![]() |
To sa jamstvenim je čisto naš nemar.
Ja kupio ljetos BT zvučnike u nekom manjem shopu, platio, uzimam račun i kutiju sa pulta, kaže lik "samo malo gospodine, da popunimo jamstvo"...tiltalo me 2-3 sekunde, priznajem :D Nemar. I onda kada se dogodi problem...e, jbga. |
Citiraj:
Čak i ako inzistiraju "račun je dovoljan". |
Sve u skener i kopiju na disk/oblak i kajaznam di još ne ...
Računi se "izližu" nakon koji mjesec, ko da nestane tinte na njima ... Pa tako imam kopiju,ali u pravilu bi i svaki dućan na zahtjev trebao moć i morao dati kopiju računa, samo kaj im se neda tražiti ... |
Daj si pročitaj temu, šta bi morao izdati račun ponovno, po kojoj dužnosti? Di piše to?
|
Imam pitanje o reklamaciji, nije tehnička roba u pitanju već alu felge za auto ali vjerujem da je za sve ista procedura. Ukoliko ovome nije mjesto tu, molim admina da obriše.
Dakle naručujem felge, danas stižu 2 paketa bez ikakvog oštećenja na pakiranju ili nečeg što bi ukazivalo na oštećenje robe. Preuzimam, odlazim u kuću otvaram jedan paket, felge tip top. Otvaram drugi paket gdje su 2 felge ali i set za montažu s vijcima koji su se rastepli zbog očitog lošeg pakiranja. Te dvije felge su oštećene i to podosta. Sastavio sam mail reklamacije i tražim zamijenu 2 oštećene felge međutim u njihovim pravilima reklamacije stoji Sad ne razumijem jesam li ja trebao pred kurirom otvarati ta 2 paketa i sve pregladavati iako izvana ništa nije upućivalo na oštećenje? Zvao sam DPD i vele da sam trebao prijaviti samo ako je paket izvana oštećen Također igrom slučaja shop je na godišnjem do 10.1 i do tada sam u magli a meni ističe rok za jednostrani raskid. Mislio sam ih čekat do 12.1. kada mi je zadnji dan za jednostrani raskid i pozvati se na to ukoliko mi ne zamijene felge. Slika 1 je inicijalno otvaranje i tu se vide ogrebotine te dolje se vidi potrgana kutijica i vijci koji su se rasipali. Donja felga nema ogrebotine već fali komad finiša.. Uglavnom strah me da se meni ne pripiše ovo oštećenje s kojim nemam nikakve veze.. https://i.ibb.co/7jnpBhV/rasipani-vi...rnje-felge.jpg https://i.ibb.co/4YjLWxT/Donja-felga.jpg https://i.ibb.co/5BkzhQg/O-te-enje-donje-felge.jpg https://i.ibb.co/TTVWXv2/O-te-enje-g...ge-izbliza.jpg https://i.ibb.co/GfZM1Rj/Vijci-i-pak...z-uni-tena.jpg |
Jesi naručio preko neta? Pa raskini kao kupnja na daljinu i bok.
|
Jesam, ali to bih htio ostaviti kao zadnju opciju. 10.1 se vraćaju s GO, a 12.1 mi je zadnji dan da pošaljem zahtjev za jednostranim raskidom. Više me strah toga da oštećenje ne pripišu meni i onda se mogu slikat i sa zamijenom ali i sa raskidom ugovora. Ovo što vidite je doslovno prvo otvaranje paketa.
|
Citiraj:
@LeskiRM, sta je bilo bez ikakviog papira/zastite to pakirano? |
Pakirano je ok, i svaka felga je imala svoju neku navlaku, ovo bijelo na slikama. Ne znam po meni sve upućuje da su vijci krivi za oštećenja ali opet ova druga felga je baš jako oštećena i otkrhnut je komad finiša, probao sam potražiti otkrhnuti komad u kutiji i nisam ga našao.
Zvao sam DPD i rekli su da otvaranje paketa nije niti moguće te da se zapisnik piše samo ako je paket izvana oštećen. Isto tako nisam ništa potpisao prilikom preuzimanja, ako ćemo ići u krajnost onda ću se pozvati i na to. |
Beskontaktno korona preuzimanje je, tako da na to ne moras niti misliti.
Ja bi svakako kontaktirao posiljatelja i fino objasnio u cemu je problem. Sve popratiti sa slikama. Svakako ispuniti i prije roka formular o raskidu ugovora i poslati im na mail. Cisto da se osiguras. |
Citiraj:
Tvoj potpis je najmanje bitan. Šalji mejl trgovcu, objasni situaciju i nek te upute i rješavanje situacije. |
Objašnjeno je sve, kao i vama ovdje.
Odgovorili su mi i zamijenit će mi felge, ali to ispada dobra volja trgovca jer eto ja nisam otvorio paket pred kurirom. Naučio sam lekciju, ubuduće sve otvaram pred kurirom i ako ne dozvoljava, vozi to nazad. Da napomenem nisam se požalio na trgovca nigdje i s njihove strane je sve korektno. Nazvao bih to spletom nesretnih okolnosti. |
Nemozes svaki paket otvarati pred kurirom. Dobro su ti rekli vezano za otvaranje paketa i oštećenja. Uglavnom sve si dobro napravio. Kontaktirao si trgovca i objasnio situaciju. Da nije odobrio zamjenu fino bi ispunio formular za povrat i vratio felge, naravno sa napomenom da su dosle ostecene i opet bi dobio lovu natrag. Bitno je napisati da je proizvod dosao ostecen jer ako samo vratis, mozes (opravdano) imati problema sa raskidom ugovora. Mislim, da se razumijemo nemora ni trgovac biti kriv, znaci moze biti lose pakiranje ili los handling kod transporta, kako god nije tvoj problem.
|
Citiraj:
nebitno sad za felge, za bilo koju robu koja dođe oštećena su moguća natezanja u nedogled |
Najjednostavnije je bar danas, snimat video otvaranja.
|
Citiraj:
Meni se dogodilo da mi je iz ekupi dosao ostecen caffe aparat. Znaci ljeva stranica kucista je bila vani i nije nikako mogla sjest u kuciste. Popucali drzaci. Da li se to u transportu dogodilo ili je tako predano neznam niti je moj problem. Uredno me pitali da li zelim novi ili povrat love. Ja velim novi ali neosteceni :). Jedino sam ih morao izganjati da bude prije bozica, i bilo je, 6 dana nakon predaje ovog ostecenog. |
Ovako. Kupio AOC 24G2U 18.1.2022. I Jučer mi se stvorio mrtvi piksel nasred monitora. Kupio sam ga na ekupi.hr. E sad, ako mi itko može pomoć kaj sad treba napravit da to reklamiram, bio sam već se javio njima ali su me samo idkantali da se javim servisu. Servis (inpro) 0 bodova. Ima li išta što bih mogao napraviti da ovo riješim. Hvala
|
kolika je tolerancija na pixele, kaj piše AOC
|
Mislim da moras organizirati suzivot sa tim pixelom i cekati nove potomke, bar 3-4 jos. :D
|
https://eu.aoc.com/en/warranty-information
Ovisno koji tip faulta je, ali ako je samo 1 onda nemres reklamirati. |
možda nije jedan nego nakupina
|
A niš, ide na njuškalo u pol cijene onda.
|
Daj sliku tog piksela, često ljudi misle da je piksel u pitanju a zapravo je prašina u panelu i zauzima puno više od jednog piksela...
|
Jučer ti je bilo taman 14 dana kada možeš vratiti kupljeni proizvod nazad pod uvjetom da je kupljen na daljinu.
|
14 dana broji, ne 14 radnih dana.
|
pozdrav,
molio bih savjet, i na koji članak zakona se mogu osloniti ? naime kupio sam printer putem jednog web shopa. jučer je stigao, ali printer ne radi dobro. s obzirom da imam pravo na raskid ugovora unutar 14 dana želio bih to napraviti međutim, ja sam dobio odgovor iz web shopa, da ja mogu vratiti proizvod ali taj proizvod mora biti citiram: Uređaj ne smije biti korišten. znači kako da ja vidim dali sam zadovoljan sa proizvodom ili ne ako ga neću probati... ? iskreno ne želim slati na servis tek kupljeni printer i čekati da se popravi, nego želim raskid ugovora. pa me zanima dali imam pravo na to, i na koji zakon se mogu osloniti. jer printer nije oštećen niti slično, ali je isprintano par stranica da vidim dal će se okloniti problem... hvala |
samo da javim da su napravili storno, i vratili novce. bez ikakvih problema.
sve je glatko prošlo. |
Ako kupim grafičku karticu za koju je na računu firma (ne privatna osoba), imam li ja ista prava i garanciju?
|
Citiraj:
|
nemas ista prava
|
Na koji način? Znam da je za neke Lenovo laptope bilo navedeno 2g garancije, ali ako je na tvrtku onda 1g. I to mi je jasno. Ali ako je navedeno samo jedno, onda vjerojatno nema razlike u ostvarivanju garancije?
Ne govorim o pravima na povrat, 14 dana itd. Samo o ostvarenju garancije u slučaju kvara. |
Da li ipak ima jamstvo od 2 godine ili 3g?
Čovjek na Njuškalu prodaje RTX3060 za 4500kn, kao na firmu račun ali da je jamstvo i sve isto. Možda nije da u slučaju zamjene teće ponovno jamstvo no koje su to manje/lošije stvari ako je na firmu račun? |
Mozes imat problema u slucaju reklamacije.
Npr. Nemaju ti dat isti proizvod u zamjenu i onda hoce napravit povrat love, al iskljucivo na racun firme na koju glasi racun. Po meni je to kao da nemas jamstvo. |
zakon o zastiti potrosaca ne vrijedi za pravne osobe
|
Citiraj:
Odbije si PDV i još po maloprodajnoj cijeni prodaje .... I da jedino ako si si JBN dobar s njime za povrat,garanciju i sve oko toga ... |
Znači ,moram slati sat na servis u Ljubljanu.
Popravak je cca 50 eura! Kako im uplačujem novac za popravak? Mogu preko kartice ili ? |
Citiraj:
transfer novca kao i bilo gdje. uplata na račun sa poziv na brojem da oni vide ko i zašto uplaćuje. |
Citiraj:
|
Nisi cuo za IBAN? Swift?
|
Može jedno brzinsko pitanje.
Kupio u trgovini (HG spot) mac mini (fizički, nije na daljinu). Nije još prošlo 14 dana od kupovine. Nikako nisam zadovoljan s njime (ne gutam taj macos ni pod razno na žalost, ukusi....), te me zanima da li imam u trgovini pravo na povrat uz pare natrag naravno? Kompjuter je naravno korišten. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:15. |