SD prijemnike TTC 251 i TTC 261, zatim su dosli HD prijemnici TTC 861 i 871 sa karticom (o njima govorimo), nakon toga HD prijemnici Albis 8100 pa Albis 9300 i u zadnjih godinu i pol novi Kaon VM1200 svi bez kartice dekodiranje rijeseno unutar samog prijemnika.

Tako da mislim da je dosta star.

float 22.09.2017. 20:02

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104947)
Meni toga nema, a resetirao sam router. Ovo je slika sad napravljena. Jeli se može kako iz njega ''povuć'' novi FW ili da zovem njih?

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3105628)
I dalje ne mogu ''natjerati'' Tehnicolora da pokupi novi FW? Ima li tko kakvu ideju?

Provjerio sam s još par ljudi iz ST-a i svi su na 2015 inačici. Jedino zvrcnut njih, i reć ovima u službi da napišu tehničkoj zahtjev za ažuriranjem inačice, izgleda. Ne znam kako funkcionira to kod B-Neta, no izgleda da nismo svi sinkronizirani (TR-69 global firmware download kao kod T-HT)

Citiraj:

--
iz njega se razdjelnicima podjeli na dva signala i spoji na mali modem.

A sad zamislite situaciju... Ulazi coax u stan, dijeli sa na 3 sobe. I zatim, iz jednog od ta 2 ogranka, dijeli se ponovno. Pa koliki je to gubitak na kvaliteti signala (SnR)? Još su kod mene stari televizori, bez digitalnih prijemnika, dakle njihov STB je nužan. Katastrofa...

I sada, nema smisla ostati više na B-Netu ako uskoči HT s optikom. Drama.

domy_os 22.09.2017. 20:21

Ovisi koji splitter imaš, mi smo uzeli valjda najkvalitetnije što su imali. Kod sebe od ulaza do routera imam dva splittera i drugi kraj od ovoga gdje je spojen router se dijeli još dva puta i sve radi normalno. Meni su najveći problem radile stare zidne utičnice pa sam ih izbacio.

Cilim 22.09.2017. 20:39

Citiraj:

Autor float (Post 3106111)
A sad zamislite situaciju... Ulazi coax u stan, dijeli sa na 3 sobe. I zatim, iz jednog od ta 2 ogranka, dijeli se ponovno. Pa koliki je to gubitak na kvaliteti signala (SnR)? Još su kod mene stari televizori, bez digitalnih prijemnika, dakle njihov STB je nužan. Katastrofa...

Njihova je briga da ti na antensku uticnicu dovedu zakonski odredjeni nivo signala (80-65dB/μV) kako bi imao normalnu sliku na svom drugom - trecem TV-u.

bertone 22.09.2017. 21:11

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3106127)
Njihova je briga da ti na antensku uticnicu dovedu zakonski odredjeni nivo signala (80-65dB/μV) kako bi imao normalnu sliku na svom drugom - trecem TV-u.

Je njihova briga, ali se ona kosi sa mojim poimanjem prihvatljivog interijera koji isključuje kanalice po zidovima i stropu :)

Ona njihova izvedba koju su mi napravili u stanu (još su bili DCM, a sad mogu biti samo gori) je u jednom kutu dnevnog boravka izgledala kao vrh T-Comovog telefonskog stupa iz 1987. godine :fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53.