PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nadolazeći AMD socketi, ploče i procesori (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32021)

SlavoS 07.07.2019. 12:39

Ljudi su skloni pušenju marketinških gluposti, pogotovo ako imaju omiljenu firmu.
Konkretno, bogato nagrađeni "recenzenti" izaberu najpogodniji scenario i onda se interpolira i shilla.
Zašto interpolacije kad se suprotstavljene platforme mogu 1 vs 1 RL testirat ?

Idealno bi bilo testirat na 3-6mj starim Win s antivirusom, TS-om, discordom,...
Naravno to se ne prakticira radi problema s ponovljivošću rezultata, ali bilo bi zanimljivo i korisno.

Blue Spirit 07.07.2019. 12:53

Ryzen 3700X ide jedva 4.3 all cores i to nategnuto https://youtu.be/6C1Jr5GMnqI?t=368

4.4 boost clock na 1 jezgri

4.3 (jedva) all cores AIO + klima

Sad je maknuo video :D

This video is unavailable. :D

Brko 07.07.2019. 12:54

Citiraj:

Autor SlavoS (Post 3317164)
Jesi baba narikača, kupi si više tog Intela.....

I gdje ti je tih 20% ?

Bi on, ali ne da mama novaca više. Kaj nije dosta što joj sa 30 godina starosti živi na grbi i cici pare za izdrkavanje po teretanama i za kemiju, pa još da mu daje lovu za Intel procesore kako bi mu igrice radile 15% bolje.

Bi on, ali treba imat neke škole, neki posao, neku plaću, pa bi se onda moglo. Ovako samo san, bol u duši i srcu, svakodnevno gledanje u taj spori Ryzen koji je ekvivalent Celerona 300A i trollanje na PCE forumu.

:goodnite:

trpi 07.07.2019. 13:02

fulao si

tebe srce boli jer novi amd procesor ipak nije toliko dobar

SlavoS 07.07.2019. 13:05

Citiraj:

Autor trpi (Post 3317194)
fulao si

Ok kad kupuješ Intela s obzirom na fulanje ?

Mladenxy 07.07.2019. 13:08

To sam sve i napisal, trebao sam valjda ovako da me netko ne nabode na vile i na ražanj

Ako imate fenomenalne ryzene prve generacije i još fenomenalnije ryzene druge generacije, ali ako ih i nemate trenutno idu po fenomenalnim cijenama zadržite ih, ili kupite te a ne nove superuber fenomenalne ryzene najnovije generacije koji uloženo/dobiveno trpoaju Intele u šupak svijeta osim akop se ne igrate na 144hz monitorima gdje tek nekolko igara ne mogu držati na tih 144 hza, ali i bez toga su jednostavno fenomanalni a oni koji su ih kupili su pametni, lijepi i mladi i super stručni i ovnaju ovu temu i cijeli internet.
Točka.

The Exiled 07.07.2019. 13:13

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317141)
Pa ne branim ja ili netko drugi da tu napišete milion postova o drugim tipovima testova, raspravljate o chipsetima, stazicama itd. Pišite i potaknite raspravu kavu Vi želite.

Tak je tema i zamlišljena, takva je i bila većinu vremena i uopće nije problem u raspravi kakav je koji procesor u kojoj igri s određenim postavkama i rezolucijama. Samo kaj je to sad otišlo toliko daleko da ispada da određenim korisnicima komp boota direktno u 3DMark, dok se na 720p igra CS:GO. Mogu se ostali raspisati o čemu god ih volja, ali ako nije povezano s "igricama" rasprava se momentalno preusmjerava na sličice u sekundi i sve ostalo je trenutno ugušeno pod lavinom kojekakvih gamerskih komentara. Na kraju budu dvojica - trojica imala temu za sebe, jer svi ostali ne budu ni htjeli pokušati reći nekaj kaj nema veze s "igricama".

Mladenxy 07.07.2019. 13:17

Onda je očito koji je interes većine korisnika, nikome se neda raspravljati o stvarima koje ih ne zanimaju...a tema je u skladu sa AMD prezentacijom gdje su pričali o "igricama" na novoj liniji cpu/mbo. E sad pa nismo mi valjda veći papa od onoga u Rimu...

Blue Spirit 07.07.2019. 13:18

Citiraj:

Autor Blue Spirit (Post 3317191)
Ryzen 3700X ide jedva 4.3 all cores i to nategnuto sa extremnim vodenim hlađenjem + klimom https://youtu.be/6C1Jr5GMnqI?t=368

4.4 boost clock na 1 jezgri

4.3 (jedva) all cores AIO + klima

Sad je maknuo video :D

Skužio je da je preuranio pa iskljucio video do NDA lifta :D

This video is unavailable. :D

Skrinšot

https://i.imgur.com/pB5mnuC.png

Brko 07.07.2019. 13:18

Citiraj:

Autor trpi (Post 3317194)
fulao si

tebe srce boli jer novi amd procesor ipak nije toliko dobar

Micek, manje kuri kašiku upaljačem i imat ćeš za 9700K. Ovako samo trollaš, a ne kužiš da ispadaš jadan i ljubomoran i da ti se ljudi smiju.

Ali treba imati malo soli u glavi da to vidiš.

Citiraj:

Autor Blue Spirit (Post 3317202)
Skrinšot

1,48V za 4,4GHz... hahaha, toliko o napadu na 5,0GHz i onim "bit će moguče 4,8GHz sa boljim air coolingom" :D znači Škot i kompanija su ga failali opako u leakovima. Ajd OK, IPC gain je tu i vidi se, ali takt, nula bodova. 100 MHz više od Zen+.

Amd_Shill 07.07.2019. 13:19

Ja ni digitron u 720p rezi ne koristim :)

Mladenxy 07.07.2019. 13:20

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3317204)
Ja ni digitron u 720p rezi ne koristim :)

Kad ti je FX taman za 4K i 30 fpsa :D

listerstorm 07.07.2019. 13:21

Pa manjina se treba prilagodit većini, a ne obrnuto.

Kao što se kojekakvi NGO-i, imbexi i njima slični moraju prilagodit hrvatskoj realnosti, tako i "ozbiljni korisnici" gamerima na ovom forumu. :D

Amd_Shill 07.07.2019. 13:24

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317205)
Kad ti je FX taman za 4K i 30 fpsa :D

Koristim 2400g i Vega56 na 2k monitoru tako da ti je konentar prilicno promasen.

Mladenxy 07.07.2019. 13:25

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3317207)
Pa manjina se treba prilagodit većini, a ne obrnuto.

Kao što se kojekakvi NGO-i, imbexi i njima slični moraju prilagodit hrvatskoj realnosti, tako i "ozbiljni korisnici" gamerima na ovom forumu. :D

Ne ali fakat, kak su izašli prvi ryzeni svi su odjednom rendali, vrtili virtualke i imali otvoreno 100+ tabova a sad bi sam o igrama pričali :D

The Exiled 07.07.2019. 13:25

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317201)
Onda je očito koji je interes većine korisnika, nikome se neda raspravljati o stvarima koje ih ne zanimaju...a tema je u skladu sa AMD prezentacijom gdje su pričali o "igricama" na novoj liniji cpu/mbo. E sad pa nismo mi valjda veći papa od onoga u Rimu...

Zato sam i prije par desetaka stranica napomenul da se tema treba preimenovati, jer ovo više nema veze s vezom.:kafa:
  • prijedlog novog naslova teme - 720p GAMING: utjecaj nadolazećih procesora na moderne igrače naslove u 21. stoljeću

guerra 07.07.2019. 13:26

Vidi se da su testovi blizu i da je napeto, al ajmo pricekati neke postene recenzije prije kojekakvih zakljucaka ;)
P.S. Ne zelim trovati temu sa bezbroj testova i grafova sa kvalitetnih kanala, ali reci da je ryzen 1600 cpu za 144hz+ je u najmanju ruku smijesno, a izjava da drzi lock je no comment...

SlavoS 07.07.2019. 13:28

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3316868)
Molim te da mi ne dociraš o ponašanju i nauči razlikovati sarkazam od kontradiktornosti.

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317198)
To sam sve i napisal, trebao sam valjda ovako da me netko ne nabode na vile i na ražanj

Ako imate fenomenalne ryzene prve generacije i još fenomenalnije ryzene druge generacije, ali ako ih i nemate trenutno idu po fenomenalnim cijenama zadržite ih, ili kupite te a ne nove superuber fenomenalne ryzene najnovije generacije koji uloženo/dobiveno trpoaju Intele u šupak svijeta osim akop se ne igrate na 144hz monitorima gdje tek nekolko igara ne mogu držati na tih 144 hza, ali i bez toga su jednostavno fenomanalni a oni koji su ih kupili su pametni, lijepi i mladi i super stručni i ovnaju ovu temu i cijeli internet.
Točka.

Mladene, Mjadene **be te kao dociranje, a svako malo pametuješ ljudima što trebaju i netrebaju kupiti.
Jel te ko zamolio da mu neukom objasniš smisao života i objasniš kakav PC treba kupiti ???
Umi se hladnom vodom i usput ispljuskaj lika u ogledalu, nebi škodilo i kakav čaj za smirenje i apaurin.

Brko 07.07.2019. 13:29

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317211)
Ne ali fakat, kak su izašli prvi ryzeni svi su odjednom rendali, vrtili virtualke i imali otvoreno 100+ tabova a sad bi sam o igrama pričali :D

Naj ga jebat sad i ti :D tako se isto može reći kako odjednom Intelovim korisnicima nisu više bitna zagrijavanja i potrošnja jer eto došli smo u vrijeme da su Intel procesori i topliji i rastrošniji, pa odjednim nije bitno :D Kod Zena+ odjednom je bio bitan samo 1080P gaming, a sad je odjednom bitan i 720P gaming. I to je tako, kroz povijest u svemu. Neka je konkurencije i neka je rat korporacija. Lako za cijene, ali barem će tehnologija napredovati.

Svatko u svoje doba nađe neku polugu koja kasnije ne vrijedi. U biti stvar je vrlo jednostavna - svatko neka si kupi nešto po potrebi/željama bez da ga moralne (jalne) vertikale ovdje uvjeravaju što da i što ne.

silver_tip 07.07.2019. 13:30

Jos je rano reci i cekamo prave testove no ako razvoj situacije ide u tom smjeru da je OC moguc ali "tehnicki zahtjevan" i donosi
vrlo malo perfomansi a dosta vise problema sa grijanjem onda vise nema i pada u vodu ona teorija @Drug Brko, uzmi jeftinije i ocaj :D

Vozit ces proc na stocku i razmisljati o :suicide: hihi.. :D
@trpi
Nedaj se isprovocirati, istinu si mu rekao.. u sridu da bolje nisi mogao.

Mladenxy 07.07.2019. 13:31

Citiraj:

Autor SlavoS (Post 3317215)
Mladene, Mjadene **be te kao dociranje, a svako malo pametuješ ljudima što trebaju i netrebaju kupiti.
Jel te ko zamolio da mu neukom objasniš smisao života i objasniš kakav PC treba kupiti ???
Umi se hladnom vodom i usput ispljuskaj lika u ogledalu, nebi škodilo i kakav čaj za smirenje i apaurin.

Ti pametuješ o kućnom odgoju a ja se držim tehničkih detalja za neki CPU u temi o procesorima. Štoviše pratiš me ko neki fan i samo tražiš priliku za svađu...opusti se :kafa:

gil 07.07.2019. 13:34

A što ste se uzjebali oko tričavih procesora :D
Treba vidjeti recenzije pa onda može rasprava o ovom, onom.

Brko 07.07.2019. 13:34

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3317217)
Jos je rano reci i cekamo prave testove no ako razvoj situacije ide u tom smjeru da je OC moguc ali "tehnicki zahtjevan" i donosi
vrlo malo perfomansi a dosta vise problema sa grijanjem onda vise nema i pada u vodu ona teorija @Drug Brko, uzmi jeftinije i ocaj :D

Vozit ces proc na stocku i razmisljati o :suicide: hihi.. :D
@trpi
Nedaj se isprovocirati, istinu si mu rekao.. u sridu da bolje nisi mogao.

I eto druge moralne vertikale. Pa de si cijelo jutro. Nije valjda da si i danas pustošio slavonske šume?

Max Rockatansky 07.07.2019. 13:35

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317211)

Zasvrbila ih je cijena ... iako je tadašnji i7 bilo puno logičnije uspoređivati sa R5 (4/8 i 6/12) svi su se uhvatili R7 (i to po mogućnosti 1800X).
Budući da se više ne smije ni napisati da nešto radiš na kompu, koristim (ne)priliku ... pozdrav svim 3d-ašima i ostalim renderašima, developerima i mrežašima, ma gdje bili :)

Mladenxy 07.07.2019. 13:40

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3317216)
Naj ga jebat sad i ti :D tako se isto može reći kako odjednom Intelovim korisnicima nisu više bitna zagrijavanja i potrošnja jer eto došli smo u vrijeme da su Intel procesori i topliji i rastrošniji, pa odjednim nije bitno :D Kod Zena+ odjednom je bio bitan samo 1080P gaming, a sad je odjednom bitan i 720P gaming. I to je tako, kroz povijest u svemu. Neka je konkurencije i neka je rat korporacija. Lako za cijene, ali barem će tehnologija napredovati.

Svatko u svoje doba nađe neku polugu koja kasnije ne vrijedi. U biti stvar je vrlo jednostavna - svatko neka si kupi nešto po potrebi/željama bez da ga moralne (jalne) vertikale ovdje uvjeravaju što da i što ne.

Istina ovo za zagrijavanje i potrošnju, dok sam imao FX-a imao sam ga pune tri godine tu ste mi sa time najviše vadili mast. Na kraju mi je i on sam vadio mast. Ja sam ovim drugima vadio mast sa delidanjem tj. trganjem procesora.

Gaming na 1440p i 4K nije upitan, šest jezgri i piči, BN je mali na tim rezolucijama. Nije upitan ni 1080p gaming na 60/75 hza, ostaje još samo upitno 1080p na 144 hza i nema tu više prostora za rasprave. Ako novi ryzen i to dostigne ni nemamo više o čemu raspravljati, osim o uloženo/dobiveno, dugoročnost platforme ili kasnijoj preprodaji. Postati će dosadno, možda i slabo aktivno.

edit; toliko od mene u ovoj temi :D

Brko 07.07.2019. 13:44

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3317227)
ostaje još samo upitno 1080p na 144 hza i nema tu više prostora za rasprave. Ako novi ryzen i to dostigne ni nemamo više o čemu raspravljati, osim o uloženo/dobiveno, dugoročnost platforme ili kasnijoj preprodaji. Postati će dosadno, možda i slabo aktivno.

Samo ne znam zašto se neki ovdje prave toše, ali mislim da i jesu toše, kad se već godinama priča da za ozbiljan gaming na 144Hz AMD nema kaj tražiti, kako u procesorima, tako u grafičkim karticama. To svi znamo i toga smo svi svjesni.

Ali svejedno ekipa koja se igra na 75Hz i ekipa koja enkoda pirateriju se nađe prozvana da o tome metilja. Ljudi koji se bave time, nikad nisu ni pitali što se za takve aktivnosti kupuje nego su već kupili odavno i samo upgradaju plave i zelene kutije. Samo se ekipa zakelji na ove partizane pa nastane što nastane. No, ne bude još to dugo tako, pa će biti bolje ;)

lobo64 07.07.2019. 13:46

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3317170)
Jbt ovdje sve pro geymeri sa quad 2080...

Moš mislit.
Sad ću malo bit proklet, ali neka; pratim malo konfe sudionika u tredu(barem onih koji imaju hardver naveden pod moj komp).
Manje od pola ih ima max 1070 grafe, a od istih još manje ima monitore na 1440p. A isti su najglasniji kad se priča o 720p rezama, uopće nebitno dali veličaju ili gaze objekt teme.
Možda sam reakcionaran (zastario sam definitivno), ali mi nikak nije jasno tko spizdi 1000+ € da bi se onda u igranju bavio rezama ispod FHD.
Očito su im YT influenseri i kvazi internet gledamusocodkave računalni stručnjaki fritirali mozak.
NPI, nisam protiv rasprava, pa čak ni protiv špekuliranja, ali ovo u kaj se tred pretvorio zadnjih par stranica stvarno nikome ne koristi, a nije ni zabavno.

messiah 07.07.2019. 13:48

Tko je moderator ove teme?
Prešao sam zadnjih x stranica i ima par postova s korisnim info, ostalo je mjerenje k*** za 2 FPS-a u 720p ili osobni flame war.

Admin, pls obriši sva osobna prepucavanja jer ovo je već mučno za čitat.

P.S.
1. Koliko ljudi ovdje nabavlja nove Ryzene, a da nije isključivo za gaming?
Pretpostavljam da ih ima, ali kad vide ove rasprave vjerojatno se isključe :D
2. Koliko vas nabavlja nove Ryzene i dalje gamea u 720p?

Brko 07.07.2019. 13:49

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3317230)
NPI, nisam protiv rasprava, pa čak ni protiv špekuliranja, ali ovo u kaj se tred pretvorio zadnjih par stranica stvarno nikome ne koristi, a nije ni zabavno.

Pa se zato ovaj thread locka danas u 15h i otvara onaj za 3rd Gen. Neka sad završe što imaju za završiti. Ako se ovakva nadjebavanja prenesu tamo... :fiju:

Gigi1 07.07.2019. 13:52

On topic

Zanima me kako ce se ponašati 12c i kasnije 16c procevi, odnosno hoce li im mem. dual channel biti bottleneck.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:53.